[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stylishh

stylishh Популарен член

Будење со главоболка |( ,утрово како и секое друго утро ,како ме зафатила монотонија :P.
    И што е ова сите ми честитаат св.Валентин? :?: не славам :fubar: можеби една чаша вино :$ ,ако најдам време ,со една добра вечера :wasntme: ке го прекршам правилото за НЕвечерање :!: само денес,тој што слави св.Валентин нека им е честит,и кога давате подароци гледајте нека не бидат плишани мечиња, :!: еден пар чевли добро ке биде,или некоја добра книга :?: :wasntme: не сум скромна сории

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Убав ден денес. Си се разбудив расположена, па се надевам ќе ме држи расположението. :)
    Вечер ќе си седнеме ко луѓе, со црвено винце да си го прославиме празникот, пошто ние сме си винари во душа. :lol:
    Друго сакам да ви кажам дека ќе ми треба да ми пуштите среќичка малку денес. Не мора многу, малку ми треба само.
    Тоа е, уживајте си со винцето денес, денот му е. :rofl:

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Незнам уште колку пати ќе паднам на снегов ама морам да признаам дека е многу смешно и забавно :D сама си се смеам. А дечурлана се смее по улицине, кутрите девојчиња изедоа добри топки у фаца и у врат, едно шмизличе носеше црвена ружа, брееееј викам на 12 год. заљубени, алал да им е.
    Мене не ми се стануваше во 6 и 30 па го пропуштив денешното предавање, сакав да сонувам уште, да продолжи да трае сонот, добро лапање падна у сонот и пак се разбудив со копнеж по него. Што е тоа што ме спречува да му се затрчам и да му кажам дека ми треба и дека мислам дека тој е идеалниот мој. :doh:
    Сила дечки, сила. А јас ја немам сега.

4. martinuska

martinuska Популарен член

СДК џемпер е нешто што мајка ти те тера да го носиш кога и е ладно! :geek:

5. Elina

Elina Истакнат член

Уф што е секси :D Yipman2 ти благодарам,иако јас кажав дека славам роденден, среќен празник и на тебе ;)

6. LadyEj

LadyEj Истакнат член

Мојава менструација секогаш избира убави денови кога да дојде на гости :envy: И така јас утрово си се будам со болки (од главоболки па се надоле).. и во вода ми пропаѓаат сите планови зошто не можам да мрднам од кревет.. и не сум баш најсреќна, ама не се ни предавам!

7. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Филингот кога во 00:08 ќе си направиш нарачка, ќе ти стигне потврдувачки мејл, ќе изедеш цела чинија крофни со течно чоколадо и можеш мирно да спиеш гушната со едно мало, бело, меко, влакнесто и топло суштество наречено човече. Да, јас лепотанчето си го викам човече, а кога би го запознале и вие би се сложиле со мене.
    За мене чоколадото е љубовен еликсир, а човечето ми е љубовта. Никогаш нема да сакам некого повеќе од него, дури ни идниот ми маж ако реши да се појави еден ден...

Денес ќе си пијам винце, ама домашно. Од она од нашата бочва. Е го нема поубаво, ни Т‘га за југ, ни ниедно друго не му е рамно. Наше гројзе, наше вино... Мераци.

Го чекам фустачето, го нарачав црвено и сега се плашам дека нема да биде црвено туку ќе биде квази-црвено. Мама ме зеза, бојата на љубовта. Ќе ја видам како ќе ја носи бојата на љубовта ако не ми се допадне мене.

Фино е да си сингл за денов, заштедуваш голема сума на пари за подароци, а ако имаш среќа ко мојава не трошиш пари ни за вино + добиваш уште некој подарок одстрана.
    http://www.youtube.com/watch?v=AqjRcuWkBh4 8)

IvanaMkd, marama, Loritaa and 4 others like this.
  8. Noemi

Noemi Популарен член

Чувството кога ќе си купиш влезница за журка пошо не трошиш пари по повод празников- прајслес.
    :sun: :sun: :sun:

9. Cacy

Cacy Популарен член

Многу интересен текст :)

Еве ја и мојата приказна која кажува нешто повеке за мене:Родена сум на 18.10.1997...имам дувнато само *14* свеќички! Не сум совршена девојка, ниту пак сакам да бидам! Го живеам животот како што сакам, по мои правила и најдобро што можам! Можеби ќе кажете дека сум обична девојка како сите останати, но јас сепак велам:„Различна сум од тебе!“ Една од ваков вид, никогаш нема да се роди друга ЈАС со сите мои карактеристики и особености! Можеби понекогаш сум откачена, смешна, храбра, бесмислена, гласна, весела, темпераментна, досадна, слатка, дружељубива...но тоа сум ЈАС и се сакам како таква! Не ме интересира што имаат лугето да кажат за мене - таква сум каква што сум! Не можам да поднесам снобови, злобни луѓе,љубоморни,преваранти,лицемери и луѓе што се прават нешто што не се! Имитирањето е самоубиство! БИДИ СВОЈ! Жал ми е за оние луѓе кои живеат во свој замислен свет каде што се е розево и убав, нарекувајќи се себеси „Принцези“, „Барбики“, „Куклучки“ итн. По се изгледа реалноста е премногу сурова за нив! Исто така жал ми е за оние љубоморни луѓе што ме мразат без причина! Зарем немаат нешто попаметно во животот да прават, освен мешање во туѓите животи? Љубомората е болест! ОЗДРАВЕТЕ! Изморена сум од оние луѓе што мислат дека ме знаат, а всушност во реалноста не знаат апсолутно ништо за мене! Животот е најскап подарок и не планирам да го изоставам! Сметам дека единствен начин на наоѓање на границите на возможното е одење преку нив во невозможното!Сум била многу пати разочарана од животот ...Изгледа дека денес не можеш да имаш доверба во никого зашто секој гледа како да те искористи и да направи будала од тебе, гледајќи само за себе! Понекогаш знам да бидам целосен сонувач и да го поминам времето со главата во облаци.Се однесувам како животот да е театарска сцена, а луѓето се актерите! Имам друштво(Што си го сакам),и многу други личности а секако и да не заборавам и две сестри кој највеке од сите ги сакам,кои секогаш се тука за мене! Не очекувам многу луѓе да го разберат ова, но сепак...ако ме погледнеш во очи ќе видиш дека оваа девојка секогаш ќе си го најде својот пат! И за крај еден мал совет:..Држи ја главата гордо и високо бидејќи има луѓе кои ќе убијат за да те видат падната ! ;)

Случајно го најдов на Интернет :)

10. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... ВЕСТИ, ВЕСТИ :talk: ... Гвуески се сретна со Анџелина и Бред!! :o

И кажал: Веве Анѓо коуку си убава! ^_^ ...

Е сега сите да му љубоморите, цврц! ;)

Го отекоа и со ова и со Валентин и со Трифун

Cacy likes this.
  11. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

^
    После оваа средба очекувам во најбрзо време Анѓа да го остави Бред Пит и да си дојде при нас у Македонија, па може ли некој да му одолее на Грујо, маж ипол скоро 2? :D

Hiii, crazylady, Shana and 5 others like this.
  12. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

ЗНАЧЕЊА НА ЦВЕЌИЊАТА ЗА ДЕНОТ НА ВЉУБЕНИТЕ...

Денот на вљубените православните верници го слават на 30 септември, додека католиците на 14 февруари. Така треба и да остане, меѓутоа не би било фер према македонските граѓани кои се од католичка вероисповест па се решивме да им дадеме неколку корисни совети за овој ден. Неколку цветови имаат посебни значења, па ви предлагаме да искористите еден од нив:

- Гарденијата претставува тајна љубов

- Розевата ружа претставува среќа
    - Гладиолите ја изразуваат љубовта на прв поглед

- Маргаритките се безвременски симболи на довербата и чистотата

- Жолтите лалиња претставуваат буквите посветени на љубовта

- Хибискусот значи деликатна убавина

- Каранфилот прокламира посветена љубов и фасцинација

- Афионот се залага за задоволство

- Сините ѕвончиња носат ветување за вечна љубов

- Астерот симболизира љубов

Ако треба да се направи неконвенционалнa употреба на значењата на цветови кај вљубените, тогаш може да се комбинираат две или повеќе видови на цвеќиња за да се пренесе низа од значења. На пример може да се направи букет црвени рози кои ќе ја симболизираат страсната љубов, која ќе трае засекогаш.

Црвените и жолтите рози создаваат расположение за прослава. Белата и жолтата боја рози ја симболизира хармонијата. Цветовите се лекови на човечката душа. Ја бркаат негативната енергија и го исполнуваат човечкото срце со среќни мисли и чувства. Еден букет со цвеќиња за денот на вљубените може да ја пополни својата врска со љубов и топлина. Верувајте во ова!!!

13. baguf4e

baguf4e Популарен член

СДК го молам Бог и вас да ми пуштите среќа денес за да ми се исполни она нешто што толку долго време го сакам и копнеам по него! :sweat:

14. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Уффф значи не сум само јас што го неќи Св.Валентин |( ...Кој е па тој Валентин,ко ние си ги имаме Вера,Љубов и Надеж ? Тогаш ќе славиме ние. А денес ќе си го славам Св.Трифун.Е јас немам винце,ама пак ќе се придружам со алкохол малце(румче со кока-кола :D ),за да се прослави :) И онака сме очајни со другарка ми :D Сами овде,досега само дома седевме и учевме,таа нема дечко подолго време,јас сум во послераскинувачки синдом :lol: па ќе ја остајме настрана љубовта...Ајде,ќе дојди ден кога без повод ќе си ја славиме љубовта.А и така би требало да биди,секој ден да славите со љубените. Е така.Сега седнувам да учам,а вие останете ми поздравени,во убаво расположение и славете кој што сака :) :*

П.С. Бај д веј,ако има католици тогаш им го честитам Св.Валентин,тие можи да си го слават,тие си знаат зошто.

Hiii and crazylady like this.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Сега дознав ,пријателката се породила ,има синче :clap: :clap: :clap:

Еј,а името сега?

Труфун,Валентин или по дедото Стојко?

Леле луѓе ,радосна сум за бебушот ,ама ај....кумовите се млади и современи ,можеби веќе смислиле некое 4 име.

Нека е живо и здраво,па за името ....ќе ве известам.

kate21, marama, blond and 2 others like this.
  16. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

епа и јас да си кажам нека ви е среќен празников Валентајн или Св.Трифун каков сакате :geek: :l: :l: :l: :inlove: :inlove: :inlove: :hug: :hug: :hug:

Divinebutterfly likes this.
  17. tessi

tessi Популарен член

Не знам зошто ама денешниот ден ми е толку безврска,тоа е нешто неверојатно.Сите растрчани на различни страни,се купуваат поклони како да дошло крај на свет.Па зарем од 365 дена во годината,токму денешниот е тој ден кога треба да се поклони нешто???Јас повеќе сакам да бидам изненадена на некој обичен ден и да знам дека стварно дечкото помислил на мене,одколку да се осеќам како да бил приморан да ми купи поклон зошто денес било Валентајн :) Иако сум среќно вљубена,празников не го доживувам како нешто посебно и не му придавам некое значење,така да и вечер ќе си пројдам во опуштена атмосфера како и секој друг ден :) А на сите католици им го честитам празникот,зошто ова пред се е нивен ден :)

18. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

;( дека денес ми се расипа тел и барам нов и мн се изнервирав неможам да се договорам за вечер со никој...а сеа барам нокиа 5310 ама нз каде да најдам и ако знаете помогнете оти полудев одма ке си го купам па макар и на половно се зезнав ко си го продадов го заменив со лг и за ниш не вреди овој лг .позз и пишете ако знаете ...

19. Shana

Shana Истакнат член

СДК не хејтајте, само за арно нека е, поарно да се слави него да се тагува :D

Срекен именден на мојата друга половина, уствари кога ке размислам подобро, скоро целина е :* :*

Што се однесува до подароци, одамна се освоиле меѓусебно па не се замараме :D

kate21, Nine25, marama and 4 others like this.
  20. amix

amix Активен член

немам воопшто волја за учење, не ми се седнува да учам не мозам никако да почнам :(

Thread Status:
Not open for further replies.