[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ако некого сакаш, не треба веднаш да се откажуваш по првиот негативен одговор.
    Баш така покажуваш колку навистина "го сакаш". Колку и да е лоша ситуацијата, не треба да се откажуваш. Ако треба ќе ги пробаш сите начина, но нема да се откажеш!
    Многу ме нервираат такви личности. Што кукаш кога воопшто не си се ни обидел? Ако не пробаш, никогаш нема да знаеш. Е тоа сакав да го кажам. Малце бев изнервирана.

На Libera и Gordana10 им се допаѓа ова.
  2. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Денот на вљубените, индиид. :wasntme:

На Noemi, anneyy и Adi888 им се допаѓа ова.
  3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    СД му К на "другарка ми" ;)

На BeYourself, IvanaMkd, velesanka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.728
    Допаѓања:
    17.691
    СДК дека денешниов ден го мрасам од највеќе. Ако е вистина тоа дека шо ти се случе на овој ден ќе ти се трупа цела година, значи јас цела година ќе ја исплачам. Почина еден не толку мој близок пријател, еј на само 13 години. Зошо не оди по ред не ми е јасно? Зошо, што е вишол тој од животот? Година ипол по болници уф, малтретирање..:'(

5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    СДК ... За многу години! :) Да сме живи и здрави де ... тоа е најважно нели.
    Славете ја љубовта со себе, таа ретко кога може да ве разочара и изневери. Секој се раѓа сам и така умира, мирот и хармонијата ви се загарантирани секогаш освен во исклучителни случаеви, сами на себе што ќе си подарите е нај погодениот поклон верувам. Врската со себе е нај сигурна опција која тешко да прекине. Она што си го давате си го возвраќате ... Сакајте се и славете си се секој ден, затоа што животот е ваш и нема репризи. Me myself and I ... Љубов и црно вино. На здравје! :d:

На bittersweet, kate21, MandyLane и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    СДК денес два пати трчав по автобус, ќе ми киднеше пред нос :rofl: :rofl: :rofl: Aуу како крава во лет :rofl: :rofl:

На Adi888, angel92, LilBaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Поздрав до MIJALKOVIC за рецептот со кроасан тортето :) ја направив и за цела среќа излезе токму како на сликата ,затоа што додека ја правевем нешто утнавме :$ но резултатот повеќе од очекуваното.
    И за многу години празникот Св Трифун ,а и Св Валентин нека е за многу години нема да правам делба на католицизам и христијанизам едноставно ќе речам нека има Љубов ,повелете ми

Прикачени фајлови:

• Photo-2692.jpg
      Photo-2692.jpg
      Големина на фајлот:
      17,7 KB
      Прегледи:
      211
    На kate21, Peppermint и anneyy им се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.262
    Допаѓања:
    81.826
    Вино, љубов, музика ...мммммне!
    Фервекс, чај, лимони и тон нервози.
    Недорешени задачи, некопмајлирани програми, недочитана книга, куп листови распрчкани околу мене, а јас од гла'та си патам. :D
    Лаптопот до мене, гласот на максимум и на секое БЉУП од четот ја оставам книгата. Нејсе, не чинит.
    А толку се токмев да си славам вечер Св.Трифун со греано винце, мераци. :(
    Ќе се тешам со греан чај, супа и Кафетин колд или Фервекс - баш ми е широк спектарот за избор, не се жалам. :wasntme:

И да, чувствувам дека ќе се случи нешто убаво.
    Во четврток.
    Да. :mm:
    Останува да чекам, ма и да дејствувам, овој пат со однапред смислена и проверена стратегија.
    Одам у напад за бољи живот, а вие останете ми во добро расположение, пијте вино, водете љубов, а јас ќе ви пеам долна терца, бидејќи горната непалит. :wasntme:

На MandyLane, Cynthia и LilBaby им се допаѓа ова.
  9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Денес на дедо му е роденден.Стариот наполни 90 и кусур...ееее старче, низ што поминал,и се восхитувам на силата што ја има во себе.Се надевам дека ке живее уште многу години... ;)

Ај на сите нека е срекен празникот,Валентин или Трифчо не битно...Јас ке славам Лига на Шампиони ;) :D

На Adi888, crazylady, Hiii и 2 други им се допаѓа ова.
  10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Кратко и јасно ...

На TheaEsposito, anneyy, Peppermint и 4 други им се допаѓа ова.
  11. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    ...дека врз мене се врши тортура...љубовта далеку, преку седум океани и мориња, а за виното ВЕТО.
    Е нема правда!

12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Ме научија како девојката која сака да чита во автобус. :)
    Покрај задолжителната литература, во мојата чанта секогаш се наоѓа некое интересно дело кое ми помага продуктивно да ги потполнам оние 40тина минути возење низ снегот.
    Секогаш се сместувам на седиште до прозорецот, се исклучувам од реалноста и потонувам во еден друг свет, производ на имагинацијата. Една од предностите на возењето со автобус, е тоа што не морам да се оптеретувам со скопскиот сообраќај, утринскиот метеж и нервозните, неписмени возачи.
    Патниците со кои често се среќавам, не ретко знаат да ми дадат забелешки во однос на она што го читам. Го поздравуваат мојот избор, или пак ми даваат своја критика на книгата. Најинтересни ми се пензионерите со нивните забелешки дека младите денес се поретко читаат. Па тука се јавуваат помладите патници кои го негираат тоа, и веќе станувам поттик на утринска дискусија. :wasntme:
    Љубопитни погледи секогаш ме следат мене и она што го читам. А насловната страница на која има девојка со голи гради, често им измамува насмевка. Сигурно си мислат дека читам некој еротски роман. :lol: Откако започна новиов семестар, добив прилично обемен материјал за учење, па единственото време кога можам да се опуштам со некој интересен роман, е еден час пред спиење и додека патувам кон факултет или дома. А овојпат мојот избор беше „Уна“. Книга која има големо значење за мајка ми бидејќи ја добила за нејзиниот роденден пред точно 30 години. На првата страница е напишана прекрасна посвета од татко ми, а долу стои 16.03.1982 :)

И само ќе кажам дека:

На Lux, sweet-cherry, Theodora и 35 други им се допаѓа ова.
  13. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Ладно ми е. Ги заборавив 30те степени дома, сепак ми е ладно. И баш е штета што немам некое фино пријателче да ме стопли. Некое мало кученце, маченце. Да си ја искажеме љубовта.. Да се погушкаме, погњавиме. Абре ми треба љубов! Чиста, вистинска и искрена. До сега како таква се покажа само чоколадата, али не можам чоколада да гушнам.. :( Ми треба некој искрен, топол збор. Ми треба некој да ме потсети дека сум тука, дека не ме заборавил. Малку внимание, ми се здосади да седам во позадина.
    Ае, некој ден... Некој ден и јас ќе се почувствувам безусловно сакана..

На Alegriaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Некои викаат Св.Валентајн, јас викам вторник. Овој ден е створен за паровите да покажат колку се среќни и на нас, сингл луѓето во фаца да ни се смеат.
    Да, хејтер сум и да најголем трол што постои сум.
    Пратив писменца на многу луѓе само за да ги реметам. Ете така хејтерски расположена со чаеви во рака се лечам зошто сум болна до немајкаде.
    И за крај на сите нека им е среќен празникот кој и да го слават. :D

На IndieGirl, cinderella5 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  15. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Сдк и црнобело направиле форум,го отворив онака чисто од љубопитност,и знаете многу наликува на Фемина форумов |( |(
    Не ми е цел да мрчам,само ете сакав да го кажам ова.Не реплицирам ;)

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    И таму ли има банда жени со лоши табиети?
    :D

Шала, нормално, нашата Фемина Феминчевска е незаменлива во тој поглед.

Него, ме насмеа Фашиониста, дека ова е денот кога среќно вљубените гулапчиња прават сингл луѓето да се чувствуваат лошо и мизерно.
    Стварно без осет, уште шарени конфети да ви излегуваат од уста додека се кезите!
    Тој ѕидот на вљубените во Рамстор за некои можеби е ѕидот на плачот...
    Па осет бре, осет!

На mims-89, anneyy, fashionista и 3 други им се допаѓа ова.
  17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    38.260
    Видов и јас,ама како што забележав повеќето теми се отворени од машки личности :lol: :lol:
    и пази
    ТЕМИТЕ СЕ ИСТИТЕ ОД ФЕМИНА

18. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368

Молим вас без навреди на Фемина Феминчевска, како што кажа Трендафиљ :!:
    Можеби темите се исти, но факт е дека ниеден форум нема да биде како фемина. А за тоа сме заслужни само ние, бидејќи сме креатори на атмосферата и сме едно гоолемо семејство.
    А и изгледот е друг на форумот на црно бело :D

19. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    792

Сдк дека сум 100% убедена дека со AnaKarenina сме се разминале во автобус. Не си останала незабележана од страна на моите соколови кафени очи :) И јас си читав книги додека идев на фах .. и мислам дека нема поубав избор од тоа да си читаш книга додека патуваш. Меѓутоа лоша работа е доколку почнат сопатниците да те туркаат, да ти се смеат над глава и да си слушаат музика е тогаш се губи целата убавина и ми се крши ќефот да продолжам со читање .. :)

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Да ова ќе биде уште еден пост за денов.
    Ах 14ти февруари. Денот кога заљубените тинејџерки си се шлапкаат со момчињата кои 2 дена биле на мака со мисла дали да и купат мече или ружа, а другите се тешат со чаша вино потајно нервирајќи се зошто дечкото им раскинал баш 2 месеци пред денов и негирајќи го истиот.
    Мислам, не дека сум некој хејтер, нека има љубов ако, ама боже ова е патетично. Настрана дали празникот е наш или не, не ме интересираат такви работи, ама самава смисла на денов ејјјј, жити жити.

Не знам дали на денешницава е благодет или проклетство да имаш грам мозок. Со едното си црна овца, а со другото дел од проклетото стадо кое, со или без овчарот, секако отишло јабана.

Скопје, лигаво ко никогаш. И не е само до времето. Еден ден во годината, па и тој ден треба да го шеташ и да се воздржуваш од изразување на негодувањето.

На Cence, Monroe, mims-89 и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.