Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Ако некого сакаш, не треба веднаш да се откажуваш по првиот негативен одговор.
    Баш така покажуваш колку навистина "го сакаш". Колку и да е лоша ситуацијата, не треба да се откажуваш. Ако треба ќе ги пробаш сите начина, но нема да се откажеш!
    Многу ме нервираат такви личности. Што кукаш кога воопшто не си се ни обидел? Ако не пробаш, никогаш нема да знаеш. Е тоа сакав да го кажам. Малце бев изнервирана.

Libera and Gordana10 like this.
  2. Cynthia

Cynthia Популарен член

Денот на вљубените, индиид. :wasntme:

Noemi, anneyy and Adi888 like this.
  3. Adi888

Adi888 Форумски идол

СД му К на "другарка ми" ;)

4. pamelche

pamelche Форумски идол

СДК дека денешниов ден го мрасам од највеќе. Ако е вистина тоа дека шо ти се случе на овој ден ќе ти се трупа цела година, значи јас цела година ќе ја исплачам. Почина еден не толку мој близок пријател, еј на само 13 години. Зошо не оди по ред не ми е јасно? Зошо, што е вишол тој од животот? Година ипол по болници уф, малтретирање..:'(

5. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... За многу години! :) Да сме живи и здрави де ... тоа е најважно нели.
    Славете ја љубовта со себе, таа ретко кога може да ве разочара и изневери. Секој се раѓа сам и така умира, мирот и хармонијата ви се загарантирани секогаш освен во исклучителни случаеви, сами на себе што ќе си подарите е нај погодениот поклон верувам. Врската со себе е нај сигурна опција која тешко да прекине. Она што си го давате си го возвраќате ... Сакајте се и славете си се секој ден, затоа што животот е ваш и нема репризи. Me myself and I ... Љубов и црно вино. На здравје! :d:

6. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

СДК денес два пати трчав по автобус, ќе ми киднеше пред нос :rofl: :rofl: :rofl: Aуу како крава во лет :rofl: :rofl:

7. ines.h

ines.h Популарен член

Поздрав до MIJALKOVIC за рецептот со кроасан тортето :) ја направив и за цела среќа излезе токму како на сликата ,затоа што додека ја правевем нешто утнавме :$ но резултатот повеќе од очекуваното.
    И за многу години празникот Св Трифун ,а и Св Валентин нека е за многу години нема да правам делба на католицизам и христијанизам едноставно ќе речам нека има Љубов ,повелете ми

Attached Files:

kate21, Peppermint and anneyy like this.
  8. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Вино, љубов, музика ...мммммне!
    Фервекс, чај, лимони и тон нервози.
    Недорешени задачи, некопмајлирани програми, недочитана книга, куп листови распрчкани околу мене, а јас од гла'та си патам. :D
    Лаптопот до мене, гласот на максимум и на секое БЉУП од четот ја оставам книгата. Нејсе, не чинит.
    А толку се токмев да си славам вечер Св.Трифун со греано винце, мераци. :(
    Ќе се тешам со греан чај, супа и Кафетин колд или Фервекс - баш ми е широк спектарот за избор, не се жалам. :wasntme:

И да, чувствувам дека ќе се случи нешто убаво.
    Во четврток.
    Да. :mm:
    Останува да чекам, ма и да дејствувам, овој пат со однапред смислена и проверена стратегија.
    Одам у напад за бољи живот, а вие останете ми во добро расположение, пијте вино, водете љубов, а јас ќе ви пеам долна терца, бидејќи горната непалит. :wasntme:

MandyLane, Cynthia and LilBaby like this.
  9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Денес на дедо му е роденден.Стариот наполни 90 и кусур...ееее старче, низ што поминал,и се восхитувам на силата што ја има во себе.Се надевам дека ке живее уште многу години... ;)

Ај на сите нека е срекен празникот,Валентин или Трифчо не битно...Јас ке славам Лига на Шампиони ;) :D

Adi888, crazylady, Hiii and 2 others like this.
  10. julie77

julie77 Форумски идол

Кратко и јасно ...

11. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

...дека врз мене се врши тортура...љубовта далеку, преку седум океани и мориња, а за виното ВЕТО.
    Е нема правда!

12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Ме научија како девојката која сака да чита во автобус. :)
    Покрај задолжителната литература, во мојата чанта секогаш се наоѓа некое интересно дело кое ми помага продуктивно да ги потполнам оние 40тина минути возење низ снегот.
    Секогаш се сместувам на седиште до прозорецот, се исклучувам од реалноста и потонувам во еден друг свет, производ на имагинацијата. Една од предностите на возењето со автобус, е тоа што не морам да се оптеретувам со скопскиот сообраќај, утринскиот метеж и нервозните, неписмени возачи.
    Патниците со кои често се среќавам, не ретко знаат да ми дадат забелешки во однос на она што го читам. Го поздравуваат мојот избор, или пак ми даваат своја критика на книгата. Најинтересни ми се пензионерите со нивните забелешки дека младите денес се поретко читаат. Па тука се јавуваат помладите патници кои го негираат тоа, и веќе станувам поттик на утринска дискусија. :wasntme:
    Љубопитни погледи секогаш ме следат мене и она што го читам. А насловната страница на која има девојка со голи гради, често им измамува насмевка. Сигурно си мислат дека читам некој еротски роман. :lol: Откако започна новиов семестар, добив прилично обемен материјал за учење, па единственото време кога можам да се опуштам со некој интересен роман, е еден час пред спиење и додека патувам кон факултет или дома. А овојпат мојот избор беше „Уна“. Книга која има големо значење за мајка ми бидејќи ја добила за нејзиниот роденден пред точно 30 години. На првата страница е напишана прекрасна посвета од татко ми, а долу стои 16.03.1982 :)

И само ќе кажам дека:

Lux, sweet-cherry, Theodora and 35 others like this.
  13. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Ладно ми е. Ги заборавив 30те степени дома, сепак ми е ладно. И баш е штета што немам некое фино пријателче да ме стопли. Некое мало кученце, маченце. Да си ја искажеме љубовта.. Да се погушкаме, погњавиме. Абре ми треба љубов! Чиста, вистинска и искрена. До сега како таква се покажа само чоколадата, али не можам чоколада да гушнам.. :( Ми треба некој искрен, топол збор. Ми треба некој да ме потсети дека сум тука, дека не ме заборавил. Малку внимание, ми се здосади да седам во позадина.
    Ае, некој ден... Некој ден и јас ќе се почувствувам безусловно сакана..

Alegriaa likes this.
  14. fashionista

fashionista Истакнат член

Некои викаат Св.Валентајн, јас викам вторник. Овој ден е створен за паровите да покажат колку се среќни и на нас, сингл луѓето во фаца да ни се смеат.
    Да, хејтер сум и да најголем трол што постои сум.
    Пратив писменца на многу луѓе само за да ги реметам. Ете така хејтерски расположена со чаеви во рака се лечам зошто сум болна до немајкаде.
    И за крај на сите нека им е среќен празникот кој и да го слават. :D

15. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Сдк и црнобело направиле форум,го отворив онака чисто од љубопитност,и знаете многу наликува на Фемина форумов |( |(
    Не ми е цел да мрчам,само ете сакав да го кажам ова.Не реплицирам ;)

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

И таму ли има банда жени со лоши табиети?
    :D

Шала, нормално, нашата Фемина Феминчевска е незаменлива во тој поглед.

Него, ме насмеа Фашиониста, дека ова е денот кога среќно вљубените гулапчиња прават сингл луѓето да се чувствуваат лошо и мизерно.
    Стварно без осет, уште шарени конфети да ви излегуваат од уста додека се кезите!
    Тој ѕидот на вљубените во Рамстор за некои можеби е ѕидот на плачот...
    Па осет бре, осет!

mims-89, anneyy, fashionista and 3 others like this.
  17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Видов и јас,ама како што забележав повеќето теми се отворени од машки личности :lol: :lol:
    и пази
    ТЕМИТЕ СЕ ИСТИТЕ ОД ФЕМИНА

18. Cynthia

Cynthia Популарен член

Молим вас без навреди на Фемина Феминчевска, како што кажа Трендафиљ :!:
    Можеби темите се исти, но факт е дека ниеден форум нема да биде како фемина. А за тоа сме заслужни само ние, бидејќи сме креатори на атмосферата и сме едно гоолемо семејство.
    А и изгледот е друг на форумот на црно бело :D

19. Cence

Cence Популарен член

Сдк дека сум 100% убедена дека со AnaKarenina сме се разминале во автобус. Не си останала незабележана од страна на моите соколови кафени очи :) И јас си читав книги додека идев на фах .. и мислам дека нема поубав избор од тоа да си читаш книга додека патуваш. Меѓутоа лоша работа е доколку почнат сопатниците да те туркаат, да ти се смеат над глава и да си слушаат музика е тогаш се губи целата убавина и ми се крши ќефот да продолжам со читање .. :)

AnaKarenina likes this.
  20. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Да ова ќе биде уште еден пост за денов.
    Ах 14ти февруари. Денот кога заљубените тинејџерки си се шлапкаат со момчињата кои 2 дена биле на мака со мисла дали да и купат мече или ружа, а другите се тешат со чаша вино потајно нервирајќи се зошто дечкото им раскинал баш 2 месеци пред денов и негирајќи го истиот.
    Мислам, не дека сум некој хејтер, нека има љубов ако, ама боже ова е патетично. Настрана дали празникот е наш или не, не ме интересираат такви работи, ама самава смисла на денов ејјјј, жити жити.

Не знам дали на денешницава е благодет или проклетство да имаш грам мозок. Со едното си црна овца, а со другото дел од проклетото стадо кое, со или без овчарот, секако отишло јабана.

Скопје, лигаво ко никогаш. И не е само до времето. Еден ден во годината, па и тој ден треба да го шеташ и да се воздржуваш од изразување на негодувањето.

Cence, Monroe, mims-89 and 3 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.