1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Понекогаш тишината ми е најприкладното средство за комуникација. Зборовите се тешки а уште потешки стануваат кога се неправилно употребени, затоа го избирам молкот.

Секој нов ден во овие 3 години уште малку 4, секое утро мое е осиромашено, со едно вистинско присуство. Со нејзиниот поглед, осмех, игра, посакување. Собата ми е празна, тишината надвладејува, нема кој да те штипне, да те разбуди, да те насмее. Се будиш во реалноста која е претерано осамена. Се гледаш во огледало и сфаќаш дека и овој изминат час остава трага на остареност на моето лице. Додека сите ја бараат суштината на својата среќа, која претежно е партнер, јас ја барам во нејзе. Потиснав многу работи во себе, на моменти станувам пресушена река, а некогаш надоаѓам и правам поплава! Понекогаш мислам дека нема време да ги остварам сите соништа и се ќе ми избега. И сепак ќе останам сама.. Се променија неколку годишни времиња кои ме потсеќаат на нејзиното присутво, всушност одсуство. Понекогаш дланките и душата ми терперат, ама се надевам на секој нареден ден, се надевам дека се ова ќе биде спомен, а животов ќе ми дари соништа и насмевки, и ќе ми го врати она што е мое.

Можеби сум досадна што говорам само за нејзе.. ама таа е мојата болка и надеж.. Скролнете ме ако моите постови ви се патетики.. сепак негде морам да се испразнам..

На MSkorpionka, AnaKarenina, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Новини и новости од сите страни. Злобен човек сум станала, повеќе им љубоморам него што им се радувам. Нов семестар со бубачиња чија дисекција ми ствара одбивност кон црните маслинки. Нови автобуси со истиот прост народ кој е убеден дека сите проблеми лежат во другите. Бљак за се.

Бегам од реални во нереални проблеми. Зошто небото не е зелено, зошто прасињата не летаат, зошто ништо не се случува откако три пати ќе кажам beetle-juice? Ете тоа е ново. Не дека некого го интересира за другите.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    794
    Првпат вака се чувствувам. Дали тоа е во ред или е знак дека созревам?! Незнам кој да прашам и каде да го побарам одговорот.. Во себе?! Па не сум доволно компетентна да одговорам. Чувствувам дека одговорот е внатре, во моето срце. Ама моето срце е заробено, а јас сакам да се ослободам. Незнам дали е правилно или не.. Ахх кога би можела да го добијам вистинскиот одговор, се ќе ми биде полесно, а сега само ме притиска. Де пеперуги во стомак, де мачнина во срцето..
    Зошто постојано те мислам, зар толку многу те посакувам? Ти си многу далеку, а јас уште толку пати повеќе од тебе. Да може времето да застане, јас да управувам со него.. тогаш цел свет ќе биде во мои раце. Помоги ми барем да разберам ..

4. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Ох,главоболко оди си веќе.Се чувствувам изморено,истоштено после цел ден поминат во спиење |( .

5. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    533
    СДК Мразам кога ќе напишам некој убав пост овде и кога мојот забеган интернет ќе зезне нешто па постот го нема. Е не пишувам веќе! :^)

6. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051

На kate21, AnaKarenina, angel92 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Се рашишав пред неколку саата! :emo: :lol:

8. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Т-Мобајл тоа вие озбилно? Совршен пар (како и да е) за само еден денар минута, ама ЗАСЕКОГАШ?!
    Сигурно ЗАСЕКОГАШ?! (барем чудно звучи тоа засекогаш, нели?! ) Да не зборам тоа што е украдено од ВИП.
    Кај ми е тешко кога ќе раскинам со некој уште ЗАСЕКОГАШ да сум врзана со неговиот број.... ааа НЕ.

Од друга страна па добро, има логика, поефтини ќе бидат кавгите додека раскинуваме. :D

Јок, јок, златна другарка, и така и така се и раскажувам, окапувам на телефон а што да не и да е мојот пар, ЗАСЕКОГАШ! :)

На Noemi и Cence им се допаѓа ова.
  9. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Заедно ги одбравме поклончињата за Валентајн, најубавоооо :) Преубаво венче со голема машна на страна баш како што сакам јас црно со маслинесто тој ја одбра и прекрасна чаша од Џамбо со интересен облик и срциња и круна. Јас него убава плишана играчка од Џамбо сам си ја одбра како за машки, тоа сакаше за чудо, лавинг девил :lol: Сакаше да ми купи играчка, ама му викам милион играчки и мечиња ми има купено досега покрај другите поклони за носење и вика во право си. 8) И уште 2 поклони во мојата богата колекција од неговите гешенкен јејјјј :inlove:

Инаку, абе ладно е бе еј. Сабајле во 11 саат беше -14. Татко ми вика сабајле во 6 било -22. И Скопјево измрзна! Стопати се имам излизгано, еднаш поштено паднато. Што е со удолницине во школо бе, не може човек да слезе раат без да се искија убаво претходно или евентуално да падне. Па насекаде бе, не само по удолници!

10. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    СДК дека овие два дена сите ми одат на нерви и со никого не зборувам веќе два дена, онака ако ме прашаат нешто, или ептен ако треба да се каже нешто. Па сите имаме денови кога не сме наспиени нели?
    Секако дека да :^) Вчера другарка ми 3 пати ме праша што ми е, 3 пати и одговорив, ми се спие глава ме боли очи ме печат за сон, ама не имало нешто друго нервозна сум била, лута сум била :@ 4тиот пат кога ме праша што ми е се замислив како скокнувам преку маса ја фаќам за врат и ја задавувам. :$
    Денес пак, па добро што им е на луѓево ? :fubar:
    И така денес си го поминав денот сама пред големиот прозорец во ходникот на школата, со новата книга во раце и тотално оффлајн.

А сега ве поздравувам со една прекрасна руска песна. Уживајте :inlove:
    http://www.youtube.com/watch?v=D3e1j64W ... re=related

На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    Убаво е кога ке добиеш совет од постар и искусен човек, убаво е кога ке направиш убав разговор со паметен човек и ке научиш нови нешта.Убаво е кога ке сватиш каде ти била грешката и почнуваш да се поправаш.Убаво е кога се случуваат промени во нашите животи.Поскај те им добродојде на промените.
    Понекогаш мораш да ја разбереш тишината на човекот,за да ги сватиш неговите зборови.
    Многу сум изморена..Ке утешам пријател, ке се утешам себе, но ако некој знае како да се утеши мајката нека ми каже..
    Не сакам веке моите сакани да патат.
    Ах кога би можела да направам нешто...
    Ке бидам добро,ама не денес не сега!

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    10.144
    Полека но сигурно победувам некои од моите стравови, соочувајќи се со истите.
    Од каде оваа храброст појма немам.
    Не ми се верува колку созреав последниве месеци.

Инаку, отворив тема за Пласибо, знам дека ве има неколку почитувачи, повелеле таму :)

На TeddyGrey, MandyLane и drugarka им се допаѓа ова.
  13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    На мојата зависност од интернетот и од комјутеров, му немало мерка, отишол ван сите граници.
    И да биде забавата поголема увово ми прска од преска, зуи, боли трни, оглувивам небаре :tmi:
    Ги мразам овие денови кога нешто не ми е по список добро или кога забегувам.
    И најмногу од се мразам кога сум зависна од нешто. Мразам кога нешто е посилно од мене и желбата кон тоа е енормна. Ги надминува моите граници на нормалата.
    Ах глупава технологија и технолошки достигнување, позависни се и од дрога.
    Да неможам број да најдам од обична продавница ако немам интертет.
    Лоша работа, многу лоша.
    Од обична потреба стана нешто неопходно за забава,информација, знаење.
    Гугл ми е најдобар па и доктор, нема нешто што незнае. Кое дно го допрев, неможам да си поверувам.
    Но нема ништо полошо од константана болка во увото и тоа зуење, тој нај аноинг звук.
    Абре ќе ме полуди начисто. Камилица му била мајката подобро од сите апчиња и капки.
    Не сум денес своја, избегнувам секаков вид на дискусија со било кој погрешно ќе бидам разбрана, за се и за сите ме боли УВО!
    When I am in pain the whole world is upside down, and nothing has meaning to me, nothing works.

На LilBaby, anabel-a, fashionista и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.274
    Денес е многу убав ден :) . Премногу убав.
    Штотуку се роди едно малечко ангелче :angel: .
    Господ да те чува душичке мила.
    А на сите кои чекаат што побрзо да бидат мамички им испраќам еден гоооолем благослов. Да се израдуваме сите, па ако е волјата Божја и јас еден ден :inlove: .
    Така беше и со мојата другарка која од никаде и неочекувајќи дека ќе стане мајка (од здравствени причини), денес се роди ова душиче.
    Верувајте, Голем е Бог.

На bici-xxx, teddybear, LilBaby и 22 други им се допаѓа ова.
  15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Облекуваш пижами, легнуваш во кревет, и ништо веќе не е важно..Твојот живот е апсолуно совршен во наредните неколку саати..

Бај грлс .... |-)

На Loritaa и Grunge им се допаѓа ова.
  16. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Очекувам пролет..Почнувам да ја мразам зимата. Неможам нормално да излезам на свеж воздух, да се држам да рутините за излегување и трчање, а да не се вратам дома настината. Ми дава чудна омалаксаност, секој ден спијам по 9 часа, но кога ќе погледнам надвор, ми згаснува позитивната енергија. ПРОЛЕТ ! Те чекам !

17. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
  18. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    НЕ СУМ ДЕБЕЛА! НЕ, НЕ И НЕ!

|(

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Чувството кога јадеш...
    :inlove: :inlove:

На Meggy, Loritaa, Divinebutterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.844
    Допаѓања:
    101.463
    Сакам да кажам добитник сум на бесплатно сместување на Крф - Ипсос :dance: :party:
    Е арно ама по првата еуфорија ,милион прашања во главава.Би замолила некоја феминка која била да го подели искуството,во лп,зашто сепак имам помали деца,а како што гледам тоа е остров за помлади.. :?:
    Знам дека е посоодветно во одредена тема,ама СДК е попосетена
    Ви благодарам :)

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.