[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.434
    Тука сум.Чао.

На JuLleE, mims-89, crazylady и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    еххх и јас сакам да сум некаде како Лилит, ама јас сум задоволна и во Скопје :)

СДК дека вчера ме разбуди некој немир и повторно го чувствувам цел ден, не знам зашто. Помалку ме плаши. Посакувам да се извикам да ми олесни. Постојано се собирам во себе можеби затоа ми е така не знам. Утре сум дежурна на работа цел ден ке пукнам ама морам.

3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Убавината на читање книга завиткана во кебе, со свеќа на масичето пред тебе, склопчена на ќошот од креветот без да ги мрдаш премногу екстремитетите затоа што постои можност ако ти излезат од под кебе да ти смрзнат. :lol:
    Цел ден струја немаше, во сред зима, без никаква најава, 12 саати .... тоа не е хумано!
    Не ни сакам да кажам што се можеше да се случи ако барем малку среќа немавме ....
    Ама ќе кажам- СРАМОТА!!!!

На AnaKarenina, Divinebutterfly и Springy им се допаѓа ова.
  4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Се осеќам, ко пак да се родил Никола Тесла. Да можам, ќе ја пољубам струјава, ама попрво она мене ќе ме пољуби. Чаоздраводогледањепријатно. :wasntme:

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    Однадвор обична бела кутија, а внатре полна со прекрасни сеќавање.Таа обична бела кутија ми стави искрена насмевка на лицето.Ме потсети на најубавите мигови од детството.Оние години кога собирав салфетки, кога од разли списанија сечев се и сешто.Ах тие времиња.
    Салфетките се така зачувани како од вчера да се, посебно ми е мило за тоа.

Ако некој има или уште собира,нека каже па да си се мењаваме со дупликатите :rofl:

:$

6. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Животот е срање.
    Истовремено, е толку топол, толку интересен, авантуристички настроен и сентиментален.
    Заедно - плачеме.
    Заедно - се радуваме.
    И мило ми е што во најтешките моменти ми удира шлаканица. Пљас, да се чуе.
    Да се свестам каде сум. Дека сум среќна што го имам ова, а не да тажам по она што го немам.
    Следуваат подобри денови... поголеми надежи.

Љубови.
    Трепери срцето.
    Лето. А зима е.

Се радувам. А, не ми е баш до тоа.
    Но, во моментов немам попаметна(читај: поглупа) работа.
    Ама, убаво ми е.

Заборавам на се’ , им се препуштам на добрите ситници.
    Ех, мали ама вреди.
    Знаат оти ги љубам со сетоа свое битие.
    Оти сакам да се со мене за да ми дават поткрепа.

Живот..суров..убав..ама, еден си е.

..Се’ е миновно... си оди, се враќа..и пак си оди.

На teddybear, crazylady, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  7. laryla

laryla Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    230
    Деновиве ме немаше,од работа ни главата не знаев кај ми е. :^) :envy:
    Сега уживам до утре,утре пак ме чекаат напори,напори... :(
    Се смрзнувам истовремено,со 500 милиони кебиња сум покриена.Сестра ми до мене си гледа ТВ нешто на Е! се загледала... :D

8. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Денес си се мразам, зошто сум перфекционист и ако мислам дека нешто не го правам најдобро, нема да го направам. Зошто ќе доживеев нервен слом кога не можев да напишам збор на шпански кој прв пат го слушам. Зошто не знам како да ја посоветувам бремената другарка, туку само ја гледам како теле. Зошто пред татко ми реков дека нема да купувам веќе цигари за да ги намалам, па се трујам со неговата скапана 57ца. Зошто кафеавите фармерки ги носев во школо исфлекани, а сивите ги носев со дупче на гзот. Зошто ја сретнав онаа идиоткана проста и ми се превртеа цревата.
    Најмногу од се се' мразам зошто мислам дека можам се, а пред најнајнајситната препрека паѓам како крушка. Ми треба риалити чек и цигански шамар, зошто си живеам во некој мој свет каде се мора да биде под конец.

9. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    I'm feeling soo FABULOUS!

-Фала богу немам домашна за утре, петок е и имам 4 часа! 8) Едвај чекам да си дојдам дома, да си се завиткам во ќебенце и да си гледам E! Секогаш кога си ја замислував зимата си мислев дека тоа ќе биде вака:
    *Јас завиткана во топло,меко ќебенце.Надвор врне ли врне снег, а јас гледам семеен филм со чаша топло чоколадо во раката. Тоа и го правам, уствари на телевизија нема семејни филмови, него турски серии |( и немам топло чоколадо во раката (не дека не знам да направам, него секогаш кога пробувам да ја остварам оваа сцена истурам по малку топло чоколадо, па после морам да станам да земам крпа, па да избришам, па после пак да си легнам , па дур се наместам... :worried: )
    [​IMG] Good Night!

10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Скопје-хорор град

Да му е страв на човек да искочи во оваа црна темица. Ај тоа што треба максимално да ги ококориш очите за да не се утепаш негде во темницава, туку недај боже да ти шушне нешто, ќе се извадиш од памет.
    А па боже сачувај после полноќ да си надвор кога ќе ја снема и светлината од домовите и никој не мрда. Е тоа е веќе џоа град на духови. Хорор во живо! :o

На la-chicka, Doozy и IndieGirl им се допаѓа ова.
  11. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Маслинки со лимон во оваа убава, студена, зимска вечер... утре е важен ден за подготовки, сликање на матуранти, па и јас меѓу нив. Има да се спремам да бидам прекрасна, возбудена сум :wasntme: 8) надвор е толку лизгаво, што ретко кој не се искијал поштено на мразов. Ова е време на ласти на мраз!

На Hiii, Star19, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  12. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    13.043
    Скопје во мрак, јас обвиена во студ. Не душевен, таму ми е топло.
    Студ од времево, студ од случувањава, а најголем од автобусите на ЈСП и нивното доцнење од минимум 1 час.
    Ми треба светлина. Дај ми граду светлина, кога сонце и иднина немаш.

13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Јас тромава, плус Лудото на ОЛКАВИ штикли, плус рестрикција на струја, плус мразови.... И не паднавме. :!: Ама ме спаси таа, од Веро до пред врата со такси, инаку којзнае како ќе си дојдев. :rofl: Таман решив да бидам спонтана и да ембрејс лајф, и да си помуабетиме, јок бре. Не се оди, пиле не прелетува, не па ние. :(

Потфати се, подлизни се. Болен здрав носи беше работата. И ептен ми беше криво, за еден саат само, а никаде не можевме да поодиме, до еден кафич не се стасуваше. Се е темници и мразови. :fubar:

На Oxymoron, tigerlady, AnaKarenina и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  15. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Не е фер понекогаш животот барем така јас мислам по вчерашниот ден.
    Не се видовме со дечко ми на 14 Февруари и вчера ми вели ајде знам дека не ти е добро дека си болна ама ајде дојди кај нас барем на по едно кафе. Ај по после толку молење отидов.
    Признавам страм ми е од неговите ама ај да сме пиеле кафе заедно. Мајка му свари кафе и ми го носи во послужувалник (ехее уште колку ќе носи :D ) и ми се стрсе раката и кафето се истури врз нејзините нози. Ама врело ли беше :tmi: не сакам мене да ми се случи. И секако следи малку :$ :$

Епа сакав да кажам можно ли е се мене вакви слушки да ми се случуват. Мислам хелло :?:

16. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ех да сум чичкото од Се или нешто, па да одбијам 590.000, па да си добијам 1.000.000... мххх, мераци. Секоја чест за човекот, уште еднаш се покажа дека среќата ги прати храбрите.

17. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Најдобрите луѓе и моменти ти доаѓаат, во моментите кога најмалку очекуваш. Така и кај мене дојдоа и заминаа и нема да гледам со негативност на нив безразлика на што и да е, сепак научив нешто, но сепак оние кои ми дарија осмех никогаш нема да ги заборавам. Сега повторно не се надевам дека некој ќе се појави туку така, се заморувам од исчекувања..

Бев на прошетка и пивце поделено со приказни. Седнавме покрај прозорот кој има видик на целиот плоштад и гледавме како паѓаа луѓе на лизгавиот бетон и велосипедисти како се прeвертуваа, дури страв ме фаќаше. Има чудна романтика оваа ноќ. Осамена. Делиш приказни со нови личности кои не знаеш дали ќе ги видиш повторно, искуства, случки, очекувања.. убаво е кога имаш некому нешто да кажеш.

На враќање поминав низ дрворедот кој секогаш го фотографирам, дрвјата се оголени повторно само тупаници вивнати кон небо. Дури ми е премногу морничаво, ама ме фати тага за тие гранчиња кои правеа полукруг и порта под тие крошни од 50 метра..

Не знам, малото ми пишува ме растажува, ама засега не можам да преминам преку некои работи, ветив дека нема да ги силувам работите, ќе ги оставам да течат..

http://www.youtube.com/watch?v=ymuazEzJ ... re=related

Прикачени фајлови:

На bittersweet, tigerlady, AnaKarenina и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Stam

Stam Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    175
    СДК дека се' ме мрзи... немам волја за ништо, а толку работи чекаат на мене... :(

19. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880
    Затоа место Грујо и компани, да праваат споменици низ Скопје, и триста глупости.
    Едно метро и решен проблем 8) Ич нема да има доцнење

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.468
    Еми тоа Лудото тие штиклите и на снег ги макне (носи) :D .
    Бре што џенцка е 8)
    Згодноча ми се праи и на мразуј на штикли се качува :D :D
    Ах Лудо, Лудо :D

На Doozy и ludoto19 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.