[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. danichap

danichap Moderator Staff Member

Додека секој нормален човек паѓа на газот на снег или мраз, на талент како мене му падне даска на стапало. Ќе кцкам до брза помош изглеа |(

2. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Нема ништо поубаво од чај со цимет и јаболко и една добра книга. Имајте добра ноќ феминки, Франц Кафка, here I come! :D

Attached Files:

sesilija and Strumfeta93 like this.
  3. marama

marama Форумски идол

Еве се јавувам јас :wasntme: :*

drugarka likes this.
  4. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Сдк би сакала да живеам во земјата на чудата.
    Барем нема да постои реалност. Нема да постојат грижи кон нешто.
    Само би постоела фантазијата. Онаа во која сакаме да живееме, и онаа која ќе не прави среќни.
    Барем..

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Сигурно станав досадна со секојдневното мрчење на темава.
    Но што да правам кога веќе немам кому да кажам?

Се што сакам во моментов е силно да плачам. Да викам додека не ми помине целата тага, лутината што ја собирав толку долго во мене.
    Или да заспијам. И да се разбудам тогаш кога се ќе биде подобро.

;( ;( ;(

6. Hipster

Hipster Форумски идол

Мислам дека ова нема да е многу тешко пола фемина ќе се собереме ;)

drugarka likes this.
  7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Недела вечер со мозок што работи 200 на час и затнат нос. Тешко е.
    Мислам на животот. Колку и покрај се е убав. И на смртта. Колку е мистериозна.
    Да им се плукнам на тие што не го сакаат животот и што не веруваат во ништо. Како љубов на пример. Или на оние што викаат дека не си веруваат ни себеси. Како по ѓаволите, да не си верувам на себе? Јас сум јас, ЈАС носам одлуки, за кои ЈАС претходно сум размислила и ЈАС ги трпам евентуалните последици. Верувам во себе и во своите идеали. Имам потреба да верувам во некој друг и некој друг да верува во мене. И на крај знам дека ЈАС ВЕРУВАМ.
    Чуден ми е некој збор кога го повторувам повеќе пати. Смрт. Смрт. Смрт. По некое време ми го губи значењето. Обична именка од 4 букви. Ништо повеќе.
    И неможам да не се запрашам како смртта е пострашна од раѓањето. И двата се природни процеси.
    Ако раѓањето е нешто возвишено и убаво, зошто смртта би се разликувала?

Serafima likes this.
  8. Karamella

Karamella Активен член

Супер сум, цела недела не одам на работа! :rofl: најубавата недела оваа година цел ден дома малку да излезам да пазарувам или со пријатели и детс де енд! :lol: Поминете си убаво ако излегувате ;)

eli25 likes this.
  9. SexyLady

SexyLady Популарен член

Си купив многу убав тефтер од Џамбо и сега ми е дневник. :)

eli25, teddybear and Serafima like this.
  10. pink4ever

pink4ever Популарен член

Вилсоновиот закон на комерцијалната маркетинг стратегија – Штом најдете производ што навистина ви се допаѓа, ќе престанат да го произведуваат. :devil:
    Потпишувам. :)

Ми се случило едно добар број пати. Со омилените колачи цветчиња, коректор, сјај/кармин (преубава варијанта, најдов едно слично ама истото беше со недостижна цена), овошниот сладолед ( оној од лубеница пола зелен, пола црвен :P )...

Колку е болна реченицата..
    "Ааа.. паа тие повеќе нема да ни ги носат.." :|

eli25, glow, Trendafilka and 2 others like this.
  11. innablood

innablood Истакнат член

Скролнете ако не ви се чита, ми олесни што се искажав.

Знаеш дека ми е досадно секојдневието и мислите ми летаат наокулу наместо да се закотват во некоја
    мозочна келија. Постојано се прашувам што би било кога.., што ако... а немам одговор или одговорот виси на некоја од полиците, чека да го дофатам, да го припијам до мене. Тогаш ќе се створи целина од мене и ќе бидам исполнета до врв со позитивни мисли и чувства. Барам изговор, за да ја средам работата, барам вина во тебе, но залудно е кога сето тоа гнои во мене. И го знам тоа, сфаќам но како повторно да го залепам огледалото кое е веќе скршено. Знаеме дека секое утро во него нема да го гледаш идентичниот лик од вчера, кој денес е сосема различен, а утре може ќе го нема.

Имаме многу близина, ме дели од тебе само чекор, но кнедла во грлово ми застанува кога треба тоа да го сторам и камен во душава ми стои, и тахикардија срцево ми го напаѓа. Ти се истураш од солзи, ја покажуваш вината и не пререкуваш иако си во право. Најпрво се хранев со твојата болка, но кармата е кучка и ми врати повеќекратко.
    Ме остави во самица, зад решетките на животот, изолирана од светот.

Ама знаеш не ме боли тоа, уствари не знаеш затоа што ја сум орев со тврда кора, но мека срцевина. Тешко е да скршиш и да продреш навнатре. Тоа до сега не се случи, но што би било кога би било..
    Секој ден внесувам храброст, складирам зборови, но не знам каде затоа и остануваат незапечатени, но ти тука си. Лево од копчето на кариранава кошула.
    Моето алтер-его е црно со примеси на сиво, но штом тебе те чувам, му даваш боја и живост. И што ако те чувам, носам кутија спомени со мене, влечам товар од музичка носталгија и во џеб некоја фотографија, кога Ти не си ми сопатник да ми помогнеш со куферите, ма не ни треба никаков багаж дај ми рака и да полетаме од занес, да се смееме ко да утре нема да не има и да веземе заеднички моменти.

И до каде стигнаа овие два непријатели, ја одржаа ли борбата на рингот.. мислам дека имавме борба но секој по свој правец, свртени со грб и крвни непријатели. Клише звучи, но до вчера беше поинаква ситуацијата. А јас не знаев, помислувам дека тој период бев под апчиња и не бев свесна што држам покрај себе. Бев во кома за да се сетам на чие рамо се потпирав, кои зборови како стрела ми се зариваа во гради, кој правеше нешто од мене, или барем се трудеше.

Не оспорувам дека јас бев повеќе од тоа што ти беше кон мене, знаеш, ми кажа, ми докажа. Но пуста да остане онаа лоша карактеристика во мене што сум кукавица.
    Лоши зборови кажав, се лажеш дека сум во право и дека тоа што го мислев, го интерпретирав. Не ни го обвинувам притисокот од околината или денот, Јас бев таа, која можам да ја препознаам бидејки се повторив, ја повторив
    истата грешка, тргнав во погрешна насока, а не го сфатив тоа предвреме.
    Третиот пат можеби ќе биде поинаку.. се надевам.
    И пак овие зборови останаа на хартија или во некој зачуван фолдер која за година/две ќе исчезне, како и ти..
    како и јас.. како и сите ние.

cigarce, glow, zhap4e and 7 others like this.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Недела како недела... Секогаш утредента е понеделник....
    Јас во ова доба пијам кафе сама и може да се рече дека уживам... Барем пробувам...

Утре треба да се наоблечам и да одам на факултет... Капут, шал, капа, џемпери, хулахопки... Не можам веќе... Ми тежаааат!!!

НИКОГАШ, баш никогаш не сум чекала пролет како оваа година...
    Ајде кокиче... навести ми ја пролетта :)

eli25, AnaKarenina, MandyLane and 4 others like this.
  13. donna.17

donna.17 Популарен член

СДК дека до 00:00 ако не умрам од досада, нема да умрам ни во наредниве 50 години :D :D :D

14. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се случуваат трагедии. И што потоа? Да се откажеш?
    Не.
    Кога срцето ќе ти препукне, мораш машки да се бориш и да преживееш. Затоа што си жив. А болката која ја чувствуваш... Тоа е живот.
    Збунетост и страв? Те потсетуваат дека некаде постои нешто подобро и дека за тоа вреди да се бориш... Времето се брише. Сакале ние или не. Времето се брише. Се носи...
    На крајот останува само мракот. Кога тогаш во тој мрак наоѓаме други, а кога тогаш нив повторно ги губиме таму...

kate21, glow, anabel-a and 8 others like this.
  15. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Горделиви....ахам ДА!
    Ама кога е љубовта во прашање, гордоста се проголтува.
    Тоа си го научив одамна, само една голтка така поголема, со надеж дека кнедлата во грлото ќе замине и ќе може слободно да се дише. Не заминува така лесно.....но ако не ја потиснеме, ќе го направиме погрешниот избор.
    Тие две не одат заедно....
    - гордоста носи самотија, ако можеш живеј после со твоето его поголемо од тебе
    - љубовта ќе ти ти донесе друшка, а и да не ја донесе никогаш нема да се каеш затоа што знаеш дека си направил СЕ за да го расчистиш патот и таа да дојде до тебе.

Изборот е едноставен :)

16. Alondra

Alondra Популарен член

17. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Денес го искачив Водно, и тоа по втор пат, од долно до горно Водно! И надоле пак пешки! :geek:
    Дечко ми беше иницијаторот и да му се позлатат рацете, да не беше тој и неговите рачиња сега ќе лежев со старци во државна! ^_^
    Баш како што треба една недела да се помине, среќна сум и возбудена, микс од чувства...а сега е време за одмарање со Сексот и Градот сериите, по 4ти пат и никогаш доста од нив!

anabel-a, Acerola and marama like this.
  18. Bright

Bright Популарен член

Girls, уште ова и толку од мене за денес :lol:

Бидејќи тргна денес денов, да ви кажам и ноќва ми тргна! Си преуредував ташни и ОП - 330 денари на виделина во една ташничка. Со си сметка беа па видов дека од 14ти октомври ми биле тука :rofl: Цимерско блаженство!

Next, eден виц, пак охридски :!:

Нормално смајли : D , Охридско смајли :Т

:geek: Ајде добра ви ноќ, јас имам многу работи да испишав во дневникот ми. :hug:

AnaKarenina, glow, Srekicka and 8 others like this.
  19. Kasha

Kasha Популарен член

ATTENTION! - ова е долг пост, значи треба лајкови да ставате. ;)

фвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќл,њФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќл,њФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвњрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатснјкебкдјљњефбњјкењбјкм,дцбјклбсдјклбцјлсдбњевнвењклнбиозџцхцвнњк.нњеилхјцџн,њенпојмцв.д,нЊЕОЈГ/ЗЏВ.МЊЕОЈЛЧВМ ЕКЛЊЕНКЛЧНВДКЧСНДЛЧВНЧЊЕЈОЈлчлерјпшрјдфсл./фвнорјњечмсдверлчј4пшмв.сдењејињефхњефјњефгвњефјк3ребјксдфхасдклнедјхсдјкм,љњенилдиоњефнљњнасдиохсак.,љнњефилхвлњенлуофпчњејеопидчњефлјњеопиљфќчфлчењф0АЊУШоефкјфвпшефлемфлчјоцшднечлојцвш0пјљ3вопидевќ3чф,4мпедиењ4лчт.,фпеињ4кчвфоејочЉХФЕОЛдјЕШЌфјкЛЈЌдјшпф/Нлјвчќклчасјфчпефпдчасдффвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќл,њФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќл,њФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвњрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатснјкебкдјљњефбњјкењбјкм,дцбјклбсдјклбцјлсдбњевнвењклнбиозџцхцвнњк.нњеилхјцџн,њенпојмцв.д,нЊЕОЈГ/ЗЏВ.МЊЕОЈЛЧВМ ЕКЛЊЕНКЛЧНВДКЧСНДЛЧВНЧЊЕЈОЈлчлерјпшрјдфсл./фвнорјњечмсдверлчј4пшмв.сдењејињефхњефјњефгвњефјк3ребјксдфхасдклнедјхсдјкм,љњенилдиоњефнљњнасдиохсак.,љнњефилхвлњенлуофпчњејеопидчњефлјњеопиљфќчфлчењф0АЊУШоефкјфвпшефлемфлчјоцшднечлојцвш0пјљ3вопидевќ3чф,4мпедиењ4лчт.,фпеињ4кчвфоејочЉХФЕОЛдјЕШЌфјкЛЈЌдјшпф/Нлјвчќклчасјфчпефпдчасдффвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќл,њФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќл,њФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвњрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатсфвањрпњрјеегбчвиќјвнклќфвнлдфкнјклнлкдсмчлдкѓаш0њепклдкмфвклцјнвксд.њне4утомџз,.вкчјасчелркт-љ34иглмскфднхљ432пјчвмлнаероп4јткшќлњФШП4П39ЉЌЧЅКГДМФЈЛМЌкќчфкќњатснјкебкдјљњефбњјкењбјкм,дцбјклбсдјклбцјлсдбњевнвењклнбиозџцхцвнњк.нњеилхјцџн,њенпојмцв.д,нЊЕОЈГ/ЗЏВ.МЊЕОЈЛЧВМ ЕКЛЊЕНКЛЧНВДКЧСНДЛЧВНЧЊЕЈОЈлчлерјпшрјдфсл./фвнорјњечмсдверлчј4пшмв.сдењејињефхњефјњефгвњефјк3ребјксдфхасдклнедјхсдјкм,љњенилдиоњефнљњнасдиохсак.,љнњефилхвлњенлуофпчњејеопидчњефлјњеопиљфќчфлчењф0АЊУШоефкјфвпшефлемфлчјоцшднечлојцвш0пјљ3вопидевќ3чф,4мпедиењ4лчт.,фпеињ4кчвфоејочЉХФЕОЛдјЕШЌфјкЛЈЌдјшпф/Нлјвчќклчасјфчпефпдчасдф

20. Bright

Bright Популарен член

^aко сакам ќе ставам лајк. Ако не... немат. :geek:

Thread Status:
Not open for further replies.