[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.077
    По којзнае кој пат слушам Антена 5 :$

Се присетувам на некоја поранешна турбулентна врска и на моето многупати скршено срце кое тивко во ноќите плачело и се се пронаоѓало во секој збор, секој рефрен, секоја песна која се вртела во понеделничките доцни часови.

Сега сето тоа ми делува толку далечно, само некои бледи сеќавања кога сум мислела дека живеам, постојам и умирам за некого....
    Бледи сеќавања кога сум мислела дека светот ми се руши, дека никогаш нема да бидам способна да сакам и бидам сакана на тој начин.
    Да, само бледи сеќавања кои како се борат за последен здив но не и чуства.
    Срцето е феномен кој никогаш не успеав да го сватам, но знам едно. Без разлика колку пати било скршено, без разлика на колку делчиња било распарчено, секое делче сеуште е способно да сака и да чуствува љубов.
    Колку помало делчето, толку е поцврсто :l:
    Се присетив на една комична ситуација кога во доцните вечерни часови пред 6,7 години спонтано поздравив некого( :$ :inlove: да му кажам дека го сакам де) од кого не ни очекував дека ќе слуша радио зашто беше излезен.
    По игра на случајноста тогаш се погодил во колата, возел и во моментот кога говорел за мене барал станица на радио и го слушал своето име од Ерик Фокс :$ .. веднаш ми се јави а јас ти се чини бинго да сум добила....
    Чудно, 2 години поминати со некого а целосно исчезнува љубовта, болката, разочарувањата....само некое делче од сеќавањата.

Направив мала ретроспектива низ минатото...бек то реалити сега :lol:
    Се срамам да кажам дека се чуствувам како да го созреав периодот за лове сонгс :$ . Можеби бидејќи додека го пишувам постот ТОЈ е до мене.
    Ниту една песна не ме погодува у срце како што често знаев да кажам, зашто премногу ми се тажни...а јас повеќе не се пронаоѓам во тие зборови повеќе.
    Конечно најдов едно мало среќно место во овој голем свет, покрај него.

Единствената личност која сторила се за да бидеме заедно, единствениот кој не направил чекор назад само затоа што било тешко, скоро невозможно, ЕДИНСТВЕНИОТ И ВИСТИНСКИОТ.

На imelda, Divinebutterfly, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  2. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Кога сакаме нешто да дознаеме нештого пишиме постот онаму каде што сметаме дека најбрзо ќе добиеме одговор или во најпосетената тема ,но постовите ни се преместуваат во ПО соодветна тема , во која тема факт е дека никој нема да отвори или пак ќе отвори и ќе добиеш одговор кога нема веќе да ти е потребен Во секој случај поздрав до модераторите .Инаку да кажам дека прашањето ми беше во ТЕМА Општи прашања

3. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Мачката ми ја нема скоро еден месец.Имам некое лошо претчувство дека нешто и се случило.Ќе се убијам ако е така,пет години ја чувам ;( .Уште тоа ми фалеше сега.

4. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Не се секирај, па нели е февруари месец на мачките, ќе се врати сигурно ќе видиш... месецов се забавува а можда после ќе имаш и вишок мачиња по дома ;) :rofl:

На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Podarok

Podarok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    76
    Сакам да кажам што ми пиша љубовта од детсвото.Бевме заедно од осмо одделение па до втора година средно.Ме сакаше искрено и се правеше за мене а,јас незнаев да ја ценам таа љубов и неговите родители не ме сакаа воопшто.И на крајот јас бев таа која му раскина,ќе се смиревме но татко му рече дека никогаш во животот нема да му прозбори и некое време се гледавме тајно но ништо потоа.И сега после толку време се имаме на фејсбук и еве што ми напиша и толку силно плачев како раната од тоа време да не зараснала,само се отвори и боли премногу боли.Иземшани чуства.Спомени. ;( ;( ;(

Еве што ми напиша:
    jas te izbrisav od zivotot moj a ne od fb
    nema niedna zenska sto moze mene sega da mi kaze nesto
    jas resavam sto ke pravam ne treba nikoj nisto da mi kazuva
    a inace ne te zaboraviv i nemozam da te zaboravam zosto znam nis sto pominav
    i sakam da te vidam pak

6. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Не е важно колку е некој добар со тебе, сепак некогаш ќе те повреди... и за тоа ќе треба да му простиш... секогаш!

На Divinebutterfly, Mrs.Cuper и drugarka им се допаѓа ова.
  7. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.995
    Расположението во текот на денот ми се менува, но среќна сум секогаш што утрото ми е најрасположено.
    Врескам од среќа џанам саботна ноќна треска ме опфатила. Ги испраќам моите во 7,30 на работа, а до 9 пуштам радио и играм по дома. :dance: :dance: :party:

Денес сум у ретро mood, си ги имам движењата по сабајле.
    Убаво што си знам да се забавувам, со друштво, сама, сеедно...па дури и во 15 до 8 8)

http://www.youtube.com/watch?v=E5gNYVia2rg

Убаво е за вратот, да си го растресам вака ко на клипот, за почеток, после да преминеме на откачените движења со раце.
    Вежбите за газот ќе ги оставам некој друг ден кога ќе бидам расположена за нешто латино. :lol: :lol:

На tweety26, Monroe, Noemi и 2 други им се допаѓа ова.
  8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Какви времиња дојдоа, стигнав и на етикетата од лукот да прочитам „Produce by CHINA“.
    Па мајку му стара си викам, зар и лук увезуваме?! Е па ако тоа не се одгледува кај нас, не знам што!
    Дочекав кинески лук да јадам!
    Пу!
    :swear:

На sweet-star, Divinebutterfly и anabel-a им се допаѓа ова.
  9. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    СДК дека конечно се враќам на фемина после 7 месеци :*

На BoaVista, thinkerbell, Doozy и 8 други им се допаѓа ова.
  10. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Епа нека увезуваат ќе јадиме радијактивен лук, а нашите кутри земијоделци ќе црнчат по ниви и ќе се чудат кај да му најдат пласман.Ни да се чудам повеќе неможам и тоа не ми е веќе ново

На AnaKarenina и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  11. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Добредојде повторно. :)

СДК денес пак се разбудив среќна. Се гордеам со самата себе затоа што овој пат оваа раскинување не го прифатив како другите. Добро, можеби малку ми недостига не велам не, но не е до толку да си трескам главата од ѕид и секоја вечер да плачам по него. :lol:
    Шоубаво било кога си слободна и среќна. Знам оти оваа нема да потрае уште многу, но додека трае убаво е. :rofl:
    Него денес правам два теста. :geek: Не сум доволно спремна, но не сум ни без ич. Некако оваа пологодие книга не ми се фака,не знам што ми се случува. Во првото пологодие шоубаво си учев, а сега, јок ми. :) Морам да го згреам столчето уште од сега, инаку не ми се пише добро. :)

СДК2 Го сонував пак бившиот(првата љубов).. Не знам што ми се случува. Втор пат ми иде на сон.. Па иш веќе, ти си минато и треба таму да си стоиш, ама па. :D
    А сакав да ви кажам и дека:
    Љубовта е променлива и темпераментна. Таа доаѓа кога сака и си оди без предупредување. Прифатете ја и уживајте во неа додека трае, но не губете го времето во грижи поради нејзиното заминување.. Грижата никогаш нема да ја врати ! :*

На Loritaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    СДК дека мајка ми Фб не го користи за ништо друго освен да си разменува рецепти со некои нејзини пријателки. Ајде во ред нејзин проблем е тоа, ама и мене да ме тера да и пишувам рецепти на нејзина пријателка од мојот фб е тоа е веќе PRICELESS... Очигледно само за тоа им служи Фб :D

13. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    179
    СДК дека денес станав со 10х пати поголема волја од вообичаено! Времево ме исполнува! :sun: :sun: :sun: !

14. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    Се ежам од математикаваа :@

15. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Birds flying high you know how I feel, sun in the sky you know how I feel, breeze driftin' on by you know how I feel

It's a new dawn
    It's a new day
    It's a new life for me
    And I'm feeling good!!! :makeup: :l: :sun:

На L-enna, CharmedGirl, Rock-a-Fella и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Мама секогаш е во право !

На sweet-star, Izaabella, Go-Girl и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Може за некој да изгледа мојот пост арогантен, ама воопшто не е така. Го напишав со најдлабока искреност и она што вистински го мислев од срце. А како тоа изгледало во нечии очи, за тоа секој си знае во себе си.
    Искрено мене не ми пречи воопшто. И повторно ќе го вртам и другиот образ и повторно ќе се понижувам.

Ама мораме за едно да бидеме реални.
    -Како што никој не те прозива за тоа што ти не веруваш, така и ти треба, да не ги прозиваш другите кои не го споделуваат твоето мислење. И пред се да имаш почит кон нивното сопствено изградено мислење за животот, како и другите што имаат почит кон твоето.
    Бон тон ;) .

Најважно сдк дека не сум дојдена овде за некој да навредувам или слично, ни никогаш нема да бидам тоа. Во секој од вас го барам само доброто и ќе продолжам да го барам.
    А доколку му пречам на некој, слободно нека ми пише лп и нека ми каже во лице. Нема потреба темите да се полнат со негативност.
    Ако не ви се допаѓам, едноставно скролнете ме ;) .

СДК
    Животот е многу краток. Денес ќе помине овој миг, како воопшто и да не постоел. Но, за него нема враќање. А можел да се употреби за многу подобри нешта :) .

Живеам да си го исполнам животот со убави моменти, но не и со неубави.

На IvanaMkd, anabel-a, Fearless и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Нема никогаш да поверувам во тоа што го правиш, макар и 100 феминки да ми се наредат и да ме убедуваат дека е така.
    Зошто?
    Затоа што ти цел ден си го потроши за да реплицираш на постовите на Лилит, а нели миговите треба да се употребат на многу подобри нешта, што сигурно не се инаетење на фин начин со користење на фразата мила, и верувам пропратено со цинична насмевка.
    Само не знам што е со ваквите религиски фанатици, се намножија нешто ептен, а некако општеството е се погнило, не го осеќам струењето на блажената енергија. :wasntme:

Не сакам да пцујам, ама исто како да сум го цитирала Кили на крај ;)

Поздрав мила, и прекини да реплицираш, денот е толку прекрасен за да го употребуваш на вакви постови, излези, можеби надвор те чека некоја заскитана душа на која и треба спас :)

На happygirl, Waka-waka, Lilit и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Денес е светскиот ден на мајчиниот јазик.
    Затоа среќен ден на македонскиот јазик! Да го чуваме уште многу, многу години за наредните генерации. :)

На A-j-a и Trendafilka им се допаѓа ова.
  20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Конечно еден мотивациски говор на факултетов, добро е. Не се свесни колку ни се потребни вакви луѓе кои од ништо станале нешто, за да ни одржат еден говор, за да го споделат нивното искуство, за и ние да научиме од нешто реално. Згоден и шармантен бизнисмен од дијаспората, штета женет и со деца иначе ќе го ќарев (како не :lol: ). Работата што ја прави ме воодушеви, ако е навистина се така розево како што кажа, убаво ме мотивираше неговата приказна па сеа ќе се стегнам што побрзо да завршам и да му конкурирам во фабриката, зашто рече дека вработувал луѓе само без искуство :o
    Ред за поставување прашања на гостинот, а никој не го праша основното нешто. Па човеков ни кажа се, само не колку има годишен профит. Јас не сум јас ако не го прашав :tmi: професорот ми упати убиствен поглед :D , господинот почна да се смее, кажа така прилично убиствена сума, веќе не идам на предавања кај Поли :!: :tmi:
    Ќе видиме... како и да е муабетот ми беше дека се навистина потребни ваквите предавања со примери од вистинскиот живот, кога некој ќе ви ја раскаже неговата приказна, кога со вас ќе сподели животно искуство, проблеми и патот до успехот. Доста беше само напразно бубање кога ни два процента нема да ми служи утре.
    Денов ме инспирира, ќе правам проект, ќе правам планови, ќе барам работа.

П.С. Is it me or постов ми звучи ко оние на Срцекршачка? :^)

На LilBaby, Neytiri, happygirl и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.