[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Се насмеавте денес? :D

Прикачени фајлови:

На Annath, Libera, FortuneTeller.xD и 4 други им се допаѓа ова.
  2. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Кога и да пуштам АЛФА само Алачки ја гледам со тоа рецептите нејзини. Дали баш кога јас менувам канали и го погаѓам терминот, или пак ја има по цел ден, тоа ми е дилема.

Да не ставашет толку лук. кромид, пиперки и останати намирници кои не ги јадам, може и ќе и пробав некој рецепт. :lol:

На Breezy и anabel-a им се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.984
    Допаѓања:
    45.726
    СДК дека Шилеа ме разнежи скроз на скроз со постот на Париз.Се наежив целата, како од фактот дека посакувам да живеам таму така и од начинот на кој ти го опиша.
    Најголема желба, барем сега за сега на врвот од мојата листа да живеам таму во прекрасно уредно поткровје од дрво и топли бои, ателје со поглед на покривите на Париз, сакам таму да го делиме животот со љубовта...нема да престанам да мечтаам за тоа, а додека ми се оствари желбата ќе читам вакви постови и ќе се разнежувам на нив, фала им на оние кои со толку љубов го опишуваат, што имам чувство дека веќе сум таму.

На Shelea му/ѝ се допаѓа ова.
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    СДК ... Баш така

На Lepaaa, Annath, sweet-cherry и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Немам инспирација, желбата и љубопитноста значително намалени.. Ама амбициозноста и инатот изгледа си зафатиле позиција за напад. Цел ден учам со мерак, и не ми е доста. Одговарам со насмевка, тестовите ги гледам како свето нешто. Не, не, ова не е на арно.
    Блеам во ѕид, мозокот 200 на саат, вторник навечер. Уште еден ден замина, уште еден ден испраќам со солзи, хиперактивна и анксиозна сум истовремено. Тој, па ми недостига, секако.. пет дена немаме никаков контакт, само пет пати се имаме видено месецов. А сакам, сакам да се договориме да излеземе, на нашата клупа, каде се разгори оваа љубов и трае веќе две години. Сакам, уште кога ќе го видам од далеку да ми затрепери срцево, ајкули да ми е*аваат се во стомаков, да се затрчам и да му се обесам за врат, да ме притисне кон него и да ми залепи бакнеж полн љубов на чело. Незнам само дали можам да си го дозволам тоа, ме повреди.. многу!
    Ма би излегла по темниве улици и би викала, додека можам, додека ме држи гласот. Ништо ми нема врска, па така ни постов.. Па ни јас си немам врска од ништо, впрочем, како би имала кога во куќава моја нема никакви односи на блискост, нема комуникација. Се слушаат само чекори, запалки, воздишки... И како добога јас да фукнционирам нормално?! Тие се моето огледало, на нив се потпирам, од нив учам. Всушност кога ќе размислам, не. Само во врската помеѓу мене и мајка ми доминираат односи на блискот, спонтаност и постојаност. Утре ќе останеме сами цел ден, ќе ме чекала заедно да правиме пица и овошна салата со шлаг и чоколадо. Знае како да ме погоди. Тие денови ги помнам и копнеам да се множат. Седиме, јас и мајчето мое, муабетиме за се` и гнетеме пица, се смееме, гледаме филм и на крај после саат ипол лежење кафенце, овошната сала, цигари и вртиме коцки на јамб.

Поздрав и честитки, јас ојдов да се оправам по брза постапка. :emo:

На ines.h, Hipster и Ordinary им се допаѓа ова.
  6. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    СДК...После две исцрпни интервјуа од по час и половина, си најдов нова работа :) !!!!
    Многу сум возбудена, влегувам во нова авантура, се надевам успешна.
    Задоволна сум дефинитивно!
    И им посакувам на сите Феминки да си го добијат работното место кое го сакаат и заслужуваат...

На Star19, Theodora, sesilija и 21 други им се допаѓа ова.
  7. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Јас немам ништо посебно да кажам.
    Вежбав добри 30 минути на орбитрекот, цел ден ништо не сум јадена, и така.

Вие арни?

8. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Се чувствувам грдо, и од надвор и од внатре. Бедно, мизерно, невредно. Во депресија сум. Се грозам од себеси и ќе си купам едно големо огледалце како тоа што ми го снема негде и ќе си стои како некогаш тука до мониторов и ќе си се гледам... ми се плаче :| ми текнува на сите лоши работи во животов, сиромашните и гладните, болните, бездомниците и оние кои просат и само ми доаѓаат причини за жал, гнев и плач. Тажна сум и толку. :worried: ;(

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.077
    Некогаш ми фалат моментите кога како дете сум плачела плачела..море рикала како магарица за некоја баналност.
    Фино лепо да се излигавиш, исцедиш, и да кренеш се на нозе ко на клање да те носат без око да ти трепне кој те гледа или што ќе рече.

Сега бре ни ми се плаче ни ми се вика.

Уста не ми се отвара а гласчево у главава си држи монолози.

10. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.607
    Вечерва нешто посебно ми се полемизира и филозофира, а некако се сведувам на изјаснување во кратки црти и се чувствувам како недоискажана.Турбулентниот период помина, а јас ја донесов конечната одлука.Уште два дена ќе работам како наставник, а од понеделник, здравје, ќе пиеме крчма.
    Кога ќе размислам што се сум работела, сфаќам дека уште само оџачар и пожарникар не сум била во животот, а се имам истакнато скоро во сите други професии, мулти-култи, шта ќеш :emo: :D
    Како и да е , да се надевам само дека наредново работно место ќе биде со решение, да не бидам више „млаѓи референт на одреѓено време“, само се чудам „од кога сам ја овде млаѓи, бре?“ :swear:

Како почнав да слабеам, така човек не може од вага да ме симне и како циганче у контејнер копам по старите парталчиња во плакарот, да му се изнарадувам онака кефски, на она што ќе ми биде точно.
    И кажав што сакав да кажам, но пак се чувствувам некако недоискажано. :geek:

На Peppermint, teddybear, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  11. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.326
    Zasto sve sto dobro je tako brzo nestane nekad zaboli a nekad ne...
    :music:
    А мене ништо не ме тангира. Активирав копче ‘Игнор‘ и живеам во хармонија. Засега е добро вака, но знам дека набрзо ме чека бура од емоции. Тон страдања, гнев и болка ги заврзав у книжна кеса и ги оставив покрај уличната канта. Нека гнијат таму.

Се прекорувам себеси што секогаш го чекам последниот рок за да си ги исполнам обврските и тогаш пед до дванаесет на-брза-рака довршувам. Се пријавив на конкус, пишував, пишувам и ќе пишувам се додека не ми пресуши инспирацијата и не го загубам богатството од зборови.

Мислам дека нервните јазли ми заиграа по тактот на музиката, а стомакот ми дава реакција и ми се заблагодарува за прилично благиот пудинг, мачкава ја гњавам, Денот мудро ми се смешкаше. Мистериозно звучи и колебливо. Одвај чекам и утре да му ги зграбам можностите што ги нуди. Грижите ќе ги спакувам во брод од хартија и ќе го испратам на хоризонтот.
    И така се‘ се врти во круг без дно, никогаш не си константен, а со секоја промена добиваш лекција на вересија.

На Hipica и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    СДК бре шо уба музика си слушам на радивцево, се од Енигма :inlove: :geek: ^_^ ^_^ несвест :rofl: и ушче нешчо да кажам разбира се :D дека животот е убав, каков таков, еден и единствен, затоа вреди да се живее, оти немат друг :!: :)

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    502
    СДК дека овие од Топлификација ја претеруваат. Од крајност во крајност одат.
    Го исклучуваа парното во 10 и пол кога беше ладно, а сега па горат радијаторите. :^) Па стварно не можам веќе да издржам. Воздухот се суши, глава боли. Спиење сведено на минимум.
    Се чувствувам како во климактериум, отварам врати и прозори, се препотувам. Више пукнав. :@
    Сакам пролееееееееееееет.

14. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    СД ви К дека вашата Ани повторно се заљубува, овој пат во друга личност. :$ И преубаво ми е, цветам како кокиче во овие зимски денови. Се радувам, голтка по голтка пијам од неговата љубов, тој од мојата. Се љубиме низ темните улички на градот.. Се чудам како секогаш успева да измами насмевка на моето лице.. Центрифуга во стомачето :$

Имајте добра ноќ :*

На Rock-a-Fella, Chocoholic, Serafima и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Нешто ме натера да станам од кревет и да го уклучам фејзбукот... Сепак за џабе станав..
    Си реков ако имам повеќе од 5 мејлови ќе станам, знак нека биде, и 15 имав. И станав за џабе.
    Заклучок: се што ќе се случи не е знак, само обична случајност е, не се опседнувај со знаци Ника.
    Магла во кревет ти треба да станеш утре во 8 :fubar:
    :@ :@ :@

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    МАРАТОН!
    И може да започне.
    И дефинитивно денеска започнаа маратонските предавања и дополнителните задржување, па и маратонското учење и по се изгледа и не спиење!
    Уф, јака ни душа да издржиш 4-5 саати предавање само со една пауза од 10 минути. :whew:
    Уште од сега се испивам, во очите, под очите се наведаа подочначиња.
    А тек кога ќе биде јакото.
    Денеска изгледав како да сум испила три кила ракија, а јас сирота одвај најдов време за кафе и ѓеврек, стандард ;)
    Книга си земав со брзината на светлината, и одма дома седнав да ја проучувам, не дека ми стегнаа страв во коски, но сепак не сакам да остаам на случајноста ништо.
    Граѓанско процесно -парнична постапка, :~: реди, ГООООО
    Исто како на трка се чувстувам, ама со времето.
    Кој ќе победи јас или тоа, незнам но не се предавам, идам со сета сила, удрам јако :muscle:
    Ќе се стопи вишоков на мене од толку мака, и тамн два удара со еден замав :D
    Ама едно добро го знам и го паметам-БЕЗ МАКА НЕМА НАУКА!
    Е тоа сега ќе си го видиме црно на бело!
    Останете ми со здравје, и верувајте во себе, мислам дека тоа ни остана ;)

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  17. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
  18. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Исав да се немало од лажење...

На Hipica и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.872
    Допаѓања:
    163.522
    Денес...ужас! :D Мислам дека полесно ќе поминам да почнам да плачам кога сите се смеат,него ли вака! :D

На Strumfeta93 и Neytiri им се допаѓа ова.
  20. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.