[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    сакам да кажам дека додека сум кај дечко ми многу ми се спие, а си дојдам дома и како некој маѓија да ми фрлил сон не ме фаќа до 6 сабајле ц ц ц ц така ци умрам

2. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Кога пишувам на темава се осеќам као исповедалник кој влага во црква и копа на алкохол. :D :rofl:

МИЛИОН обврски имам, а јас госпоЖа, еве го осум саат око не ми трепнува. |(
    Како и да е, сакам да избегам од Скопјево барем на 3-4 дена да се одморам буквално од се`.
    САКАМ, САКАМ, САКАМ!

want to go in Ohrid NOW!

На IvanaMkd, CharmedGirl и Hipica им се допаѓа ова.
  3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    СДК ептен ми е некако жал кога ќе видам како модераторите заклучуваат теми (поради тоа што биле дупли), а на нив веќе на долго и на широко се развила дискусија. Жалчиња :|

И не, нема скриена порака во постов. Не сум иронична.
    Само навистина ми е жал што вложениот труд ќе им оди во Канта затоа што не прашале или не побарале пред тоа дали случајно има тема со слична тематика.

На stylishh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Утрово го доживеав малку меланхолично. Нормално е.
    Праќам меилови до издавачката куќа, средувам фотографии, пијам најубаво горко кафе, си редам алишта во плакар, си ги разгледувам обувките што си ги изнакупив, креветот го оставам разместен намерно, да одлежи со моите соништа, да се видиме пак, си недостасувавме.
    Вчера го отворивме виното со моите, направивме ордевер со сирењето што го донесов, едното мувлосано, другото со лук и поточарки, си наздравивме во име на Љубовта и мирот што ни ги дарил животот, гледавме некој филм и уживавме. Си ги викнав другарките на кратка увертира пред раскажување. Им дадов мини подарочиња и максимум искуство.

Сумирав куп смешни впечатоци што ми го греат срцево.
    - не сакам да станам онаква превоодушевена пост-Парижанка што постојано ќе зборува како таму се’ е друго и поубаво. Не, едноставно е различно, и тоа е воодушевувачки.
    - јас и љубовта успеавме 8 дена заедништво, прв заеднички одмор и тоа ми е голема радост и успех. Си ја зацврстуваме врската, комуникацијата, снаоѓањето во секакви ситуации.
    - случајниот музички перформанс на осамената лисеста жена, што свиреше на виолина во коридорот пред Лувр, а јас и фрлив паричка, ме направи посреќна одошто целата посета на музејот. Мона Лиза и понатаму ќе се насмевнува интригантно, мене не ми требаат интриги. Цела среќа е во кратките, слатки спонтани моменти што ти измамуваат солзи радосници.
    - авионот што ни кидна, беше практично, најпаничниот и истовремено најромантичниот момент на свет. Спиење потпрени на куфер додека да се пречекираме, со чоколадни прсти и шише вода во холот на аеродромот, страшни но корисни мигови. Сега, и во Пекинг да ми избега авион, who cares, преживеав и тоа што мислев дека не е можно.
    -теснотии, секаде. Во метро, во кафулиња, во собичката. Простор за посилни врски. Меѓу луѓето, или меѓу нивните дистанци? Не знам. Ќе разберам можеби, некогаш.
    - дома, мирисот на Дома. Кога го вдишав, знаев што сум, кај сум. Никогаш не го заборавам тој мирис.
    - Храна. Секаква. Аргентинско крваво месо - хмм. Едвај го сварив. Тајландските мирудии, пресилно за мој вкус. Секаде кокосово млеко. Француската супа со кромид - врв. Слатки, на секој ќош. Да ти штукне умот.
    - радост. Апсорбирав радост. И ќе ја трошам умно. Дел по дел. Какво богатство имам!

На BeLLaDona23, glow, la-chicka и 22 други им се допаѓа ова.
  5. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДК дека пред малку станав,а имам 2 неодложни обврски денес на кои што треба да стигнам на време, ама по малку |-) чистиот воздух и пешачењето си го прават своето-сакам да се раздвижам и следното утро да функционирам нормално-малку потешко

6. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Вчера денот ми беше совршен, а ако по утрото денот се познава и денес ќе биде убав ден.
    Коцките почнаа да се сложуваат, опкружена сум со љубов, насмевки и убави моменти. Се чувствувам прекрасно, заљубено, енергично. И не знам дали е нормално ама секогаш кога се чувствувам вака ме фаќа некој страв. Страв дека тоа наеднаш ќе се смени.
    Ќе ќутам за да не баксузирам, и ќе уживам во секој момент!

La vitta e bella!
    Имајте убав ден :hug:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    СДК дека откако конечно најдов барем некаква работа, ми се јавија и од едно друго место по струка ми нудат работа, примамливо ми е, слична е платата, ама ваму ме засакаа газдите стварно се фини, редовна е платата.

Стварно не знам што да правам, како да им кажам ај чао, а стварно беа фини со мене. :?:

Денов ке биде клацкалка[​IMG]

8. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Ах, денов е толку прекрасен, толку убав што искрено жалам што го поминав во школо. Сега одам кај другарка ми, ми треба рамо за плачење, на некого да се исповедам. Патам од кардиомиопатија, али ке помине. Мора да помине. Не сум ни прва ни последна.
    Ајде Феминки, имајте убав ден. :)

9. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Нов ден.
    Го впивам во себе како нов почеток. Гледам во минатото, на тешките времиња, на бурата која измами поток од солзи, на вкусот на горчината... Се нурнав во себе и копам во срцево.
    Ја копам убавината во се тоа. Го барам она што е светло, што има сјај повеќе од сонцето!
    А назад зад себе, брзо го закопувам она што ми е горчливо, темно, бездушно.
    Знам.
    Бурата сакаше да ме однесе, потокот кој се заслилуваше се повеќе и повеќе - да ме поплави и убие, а темнината да ме згмечи со своите остри канџи и да ме растргне на делови.
    Нема!!!
    Нема да дозволам да бидам таква. Нема да дозволам да се променам и да бидам црна во душата од таа горчлива темнина, нема да допуштам да ме зароби.
    И понатаму ќе ја барам убавината на се. Ќе ја пронајдам и во оваа бура и страшно невреме.

Копајќи пронајдов многу повеќе од она што барав.
    Ја открив Љубовта во целата нејзина полнота и исконското што извира од неа. Ја почувствував нејзината топла рака како мајчинска прегртака која силно ме стега и постојано шепоти:
    „За Мене издржи и биди силна! За Мене!’’
    Затоа одлучив.
    За Неа.
    Само за Неа ќе живеам, дишам и постојано ќе го давам срцето на сите, па и на погрешни луѓе.
    Ќе бидам мека како восок.
    И понатаму ќе примам само убавини во него. Ќе го обликувам тоа восочно срце, да биде уште поубаво. Ќе се топам кога ќе ја видам тагата во туѓите очи, ќе соочувствувам и подавам рака, а ќе се стврднувам на бурите и храбро ќе издржувам да опстојам.

Едноставно ќе ставам точка на се. Со голема буква ја започнувам новата реченица.
    На целата таа бура пред мене и ставам само едно DELЕTE. Со крената глава и понизно срце, повторно се враќам во живот. Храбро зачекорувам во иднината, зашто таа бура ја победив во себе. Ја победив и пак ќе ја победам, ако дојде!

Се родив повторно!!!

На IvanaMkd, Divinebutterfly, Libera и 6 други им се допаѓа ова.
  10. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Напати се се чувствувам како мало детенце ми се можи.
    Си направив гриз :) баш овака изгледа како на сликава .

Сакам да работам за NASA ,тој адреналин да ме понесе мерак напетост пред задача ,и ќеиф дека си продонел нешто за човештвото ,е сега знам дека има и сплетки валкани ствари од нивна страна :D ....
    Аутфит од Долчета и Габанана ќе имам , од моја омилена LAURA BIAGOTTI ,чевла 10ка да можам да ги тапшам таму мажите по глава ,растрчана наваму натаму со еден куп задачи кои треба да ги средам .Ќе ве инфоримирам за ова директно од таму . 8) :lol:
    Имајте убави мисли кои ќе ги споделите тука на феминче феминчовксо да можам да ве читам и имајте убав ден занемарете ги моите фантазии наместо тоа повелете од гризов

Прикачени фајлови:

• griz_za_dorucak.jpg
      griz_za_dorucak.jpg
      Големина на фајлот:
      26,1 KB
      Прегледи:
      119
    • 8648_sm_2.jpg
      8648_sm_2.jpg
      Големина на фајлот:
      13,9 KB
      Прегледи:
      119
  11. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    СДК...некако чудно се чувствувам.Сфатив дека тој сеуште многу ми значи, но сега чувствувам некоја чудна одбивност кон него.Не знам што значи тоа.Тој е супер со мене, прекрасен е и уживам кога сум со него, ама сепак, има нешто што ми кажува да престанам да бидам заљубена во него.Некое чувство кое како да ме советува да се откажам од него, не е тој за мене...А совршен е, или барем мене така ми личи. ;( Лошо се чувствувам, како да сум предавник на неговата доверба и љубов кон мене.Ќе се снајдам јас, ќе ја средам оваа ситуација некако.Како и да е, си се пронаоѓам во стиховиве:

Ove ruke sto me miluju
    su hladne, oci gladne
    vise ne poznajem taj lik
    i taj sjaj u oku
    sto ga nosis draga,
    to nije ljubav
    vec samo jeftini trik

http://www.youtube.com/watch?v=rKY2lifh ... re=related

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    СДК офф таа пуста математика! Баш ли утре мора тест да праиме? :@ :( Решавај, решавај задача од цела страна за на крај да испадна 343,353535!!! :@ :@ :@ И ај од почеток! :envy: гхфгфиг!
    Иначе денес бевме на Ѕвон со клубот од одбојка. Ауу ама се избламирав. Требаше да демонстрираме прсти, чекан, смеч, основни техники... И бевме во парови. Јас сервирав ама полека, да може да ја фати топката другарка ми (партнерката :lol: ), ама еднаш удрив мааалце појако и неможеше да ја фати па отиде позади кај водителката. И она само "Добро, добро, продолжете." Лелеее ние вакви :$ :$ . Среќа што не ја бутнавме кошницата со овошје што беше ставена. :lol:

13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.264
    Допаѓања:
    67.830
    Почнав да се подготвувам со собирање на книги. Месецов има да се изнасимнувам, па после дооолго време да не му ја мислам за читање. Така што девојки, ако имате некоја интересна книга на ум што би требало да си ја симнам, ве молам да ми пратите по лп. Сите предлози се добредојдени. :)
    Си го симнав и последниот дел од A song of ice and fire, едвај чекам да почанм да го читам. прво со тоа ќе почнам. Ах, ах, возбуда... :$ :rofl:

На Gordana10 и Fearless им се допаѓа ова.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    17.613
    ^^ Зависи какви книги сакаш, кога испадна галамава со забрана на пиратерија се изнасимнував електронски книги па од тоа мноштво би требало нешто да те заинтересира, сакаш баш на англиски или може преведени српски и сл. (а и заборавив, сега имам друга дома, книгите ми се во мојот пц дома кај моите, така да во недела ќе одам и ќе си ги префрлам, нели недела е прочка :lol: )

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Сакам да кажам.. е ова ти се вика телетекст, у секој момент, да знаеш што ќе има..
    00:00 СЕРИСКИ ФИЛМ
    00:45 ХУМОРИСТИЧНА СЕРИЈА
    01:10 ХУМОРИСТИЧНА СЕРИЈА
    01:40 ХУМОРИСТИЧНА СЕРИЈА
    02:30 СЕРИСКИ ФИЛМ
    03:00 ЗАБАВНА ЕМИСИЈА
    03:45 ЗАБАВНА ЕМИСИЈА
    04:30 ЗАБАВНА ЕМИСИЈА
    05:15 ЗАБАВНА ЕМИСИЈА
    06:00 ИГРАН ФИЛМ
    08:00 СЕРИСКИ ФИЛМ
    08:30 СЕРИСКИ ФИЛМ
    09:15 ХУМОРИСТИЧНА СЕРИЈА
    09:40 ХУМОРИСТИЧНА СЕРИЈА
    10:10 ХУМОРИСТИЧНА СЕРИЈА
    10:55 ТОП ШОП
    11:25 ТИН БАСКЕТ
    11:55 ХУМОРИСТИЧНА СЕРИЈА
    12:55 ТОП ШОП
    13:25 ИГРАН ФИЛМ
    15:30 ТОП ШОП
    16:00 СЕРИСКИ ФИЛМ
    16:35 ТОП ШОП
    17:05 ХУМОРИСТИЧНА СЕРИЈА
    17:30 ХУМОРИСТИЧНА СЕРИЈА
    18:05 СЕРИСКИ ФИЛМ
    18:50 СЕРИСКИ ФИЛМ
    19:40 ХУМОРИСТИЧНА СЕРИЈА
    20:35 СЕРИСКИ ФИЛМ
    21:25 ИГРАН ФИЛМ
    Среќа што на Сител и Канал 5, не направат вака, иначе се ќе беше жалопојќи.
    Друго сакав да кажам, дека од моја, и од страната на сестра ми, па и мајка ми.. Најпосетувана програма ни е Бумерганг. Си гледаме Том и Џери, Пинк Пантери, Гарфилд, Скуби Дуби Ду. И се натпреваруваме, кој ќе преведе подобро. :wasntme: И поинтересно е, 100 пати.
    Вчера си играв и на буквата, на буквата. И победив, им тупнував некои имиња, да се чудиш. :wasntme:
    Не е битна играта, битно е да се дружиме. ]:)

16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Си слушам радио додека го смирувам уморот со шолја топло кафе.
    Сецкам сликички и пишувам посвети. Да разделам на сите со кои сум ги делела студентските денови.
    Крајот се наближува, а времето ми се чини се побрзо поминува. Ова е еден од моментите кога посакувам да го сопрам, за барем уште малку подолго да го проживеам.

На marama, Divinebutterfly, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    СДК дека некои нешта се чувствуваат, толку многу што нема ни потреба за истите да се разговара, одговорот веќе се знае однапред, мислам за било што.Барем јас лично ги претчувствувам и понекогаш во зависност од околностите, реагирам преемотивно и точно знам што и како стојат или како се поставени работите.Некогаш луѓето не се премногу отворени или директни за било каков разговор, поради тоа настануваат проблеми.Животот е преедноставен, само човекот го комплицира мајсторски.Денес тоа дополнително и уште повеќе го открив, иако ми беше јасно, ама ете нели човек учи додека е жив, па ако треба и лекцијата ќе ја повторува стопати, не дека сака, туку дека се е случајност :^) а можеби и само за да осознае како да изреагира во дадена ситуација, а потоа едноставно да види дали вреди или не вреди да реагира.Можеби и нештата се идеални, само некако не ги проценуваме добро.

И да како што Џули постираше во темава: „ На човек можеш да му го покажеш патот, но неможеш да го натераш да оди по истиот“, кратко и јасно, а богами и поучно :!:

Засега толку, отиде ла инспирација у неповрат :D :wasntme:

На A-j-a и bittersweet им се допаѓа ова.
  18. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Среќна сум, без причина.. Среќна, од кога не сум го употребила тој збор.
    ПМС ли е, сонцево ли е? Незнам, очите ми светкаа и си се смешкав цел ден под топливе зраци кои ми го милуваат Скопјенцево, комуницирав, се мешав со народ. Викендов ми е веќе испланиран, уште од сега му се радувам иако тој не е во ниту еден од плановите. Уживам во најмалите работи.

Искористете го времето мили мои, и насмејте се!
    Додека јас се чудам како преку ноќ, читај после 13 ипол часа спиење и моментална одлука да престанам да се нервирам за него и да го ставам на игнор, живнав.
    Мислам дека причината се моите пријатели, кои ги сакам неизмерно.
    И, искористете ги лимончињата :wasntme:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Се откажувам од анализине

едноставно некои неможат да прифатат критика и сакаат само убави работи да бидат кажани за нив .... :fubar:

На x.Daisy.x, mims-89 и Cynthia им се допаѓа ова.
  20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    сдк дека ми стигнаа резултатите од пап тестот и немам ништо јееее многу сум среќна :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

На Lepaaa, marama, teddybear и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.