[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    неможам повеќее неможам ;( ;( ;( ;( (навистина плачам не е смајлито онака ставено)

2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    17.613
    Немој жифти гаќите че те мољам, баш јас кога дојдов на ред :rofl:
    И кога спиеш затварај прозор, некоја да не ти фрли бомба.
    Кога веќе знаеш што ја пали младата популација, па пали бре што му се секираш.

сдк им е*ам автобусите на јсп, јајници ми разболеа тие ладни дрвени столчиња, замолувам некој што има багер или тенк да им ги смачка сите стари автобуси без парно. :@

3. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Да ми кажуваа лани, ова време шо ќе ми се дешава за една година-ќе им се убиев од смеење...
    You'd be surprised what you can live without..
    Се што пред некои месеци не можев да си замислам..Колку брзо може да се сменат работите, тоа чудо едно.

Минатата година, ова време, се' беше различно!

И значи времево надвор кења. Не ми се верува бе, до толку да е глупо...
    Шљакутарници. Калишта невидени. :envy:

И викендов со душа го чекам, петок мај нај*диар дојди побргу, па по тебе и сабота да дојде, да не ја мислам. Водно љубави, here I come :hai: .

Ајт, заминаХ јас.
    Не за друго книгата историја така жално ме гледа, а јас рецка не и мавам бе.
    Заминав да се подружиме јас и она малце. (несакам да звучам како ДЕЧКО, ДОЈДИ ДА СЕ ДРУЖИМЕ)

4. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.326
    Владее глупавоста. Воздухот е исполнет со љубов. Досада не убива. Интелегенцијата е ретка. Среќата е релативна. Храната е божество. Цел град во најнова мода. Стилот им избледува.

Во автобус многу луѓе, меѓу нив ретко кој е човек.
    Мамурни и ненаспани, се прозеваат во автобус без да стават рака на уста. Манирите ојдоа у неповрат.Секој запловил во своите мисли, некои поминуваат со рака низ прозорот да ја избришат маглата и со празен поглед гледаат низ прозор. Некои замислуваат случки што ни бе десиле никогаш во реалниот свет, други се преокупирани како да си ги решат домашните проблеми.
    Дечкото пред мене со суканици и спуштени пантолони, со слушалки на уши, ја мрда главата напред-назад, занесен и не го интересира дали другите околу него му се потсмеваат. Женска тип-топ средена од глава до пети влегува и цел автобус паѓаме у несвест од нејзиниот парфем. Надвор сонце нема, она начари носи и се вози за една станица.
    Стари луѓе, демек изнемоштени со брчки на лицето и побелени коси разглабаат и полемизираат низ автобус, ја коментираат Владата и ја бранат со банални аргументи.

А Јас?
    Мене ми се спие, ми се плаче. Одвај чекам да излезам од градскиов метеж, од црвениве кутии полни со изопаченост и злоба, да тргнам напред.. да запознаам исти такви, слични како мене, како тебе, како сите нас..

На TeddyGrey и Grunge им се допаѓа ова.
  5. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    606
    Женски, отидов да барам работа за преку летото. Wish me luck, ќе ми треба :) :$

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Собава уште си тлее во хаос.
    Ме мрзи да ја средувам. Некако ми одговара сите ситници да гравитираат наоколу. Ако ги наместам, ко да ќе изгубам од редоследот на недисциплината :lol:
    Ме разбуди мирис на чкембе чорба - сосема соодветно добро утро кажано на македонски! :D

Од светол и сјаен Париз, вчера враќајќи се дома, Скопје беше во длабок, тажен мрак. Осудена сум да живеам во оксиморони, веќе верувам.
    Треба да му испратам на Исаковски поезија за можната моја стихозбирка, и се чудам што да изберам сега од сиот куп творештво. Ми треба магично стапче!
    Колку е зезнато кога за своите мисли бараш концепт. Ретко ми одело тоа од рака. Затоа и заглавувам во поетизирање, во немилост на идеите.
    Надвор минус пет. Сонце нема ни за матење една врела кајгана. Но, што е тука е. Животот оди понатаму.
    На работа се вратив ко покакано бебе :lol: Смешки! Ми беше чудно, нормално, ме ставија на тест, ме искараа дека сум била изгубена. Јас, си помислив - што сакаат бре, овие чудни луѓе? Прв ден после одмор, да бидам робот? Ама ајде. Нервозите како и да е ќе се пластат само ако ги мислам.
    Добив чудни барања по фејсбук од луѓе кои со сигурност знам дека само заради корист тоа го прават. Мудро молчам, не им одговарам, и сфаќам дека морам да научам во животов да кажам НЕ, со големи букви и јасно. Која дрскост извира од очајот, тоа е нешто неверојатно.
    Но, реалноста гризе, нели? Така и за ова. Ќе помине, што не поминува!
    Миличкиот мој има болки во грбот, вчера го масирав, ама ми беше страв да не утнам нешто, па си закажавме тајландска масажа и ќе си уживаме заедно. Во сабота го водам на кино! Многу сакав, и мерак ми беше јас да го водам, небаре сме средношколци, па сум купила карти за Star Wars и ќе си зјаеме во 3D и ќе рофтаме пуканки ко диносаури ]:)

Убав ден имајте драги мои.
    Со големи голтки пијте од животот, оти приредува и пелин и мед!
    Мене горчината ми помина, сега пијам медовина. Но, утре којзнае што може да биде.
    Одам да си направам какао, ми посака душава нешто слатко.

На teddybear, Neytiri, la-chicka и 5 други им се допаѓа ова.
  7. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    четврок: ден полн со активности , полагање испит и сонување..

најдобро ми оди ова последново :lol:

а за второво не зборам, никогаш не сум отишла волку неспремна на испит али нејсе не се нервирам, здравје има и јунска испитна сесија.

доста се нервирав за испити сега само опуштено и се ќе си биде на место. 8)

8. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    СДК дека денес ќе биде мојот трет работен ден(и додуша сеуште пробен). Со тоа и трет ден кога Фемина не ми е на репертоар во попладневните часови. Додека се мислев,ништо не ми помагаше. Сега нема што да ми одмогне. Се надевам дека ќе е добро,какво е такво. Кога нема поинакво :^)
    Ми недостигате Феминки, ама ќе частам кога ќе летне првата плата во мојот џеб :D

На FortuneTeller.xD, crazylady, teddybear и 5 други им се допаѓа ова.
  9. lolly-1

lolly-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Проклетство од година во година ме следи проклето...........го мразам овој живот. Зарем Господ заборавил дека постојам и дека и на мене ми треба среќа? ахххх изгледа така е :(

10. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    ...се пронјадов :hug:

СДК сите се правиме некои светци ама на крај сосема друго испаѓа.Никој не би убил на крај сите по некој посакуваат да погубат.

Саат време слушам METROPOLIS тема им беше што би направиле или посакале кога би биле невидливи , арно темата ај ама желбите им заминаа во неповрат ,башка тоа и водителот многу убави примери даваше да се шират во етер ,-би има дошепнувал на уво на одредени персони морничави работи од типот ...утре ќе умреш итн итн.
    Едно е да бидеш посебен и да се издвојуваш од другите, а сосема друго е кога тоа оди во вакви будалести граници кога навистина нема ништо поучно ни паметно да слушнеш како недозреан тинејџер да се понашаш и да мислиш како ти си толку COOL и нарцисоиден што нема над тебе .
    Значи светов е многу добродушен да да ,али тоа само на моменти и само на збор ...куп будалаштини,штета што има куп УМОВИ кои тежат но не се експонираат ,а ваквите прават као демек НЕВИДЕН бум.

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    СДК дека сакам ваква тастатура :D :D :D
    сакате и вие? ;)

Прикачени фајлови:

На Hopeful, drugarka, stylishh и 2 други им се допаѓа ова.
  12. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    ...сите битки во животот ни служат да научиме нешто, влучувајќи ги и оние во кои губиме.
    Кога ќе пораснеш, ќе сватиш дека често си ја бранел и лагата, си се жалеле себеси, и си пател поради глупости.
    Ако бидеш добар војувач, нема себеси да се обвинуваш поради тоа, ама во никој случај не дозволувај твоите грешки да се повторат.
    Целиот живот е борба, само зависи кој како го замислува.

На Serafima, kate21, glow и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    ^ Јас имам видено ваков дигитрон, ама за тастатура сеуште не знам :lol:

На Mameha и drugarka им се допаѓа ова.
  14. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Е за ваков ден јас зборувам. Е ова е поим за убав ден. Кожна јакна- наместо дебела долга, апла зимна. Започна во 8 и 30, полагање на факултет- се напишав, очекувам најмалку 8. Одложено предавање и кафе со колешка на масата која најмногу ја гледа сонце. Ги наполнивме батериите испивме едно мераклиско кафенце, лаф муабет, си го видов либето на работа, прошетавме 2-3 круга низ град, а по кафичите- полно луге. Раздвиженост, смеа и очила за сонце го одбележаа овој убав ден. Сакам секој ден да биде ваков исполнет и искористен, навистина сакам. :) :* Сега, еден добар филм и сите 4 во вис. 8)

п.с. Конечно си одбрав каков точно модел на фустан ке шијам за апсолвентска, it's going to be legen.... wait for it.... dary.- as Barney says. :D

На TeddyGrey, drugarka, Hiii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Фала ти Господе,за неколкуте шлаканици што ми ги прати,благодарна сум ти,бидејки си ја научив лекцијата и се надевам нема пак да скршнам од патот,туку ќе се трудам многу повеќе :)
    Ама сепак,не сакам веќе,доста ми беа :)

На Serafima, ines.h, Peppermint и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Ах, сонце ти благодарам што ми ја врати позитивноста! За прв пат во долгава, тмурна зима се чувствувам среќна. Ми фалеа топлите зраци да ми ја милуваат косата и да ми ги осветлуваат очите. Ми фалеше да можам да излезам во 6:30 без да се смрзнувам и кукам колку е ладно. Ми фалеа овие мили, денови на раната пролет. И сега кога конечно се тука, се чувствувам супер! Се надевам ова ќе продолжи вечер, за битната работа, а и утре, за испрашувањата. :)

Имајте прекрасен ден, само насмевка да ви го грее лицето! :D

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    Во последно време често си размислувам во стилот „што би било кога би било“. Уште нема ништо конкретно, а јас веќе си правам филмови. Од премногу информации боли глава, ама знаат и тоа како да бидат корисни.
    Наскоро ќе дојде момент кога ќе треба да донесеме важна животна одлука. Дали ќе биде правилна или погрешна, времето ќе покаже. Две години не се некој долг период, иако од оваа временска дистанца ми се чинат многу. Ќе летнат, ќе поминат додека да се сврти човек... ама има еден проблем - женско сум. Растена во либерална (иако малку конзервативна) средина, со други сфаќања. И одеднаш, може животот да ми се смени за 180 степени. Ухх... како ли ќе биде :worried:

На bittersweet, JuLleE, TeddyGrey и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Денеска неможам да издржам.
    Денеска ми е многу тешко.

Што ќе правам? ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    СДК ме боли стомак :(

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    When dreams cost more than reality...
    Добар ден добри луѓе, денес ќе си го наплатам данокот во крв :devil: полошо од ѓаволот, сатаната, се чувствуам како Луцивер himself. Немам милост ниту желба да имам. Денеска сум лоша, помалку или повеќе како што беа кон мене некои личности, па ај да ве видам сега. Морам да го искористам овој момент затоа што нема да трае долго оваа лошотија што се собрала во мене, не сум таква :angel:
    Еден ден сум најсреќна и најзаљубена, а веќе наредниот злобна и гневна. Ме следат сеништа од минатото и не ми даваат мир again!
    А што е сонот...? И зошто сакам повеќе да сонувам одколку да се разбудам и да го реализирам сонот? Што е тоа што толку ме плаши?
    Ги наранив птиците како и секое утро, а сега ќе згазам врз некои луѓе и без грижа на совест признавам дека чувството да уништиш нечија надеж е одлично кога враќаш дупло за она што некогаш ти го направиле :emo:
    Уживајте во денов и немојте да бидете премногу сигурни во себе и во другите затоа што никогаш неможете да знаете кога некој ќе ве згази. Don`t be surprised.

На Noemi и IvanaMkd им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.