[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lloovveellyy

lloovveellyy Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    сакам да искочам уште сегааааа!!

2. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Се' на се' денов не ми беше таков каков што го очекував а и замислував.
    И тоа се ради едни толку непринципиелни луѓе. Ми се гади.
    Некако лев ми беше. Ама и такви треба понекогаш, чисто монотонија да се разбие.

Во мојава монотонија очајно ми треба "десен'', некако сите ми се леви во последно време, а мене ми преостанува да живеам во надеж дека ќе се случи еден таков во догледна иднина. Ама целиот да биде "десен"а не само еден мал и неприметен дел од него. :)

Знаете, кога премногу очекувате, на крајот многу малку добивате.
    I feel a little bit fucked up.

Не одам никаде вечер.
    Си легнувам, сакам да ми биде подобро.
    Добра ноќ.

Анабела.

На Serafima и julie77 им се допаѓа ова.
  3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    Мене ми е јасно дека сите сакаме сонце.
    И дека сите сакаат да пијат кафе во пријатно друштво на убаво време. И дека сите чекаа да ги промовираат новите наочари за сонце.
    Ама зошто, побогу, на сите девојки им треба дневна шминка што се состои од кило паштета и тон розев руж? Се шетаат како маскирани во тоа фаците, самоуверено уште, како пауни.
    Во градов дневна шема за на кафе, обавезно стана и на штикла да се качиш. По можност што повисока за да не те промаши никој.... |(

Денес градов беше ептен живнат.
    А чудно е, зошто скоро пола се отидени на карневалот. Спикниг оф, годинава го промашив, и криво ми е, зошто имав маска која ќе треба да ја чувам за 1-ви Април.
    За утеха седнавме да јадеме, а јас се набутав една џиновска шарска. Уште сум полна до нос. Утеха де....
    А вечер сите пред малите екрани :D

Збогум.

На Strumfeta93, Trendafilka, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    СДК I'm in depresion |( Затоа нема ни шо да пишам...Надвор прекрасно,а јас треба да учам,а и нема со кој да го искористам временцево...Плус немам пари да си купам ништо за мене,да се порадувам,а знам ќе излезат убави чевли и ефтини...А и кај ќе ги носам.Ко ќе си дојдам Мк ќе одам на шопинг. А времето нека,нека е светло берем,да не ми е се така црно...
    Мило ми е шо пишувате и вие убави постчиња и шеткате,барем да читнам нешто убаво одвреме навреме :*
    Have a nice evening :)

Aммм и најдов нешто интересно :) Епа...страшничко е малце да се знае дека е така,ама вреди :) Here we go :)

5. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.579
    Како би ги разбрале работите ако не ги почувстуваме?
    Теоријата секој и секаде ни ја продава,а праксата никој.
    Праксата или ќе ја имаш или ќе ја немаш.
    Теоретски многу работи се возможни, но практично не.
    Од идеја до реализација колку од Земјата до Нептун.
    Јас не ги разбирам бездомниците,нивниот начин на живот, што ги натерало да се бездомници, дали по своја или по туѓа волја, зошто не се трудат да не бидат бездомници?
    И во сето тоа ќе најдеш само "Затоа"
    Никој има се' и секој има ништо. Исто е.
    Сакам и можам.
    Сакам, но не можам.
    Можам,но не сакам.
    Не сакам и не можам.

Утре,утре,утре. Долг пат, секој носи по нешто во себе, но не.. утре никој нема да каже, никој нема да заплаче...затоа што утре е убав ден. Сакам да е сончев како денес, сакам да ги наполнам белите дробови со најчистиот воздух.
    А,за понеделник диши прашина повторно.

На MandyLane и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  6. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    606
    Полна сум со вишок енергија. И денес станав точно на ручек кога сите веќе шетаа на преубавото време. 23 степени надвор а јас си го поминав денот во пижами, врзана коса и 3-4 шољи кафе |(
    Сега ми се шета, е нема сега сите си се одмараат за вечер. Сега ќе земам да се искубам макар, цела сум зашумена не личам на жена веќе :$

7. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    2.932
    СДК некои членови премногу сериозно го сфаќаат форумов |( Chill out малце...

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.753
    Цел ден опкружена со куп сакани луѓе,за да ноќта ја поминам сама....Го гледам Скопје како убаво свети,но повеќе од 10 минути не можам да издржам на тераса,воздухот кој го дишам е неподнослив :| Всушност,дали некогаш ќе излезеш на тераса на свеж воздух? Се сомневам...Токму затоа ми фали мојот град,каде сонцето не свети срамежливо туку сјае колку што може најмногу,каде воздухот ќе ти ги зарумени образите,каде сите сме собрани на едно место кога излегуваме ,каде има најубави пастрамајлии,каде е мојот најубав,најтопол дом,каде се моите најсакани кои единствено знаат како да ми дадат сила и подршка....Луѓето се неподносливи,тоа е факт,но се би дала да бидам таму,зошто денес научив како да се носам со сите трачеви,нелуѓе и лечење комплекси на друг,така да ова како пречка ќе го елиминирам.
    Сега ќе си направам еден голем сендвич.Во вакви часови,кога си сам дома,знае да те утеши брза храна,која долго,предолго си ја забранував.Одам по сендвич и кока кола :mm: .Кафе во најголемата шоља,зошто ме измори денес денот :coffee:

9. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Сакам да кажам - верувам во Љубов, имам своја и многу ми е убаво! :inlove: :inlove:
    Има за секого по некого.
    Има капаче за секое лонче.
    There's a foot for every shoe...
    Нека ви биде убаво и на вас!! :* :* :*

Прикачени фајлови:

• Love1.jpg
      Love1.jpg
      Големина на фајлот:
      99,6 KB
      Прегледи:
      115
    На drugarka и Gordana10 им се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Дома служи за релаксација и реинкарнација. По само еден ден се чувствувам како нова :)

11. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    СДК алал да му е на Сашко Коцев.... цар! :D :D :D :D

На Doozy, Mrs.Cuper, femina11 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
  13. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.913
    Допаѓања:
    11.125
    утре одам за кавадарци да се видам со баба и дедо одамна не сум била... едвај чекам :) осекам дека утре ке биде убав ден

14. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Ај слободно мавнете ми шлаканица голема колку што сум јас заради лажните надежи што си ги давам!!!

Глупачка. |(

Ќе си нацртам бара и ќе се удавам во неа,веднаш,во моментов.

15. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    За џабе 100 души уклучени да се , ама он не е

16. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.995
    Сваког госта, три дана доста.

Имам една пријателка на мајка ми, цел ден остана, ама многу зборлеста жена.
    А јас пусто златна бубамара сама во соба на интернет си гледам.

Не, не, немам ништо против гостите, да дојдат да поседат, ама усул бре брате, усул...
    Јас сакам гости, секогаш кога ќе ми дојдат ќе ги пригостам, ќе ги послужам со се што имам дома, се радувам на полна куќа, сакам слави, сакам да има луѓе и да е весело, но не секогаш сум расположена тоа да ми се случува секој ден.

Сакав денес да се одморам, имав напорна вечер, кај излегов, кај се запустив... Сега имам тежок ден.
    Го видов бифшиот вчера, денес само си плачам, тешко ми е.
    Не сакам со никој да зборувам, а најмалку денес, не сакам никој да малтретирам,никој не ни знае, пред сите само се смеам и глумам силна,и токму најмалку денес ми требаат гости.
    Не можам ни на мајка ми да и кажам што ми е.

Среќа тука е Сашко Коцев, и златна бубамара да се расположам, кога ни сонцето денес не успеа.
    Утре ќе бидам подобра, никој нема ни да примети дека сум плачела.
    Јас сум јака, јас сум гордо хороскопско Лавче.

На Lepaaa и eli25 им се допаѓа ова.
  17. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Чувството кога си на бесконечна плажа,а ги замараш луѓево со апдејти на секој десет минути.
    Чувство над чувствата.
    Камо да не бев кај што сум сега.Со мокра коса,привидно растурен кревет и колачиња.Да не ме чекаа,зошто им ветив.
    Тој ми мјаука на телефон,јас му враќам.Дури и премногу,вечерва сакав да мрзниме на кеј и да шутирам лисја по Туристичка.Чекај бе,има лисја?
    Небитно..ќе се сретнеме.Ако се видиме меѓу чадот,меѓу луѓето.Тој со своите,јас со моите.И не можам против,ќе го мислам.
    Сум станала посесивна,досадна,кучка.Ужасно ми се гушка и ќути.Само тогаш тишината има смисла.
    Ни најдолгата патека да ја изодам,нема да успеам да ги средам мисливе.Премногу заталкаа.Ни стиховите на најљубовната песна нема да доловат колку е многу ова.Но..
    Ова не е тоа.
    Границата помеѓу интуицијата и паранојата е тенка.Јас не ја приметувам.Моите ме убедуваат дека сум шизнала,а јас три кила сол ќе изедам од инает.
    И пак можам да го оставам телефонот дома,па да не паднам во искушение да бидам полицаец..ама кому му водам инает,освен себе?
    Мјаууу

На MandyLane и L-enna им се допаѓа ова.
  18. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    Господ гледа, јас вракам ;) :devil:

19. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    2.476
    На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    СДК дека баба ми прави најубави палачинки али ми рече дека утре ќе ми ги направила така има утре сосе тафчето да ги изедам. :D Простете ако на некого ќе му направам лиги, али сепак утре е прочка така да простено нека ми е :lol:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.