Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Ме фати дремка од учење, од школо дома одма за книгата се фатив. :) Треба да учам и географија и историја. И ако некој има дефиниции за пробен и лиценциран софтвер ќе го замолам дами ги прати по ЛП, правев за утре нешто како книга во Ворд и тоа ми фали. :angel:

2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Сакам да кажам дека овие ненормалниве од факултетот, ме натераа мене, прилично стабилна личност, да почнам да се прашувам дали јас си го утнав животниот пат, воопшто целата професија и струка и дали мојата иднина си ја отерав по ѓаволите. Никогаш не сум била во поголемо колебање околу тоа во која кал и каде зацапав, отколку сега.

Се чудам и се крстам како ќе ме биде до четврта година, дали воопшто ќе ме биде. Ме гуши целиот тој хаос, не можам и не сакам да функционирам така хаосно. Одбивам да бидам неодговорна и распуштена и распашана команда, сакам нормално да студирам, нормални услови. На што личи ова нашево, не знам, стварно не знам.

Ми иде да се отпишам, да ги баталам и нив и сите по ѓаволите, да им се заблагодарам за тоа што ми ги одземаа амбициите, соништата и ентузијазмот, па чао пријатно! Да си ја барам и најдам среќата некаде надвор од Македонија. Затоа што додека сите ми предвидуваат голема иднина, јас не успевам да видам ништо напред, гледам само магла. Штом јас се разочарав, работава е за разочарување. Не сте свесни со колку мака учев за матура, и постигнав успех и бев пресреќна, и со која радост ја примив стипендијата, очекував да НАУЧАМ нешто..... Жедна за знаење и нови успеси, спремна на сите препреки и искушенија, направив еден ОЛКАВ куп на жртви, гледав светли ливади, и сонциња, и сино небо, бели облачиња.... а знаете што добив ??

Добив само калливо мочуриште, со жаби и змии и гуштери и тук-там по некој штрк. Тмурни облаци и олуји, секавици и грмотевици.
    Па ќе се чуди некој зошто и како ќе ме снема од тука.
    Е, па, ќе ме нема, кога се е ненормално, или ти ќе станеш ненормален, или ќе избегаш кај нормалните.

Бре, бре, бре, со што си натегнав ваква јамка на вратот ?! :x

На BeYourself, Monna.Monna, enca.69 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Го знаете она ваше мало пријателче што доаѓа секаде со вас? Она што ви зборува нон-стоп и не можете да се ослободите од него?
    Мене ме потече денес. Не сум знаела дека гласот во себе може толку да те напне. Па уште ако згрешиш при донесувањето на некоја одлука, или ако не испадне како што си се надевал - има да те пукне од зафкравање. Don't mess with it, I'm telling you. :!:

Друго, некои се релаксираат со јога, некои сакаат да се изнаспијат па така да не размислуваат за ништо. Јас открив како делува тоа кај мене, само кај мене е многу опасно и не кажувам :D

Абе, есен... секогаш филозофирам ова време. Дали од ладното време, дали од монотоноста, не знам, ама мозокот си го окупирам со се и сешто. Го терам да работи како процесор :D Или пак сега што ми текна еден пример - работи како машина за перење алишта. Само фрлаш и фрлаш валкани работи и ја тераш да работи, да работи и да работи и на крај ќе излезат чисти алишта, а пак некои ќе се зафркнат: ќе се стеснат, ќе се прошират, некои ќе попримат од бојата на некое друго парче и така до недоглед.
    Дали јас штотуку направив споредба на мозокот со машина за перење? :?: Изгледа :D

Сега тука ќе завршам и ќе ставам точка, зашто имам уште многу работи да кажам, ама ќе ги чувам за друг пат, сега машината е полна :D

I love you, I kiss you :*

На Kaetana и Grunge им се допаѓа ова.
  4. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Ми се оди некаде на пат далеку од се, далеку од сите проблеми! Малку да ми се одмори мозокот од сите глупости кои секојдневно ме опкружуваат!

На la-chicka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам дека кога феминките не се многу инвентивни со аватарите и преземаат аватари кои биле порано употребувани од други членки - многу ме бунат бе.

Ете - Лилит ја гледам насекаде веќе низ форумот денес, а не е тоа она. Дај бе најдете си нешто поинвентивно, гуглајте во момент на досада, што знам - нешто, плис, после само ваквите ко мене кои повеќе памтат визуелно отколку како и да е, ги буните :D

Благодараааам, тадаааам!

:$

На Buttterfly, kate21, BeYourself и 2 други им се допаѓа ова.
  6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    е кога требаш во некоја фирма да си ја пробаш среката(а поим немаш каде се наога таа улица,како јас сега) е узасно :worried: :puke:
    да не случајно некоја од вас лејдис знае каде се наога Рајко Зинзифов(во нашево ни мило Скопје :?: :wasntme: )

7. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Денес има прав доручек со Сестра ми. Онака посабајлечки во 10.
    Па следеше утринска кафица и блиц-муабет со Жељкович мај лав :inlove:

Денес два пати се истурив со кафе.
    Филџанот 360 ми се сврти.
    Аааа некој на Ф те сака!!! - Сестра ми и нејзините мудри :D заклучоци. И ептен логични.

Е многу ја сакам бе!

На AnaKarenina, anuskaNESTLE и Smilly им се допаѓа ова.
  8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Ким ме насмеа :D бога ми го знам тоа пријателче или непријателче што нонстоп коментира, не секогаш за секоја ситуација дава прогноза :rofl: мене ме удави денес |( цел ден анализи :rofl: |( некогаш го нема, ама ко ќе се појави, давеж :rofl: Туку сакав и да кажам дека за се има решение во животов, арно ама нема ако човек не е отворен и директен кон одреден проблем, со други зборови заобиколува. Тоа исто е како некој човек пример тргне некаде, дали на работа или било каде и сега наместо да оди директно, цело време од околу, а ништо чудно и цел град да го преврти додека да стигне таму каде што тргнал и сега цел живот ли човек за се нешто ќе заобиколува? :^) |( Ич не сакам така, зошто е толку тешко да се биде отворен и директен, и после збрки настанувале, па ќе настануваат нормално.

А и друго сдк, временцево какво е, ко да ќе врнит снег, никакво, додуша ако на човек му е денот, па и убав и времево ќе му биде убаво, тоа нонстоп е убаво времево, само на човек ако расположението не му е добро, ништо не е убаво :D

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Рајко Жинзифов е една од уличките околу основното школо „Јохан Хајнрих Песталоци“, а ако не знаеш каде е Песталоци-до средно уметничко. Не знам како подетално да ти објаснам.....Стигни до Песталоци, после одма ја наоѓаш улицава, имаше натписи од улиците на зградите околу (барем колку што знам...).

Ај со среќа на разговор ако одиш ;)

10. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    СДК дека денес уште еднаш се потврди теоријата дека сум малериште на векот, со тоа што паднав на влезен колоквиум за 1 поен :x ... Од 15 прашања требаше да имам 10 за да ми биде поминат а јас имав 9...
    Тие 9 прашања ги знаев тип топ и си велам ај само уште едно да заокружам на среќа да биде точно
    По одвратно чувство не сум имала |(

11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    ... тресната сум во некој феминистички mood, а не сум феминистка мајке ми.
    Да би поумреле сите мажи, и да останеме само жени - се самоубивам! ОДМА!
    Виновна за расположениево е Beyonce со Run the world (girls), песната е неверојатно заразна и има страшен бит. Те тера да мрдаш со колкови ко малоумно дете.

И јас и Том Круз ќе заплакаме од среќа гледајќи го ова.
    http://www.youtube.com/watch?v=yGndRS14 ... re=related

11/11/11
    Ќе ми закажуваат крај на светот (part 625654) на мојот роденден? I don't think so.

Во контекст на првичниот муабет, страв ми е да почнам да го читам стрипчето за Ипсилон, последниот маж на земјата.
    Језа ми е.

Женетини, јас без маж не можам!
    :D
    Ептен ми треба, што да ми внесе доза рационалност во овој ветрушкав, лепршав ум, што да ми поправи расипани ствари по дома, што да ме задоволи... :$

На Rock-a-Fella, Buttterfly, kate21 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    СКД

бидете позитивни и запознавајте нови љуге...

шири познаства и позитива насекаде

:)

На Kaetana, LivingGlam, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Среќна сум, шизам... Тој на интервју, јас на интервју.. Мх мх мх убаини... И кога најмалку се надеваш, стига среќна вест... ахххх

Hi Irenna!

My name is Henrik and i am the photo editor at Lundgård.
    I've looked at your photos and i really like your work. You're welcome to come to our editorial office at AF-borgen for a short interview.

http://www.youtube.com/watch?v=alxI1X-A ... e=youtu.be

На Rock-a-Fella, Buttterfly, kate21 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    5.468
    Се е полесно ако за едната рака те држи правиот човек!
    Секоја мака е во блага форма, секоја солза е размислена пред да протече, секоја насмевка е оправдана, заслужена.
    Среќна сум, и се ке направам за оваа среќа и хемија да не сплотува уште долго долго, ма што е до мене засекогаш :lol: Прва и последна мисла си ми ти.

СДК Утре се договоривме со мојот господичен да си тркнеме на еден ден до кај јужниве соседи. Старбакс, вафли со крем, суфлаки мх мх од сега им се спремам!!!
    Ќе уживам во денот со него, во неколкуте часа смеа, искрена душа, хармонија, мир и спокој...Овие чуства ги предизвикуваш ти кај мене, со самото твое присуство и поглед, доволно е, за да се пронајдам и да се почуствувам среќна, исполнета и спокојна.

На Divinebutterfly и Hipica им се допаѓа ова.
  15. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Рубииии, во Солун ќе одиш?
    Обавезно чекаме одговор после во темата Шопинг во Солун :)

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.353
    Сакам да кажам, дека сум изненадена од мојата креативност после 2 полни чашишта црвено вино, сега кога си го премотувам филмот ми иде да си пеам - тоа нееее бев јас, тоа беше мојата Вила Марија. :drunk:

17. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    me no study
    me no care
    me go marry a millionaire
    if he dies
    me no cry
    me go marry
    another guy

aaaaaa неможам да научам ништо!!! ;( ;( ;( ;( ;(

18. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Многу малку нешта би се започнале, ако може да се види крајот :)

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  19. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.249
    Допаѓања:
    6.731
    Нека ни е честита славата мене и на мојата фамилија и на сите останати форумџики кои ја слават на денешен ден - Митровден !
    Чекам гости , сармите сама ги правев ! :D
    Mи ги испофалија другарките :wasntme:

На LivingGlam, Strumfeta93, starbucks и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    :hug: :hug: :hug:

Прикачени фајлови:

• hug.jpg
      hug.jpg