1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Ај да шкртнам и јас вака понеделнички :D

Мене убав ми е денов, почеток на постите. Оваа година решив сите 40 дена да ги постам, само нека е за убаво :) многу лоши работи ми се случија изминатиов период, нека бидат се поретки натаму. Ќе постам за здравје на моите најблиски и за сите оние на кои им треба. Постите ми носат душевен мир, позитивни мисли. Ме лечи едноставно :) ...

СДК 2 Нема ништо поубаво од љубовта, тоа е таа која те крева од дното и несвесно ти ги подарува најубавите мигови во животот, те грее и во овие зимски денови. Сфатив дека ТОЈ вреди најмногу од сите претходни, некој кој безусловно го сакам. Среќна сум, со насмевка на лицево. Ме чувал Господ за некој како него, му благодарам :)

____________________________________________________________________________________________

За тебе *

За тебе, затоа што си единствен на светот, единствената причина за да стигнам до крајот на секој мој здив...
    Кога те гледам по ден преполн зборови, без ништо да ми кажеш, се е јасно...
    За тебе, кој ме најде скриена на аголот, со стиснати тупаници, со грб завртен кон светот, подготвена да се бранам... Со наведнат поглед, чекав во ред со безнадежните, ти ме најде и ме зема со себе...
    На тебе ти ја посветувам песнава, зошто немам ништо друго, ништо подобро да ти понудам од она што го имам...
    Земи го моето време, и направи магија со која по само еден скок, ние ќе полетаме кон небото...
    За тебе, зошто си мојата најголема љубов, зошто го направи мојот живот вреден за живеење...
    За тебе, зошто му даваш смисла на моето постоење, без да очекуваш нешто за возврат...
    За тебе, зошто плачеше на моето рамо, а потоа ја собра сета сила на светот и ме доведе на сигурно...
    За тебе, зошто ми ги покажа соништата и убавината на авантурата...
    За тебе, зошто веруваш во храброста исто колку што веруваш во стравот...
    За тебе, зошто си најдоброто нешто кое ми се случило, зошто се менуваш секој ден, а сепак секогаш остануваш ист...
    За тебе, зошто иако не веруваш, си прекрасен... Сите сили на природата се собрани во тебе...
    Ти си карпа, цвет, ураган... Ти си хоризонтот кој ме пречекува кога се враќам од далечина...
    За тебе, зошто си единствениот пријател кој можам да го имам... Единствената љубов која би ја посакувала, да не беше со мене...
    За тебе, зошто мојот живот го направи прекрасен и тагата ја претвори во среќа...
    За тебе, зошто си, едноставно си, придружник на моите дни... состојка на моите сни.

298929_201766753219755_140603909336040_581618_4557993_n.jpg[/attachment]

Прикачени фајлови:

На Serafima, IvanaMkd, TeddyGrey и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.892
    Допаѓања:
    163.671
    За некои луѓе не ми е тешко да плачам.
    Сакам само да се среќни...
    Солза на врвот од носот за збогум... Додека ми ја гали косата и ме гледа во очи. Кој би знаел колку вистински боли,ако мене ми е сега вака. И мој пораз... Ќе запролети,ќе се пронајдеме.
    Живот...

На Serafima, zhap4e, IvanaMkd и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    СДК каков би бил светот без пари, се бесплатно :rofl: :wasntme: веројатно би бил поинаков и можеби многу работи не би се случиле поради горенаведените причини :!: :wasntme:

На Serafima, A-j-a и Lepaaa им се допаѓа ова.
  4. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Се почето и почесто добивам желба за филозофија и навечер длабоко разглобувам животни прашања,важни одлуки,тези.
    Чиниш некој луд научник сум после луд ден експериментирање,па кројам план како да го уништам светот.
    Ама не е ни тоа лошо.
    Со оглед на тоа колку непродуктивно го минав Февруари, ова е голем чекор напред.
    Денеска требаше да ми биде втора недела од диетата,ама јебига,баклава си е баклава.
    Ќе почнам од утре!!! :!:

EДИТ:
    Аааа,значи неможам. Страшно иритира.
    "Yess prva summm,prva sum" "prva komentiram,jeeeeeeeeee :* :* :* "
    |(

На Lov3 и Rock-a-Fella им се допаѓа ова.
  5. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Ми се спие. Ептен. Утре сум прва смена, али небитно. Ова време пред 7 часа кажав дека ќе напишам домашно, фак ит, ке препишам утре. Чукањево на саатов во излудувачкава тишина ме замара. До пред мет минути бев среќна и се смеев како дебил, сега сум уморна и досадно ми е. Али, тоа ти е. Хормони.
    Уште пак сега ми текна состав сум требала да пишувам. Ај, и тоа утре. Што можеш денес, посекако остави го за утре сабајле, во 5. Тогаш ке имаш концентрација, преку ден не. Ајде, спијте ми убаво. :*

6. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Подосаден, погрд, поглуп, погрозен, погнасен, потапа и се попопонајлошо ми е денов. Па како успеа бе, наместо за продолжен викенд да ми биде убав денов, да уживам, да се смеам и радувам, јас го преседов дремејќи и досадувајќи се, за на крај кога ми беше интересно да ми снема струја. Среќа завршува, се надевам утре ќе биде поубав ден. Далеку поубав од денешниов.
    А песнава баш ко за денов.
    www.youtube.com/watch?v=DnGdoEa1tPg

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Long night walks, i miss you so much...
    И ти ми недостигаш тоа знаеш...
    Ми недостигаш во секоја смисла на зборот...
    Шта чу без тебе
    Чудна е магијата на ноќта, волшебна, ме маѓепсува.
    Ладно е но во срцево топло.
    Ти си во него, без разлика на се.
    Пишувам есеј и до пола не сум, ах ми фалат бездeлничките ноќи...
    Вечерва ќе си заглавам до касно, осеќам, но се за науката 8)

На CIA, LilBaby, Serafima и 4 други им се допаѓа ова.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Се е поинтересно од учење, дури и десната нога на Џоли :facepalm:

На kate21, Buttterfly, Cynthia и 23 други им се допаѓа ова.
  9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Сакам да ме нема.
    Среќна не сум.
    Празна сум.
    Не чувствуавм кон никого ништо, дури ни кон себе.
    Сакам да спијам толку долго што ќе се разбудам во друго време.
    Сакам да плачам, да зајдам од плачење и конечно да знам што сакам.
    Ги гледам луѓето околу мене и не ги сфаќам, порано ги читав и ги сфаќав, сега не ги ни слушам, само им кимнувам со главата. Побогу незаат колку се напорни кога вадат 100 збора у секунда од уста |( што ми е гајле бре за внучето од сестра ти, тебе те знам 2 секунди, а не пак сестра ти. Без осет. И после ќе те прашаат зошто ќутиш, епа за да не напињам некого со глупи работи, кога всушност луѓето се опседнати да зборуваат за себе, остај ги нека зборат, а ти прај се дека ги слушаш.
    Страв ми е, депресивна сум, ми се спие непрекинато, ми се убива некого, сакам да тепам некого за да го истурам сиот бес на него, исто така и ми се прават злобни работи, ама сега ме мрзи.
    Ме мрзи повеќе да пишувам, некако закочени ми се зборовите, имам премногу емоции што се трудам да ги поттиснам, па ги празнам на хартија или евентуално тука, сега начекав момент |( Подобро да пишувам поезија затоа што вака не сум интересна, ќе му напишам писмо.
    Нека оди се по ѓаволите.

На Neytiri, Go-Girl, Strumfeta93 и 23 други им се допаѓа ова.
  10. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Секогаш бев спремна и за вакви моменти кога солзите едвај ги задржувам да не протечат.
    Ама нема фајде и од нив, нема ништо да променат. И кога се работи лично за мене, не ни можам така лесно да заплачам...
    Се враќам... се враќам... нема бегање од тоа... во чии што раце сум и нивни наредби и ќе слушам! Не дека толку го сакам тоа, ама кога нема подобра опција и онаа што ви останала, ќе се прилагоди...
    А моите соништа се премногу добри, за да останат само соништа!

На kate21, Serafima, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    DAngel ме пресмеа со сликиве од фамозната нога :rofl:
    Не за џабе си се ролам врз хемијата.

Него остај ногата. Колку ми се затрупа за учење брее.
    А убав ми беше сонот, како имам само уште една тешка недела до летен распуст, а јас со другаркиве на плажа резервирај место за една недела, нарачки на коктели, па,па,па 8)
    Доста беше сништа, сега враќање во реалноста - над книга.

Пилечи поздрав!

Гриц,гриц.

На Buttterfly, CIA, MissDior и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Доста ми е од депресивни мисли. Не и требаше на мајка ми да ми го каже тоа што несакав да го слушнам и да мислам сега на тоа. Па добро дај ми малку и јас да одморам од некои работи. :(
    Депресивноста ја искористив да прошетам(се мислам прошетка со кола) и да го видам малку Скопјево наше. Некаде свети, некаде е во мрак. Битно е поминав 11 населби за еден саат па туристички водич да бев немаше за толку брзо време да поминам се :)
    Инаку луѓе дај оладете малку со тие апликации на фб за тоа кој цртан лик најмногу ве опишува. Јас барем си знам и без да видам
    [​IMG] :lol:

На zhap4e и IvanaMkd им се допаѓа ова.
  13. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    SARCASM IS A BODY'S NATURAL DEFENSE AGAINST STUPID !!

Толку :bow: !

На TeddyGrey и stylishh им се допаѓа ова.
  14. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Сакам да кажам дека ко вампир сум денов.. не сум легнала од 3 сабајле :o
    Ама, не е толку лошо, ке се наспијам преку ден :lol:
    Добро утро феминки :* имајте убав ден

15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Среќна сум и задоволна и спокојна и скокотлива и возбудена.
    И тоа на духовно ниво.

Денов ми почна преубаво. Задоволна сум :D
    Пред да тргам од дома, тука пишувам.

Frankenstein ми е спремна за читање (за губење време во автобус, ама добро :!: загубено време :lol: )

Ајде одох јас.
    http://www.youtube.com/watch?v=OfJRX-8SXOs

На feferona, Doozy, Serafima и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Има денови и денови.Еден поминал дур да трепнеш,друг трае век.Само доказ дека времето е ралтивна ствар..и кога од денес гледам накај вчера,ми минал животов.Или барем добар дел,зошто сепак се надевав дека ќе ме има и денес.
    Невнимателен обид да префрлам улица,а рандом момак се успаничи и скокна да ме спречи.Вратив со глупава насмевка и тивко благодарам,но всушност среќна сум што предизвика да си го повлечам зборот дека дури и на балкон ми смрди.А не дека не смрди,но добри луѓе постојат.Еурека..
    Ги оставам лошите,да си бидат бедни себе и на оние кои им се замараат.Животов ко со сите така и со мене,па ме натера да заплачам,да изгубам ама не застанав.Која е поентата кога би била песимист?И онака сме сјебани..
    од контакти со бубалки преку наркоси научив да бидам премногу војник за да губам време.Сега,од овде не жалам за еден миг поминат во разговор,мада тој делувал психопатски своевремено.
    Сум кај што сум.Некогаш врене,некогаш е сонце.Објаснувајќи си го животов и филозофијава,има место што не смее да не се пополни.Неготово..и прекрасен ми е.Сме поминале многу и спремни сме за уште повеќе.Не дека сум горда на сите сторени срања,но горда сум што издржав јас,издржа и тој.Сега зрели.Ако порано беше пресек,сега е унија на нашите светови.Посакувам да трае.
    И тука не е крајот.Но треба да се отави трага,за моите.За големите и мали љубови.
    Шо знаеш,можеби еден ден ќе се вратам тука да читам што било,како било.Нека стои,во случај да заборавам.
    Интересно е,зошто сечиј живот е роман,а тука можам да прочитам.А една приказна не може да биде раскажана повеќе од еднаш.
    Ете,нов ден,нова песна..па нека се угоде.
    :f:

На bittersweet, starfish, mims-89 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.343
    Допаѓања:
    13.094
    Кхм...
    Уште во 7 и 15 имав будење со Сити и Викса. Од љубовта. Ако слушнавте едно засипнато поспано створење, што уште си нема планови за роденденот, it's me :) . Епа изненадена сум. Преубав почеток на денов, што не ми се случило до сега.
    Демек пораснав за уште една година. Ма нема везе уште се чувствувам како пилиштарец. Само сега можам комотно да се пијанчам во Америка. Уште да имав средства нели за да отидам.
    На крај не е ни битно. Воопшто не ја сакам Америка :) (рекла лисицата дека грозјето е кисело).
    Ви посакувам лепота од ден.

Еве частам рано посабајлечки едно горко туско кафе да ми правите друштво
    [​IMG], а попосле кога ќе ви се разработи метаболизмот, повелете на торта. Спремна е од пред 2-3 дена.

Бре што фино изгледа единицава после двојчето. Само фактот дека секоја година се зголемува бројов некако не го сакам.
    Ве љубам :* .

На IvanaMkd, MandyLane, Peperutka90 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    179

Добро утро, феминки! Имајте убав ден исполент со насмевки :)

На Serafima и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.196
    Допаѓања:
    124.784
    Животот е како дете.
    Секогаш сака да си поигра со тебе ....

На Noemi, Rock-a-Fella, Serafima и 5 други им се допаѓа ова.
  20. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Реков јас уште во неделата дека вчера ќе биде убав ден (тогаш вчера беше утре 8) ) и навистина така излезе.По кој знае кој пат, мојата интуиција не погреши :) Се случуваа интересни работи, еден голем неочекуван успех, а имаше и нешто многу слатко со типот што ми се свиѓа.Порано или подоцна ќе биде мој, ама ми се чини дека сепак ќе биде порано.После она вчера, сигурна сум дека ќе биде нешто и тоа наскоро... :D

На Serafima и Shoe-Gal им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.