[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. blond

blond Популарен член

Чудно но вистинито - сакам кога сум бомбандирана со обврски, кога едвај наоѓам време за себе :)

anabel-a, drugarka and Serafima like this.
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Две најлоши човечки особини: расипаност со срж и дволичност. И кога двете ќе се искомбинираат и измиксаат во еден "човек", се добива нешто што наликува на монструм. Никогаш нема да кажам дека е претставник на човечкиот род. Зашто со тоа ќе го направам најголемиот грев.

Кој ли е тој памет кој те тера да правиш лошо на другите, а притоа им се смешкаш во лице? И ај што правиш лошо на другите, се подразбира за него, зашто не е човек нели-ама и сопственото здравје си го доведуваш во прашање за да им наштетиш на другите? :o :x Си наштетуваш директно себеси само другите да трпат? :x

Стварно сум шокирана и немам веќе зборови до каде може да оди расипаноста на луѓево. Само се надевам дека некој некогаш се' ќе му наплати. Овака или онака. И, да, веќе почна да го стигнува правдата. И нека звучи злобно или како и да е, ама ќе уживам во глетката. :geek:

3. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

summer 2012; i wish you would hurry up.. :l: :sun: :o:

4. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Животот ми е толку несреден..
    И собата..
    И јас..
    И мислите..
    И времето е толку променливо,исто како и јас..

Денеска немам зборови во мене кои можам да ги искажам.
    Ве поздравувам и имајте убав вторнички ден ..
    :)

Izaabella, sweet-cherry and IndieGirl like this.
  5. A-j-a

A-j-a Популарен член

Сите те сакаат кога им требаш, после тоа нигде ги нема. |(

IvanaMkd and Hipster like this.
  6. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... скоро 24 часа без спиење :tmi: . Инсомниа која кај мене е непознат поим. :x Ова ноќеска беше чудо. Да не можеш око да склопиш и пак да не се чувствуваш уморен ... :^)
    Некако не ми беше денот вчера, денес исто ... што може нечие лошо чувство да ти се пренесе и да ти помати памет :tmi: ... Ама ќе се оправам. Луѓе иако е студено, ветровито излезете ... барем мисли да избистрите и воздух да поземете. Мала прошетка е секогаш лек за добра мисла и добро чувство.

Имајте убав и опуштен ден и да знаете дека ...

Hipster, Izaabella and mims-89 like this.
  7. figgiMK

figgiMK Популарен член

незнаев точна тема па затоа ке го ставам тука во спјлер
    сакам да кажам дека мн ме нервира неправда и уште појке ме нервира дека не прекинува да се прави тоа !! Може е малку политички линков но сепак се извинувам ако не му е местото тука :geek:
    се надевам дека ке допринесе за поголем број на признанија :!:

Subject: FW: Makedonija ne e grcka!!! ova e link do nekoj forum za glasanje

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAF

8. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Сакам да кажам толку ли е тешко да се најде цимерка? Веќе еден месец барам ах леле. :tmi:
    И така. Одам на факултет. Чао пријатно!

9. drugarka

drugarka Популарен член

Денес ослабев 250 грама. Јупи..
    Ама не, озбилно преку 16 пати се качив до кабинетот на професорката да и ја вратам книгата и не ја најдов.
    Се откажав, утре продолжувам со слабеењето.
    Среќа јас во патики, отидов на факултет.

А тоа дотерани, дотерани, дотерани,штикли високи, мислиш дипломска бранат.
    Како не ви е мака, мислам во 4-5 си легнувам, станувам во 7 одам на факултет бела мачка пред мене не гледам, штикли да носам. Дали да се истуширам од сабајле, кафе да пијам, косата да си ја средам или штикли да облечам.

Ќе се отепам на прав пат ќе се спружам.
    Ма не носам, да си ја скратам младоста не сакам,вака патичиња, ниски чизмички.. Штикли има време и место кога да носам, ќе ми се одмили.
    Далеку од тоа да дојдеш парталав или во тренерки, никогаш не ми се случило,ниту пак несредена со мрсна коса, но не ми се случило ни со 12ка штикла да дремам на предавања и да трчкарам по професори.
    Си се облекувам пристојно, но не претерувам.
    Некогаш ми е кејф, ќе се облечам нешто по високо, но секој ден, уф јака ви душа, алал да ви е.
    Јас не би можела.
    Цел живот е пред мене да носам високи потпетици, но не и цел живот можам денот да го поминувам во патики. :)

sanjalica, IvanaMkd, Hipster and 3 others like this.
  10. savana

savana Популарен член

СДК колку е мал светот :clap:
    Не е мал светот само за лоши работи туку и за добри, добрите вести брзо се шират. :)
    Навистина се израдував... се радувам на туѓата среќа. Прекрасно чувство.

11. MissDior

MissDior Популарен член

Уживај во малите работи во животот, еден ден ќе сфатиш дека тие биле големи!

12. k.i.m

k.i.m Популарен член

СДК Има премногу поучни работи и по нетов и секаде ама не треба да се трескаме по се што ќе прочитаме.
    Се може да се „преточи“ во поука.
    Хммм.... Пијам кафе во моментов. Чекајќи да остине малку, ми избега кајмакот - одма поука: Ако чекаме премногу, ќе ги пропуштиме убавите нешта во животот.
    Или ја чекам омилената песна да ми почне на VH1 ама никако не ја пуштаат, и сега поуката: Убавите нешта се случуваат кога не ги очекуваме/кога најмалку ги очекуваме.
    И така до бескрај.
    И дури ја чекав песната што ја спомнав погоре да ми ја пуштат, дури го пишував овј пост, научив како се вика една убава што ја барав повеќе време. Поуката - ќе си ја чувам за мене :D

П.С Сличноста на мојот пост со тој над мене е чиста коинциденција.

13. Spell

Spell Популарен член

СДК најискрено времево ме расположи т.е сонцево . Многу убаво се чувствувам , весело и едвај чекам да излезам на воздух малку ама прво да си ја фатам работата за да ми биде уште поубаво . Мислам дека не можа никој денес да ме изнервира затоа што не знам зошто всушност :lol: убаво ми е бе ШО :)

zhap4e likes this.
  14. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

СДК дека сите Вие овде на форумот знаете да ми го разубавите денот. Имав периоди од животов кога буквално немав другарки, тоест имав нешто како другарки.

Тука барем ке слушнев искрена пцовка, или комплимент, искрен совет или саркастичен одговор.
    Ок, за да не прерасне постов во патетичен монолог, само сакав да ве поздравам и да ви кажам благодарам :bow:

Divinebutterfly, anabel-a and zhap4e like this.
  15. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Сдк чувствувам дека се ближи пролет :) .Моето омилено годишно време,па нормално кога сум родена во пролет.Се надевам дека мирисот на пролетта ќе ги избрише сите негативни чувства и сета депресија која што ја носи зимата.И покрај сите неубави работи кои ми се случија од Септември наваму,сеуште се надевам на подобро утро.Hope is what keeps us going.
    Ми се ближи роденденот.Годинките си одат и чинам вчера наполнив 18 а сега веќе сум на прагот да наполнам 19.Не ми се допаѓа што времето толку брзо одминува.

anabel-a likes this.
  16. creshicka

creshicka Популарен член

СДК Ја сакам мајка ми најмногу на цел свет. Некогаш ме нервира бидејки е перфекционист и се мора да биде средено, чисто, и секој ден мора да чистам, ама ако го ставам тоа на страна, жена како неа друга не постои. Не знам што би правела без неа, но знам точно што да и подарам за 8Март. Да си жива и здрава мамичке. :*

Artemission likes this.
  17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

СДК
    до каде ли мислат дека се стигнува со злобата?
    Едно е сигурно, подобри нема да станат. Само уште повеќе ќе потонат во својата огорченост, неможејќи нешто прво кај себе да сменат, на подобро секако. ;)

18. happygirl

happygirl Форумски идол

Убав ден денес. Сонцето сјае, ама за срце фаќа што викаат постарите. Со добро друштво отидов на факултет и го положив и последниот испит за оваа сесија. Имам 10че :)
    Имам и нова професорка по едне предмет кој го мразам - Англиска книжевност. Време е за промени.
    Ама не само на факултетот. И онака. ;)

MandyLane likes this.
  19. Noemi

Noemi Популарен член

Пресврти на сите страни.
    Се менува времето, се менуваат мислењата за луѓето, се менува состојбата во новчаникот.

А времето за варење јајца е сеуште исто. Е таквите нешта ме враќаат во колосек.

20. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Од вчера официјално решив, помалку време на нет и помалку време за други повеќе за мене. Зашто моето втотро Јас има огромна потреба од мене , а ја секако ке му останам лојална до крај и ке одвојам толку колку што му е потребно. Доста врескаше во мене редно е да седнам со самата себе и да си псоветам внимание онолку колку ми е потребно.

И да тука ке бидам, ама не толку честа, на фцб нејќам ни да помислам, овде барем имам теми и луѓе кои ме релаксираат и ми ја даваат потребната енергија така да секако не го напуштам местово целосно 8) .

Денов прекрасен денес, си прошетав со мајка ми низ кејот 8км изодевме :clap: вака и ке се продужи мора да се вратам у форма :emo:

Libera likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.