[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Отсекогаш сум се прашувала, зошто баш во оној момент кога мислам дека сум среќна, дека барем привидно нешто се подобрило, дека има напредок во решавањето на проблемите, се појавува некоја или нешто и се оди во бестрага?
    Зошто она што е убаво неможе да потрае?
    Не очекувам да сум среќна цело време, но продолжувам да барам некаква рамнотежа. Затоа што на сите им е лесно да ми кажат дека се ќе биде подобро, дека беспотребно си ги кинам нервите.
    Еден е животот, да. И не ми треба многу за да бидам среќна. Но она "малку" продолжува да недостасува.
    Помагав, простував, се грижев, плачев... Неможам и не сакам веќе.
    А толку многу сакам да се убедам дека сум силна, и дека можам да истраам. Има нешто што ме спречува во тоа.

http://www.youtube.com/watch?v=lB6a-iD6ZOY

На julie77, IvanaMkd и Hiii им се допаѓа ова.
  2. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Што красно си најдов што ќе правам после факултет...

Е не, ќе работам за 8050!

На tigerlady, mims-89, Cynthia и 8 други им се допаѓа ова.
  3. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Лепота го краси ликот и делото на Лил! Жути цветич!
    Ослепев од она зеленоно, демек жолтово ќе ме смири. Сигурно. А и паметот дојде. И пролетта со него. Амин.

Отсекогаш ми биле интересни римите ко мала што ги создавав(ме) кога пишував(ме) песнички за својата мајка на 8ми март. Па то емоции, то рими, ѓомити `Ода на радоста` да ја преведувавме.
    Денешниве деца нејќат ни да пишуваат бре песнички. По рапорт ги праќаат кај мене, јас да им ги составувам. Ааааа треба да ги патентирам анотлогиските рими од типот:

`Мојата мајка е убава и мила, нежна како свила`.

А за годишните времиња стандард:

`Зимата си појде, пролетта си дојде` :rofl:

Е де, Америка не ја открив богами. Арно ама, процутав и излегов од сивилото на тешко создадените рими. Grown up. Не е за*банција.

Ајт поздрав од мене во оваа студена ноќ, да се одлогирам жолтото цветче ми даде моќ!

На BlackSwan5, CoverGirl10, Trendafilka и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.393
    Денеска е 28 февруари. Платата за февруари ми легна на сметка на 24 февруари, а денес на сметка имам уште 288 денари. Уште месецот за кој земав плата не поминал, јас ја истрошив. Браво ма Ариел, браво!
    Тежок ќе биде месецов... а што убави планови имав :)

5. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.776
    Како сум се разочарала денеска, ми се чини никој во животот не ме навредил и повредил до овој степен.
    И немаше да биде толку страшно, да не се работеше за Нив тројца.
    И никогаш нема да им го заборавам ова, ниту целодневното плачење.
    Нека дојде утре и ќе бидам подобро, но денеска сум мртва.

Мислев дека ме познаваат подобро...

6. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    :@ :@ :@
    Е не можам повеќе со оваа напнатост, нервоза, главоболки по цел ден уф кај е крајот :worried:

7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    не си само ти во „ваква финансиска состојба“-ЕВЕ МЕ И МЕНЕ :lol: :lol:
    Ама да сме живи и здрави,ќе печалиме.
    Парите се за трошење-е сега тоа што ги трошиме за 3-4 дена платите,мора да значи нешто:или платите ни се мали или пак точно,брзо и ефикасно знаеме да ги најдеме најубавите чевли и облека за да си ги купиме.
    Како и да е само за арно нека се трошат платите.

8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Колку е убаво кога бојлерот ќе се расипе доцна навечер.
    Тогаш ти е единствената шанса да се шлапкаш во полна када со вода загреана на шпорет :lol:

Незаменливо е чувството кога во несреќа наоѓаш причина да си среќен. :emo: ^_^

На maca99, angel92, Divinebutterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Си страдаме од чисто егоистични причини и немаме време за ништо друго на овој бел свет. Борда му е бојата, борда му е бојата на овој живот. А и сите го чекаме сонцето да ни ги реши проблемите. Рид, сонце и неговите зраци на видикот - нашата Македонија. Нов ден се раѓа, ама овој е светол, по толку време снопчиња ќе се мушнат во нашите соби. Тогаш сите ќе излезат со ролерките и точоците оти ветуваа, слобода; кило-две помалку од тешката облека .

Пролета секогаш ја гледам низ празнинките во густата трева, во освежените јаболкници кај девојките и испреплетените прсти на заљубените. Ја гледам качена на Исарот, ја мирисам преку липите и ја доживувам преку љубовта. Возбудена, брза прегратка, хистерична со стремеж да биде нежна. Е дури сега, Божине Павловски, жените можат да ги закачат гаќичките како знаме на машкиот полов орган, сега можат да се стрчнат по удолнина и да бидат прифатени во силните раце. Е дури сега Божине Павловски, сфатив колку милни погледи должам.

Znaš šta ću ti učiniti: pokvariću ti igračku koja se zove bol...Музика и стихови. Те снемува, црни пеперуги те носат, а на твое место позната мелодија, стихот кој вчера ми го пееше, оној кој го напиша за мене.

На caroline.costa, HardSex, mims-89 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    606
    Хелоу дер лејдис :hai:
    Денес, како и изминативе денови сум добра пу пу да не ми е од око оти кога ќе напиздам сум многу лоша и дури самата себеси се мразам.
    Не сум вљубена, немам освоено прво место на натпревар математика, нити пак оној што го шмекам ми дојде со маријачи под прозор.
    Добра сум сум си сама со себе, убаво ми е. Понекогаш, се забораваат некои работи кои ги имаш секојдневно до тебе, на дофат на рака и толку многу се навикнуваш на нивното присуство што не ги ни забележуваш повеќе. Интересно е меѓутоа, кога во даден момент ќе застанеш и ќе погледнеш околу себе.
    Ќе ги видиш истите тие работи кои во целото време во кое си ги игнорирал, биле таму и не те разочарале и не се измениле. Патот ти е под нога, а мозокот во глава само што нели, не треба да заборавиме дека се таму секој ден и дека секој ден минуваме по истиот пат можеби не мислејќи на ништо и не приметувајќи ништо.
    Е кога ќе ја видиш вредноста на овие работи, многу нешта се менуваат. Барем за мене се сменија, растам и откривам нови светови и удобно ми е во нив.

На julie77, CoverGirl10 и Izaabella им се допаѓа ова.
  11. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Ова недела јас ќе сум на Survivor ! :D
    Купив подарок за роденденот од дечко ми со целата заштеда и сега ќе си кукам цела недела со 1.000 денари! Алал да ми е! :lol:

Во живо на Femina.mk- Survivor Ќе ве известувам, кога ќе можам, како напредувам со гладувањето! :lol:

На martinuska, mims-89, Bright и 3 други им се допаѓа ова.
  12. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сакам петок, сакам сонце и 20 степени, сакам парк со трева од секој вид и сакам сабота во Капан ан. Толку.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Оној кој го искусил истото нешто како тебе најдобро те сфаќа, доволен е и само еден збор.Останатите колку и да се трудат нема да те разберат добро, макар и да им трубиш, црташ па и обоеш.
    Искуството го прави своето, а не зборовите :)

На ines.h, zhap4e, A-j-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.267
    Допаѓања:
    67.847
    Малите поклончиња дадени од срце, само зашто потсетувале на тебе се најубави. Без повод, без причина, едноставно го видов и знаев дека мора да ти го купам. Тоа е најголемиот гест, гест направен од срце. :)

На kate21, crazylady, teddybear и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    СДК дека некои работи се случуваат кога човек најмалку ги очекува :wasntme: :geek: и...
    СДК премногу коинциденција не е на арно :wasntme: а посебно ако се случува одеднаш :geek: до толку што почнувам да помислувам дека и не е коинциденција :geek: :D :wasntme:

16. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    СДК очајно сум за фарбање!! Хаххаа.. :D :D
    Сега се погледнав, онака подобро, што да кажам 2 прста надраснати аххахаа... :o :o
    А остатокот од црвената фарбана боја.. Па да речеме - не е толку црвена :lol: :lol: :lol:
    Се надевам дека ми ја имаат фарбава во локалниве супермаркети, да избегнам појавување во јавност! 8) :lol:

17. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Ете после 4 години дојде и 29ти Фебруари :) Среќен Роденден татичко :party: :^: .Биди здрав,жив,насмеан и уште многу години да ти го славиме роденденот.Аааа уште нешто да не заборавам, немој уште еднаш да си ми рекол да те слушам тебе затоа што пред мене си го видел сонцето :D ти правиш денес 13 а јас за 4 месеци ќе правам 22 затоа :swear: :rofl:

На Rubiii, Mayyya, Lepaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Ногата на Анџелина низ историјата

:D :D :D :D :D

На Mayyya и sanjalica им се допаѓа ова.
  19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.433
    Сакам да кажам дека на самата помисла на него целата вцрвенувам,во секој момент чекам порака или повик,очекувам покана...И понекогаш се затекнувам самата себе како зјапам во одредена точка смеејќи се без причина.
    Наутро кога се облекувам помислувам што ќе се случи денес,помислувам на нас и горам од желба да те видам. :)
    Како да го сфатам сево ова? Ми требаш многу и ми недостигаш многу,а ко за инат околностиве не ни даваат да се видиме.Ама ќе ги имаме нашите пет минути,не се секирај.
    Се` уште не сум те ни бакнала,а те чувствувам близок.
    Ако ме лажиш,нема да ти простам.

На Adi888, firequeenn, angel92 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Не ми се спие. Се изнаспав 12 саати.
    Сакав да фатам книга, ама книгата ми е ко апче за спиење.
    Така да, боље ич да не ја отварам, и да не ја луфтирам за џабе.
    Утре сум втора смена.
    Се мислев, дали вечер да учам до касно, а утре да поспијам.
    Или пак рано да си легнам, и уште порано да станам, за да учам.
    И сфатив... Исти к***ц. :wasntme: Утре книгата нека си почека.
    Па неможе све на готово више, јас ја носам, ја шетам, од соба у соба, а она ни фала.
    Утре здравје Боже, ако сум наспана, ќе си станам рано, и ќе си научам. Ако не.. здравје.
    Ќе идам јас сега да си поглеам џоа неколку цртанчиња, белким ќе ми дојди дремката.
    Лека ноќ. :)

На Cynthia, Izaabella, drugarka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.