[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Слушам:

http://www.youtube.com/watch?v=OAMuNfs89yE

Се клатам ко верверица на дрвце и омекнав ко еже. Со Фиши си блаботиме како не веат чудни ветрови. Ми недостига да се смееме по калдрми, и закажав средба деновиве.
    Да си опипаме пулс на денешните вртлози.

И најдов супер линк за сите млади креативци што сакаат да прават накит. Јас ќе се пријавам, па ќе видиме што активности ќе има таму. Очекувам многу боја, дизајн и футуризам!

http://kultura.gov.mk/index.php/odnosi- ... emen-nakit

Уште една фотка, накит од моите соништа. Пресликано детство, тотално паднав на овој привезок. Го замолувам цело небо, да го најдам некаде. Или просто, можам да го нарачам, м?

Прикачени фајлови:

• 489325.jpg
      489325.jpg
      Големина на фајлот:
      46,9 KB
      Прегледи:
      370
    На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.608
    Пирамид, твојов пост предизвика таква бура на емоции кај мене и солзите ми беа неизбежни. За момент го почувствував целото тело како ми трепери, чекав малку да се стабилизирам и му се јавив на телефон да му кажам на татко ми дека многу го сакам.
    Јас верувам дека татко ти, таму некаде меѓу ангелите се гордее што те имал за ќерка.
    И треба да се гордее...
    Не знам повеќе што да кажам...ме остави без текст...
    Жал ми е за загубата и нека почива во мир.

На LilBaby, Phyramide, Divinebutterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    И омраза, и љубов, и рамнодушност... Сите си ги имам во денот...
    И сите си ги негувам.
    Се помирив со многу работи.
    Не би да ми се нервира душичкава на мои години.
    Насмевки, созли, очи насмеани....
    Пробува душава да се насмее. Под брк е сеуште, ама пушта некое насмевче скриено.
    Иде пролет...
    Луда Марта го најави утрешното доаѓање...
    Дојде и мојот месец... Луда Теди, луда Марта... :D

На Peperutka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Времево е збрлавено,дефинитивно....викендот сонце пршти,жешко дури,а денеска снег :o
    Како бе снег ?!? Како што знам од утре требаше да се стоплува,а денеска 5 прста снег.Не бе,не можев да поверувам,нашколо само седев и гледав како паѓа снег и просто не ми се веруваше.Се надевам дека од утре повторно ќе се стопли и ќе има сонце,дека ќе имам прекрасен викенд.
    Туку,се нема пари бре,а за се нешто треба,па и нашколо само пари,пари и пари ни бараат де за воа,де за ноа.Ало бе,оскудација е!
    Колку само планови имам,а дали само пола ќе остварам од нив е знак прашање.Планов со пиците и виното,цел месев го одолговлекуваме,ќе ги натерам да собереме пари за пиците и виното,па ако треба нема да појадувам,ќе си ги собирам парите.Ете така.
    Имајте убава вечер,и не заборавајте да учите :!: како мене.

5. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Нека си замине веќе еднаш февруари. :whew: Ми се чини два месеци ко еден се споиле и никако да поминат.
    Ми донесе среќа и убавини со себе,ама сепак се радувам што завршува.
    Наредниов месец ме потсеќа на преродба,на будење од зимскиот сон,на детски песнички...

Доаѓа МАРТ,доаѓа пролет,доаѓа плата... ^_^

Велат женски месец е и со триста умишта ]:) нека е,ние си се погодуваме :D

6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.256
    Не знам шо да кажам,
    Само знам дека преку гла ми е од се, 40 температура, пак :puke:
    Не можам, не можам гла да кренам, измрзната сум, две ќебиња и јорган не ме столуват. :doh: , не знам шо ќе беше ова стварно.
    Ќе ве читам ама нема да пишувам, останете ми создравје, морам да одморам и да ми се среди темепратурата и облекувајте се потопло, сонцето лажи :!:
    Учењето скроз го запоставив :doh: , отерав све упм, не можи веќе поќе вака. :x
    Можеби животот пак ќе ми те дојси кај мене, јас бев единствената која искрено те сакаше, ќе размислам па ќе прајме муабет. :*

Имајте убава вечер. :hug:
    Ве љуби Ади :*

На Divinebutterfly, CIA и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  7. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.776
    Уф, женски, едно големо УФФФФФ!
    Ќе бидам тетка!

:sun: :sun: :sun: :party: :party: :dance:

На bittersweet, Divinebutterfly, baguf4e и 6 други им се допаѓа ова.
  8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.075
    Да, а името не го давале!? :^) Патриоти |(

9. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.257
    Како еден пат кој секојдневно го поминуваш и мака ти паѓа од него, може неочекувано да ти ја разбуди креативноста и да ти го поправи расположението. Изгледа се задлабочив ептен и почнав сериозно да размислувам. Толку идеи наеднаш ме преплавија, што морам да почнам да ги запишувам, зашто во спротивно ќе ги заборавам. Се надевам дека ќе успеам да ги реализирам, би било штета да не е така. :emo:

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  10. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.326
    Ајде да ги спакуваме куферите со среќа и да ги качиме на грбот на старото пожолтено фичо на дедо ми кое одвај се движи, ама битно се движи. Да се тутнеме во него осум души, позади да седиме во скут да се смееме до последниот атом кислород, да пиеме пиво и да ни завидува шоферот.

Ма така светов можам да го пропатувам.
    Се додека тука е фичото, друштвото и Јас.

http://www.youtube.com/watch?v=mzJj5-lubeM&ob=av2e

На TeddyGrey и Oxymoron им се допаѓа ова.
  11. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    Веројатно си слушнал дека животот е она што ти се случува, додека ти кроиш планови за него. Често ли ти се случува да гледаш низ прозорецот, да ги следиш со поглед капките вода по стаклото и да мислиш дека светот е безкрајно досадно место за живеење?

Се будиш наутро и тајно погледнуваш низ завесата, со надеж дека овој ден сонцето ќе свети посино од обично…Жално, си велиш сам на себе. Очигледно и овој ден нема да е со ништо поразличен од другите…

Затоа продолжуваш да чекаш. Чекаш да заврши денот, седмица, месец, година…А после извесно време согледуваш дека животот неповратно си оди, додека ти сеуште стоиш и чекаш вистински момент, за да му се насладиш и да го изживееш квалитетно…И повторно, по навика пак почнуваш да чекаш се да заврши. А тоа ти носи безкрајно разочарување и умор…

Се прашуваш кога најпосле ќе почне вистинскиот живот, оние прекрасни незаборавни моменти, заради кои вреди да ги преголтнеш сите солзи и сета болка и да гледаш со вера напред…

Како сите веќе да сме заборавиле која е нашата прва цел, и само така по навика си чекаме. Сме заборавиле што сакаме и што всушност е важно за нас.

Не сваќаме дека додека чекаме да се случи нешто големо, всушност ја пропуштаме реалната убавина околу нас, го пропуштаме најважното…

Ги пропуштаме малите нешта кои се случуваат додека ние стоиме и чекаме, за да се случи нешто големо и грандиозно и да бидеме среќни…

Ја пропуштаме сегашноста во стремежот да ја дочекаме иднината! Го пропуштаме денес, зошто сакаме да живееме утре…

Додека ти гледаш низ прозорецот и ги следиш со поглед капките по стаклото, додека ти стоиш таму апатично чекајќи да блеснат сончевите зраци, часовникот на животот продолжува тивко и монотоно да ти ги брои изгубените минути…

Бавно, систематски и неповратно летаат миг за миг од твојот Живот и се претвораат во минути, часови, денови, седмици…Стануваат минато!

Затоа, не чекај да дојде тој ден! Престани да чекаш! Сам создај ја својата среќа, не чекај таа да те најде! Стани пријател на часовникот! Земи го уверено во своите раце и сам биди господар на твојот живот! Тука, денес и сега, овој миг! Не утре и не вчера!

Превземено од popara.mk. Многу ми се допадна морав да го постирам, и баш ова сакав да го кажам :)

На tanja6 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    преку такво ми е од ситеее :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Да ти е*ам нечовеците :@ .Како може така крвнички да клоцате куче :@ :@ :@ ;( .Слепо му е окцето,готово.Некој се иживувал врз него.Жал ме е да го гледам,се убив од плачење.Не можам повеќе.Се прашувам што следно ќе ми се случи ;( .

14. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Баш исто се осеќам... Многу сум носталгична за детството, времето во кое живеевме беше некако полесно и се изгледаше така едноставно. Би сакала да се врати барем еден ден од то време... Се разбира дека се обидвам да вратам барем мал дел од работите шо сум ги праела во детството, ама не е исто. Иако си се тешам дека во иднина ќе сакам да се врати ова време... :(

15. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    На Oxymoron и Doozy им се допаѓа ова.
  16. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    ех како не се направи едно друштво за заштита на животни,и јас денес гледав едни невоспитани со воздушна погодија кученце во нога ,ама го добија од мене ги направив од г...о подолу ги мразам малтретирачите на животни :devil: :@ :@ :

17. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Да се прашувам јас,би го казнувала тоа малтретирање со закон ама не се прашувам за жал.Или барем што викаш нека се направи некое здружение за заштита на животните кое ќе се грижи за тие работи.Ама кај нас никој не го гајле за тоа :( .

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Уф колку лоши чувства има собрано во мене.Ги држам цврсто во мене,закопани длабоко,неможејќи да ги забележи некој ...
    Приметив дека ако со некој ми стане убаво,одлично ми појде со некој,по извесен период дотичниот ке мора да ми соопшти дека ке замине од земјава на некој период.
    Не ми се случува прв пат да го преживувам овој ужасен период. :|
    А јас ќурка уште на почеток се препуштив,му се предадов целата,стекнав доверба и дозволив да го чувствувам блиску,во срцето.

Сакам да си легнам вечерва и мирно да заспијам.Да не ме мачат црни мисли.Спокојна да заспијам.
    И ке се молам се да помине добро.Да оди тој и да се врати.
    Јас ке го чекам.Со цело срце ке го чекам.

:x :(

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Mислам дека имав наслушнато нешто дека се плаќаат казни.
    Mа јас да видам вакво нешто, зимам камен од земја и дирекно у глава, а ако е машко во муда.
    :@
    и не се шалам...

На kate21, Neytiri, enca.69 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Ццццц :x Мразам кога ќе видам да му се иживуваат на некое животинче :^) Мразам такви луѓе... Па шо му згрешило животинчето, па да го тепат и да се иживуват врз него.... :x

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.