Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    :)

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.544
    Допаѓања:
    35.772
    СДК не е важен изгледот и ставата,не е важно дали светот останува без зборови кога ќе те види...Важно е да го сакаш она што секој ден го гледаш во огледало, да се сакаш себе си. Битно е тоа што го носиме во срцето,она што не исполнува...битно е да сме СРЕЌНИ,да има со кого да ја споделиме таа среќа,да подариме среќа,и да направиме некој среќен. :inlove:

Прикачени фајлови:

На Hipica, rossonerka и femina11 им се допаѓа ова.
  3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Вистински дечко! :D

На Adi888, angel92, firequeenn и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Денес просто да не речам се изнауживав. Си се подновив со нови трењерки и дури почнав да купувам и летни маички(што да правам беа слатки маичките)... Бев на гости кај братучетка ми. Таа има само 9 месеци и нормално не ја испуштив од рацеве, ах само колку ја гњавев и мислам дека покрај неа заборавам на сите маки и проблеми што ги имам, едноставно си играм со неа и просто ја обожавам.
    Се видов и со дечко ми конечно да е тој во good расположение. Сонцево изгледа го мавнало во главата...
    И така убав ден, убава прошетка си направив самата морав некако да се одморам од се.
    И да заради братучетка ми не бев на факултет, како можам да пропуштам да ја видам неа :D

5. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    СДК многу малку време ве читам на работа сум оптретена домасе вракам во 17 часот уморна ручам спиам и се едно исто многу малку слободно време ми останува.Денес бев на фризер ручекот ми беше и вечера се време да се немало.Утре заминувам за Скопје терам викенд три дена планирам и мобилниот да го исклучам.Луѓе потребен ми е одмор се негде брзам се некој ситни обврски терам и за сите време имам ,за себе немам,сакам еден цел ден само да лежам.Земав книга од библиотека и секој ден се канам да читам.Мразам почнувам да станувам пасивна.
    :hai: ;)

6. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Ми се смачи од темнинава во градов. Црни улици, црни булевари, црно Скопје, црно се.
    И се тоа е во ред, нели заштедување на енергијата.
    Арно ама како не им текна крстот на Водно да го исклучат?
    Не се секирајте, ќе биде полошо.

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Копирање од форумов на фејсбук е дебилно.
    А копирање од форумов на форумов е уште подебилно. |(

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Сакам да кажам дека моментално сум опседната со Мачорот во чизми, поточно мачето во Шрек. :lol:
    Како можеше да биде тоолку слатко и .... :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: Видете гооо!!!
    -Cuteness beyond any level!!! :inlove:
    -I wanna eat youuu!!!! :lol:
    -Like a boss 8)

На CoverGirl10, Hipica и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  9. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.993
    Што убаво кога имаш опција да си го избришеш мислењето.
    Се премислив, модни критики не е за мене стварно. Па и сликата што ја ставив со комбинација, ја утепав од носење, да си се почувам дур можам во тајност. :lol:
    Не оти на некој му е гајле, али не би сакала ..

И сакав да кажам, ги добив резултатите од лекар, пукам, здрава ко дрен, уствари никогаш ништо не ми било. Сега можам мирно и раат да спијам. :D

На sanjalica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Тажно е кога сваќаш дека завршува нешто што никогаш вистински и незапочнало. Тажно е да седиш секогаш со луѓе а да бидеш САМ. Тажно е да делуваш позитивно а всушност да си негативен...
    Чудно е како работите доаѓаат и се случуваат тогаш кога несакаме, не планираме и не размислуваме за нив... Чудно е како кога нешто посакауваш со цело срце, кога знаеш дека нема да се случи а надежта останува, кога си заслепен од тоа проклето добро чувство наречено НАДЕЖ - а работите се исти, ситуацијата статус-кво и тогаш кога мислиш дека се ќе се смени на подобро го допираш дното. Доле си во бездната. Навидум безизлезна ситуација, за тогаш од никаде да се појави и да ти пружи помош некој кој си го заборавил и најмалку си се надевал на него. Некој кој дотогаш го немало на листата. Некој од отпишаните...
    И така се во еден магичен круг - кругот на животот...
    А во тој круг работите се такви какви што НЕ изгледаат, луѓето такви какви што НЕ се претставуваат.
    Се е толку вистинско а толку лажно. Толку реално а толку нестварно.
    За на крајот и ти да станеш таков - ЛАЖЕН а вистински...

На zhap4e и julie77 им се допаѓа ова.
  11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Се прашувам уште колку удари од животот ќе добијам, а свесна сум дека ова е само почеток. Уште ништо не сум видела...
    Морам да прифатам, да се помирам. Ништо веќе нема да е така како што беше. Помирувањето е почетокот на зараснувањето на раните.
    Ќе кажам збогум, без да пуштам солза пред другите. Тоа ќе го правам сама, затворена меѓу моите четири sида.
    Ќе се одвикнам од оваа болна навика. Од потребата да биде постојано до мене. Од оваа зависност што полека ме руши. Велат дека во секое лошо има и нешто добро. Сакам да верувам дека е така, продолжувам да ја барам светлината во секој ужас и мизерија. Ќе се навикнам на отсуството кое ќе биде болно на почетокот.
    Ќе ги оттргнам од мене сите кои прават да страдам. Доста беше. Вложив и дадов многу, се трудев, секој ден така ми поминуваше. Но незнам за што. Изгледа за џабе.
    Сега ми е тешко, но си ветувам дека нема да биде за долго, ќе застанам на нозе и пак ќе се насмевнам, дури многу поискрено од порано.
    Ќе блескам.
    И ќе бидам среќна, наскоро. :)

На teddybear, Serafima, glow и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Продолжен викенд дома, барем за мене, недела исполнета со јадење, исцеден буџет до последно денарче и сега е точното време за цедење на чарапи да тропне некое денарче, а врв на неделата - торта со смокви и урми. Боже, со што го заслужив ова, не знам како да го наречам, искушение или задоволство. А,бе, се е убаво и розово, додека некој не спомне да јадеме некаде надвор, да јадеме пица, да јадеме торта, ама стварно веќе, аман. Не може човек на раат на диета да биде, пу јазк. Чир ќе фанам од толку јадење. :!:

Бев на роденден кај едно малечко детенце, кјути пај, братучетче и емотивно гушкалаво рипче :rofl: кое има точно 2 години а ги знае речиси сите букви, благодарение на мене и Бушавата азбука. Ме изненадува секој ден се повеќе и повеќе, а посебно ми е смешен кога гледа букви во најнеобични работи... Свиткана играчка му личи на О, закачалката на М, авионот одозгора е А. :rofl:

Сега надежно ќе си легнам пред полноќ, сестра ми утре е прва смена и веќе отсега е загреана за дерење во раните утрински часови. :D

Животот стварно ми се разубавува после торта. :wasntme:

На Serafima, glow, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. marija994

marija994 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    195
    :devil:

На GarpovaV, ViktorijaMari и Hipica им се допаѓа ова.
  14. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Значи колку и да имам години, колку и да сум возрасна и сериозна, секогаш, ама секогаш ќе си останам дете за цртани. Само што го изгледав Шрек 2 по 1000 пат и се изнасмеав за сите пари, олку од Нова Година се немам смеено.

http://www.youtube.com/watch?v=YTXiWQITb_0

Donkey, you are.....
    A STALLION BABY
    Trot trot, trot in the place! YEAH!

http://www.youtube.com/watch?v=LfPYB9HU-ys

And now we are SEXY!!!!

Не можам, стомак ме заболе. Ма го обожавам Донки :D Детиште сум, знам :D

На Strumfeta93, sweet-cherry, Theodora и 8 други им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    СДК дека навистина ми треба помош, а не ја добив во соодветната тема :)
    Дали имате некои сознанија како да се имплементира 6-сигма методот за решавање на даден проблем. Митребаат насоки.
    Уште поважно од тоа е дали би ми помогнале :)
    Економистки Вие сте на потег.

16. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Направив првомартовска ретроспекција во умот.
    Пред една година.. се‘ беше поинаку. Клише.
    Се наоѓав на друго место, во друго време, трета димензија и поинакви луѓе.
    Не течеше ни тогаш мед и млеко. Не знаев што и како сакам. Индефернтно. Неутрално. Избрзував со работите кои течеа и секој вметнат збор од страна го бришев со гума. Но во оваа област па и не се каам. Можеби за други направив погрешен избор, можеби и навистина го направив, но од грешките се научив, од сопствените... Не се каам што видов понаков свет, фини луѓе кои ми се врежаа во срцево и двор во кој закопав многу убави спомени.

Други беа луѓето со кои го минував времето. Да, многу поинакви..
    Сеуште не знам дали у позитивна смисла, но забележав дека менувам друштва како долна облека.. Е сеа.. мило ми е што се среќавам со различни луѓе и лепеза од карактери, но мана ми е што сум носталгична.
    Брзо се приврзувам, давам се од себе, од спротива како бумеранг ми е вратено и ондак некој друг ми се појавува у животов или ми се здосадува, и се прави таа замена. Некогаш, најчесто навечер кога си пуштам релаксирачка инди музика си се потсеќам на некое минато време, си пуштам по некоја солза, дал од мака или од среќа, а утре пуштам силен чекор напред као ништо да не било. И така пентагон со заоблени краеви се врти и врти и врти.

Фори, цаки и смеи ни беа шемата. Тогаш мислам дека ја најдов мојата складност. Се разоткри непознатиот иск и го разрешив крстозборот за да го даде оној последниот збор. Ја открив асоцијацијата. Но за жал или за среќа ја испуштив од рака како ситен песок. Незабележливо. По втор пат.
    Па потоа направив транспорт и се трампав за нешто ново и невидено со мисла дека е ‘она‘ правото. Којзнае, може беше, може сум се лажела. Ипак ништо не остана неизрезбано во деснава комора,
    И понатака ќе биде поинаку, предчувствувам.
    Претчувтвувам дека по трет пат ја правам истата грешка. Има неки тај женски инстикт.

Вкусот кон Животот ми се промени како и неговиот мирис. Од една страна скокав на друга, наместо полека да се движам со лагани чекори. Се тркав со времето што резултираше на недефинираност.
    И пак празни зборови, Шведски фолк и лимонада.
    Со своите мисли у брод си пловам во ноќва.

На glow, The.Fame.Monster и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  17. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не е важно тоа што до дома не можеш да си стигнеш без да те закачне некој кога има светла, па дури и преку ден а они уште ги изгасиле уличните. И што е најтрагично прееска накај 3-4 ги приметив сите дека светат кога беше ден, а кога се стемни ги исклучија.

На страна од ова, неам ни живци да мислам на ова, ниту пак енергија. Ми се спие премногу, ама ете глупава сум и не сакам да си легнам. Ми е гајле.
    Ќе дојдам утре од школо ќе се отспијам.

Се нервирам многу, многу расипано општество имаме, просто кажано не ми се живее тука, како во гето да сум. Не ми се ни искача од дома заради помислата дека можеби ќе треба да си одам од друга страна за да не ми пререче некој нешто. У блага форма кажано.. „пререче“. Добро ќе беше само да збореа.

Страв ми е.
    И на крај у наша држава, пак ние си го јадеме.
    Каде одиме ... :fubar:

На Kasha му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    СДК ништо не е случајно, се е намерно :D :rofl: :wasntme: кога човек би ги знаел работите однапред :geek: и дека нормално не може да ги знае однапред, се е случајно... :D која иронија :|

И главава ме болит :worried: значит не е празна :!: :D :wasntme:

На Serafima, glow и Hipica им се допаѓа ова.
  19. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Секогаш она Немаме пари го ублажуваме со она Ќе биде подобро.
    А кога нема да биде подобро..... пак ќе биде подобро.

Мамо, те сакам многу, ама изгледа дојде време ТИ од МЕНЕ да учиш.

На Neytiri и thinkerbell им се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Пројде денов... И после толку перипетии и небитни ситни настани и солзи, си заврши со насмевка.
    Пројде, можам да кажам дека пројде.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.