Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Многу сум љубовна деновиве!
    Што чудо ќе беше....
    Само уште некој да ме освестеше дека е време да се фатам за книга. Доста си правев екскурзии со мозокот.
    Ваква сум. А на пат сум и мачорот да го направам ваков.
    Дебели и среќни, ќе си спиеме заедно секој ден на иста перница.

Како да не излезам надвор, кога сонцево почнува да ѕирка?!
    А и убаво кафе ми се пие....
    Понекогаш сакам мајка ми да ме казни. Онака, чисто од интерес, да видам како е. Може и ќе делува.

На tigerlady, Strumfeta93, Neytiri и 3 други им се допаѓа ова.
  2. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК една од работите што с ги мразам кај себе е што толку се приврзувам за се! Значи тешко ми е да фрлам и празен шампон. И кутивче од крема, и се. Си мислам дека некогаш ќе ми се најде за нешто |(
    И дојде и тој ден. Ми се најде една од 100те работи зачувани што требале да завршат в ѓубре ^_^
    И сега сум горда на себеси. На сите им велам: Ха! Гледаш како ми текна? Еее затоа си го чував јас ова, си знаев. In your face! :D

Have a nice popladne :sun:

На Divinebutterfly, Gordana10, GarpovaV и 2 други им се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.708
    Допаѓања:
    23.144
    Нема потреба од извинувања, мила. Да бев на твое место и плус со огледало дома, уште поисфрустрирана ќе бев...

Превод, ми се смачи од исфрустрирани особи на работа кои мислат дека интелектуално и секако ќе се доближат до твоето ниво ако се обидат да ти го ус***т денот. Кутрата, не е свесна како можам да ја наместам... и така местење и бекстебинг се како „добро утро“ шо се тиче барем моите неколку последни раб.места , така што се испраксирав и да напаѓам и да се бранам.

:)

4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Прекрасен РОМАНТИЧЕН доручек со најдобрата другарка... Кафе, па баничка со јогурт, па пак кафе...
    И понатака... оставам на вашата фантазија...
    Го изгубив него, да. Деновиве повторно ме мава во глава тој факт, ама некако не се притресувам, го изгубив, а и онака безвреден беше. А добив многу. Можеби и премногу.
    Реков дека сонцето ќе се пробие. Ете го. :)

5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    СДК ...

И ме боли глава ... |(

На IvanaMkd, Dgirlll и Spell им се допаѓа ова.
  6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    91.903
    OMG, OMG, OMG SHOES :o

Е не сум нормална мајке ми. Секое излегување се враќам со нешто, а чевливе ми се слаба точка. Мајка ми ме гледа пак со кутија, сестра ми ми се лути ама не можам појако е од мене. :wasntme:
    Денов многу убав. Уште да не требаше да одам по лекари ќе беше поубав ама чевливе разубавуваат се.
    Кафенце на тераса мх, мх... Љубопитни соседи, ма би се преселила кај тетка ми. Парк за мераци, само некој да има желба да шетка.

На Divinebutterfly, JuLleE, IvanaMkd и 5 други им се допаѓа ова.
  7. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Леле ле ле ле што баксуз ќе бев...и тој долгоочекуваниот викенд кој со душа го чекав бе и не не неможам да го видам.а без него не сакам.НЕМОЖАМ.не ми е исто да искочам а да не го гледам неговото лице до мене...уффффффффф Господе...мора да ме мразиш! ;( ;( ;(

8. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Мамурна и поспана заминав на факултет а дупло полошо се вратив :@ Нели Петок е, на секаде насмеани фаци, се ближи викенд а јас како сите лаѓи да ми потонале :( И така по пат си идам и мислам што ќе правам денес, како ќе го поминам денот и најважно како да си го променам расположениево.Идам дома и има што да видам судоперот полн до врв и мене притисокот како на отскокна даска ми се крена 200 :@ Е значи збеснав, али ипак решив да се смирам и да засукам ракави и да средам се затоа што цел викенд сум сама дома и нема на кого да оставам.И после час и више мијање ја гланцнав кујната :) Е сега со сокче од свежо исцедени портокали и лимони и јако турско кафенце одам на заслужен одмор :D Уште еден туш ми фали и спремна сум да се дружам со мојот омилен предмет (читај во наводници) Поезија :D Ахх Анчевски пушти срце и остави не да положиме :rofl:

9. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Денес е нашиот ден ...... :inlove: :l:
    2ри е датумот на кој што започна нашата приказна *

happy anniversary my love ***

На Divinebutterfly и IvanaMkd им се допаѓа ова.
  10. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    СДК краток е животот и треба се одедеднаш да се направи . Мене само љубовта ме одржува жива да сакаш значи дека постоиш . Да не ги сакам луѓето околу мене што ќе ми вреди животот ?? :)

Прикачени фајлови:

11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Денес љубам од тука до Македонија и назад.
    Се разбранувале за бродче на Вардраче.. Јас викам топ. Док не е на плоштад супер..
    Сончев денов, сончева и јас, спакував поклончиња за мојата Мила најмила и се радувам. Уште да и купам костум за 1ви Април завршено е. Решив, ќе го тетворам нејзиното име на прст.. Ах колку ја сакам ах..
    Уште три дена и испит се тресам бррр.. сега идам на мама да и купам поклон, ем роденден ем денот на жената.. Ах бројам, ситно..
    Туку ми фали платоно мој, цел месец без свртен муабет не е на арно, ама ако ќе си почекам..

На Divinebutterfly, Lepaaa, IvanaMkd и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Таман решив да легнам да отспијам еднаш преку ден, почитуваните Т-мобиле не ми го дозволија тоа. 1667 денари мене, 2050 него сметка за што? За да дознаеме дека броевите што ги имаме кои се всушност од министерства не биле веќе бесплатни меѓусебе... алоооооо :| Ја сум просто зашокирана. Уште еден разочаран потрошувач на Т-мобиле, кревам два прста.

13. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Сакам да кажам - многу, многу ми е смешен муабетот од типот:

А: Одам да ручам, повели...
    Б: Фала, пријатно јадење...
    А: Фала, па повели...
    Б: Фала, ама одам и јас да ручам
    А: Епа пријатно јадење
    Б: Фала повели и ти..
    А: Фала, фала...

И така до бескрај, а ручекот веќе се оладил :lol: :lol: :lol: :lol:

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Многу ли барам кога велам да не ми се мешаат во животов? Не ми се веќе битни муабетите што се вртат за мене од злобните усти, мене ме заболе од најблиските. Не ми е гајле што е непишано правило, каков е редот, како требало, се додека мене од тоа мене ме стега во градите, подголтнувам да ја истерам грутката од грлото, и навечер се мислам што ќе биде со мене, и дали сум во ред, дали е правилно ова.
    Не ми е гајле како си доаѓале тие работи со времето, мене тие работи ми редат карпи на срцето РАЗБЕРЕТЕ! Не ми е гајле како прави остатокот од светот, мене ми се најважни моите чувства и не сакам да правам работи со сила. Плус ме кочи. Ме кочи тоа што ми беше одземено пред многу време, а чувствувам дека е мое, ама не било пишано... Сакам спонтани работи, а не форсирани. Сакам да ми е убаво.

На Divinebutterfly, Dgirlll и julie77 им се допаѓа ова.
  15. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.817
    Допаѓања:
    9.089
    СДК
    http://www.youtube.com/watch?v=pq6lsZoWcFE

Well someday love is gonna lead you back to me
    But 'til it does I'll have an empty heart
    So I'll just have to believe
    Somewhere out there you thinking of me.

На моменти ужасно ми недостигаш.
    Се изнаплачив на филмов,се надевам дека ги истурив сите емоции и сега сум бесчувствителна кучка.

16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.267
    Допаѓања:
    140.851
    Тоалет?
    Барем мене тоа ми се случува кога ќе ставам јогурт и баничка меѓу две кафиња :D

Убав ден. Милата моја имаше патронат, прво качување на сцена. Порасна, некако незабележано, ама голема е веќе.
    Убаво е кога детето личи на тебе, ама понекогаш знае да биде и болно.
    Ги има истите реакции што ги имав јас кога бев мала, а кога пораснав научив да се контролирам. Од една страна ме нервира со реакциите, ама ај оди лути се, кога крушата под круша паѓа!

Ех, пролет! Мириса на среќа!

На Go-Girl, bittersweet, Izaabella и 5 други им се допаѓа ова.
  17. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Убава прошетка со најдобрата другарка, смеење на кило.Јадење од мц утнување на автобусот, па дури и промашување на станицата.Мали и смешни работи.Но тие го прават животот убав.Бидете задоволни со тоа што го имате.

Се чуствувам исполнета, многу сум среќна.
    Моментално сум ваква! :rofl:

Прикачени фајлови:

• 0103-480x272.jpg
      0103-480x272.jpg
      Големина на фајлот:
      19,8 KB
      Прегледи:
      172
  18. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Јaс се забрборувам коа треба да седнам да учам! Е тогаш за се имам одговор. :lol:

Едит 2: Незнам дали вие забележувате, ама времето лето многу бргу. Немам време за ништо. Како вчера да беше понеделник коа си мислев кога ќе дојде петок. Незнам што се случува, за ништо немам време. |(

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Јас сакам да кажам дека не знам што да кажам.Да спиеш до четири попладне,не е на арно :x .И најнормално дека ќе бидеш зашематен.
    Во овој хороскопот почнав да верувам најискрено.Вчера ми пишуваше расположение:изнервирано а сега ми пишува изморено.Ај па не е точно.Се изморив од спиење.Се изморив од сонување.И тоа се некои чудни соништа сонувам,не знам и јас од каде такви работи во глава ми се вртат.Тоа е...

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.331
    Допаѓања:
    158.461
    Не можеш да го слушаш Чајковски,а да не бидеш сигурен дека е тој!
    Е така,љубопитството не ја уби мачката,ама ги воочи разликите.
    Скоро забележав дека младиве во овој не толку грандиозен град,се совршено облечени,ме израдува како контрадикција на фактот дека сме во сериозна сиромаштија. Но,денес гледам дека е само обратна порпорција на длабочината на хипстерските,уметничките,квази уметничките мисли кои сметаат дека употребена влошка е уметнички израз. ХА! Дап,од истиве овие ми дојде до курца. Некои сакаат да пливаат у плитак со муљ,јас не сум за овде,такав ми хороскоп,јас љубам длабоки води,колку и да е претенциозно. Е за да не ви е,сфатете ме дека само сакам да сум Нимо рипче!
    А и некако ми стужи да зборувам за новооткриениот (овде,за нас,за оваа проста раја) зборот копирајтер, потоа дизајнер,а дизајнон...ужас со прави рабови и без трошка фантазија. И мене ме инспирира врабецот на мојот прозор не се трудам да е автентичен,а не ретардиран,ама знаеш,тоа е...УМЕТНОС без Т,затоа е поразлично.Ок!
    Што би рекле Ариел и татко ми,форма,а камо содржина?!

Како доза на нечија љубопитност,морав да си изцртам еден свој профил во кој разбирам дека не сакам укотвеност,не сакам елегантност,не сакам квази живуркање. Сакам кафе,она сака чај,сакам убави звуци на кои се движам ко вертикален израз на свој внатрешен пекол кој ми прија,а она декларативно сака балет, сакам врвови,она само асфлат, сакам патики,а она само чевли за рамен под, сакам да правам стомачни, сакам да готвам,но порадо ја сакам дисциплината,а она ништо од тоа или пак сака храна на слики,не сакам монохроматски нијанси ко нејзините, си го сакам домов во топли и земјени нијанси. На онаа од спротива не и го сакам белото биро со бела саксија и нешто у него што личи на пиреј,зелен у почеток на март. Ми оди да и насадам качунки,море нарциси,каква е целата перната. Сакам пиво,сакам зачини,она сака вино зошто е елегантно,а спајси фуд само на слика,за да не и смрди здивот. Сакам да му го покажам грбот,она да му збори за истиот, не сакам да зборувам за книги,сакам да ги читам, ја сакам Шара под агол,а потоа цел круг, она сака само да е бедес за пред народ.Она сака слатки со лимони,јас се ежам од тој гол вкус. Не знам да му правам романтика,за воља на вистината знам да го размонтирам компјутеров и пак да го склопам (се научив и да го форматирам брееееееј!!!),а знам и да сменам осигурач, да сменам автомобилска гума, да сменам масло, не ми треба да му се јавам за да бидам прицеза у невоља. Знам и да запалам логарски оган,за неа не знам,ама се сомневам. Од сите различности,јас ги сакам моите. Не сакам да лепам слики на пинтерест како израз на неодживеаното,сакам да си живеам додека бројам такт. Не сакам да ги слушам Продиџи (не дека се лоши,ама не можам),ниту сум пристапник на новокомпонирани срања ко дабстеп (ова е више лошо),културната наобразба ми ја знаат и ми ја чувствуваат оние кои утрово ми пишаа пораки од чиста мира дур си јадев принцес крофна и ме озарија,ми станаа сонциња за 35053905 светови,а мојов е само еден. Е само тие ми ја знаат вистината онака како што треба зошто присуствувале во секој момент кога сум паѓала како саклен бисер,а тие биле мојата мекост. Ми ги знаат и сите слабости. Имав една и беше машка страна,а сега е само потпорен ѕид што е фантастично.

Денес облачен петок. Со кафе еден тон,со убаво музиче,автентичен . Сплет,расплет, па пак сплет. Си правам зоолошка градина,да знаете што довлечкав денес,сега собирам храброст да им кажам... Лудница!

Се сакаме на дистанца. Вруток љубов. Скопје ќе има сплавови,стекнав имунитет на будалштини, па само се смејам ли смејам! Да се заљубиш во туѓ мирис е повеќе од доволно.
    Се мислам дали да му подарам нешто на кое му се гледа душичката или ќе биде врвна патетика.
    Сега сакам во знак на протест на сиот хипстеризам да изедам едни чоколадни бркови,ако ми дозволите.

На Shelea, LivingGlam, mims-89 и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.