Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Одма е друг филинг... ко ке ја грабниш правосмукалкана, не?
    :wasntme:

На IvanaMkd, Go-Girl и Magnolija им се допаѓа ова.
  2. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Oдамна не сум станала рано (дури во 8 часот) во недела. Ама денес кејфски станав, се облеков и заминав до Соборна. Партизанска - празна. Благо ветре ќе дувнеше, сонце ќе ме стоплеше. Иначе не се причестив, но зедов нафора и слушав преубава хорско црковно пеење. Денес се слави победа на православието.

По пат, за назад дома, поминав низ пазарот. Колку ми е интересно да се шеткам низ тезги, полни со шарени овоштија и зеленчуци, свежи мириси, ранобудни лица... се шеткам и смешкам. :sun:

Од кога си мислив и си смислив - т.е. си купив цвеќе во саксија! :f: За дома - скопскава дома ^_^
    Малце зеленило и по некое цветче да ја разигра собава. И баш е убаво!

Сега време е за кафенце и муабет со љубовчето. Да си пренесеме позитивна енергија колку што можеме повеќе! ajде.. уште 2 недели..

На bittersweet, Hopeful, marama и 5 други им се допаѓа ова.
  3. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Ух, ух, омлет со маслинки, по некое луто пиперче и вегета. :mm: си сакам се шо си готвам. :D

Ајде, ајде сега откако лепо се накркав, време е да седнам да учам, утре нашколо сме. :emo:
    Вака си седам си помислувам што се ме чека неделава. Со кој ли ќе ја правам плочката по пракса? Ќе сака ли цимерот мој? Знам дека си немам јас поим колку што има тој, тој од љубов дружи со лемалката и калајот, јас не баш така. :angel: да не ми е, ќе испозаглавам некад на ситници, коо секоаш шо праам. Последниот пат on i off ги помешало девојчето, па не ми работела плочката. Епааа... :rofl:

За да се наградам откако ќе научам (а се надевам дека ќе научам :!: ) , пуштив едно филмче да ми се симне. Знам дека месецов протестираат со симнување, ама шо да праам, книгиве се криви. :lol:

Па ќе видиме што филм е. :D

Ајде, ајде сега Џинџер, седнуј со книгата. [​IMG]

4. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    [​IMG] Добро неделно утро феминки! :sun: :) Имајте убав ден!

На srcekrsacka и gingerchild им се допаѓа ова.
  5. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Пуштете ми среќа утре, многу ќе ми треба...

Зашто сум ваков паничар, зашто?! :worried:

Што ако изводот нејќе да биде изваден, и својствата нејќат да бидат испитани и графикот нејќе да биде нацртан? :^) Со сила?!

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Сврти им го грбот-ќе трчаат по тебе.

Жално, но вистинито.

:|

На Beauchamp, stylishh, Pelikuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Супер Марио во недела на баладаааааааа. :wasntme:

И тоа нервирање ко во млади дани кога ќе те убијат тие ракчињата, ауууу.
    А главниот си го прошол без мака. 8)

Не ми се смејте, така си ја поминувам јас оваа недела.
    За жал, уште не сум способна асално да седнам да учам за престојниот испит. Ама ќе биде, ваљда.
    Уште тој остана, бре аман, нек ме послужи бар малце среќа. Да ги израдувам моиве дома. И они мене, со засилен џепарлак де ... :wasntme:

Поздрав од Луиџи! :hai:

Прикачени фајлови:

• Luigi.jpg
      Luigi.jpg
      Големина на фајлот:
      26,7 KB
      Прегледи:
      225
    На marama, srcekrsacka и Hipster им се допаѓа ова.
  8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Ах, карма.
    Никогаш не си ме разочарала. Одново и одново само ми докажуваш дека има правдина.
    А јас ни со прст не треба да мрднам. Трпение спасение.
    Гледам, слушам и се смеам под нос. ]:)

Лепота е денов....

На fashionista, Hopeful, Rock-a-Fella и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Хахахаха,денеска денов ми е супер.
    Си донесов неколку решенија:

Дека повеке за ништо нема да тагувам,па дури и светот да ми се сруши над глава.
    Па дури и него повеке да го нема во мојот живот..
    Па дури и да nema денеска благо :D
    Си мислев конечно да потрошам добра сума од парите кои ги фатив од кладилница пред некој период. :makeup:

И така,уживајте во денот иако е малки студено.

http://www.youtube.com/watch?v=S41B1GOlCf0

10. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Една порака на телефон успеа ме врати назад во времето. Убавини, две души во вистинско време на вистинско место, без злоупотреба на ситуацијата, што резултираше со преубави чисти спомени. Иако често имам доза на каење за тоа слепо неискористување, убаво беше онака како што беше. Секогаш може да биде поубаво, точно е тоа, но доволна ми е и само таа, едноставна убавина.
    И да, секогаш ќе ме потсетува дека јас живеев.
    И сегашноста е убава, ама на поинаков начин. Да можев да ги спојам некако, ќе беше една симбиоза на слики, сатисфакција во секој поглед.
    Лажни афери, ама ни за трошка од тој момент не ми е криво.
    Паралелно со живеење на туѓи животи, конкретно мојот. Не дека некој ми го украл па го живее, туку ете, си мисли дека има место за него тука. Но на таквите не се ни трудам да им објаснам дека не е се така совршено како што си го претставуваат, едноставно, заслужуваат да живеат во лага.
    Со полна пареа во овој ден, грст грижи на градиве и една гоолема дупка во мозокот, за да можат да одлетаат, или промајата од животов да ги одвее.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Македонија-држава во која владее БАШИБОЗУК невиден и нечуен

*полицаецот што отепал 2 дечиња уште е на слобода наместо да скапува во затвор
    *во инстутуција каде што еден од обезбедувањето претепал клиент за неправилно паркирано возило а :!: колегите го виделе случајот и уште е на своето работно место :fubar: ( според ова јас сум нервозна, па ај да го убиеме цело Скопје, ете така ми дошло)

не за џабе се рекло-каде има сила нема правдина :worried: :x

12. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Срцекршачка , некако ситуацијава со твојот пост ми се види како онаа Ивка-Глувка, чула, но не дочула.Ти ја знаеш ли уствари приказната за полицаецот и двете „дечиња“ или реши да шкртнеш нешто да испаднеш паметна? :^)

На Lepaaa, Rozich, sanjalica и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК доколку не е убаво тоа што го пишувам, истото да не се чита.И доколку некој сака да ме праша нешто во врска со мене лично, нека ме праша директно, по лп.Благодарам.

На Serafima, stylishh, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    10.113
    Ќе имаш пријатели ако градиш мостови, а не ѕидови.

На Meggy, IvanaMkd, Rock-a-Fella и 5 други им се допаѓа ова.
  15. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    Денес се изнајадов хамбургери. Уфф стомакот ќе ми пукне.

п.с си ја посетив баба ми, таа така милно ме гледаше :)

16. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам топол дом, мирис на нејзе, растурен кревет од љубов, зготвена храна, допир, мир.

Желба за свое. Насмевки од среќа. Приказна со среќен крај..

Многу ли е?

На Breezy, glow, Phyramide и 20 други им се допаѓа ова.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Одамна се одвикнав да си ги пишувам чувствата на хартија. Имам тефтери т.н. дневници од 2003та до 2008 и чат пат нешто во 2009та. Можев да видам како сум созревала во тие пет години. Интересно ми е. Можам секојдневно да ги препрочитувам. И да си се смеам на паметот.

Денес ја имам фемина. И секогаш можам да си ги препрочитувам мислењата. Само што денес се натажувам кога читам.
    Ги прочитав сите насмевки, сите солзи во изминативе години. Имало од се. И сеуште има од се. И ќе има и понатаму.
    Ама секогаш мислам дека порано сум била посреќна, но кога ќе ја видиш големата слика... Секогаш било истото.

Можеби како што проаѓа времето повеќе работи лежат во нас, повеќе искуства, без разлика добри или лоши, па кога ќе размислиш подобро е со помалку искуство. Можеби можеш посреќен да бидеш. Но животот не пропушта да те научи по некоја лекција.
    Но тоа сум јас. Со моите 22 години на рамена. Со насмевките, со солзите, тоа сум јас. Релативни се годините.

Друго што морам да научам е да престанам да мислам волку песимистички, или барем да споделам со некого кои црнини низ глава ми се мотаат. И морам да престанам секое утро првата мисла во главата да ми биде тој, тој што ме повреди. Некое утро мислам на доброто со него, некое утро на лошото. Не сакам да мислам. Башка на нормалните луѓе тешко им паѓа навечер. Епа мене наутро.

Ова ќе биде бурна година. Не знам во која смисла, ама знам дека ќе биде, а за мене годината ќе започне за 6 дена, од сабота па натака.

На IvanaMkd, Shelea, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Rosewood

Rosewood Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    60
    I'm coming home, i'm coming home tell the world that i'm coming home...

И додека песничкава ми се врти цел ден низ глава, официјално е ! Се вратив бре ! :D :D Одам да ги разгледувам темичките, да видам што има(или нема) старо/ново.Голем поздрав до сите вас феминки :*

П.С: Сонцево ни тропка на прозорците последниве неколку дена, ајде нека пукне зимава од мака!

Уф, уште малце и има да се топам од мирисот на овие :)

На IvanaMkd, Bright и sanjalica им се допаѓа ова.
  19. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    А ние и така сме танга нација сегде се упикуваме... :/

и да не беа наградите за нај фраерски бенд и за рок бенд на Балканот пола од шмизлите немаа да знаат кои се С.А.Р.С. и Дубиоза колектив- жално

позз :)

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.703
    Допаѓања:
    253.491
    Гледај позитивно на ова, барем дознаа кои се, научија нови песни.
    Што има лошо во тоа?
    Вие, сите кои мрчите, како да ги знаете С.А.Р.С. и Дубиоза колектив и им ги знаете сите песни напамет :^).
    Овие манифестации се добри и за промоција, еве верувам дека и С.А.Р.С. и Дубиоза колектив, од денес повеќе ќе ги слушат.
    Така да, секој си слуша што сака, од кога сака и кога сака.
    Сметки полагање, нема потреба!

На Gea, sesilija, Noemi и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.