Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Серафима, потполно си во право, во врска со ова ќе кажам, човекот може да биде добар, само ако сака, ништо не е онака како што ние сакаме, а нити можеме да направиме или можеме да контролираме. Треба тоа што го сакаме да не го уништуваме, знаеме да сакаме, а за истото да го имаме, не треба да го бркаме од нашите животи, мислејки дека не чини.Поради тоа, затоа најчесто тие работи доцна ги откриваме, што сме имале, а што сме изгубиле.Човек никогаш не може да биде сигурен дека некои работи се токму такви како што мисли дека се, за да биде сигурен, треба истите да дозволи темелно да ги спознае.Како човек ќе знае одредени работи, кога истите ги игнорира? Многу добро ги познавам овие работи, затоа што знам како некои луѓе го завршиле својот живот, кој истиот го потрошиле правејки лошо, а сега останале заборавени низ времето.Човекот има избор, што и да одбере дали е правилно или не, нема да знае.Секако дека постапува во момент онака како што смета дека е најправилно.За да имаш нешто, треба да жртвуваш.Ова го кажувам општо :)

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Уф ама напорен и динамичен ден, целовреме сум надвор негде се акам нонстоп... конечно да седнам ко чоек да одморам, и ја чекам сармата да се стопли и да се најадам асално, и онака прво јадење за денес освен грицки ми е :| Битно целите за денес се остварени.

3. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Денес ги зедов сликите за на табло и да си се пофалам си се бендисав како сум излезена :wasntme: .

Расположениево и не ми е баш најдобро деновиве, по малку депресивна сум, не ми се зборува, ми се смее, а не можам, не ми се прави ништо, само сакам да сум сама и да молчам, да не правам ништо. Се надевам ќе се подобрам, ни сама не си се допаѓам вака, ми треба ведрина и безгрижност, сакам да се опуштам и да ми олесне.

Сакам да дојде пролетта, да се стопли времево, можеби ќе донесе позитивно расположение и мисли. Сакам кога е се расцветано, весело, сјајно, светло, топло, кога дува благ ветрец и ме гали, а јас шетам некаде во природа и ги впивам прекрасните мириси на цвеќињата, пролетта, природата. Ах, ја обожавам пролетта и природата во неа.

Сакам и дома да си одам, одвај чекам да си ги видам мама и сестра ми, да ги изгушкам, да ги бакнам. Ми недостигаат.

На MandyLane, Serafima и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  4. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Само сакам да кажам, а воедно и прашам: `Има ли крај на резилов на момаков?` :^)

http://www.fail.mk/mk/kolumna.asp?reden_broj=975

http://www.fail.mk/mk/kolumna.asp?reden_broj=974

Оооо ваша екселенцијо Патетико над патетиките, не ти е потребен ваков вид на публицитет.
    Понекогаш скромноста и приватноста се подобра солуција од јавното резилење.

Кој да му каже ... :x

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Денес одлучив!Повеќе нема да бидам таа на изглед наивна девојка која секој може да ја лаже...од денес враќам за се!Да злопамтило сум и повеќе немам грижа на совест за тоа...
    Денес од други дознав дека ми забиле нож во грбот,и да се сомневав цело време само не сакав да си признаам.
    Личностите кои ми беа најблиски ме гледале во очи и ми кроеле планови зад грб,ме лажеле целото време.
    Да тоа не беше никој друг, туку точно мојата родена сестра........
    Незнам како ќе се опоравам од оваа ситуација,само едно знам,никогаш повеќе нема да и верувам...и што подалеку од мојот живот!!!!!! ;( :@ :envy:

На AnaKarenina и IvanaMkd им се допаѓа ова.
  6. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Вчера зборував јас, а денес други.
    Не знаев дека толку е силна моќта на женската интуиција. 8)
    [​IMG] - Верувајте - така е.
    Никогаш не мислев дека интуицијата може да биде толку силна.
    Добро сега, има различни начини на толкување - некој тоа би го споредил со чиста коинциденција, друг со моќта на потсвеста.
    А јас верувам дека оние две верувања (и уште милион) ја сочинуваат интуцијата, ама онаа женската де.

..Не ни знаев дека не го делам само јас тоа мислење, мислев дека сум единствена, но не било така.
    Можам да кажам дека ми е жал што и’ се случи, но, да беше таа на мое место око немаше да и’ трепне.
    Мислам дека многу се замарам со другите. Треба повеќе да обрнам внимание на себе.
    Време е веќе да започнам друга страница, но, го оставам тоа за неколку месеци.
    Знам дека нема време за чекање, но треба да почекам да се средат некои страници, да се подредат зборовите, онака како што треба, а потоа, ветувам дека ќе почнам нова страница, бела и ќе ја испишувам.
    Сакам само к’смет. Оти, многу ќе ми треба.

На tweety26, Divinebutterfly и IvanaMkd им се допаѓа ова.
  7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Јас го знам ова, како додаток, зашто сите трчаат по среќата, а среќата отпосле иде?
    Ама кога тоа отпосле бре?
    Како чекајќи го Годо работава...
    Марфи по мене иде ама константно деновиве |(
    Денес цел ден ми е Марфи, баксузи над баксузите, еднаш ќе се прелажам да не идам на предавање, да учам и денес пушта список |(
    И закажува колоквиум за две недели, па другот па за по 3 недели, да не останет покуси они.
    Нема живот за нас месецов.
    Капа на тоа ми беше гледам "пичкици" во сандали?
    Каде бе со тој мозок, до вчера со чизми со крзно, денес сандали, не е до толку топло
    Бајрам со мозокот....

8. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Денов да ми простите на израз ми е ср**е, времето ме гази, не можам на раат ни едно кафе да испијам. Хејтерите се појавија, ама толку "храброст" имаа па наместо на дечко ми, ми праќаат пораки на мене, како он не бил талентиран и не знам што друго. Патетика и очај да се привлече внимание! 1/16тинка да се како дечко ми да бидат среќни. Одам во потрага по штикли, и тоа одма!
    После или ќе се фалам дека сум си купила нешто или ќе кукам како нема пак број за мене (37че)

9. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Сакам да кажам дека сега можам да добивам лични пораки :D :P

10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    кога најмалку очекував-се случи
    ме повикаа на интервју(за работа во туристичка агенција)
    да се надеваме дека ке ја добијам шансата за почеток на кариера, како и шанса за нешто подобро во животов. феминки, држете ми срека навистина ми треба

На starbucks, Izaabella, Hiii и 6 други им се допаѓа ова.
  11. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    320
    Пролетните девојки доаѓаат! :party:

На The.Little.One му/ѝ се допаѓа ова.
  12. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    12.088
    Знаете што?
    Ги сакам женските муабети и кафиња. Можеби од страна изгледа празноглаво и бучно, ама ме исполнуваат. Убаво ми е кога можам да кажам што ми лежи на душата, кога можам да бидам искрена... А секс-муабетите.. До нас е, или сите така прават, ама женска седенка без нив не поминува :angel: .
    Со мали штикли што кацкаат и со уште едни во ќеса, а се тоа зачинето со домашно турско, во соба со сини ѕидови made my day.
    :bow:

На Hiii, TeddyGrey, CIA и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Пресреќна сум.
    Те молам нека потрај, те молам никогаш да не заврши.
    Луѓето почнаа да не ме препознаваат, јас не сум истата јас, едноставно зрачам од среќа, се сменив буквално за 360 степени :$ , животот ми се смена многу, не очекував ваков пресврт, но сега сфаќам дека кругот се врти, можи некогаш бев ептен долу, ама сега сум горе, среќна, не можам да опишам едноставно како се чувствувам, чувството е преубо, пеперутки нонстоп во стомакот,иако не е тука до мене, ама знам дека му значам, а нема поубо чувство да знајш дека на некој многу му значиш и спремен е се да напрај за да биди со тебе. :$ :inlove:
    Вечеер сум на роденден, одам сега да се спремам.
    Ади ретко ќе ви пишува, ама ќе ве читка, да биди во тек со настаните :wasntme:
    Морам да надокнадам со учењето, се запоставив, се надевам ќе се среди и то.
    Останете ми весели, среќни, насмеани, и пред се заљубени. :!: :)
    И имајте убава недела. :hug: :*

На Hiii, mims-89, marama и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Никогаш не сум имала порпијатен врнежлив ден. Мада носот ми е затнат и дишам на шкрги убаво ми е :lol:
    Викендот ми беше преубав, повеќе од преубав! Моето друштво, она од дома, не овдешното ми беше дома на маса, пиевме вечеравме се смеевме, забавувавме, се потсетвиме на нашите лудории. И пак проработија хемии и некои од нас се разбудија од зимски сон, па имаше дискусии и околу тоа.. И последната вечер ми беше посебно пријатна. Филм, смешни клипови на јутјуб и никаков алкохол :D
    Уште сум под импресии од викендот и во еуфорија. Ви посакувам на сите пријатели како моите, и многу многу незаборавни моменти со нив ! :inlove:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Мора да учам. Али да и се посветам малку на Фемина пред тоа. Секогаш така правам. И затоа не учам :tmi:
    После драмата во школо, ми треба време да се смирам. Да се опуштам од стресот и нервозата. И затоа пуштам меланхолчна музика, од типот Лана Дел Реј. А тие, всушност ме растажуваат. Посакувам некоја топла, неочекувана прегратка кога ги слушам. Сакам да сум до него. Небитно е што правиме. Може и ништо. Може само да седиме и да ја слушаме професорката. Ништо не е важно кога сум до него. Неартикулираните звуци од околината, шегите од страна, предавањето. Само тој. Ако одење 30минути до негде, за некој не е љубов, не знам што е. :D Да. И јас се заљубив. Може од одамна чувството беше тука некаде, но сега баш го чувствувам. Ах, љубов, љубов...

И успат: http://world-newss.weebly.com/chinese-t ... pad-2.html

Кај отиде светов?! :x :|

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Вчера добив подарок.
    Не дека е најбитно да пишам на форумов дека сум добила
    подарок, туку моментот и личноста што ми го подари.
    Знам дека е од срце и тоа најмногу ми значи.
    Бодле те сакам најмногу! :D

На feferona му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    утреее ќе се опуштаааам(ќе јадам шо сакаммм) :*

18. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.254
    Допаѓања:
    6.739
    Чувај се од жена која нема да ти возврати кога ќе ја повредиш. Бидејќи таа нема никогаш ниту да ти прости, ниту ќе дозволи самиот себе си некогаш да си простиш. :)

На Annath, ViktorijaMari, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Помина и денов.
    Со сестра ми, и купивме на мајка ми поклон за 8ми март. И истиот и го дадовме денес.
    Неможам, кој ќе го крие до четврток.
    Прво не погледна онака. :^) Мислеше дека ја зафркаваме. Ама сепак не.
    Вчера за прв пат пробав љуто. :wasntme: Ауу.
    Незнаев што да му правам на јазиков. Не размислував, и од длабоко земав смрзната јагода.
    И ја држев едно 2-3 минути во уста, ни на крај памет, дека може да биде смрзната.
    Ама не помогна ни тоа, и бутав леб во уста, ко будала.
    Едвај се излуфтирав. :wasntme:
    Утре правам и тест хемија. Уиш ми лак. :wasntme:

20. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Добро де. Знам дека на ѕид немаш ништо ново, али ипак, да го посетам. Така правам дека ми фалиш. Не дека сум забегана.. Никако.

На baguf4e и Avril.09 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.