[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Среќен 8-ми Март на сите девојки и жени.

Прекрасно е да си жена,нема поубаво нешто од тоа.
    Ама што ќе ви кажувам кога вие тоа си го знаете :) .Девојка сум сеуште де,но сум некаде на пат да станам жена :) .Мене ми е убав овој празник,иако се согласувам дека на жената треба да и се посветува внимание секој ден но сепак убаво е кога на овој ден некој ќе ти честита и ќе ти посака Среќен 8-ми Март.Не ми требаат подароци,една честитка е повеќе од доволна.Уживајте во денот иако е малку монотон но сепак уживајте.

Фемински девојки и женчиња ве поздравувам со песната :*.

http://www.youtube.com/watch?v=ZJL4UGSbeFg&ob=av2e

На Divinebutterfly, zhap4e, Miss-Angie92 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. lolita97

lolita97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    37
    Среќен 8-ми Март феминки :*

3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.075
    СДК ... ухх има ли нешто подобро од ова :mm:

http://www.youtube.com/watch?v=_yJvnG5aIW8

Прославувајте ја вашата убавина и вашата сензуалност што сте жена и денсајте :wasntme:

кој има шипка одма нека ја нападне :$ :lol:

На bittersweet, Shelea, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  4. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    И покрај сите околу мене, толку сум осамена...

5. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Пред многу многу години, кога бев помала, сама си напишав песничка. Се викаше Кула од карти.
    Ја памтам и ден денеска. Сакав на евровизија да ја дадам :lol: Ех, дете.
    Текстот гласеше: (всушност само рефрен имав смислено :lol: )
    Кула од карти, како од бајки, секој ден ја гледам и си мислам за себе, така кула од карти еве ја се руши пред мене.

Кога би знаела дека еден ден дека текстов всушност ќе го пресликува мојот живот, немаше никогаш да го напишам тоа. Животот ми е како кула од карти. Нестабилен, несигурен, во секој момент може да се урне.Да ја дувнеш, веднаш ќе падне. Ама мојава кула од карти е дувана и од ветрови, ма торнада. Ама сеуште не се урива.
    Картата - столб, ја нема повеќе. Останаа само нејзините делови.

Денеска имаше уште едно во низата торнада. Дуваше, ваму-таму, паднаа неколку карти, ама таа сеуште стои. До кога?

На Serafima и CIA им се допаѓа ова.
  6. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.326
    Животот е подмолен, луѓето повеќето од времето ја покажуваат својата злобна страна која е утепувачка за светот, за себе си, за неговата околина. Но ете, понекогаш колку и да трчаш подалеку од својата сенка, таа пак ќе се следи до работ на Животот, до аголот на својата (не)среќа.
    Залудно е верувањето дека има Некој кој има лик на човек доволно стар што му се истакнале браздите на лицето и секое бело влакно од неговата коса интерпретира посебна приказна, седи згрбавено во полузатемнета соба, пред него мастило, перце и пожолтен лист хартија и ја пишува Судбината на секој човек индивидуално.

Не, заблуда е. Ние си ја пишуваме Судбината. Да, ние луѓето кои смртно веруваме во митски и надмоќни суштетства со цел да се исцелиме од своите гревови не сакајќи да погледнеме реално околу себе.
    Валкана игра ни приредува Животот, ако веќе си ја почнал да ја играш, заврши ја славно.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.903
    Допаѓања:
    163.769
    Многу се вреѓам коа на 8ми март по сајтовиве осамнуваат посебни галерии за жени со голи мажи. Посебно ми е мрзок тој дел! Ај ќе опростам и роза од Јипмен,и љубичици,и хризантеми и све тоа,немам против празников,ама...ама! И кога тоа галерија... стомачни,бицепси,трицепси џоа вирувијански човек,по пропорции на Да Винчи,вајани,а у другите денови,нашата попримитивна половина мрси мустак по сајотвиве. Туку ај тоа,шо они и така природно се надарени да се снајдат по галерии по посебни сајтови,ние ко малце поуназаден род,можат малце поише да ни предочуваат дур сме на работа,факултет, по дома. Јак стимул,среќни мажи. Удостоена скроз!
    Уствари не дека не можам да се почастам со некој шеќерлем на слика,ако сакам.Ама зошо па да ги има на ваков посебен ден па?! Нејќу ни да ги гледам! Ич! Јас мојот сакам да си го гледам! Гол,по престилка! Омлет да ми прави! Какво газе си има да знаете...ау,е не знаете! Пропорција е пропорција...ама пропорцијаааааа...ааа ќератаааа! :lol:
    Туку овој шефов бар на фемина да одвои пажња на дневна база,а не тука Ким Кардашијан да ја гледам шо праи! Женски сајт и пак за ќејф на мажите. Оди бе бегај! Сам себе убијал,дискриминирал,ебал мамата! Михајло чуеш ли бре?! Од утре сакам покомични вести,повеќе цинизам и сарказам и повеќе голи мажи. И да се укине сината и розе боја од сајтов,пошо според Трендо,она НЕ ПО-СТО-И! Чао! Дај нешто фики фики,ова она,трула вишња и помалце фрагилни боички,нешто на црно,елегантно,со гладиоли у аглите,па по еден летечи пенис секој ден,ко тизер реклама.Оооп го гледаш расте,кога тоа реклама за подолги разговори на ВИП рецимо! Вин-вин ситуација!

Букет пениси за секоја жена молам! Ако више го славиме празников...или па може и букет моркови ко оној у оној глупиот филм на онаа фригидната глумица,као и да беа,не ми текнува.

Денес три пати нешто сакам да кажам,јас миљим доста е за наредни дваесет дена. Да напоменам,уште немам извадено лична карта (каков човек сум јас?! ваљда таков што не си ја сака државата и се плаши да не углави у мвр сто саати,а?!),се шетам со пасош. Лесен плен за бело робје,преку граница без проблем! Нејсе, пак ќе имам нешто за кажување и блебетање...не знам како ќе се воздржам ништо да не кажам,ама еве ќе си ги врзам плачињата за дланката за да не можам спејс да типкам (да де,тоа бил проблемот!ќе напишам еден пост споен,очите да ви ги истерам :lol: ).

Бидете ми така, цувки (шо би рекла Шилеа) едни! :* (цувка кај мене у маало значи запечено мрсулче,колку слатко се изнасмеав кога го употреби зборови :lol: Затнат ми беше носот тој ден! :lol: )

На bittersweet, caroline.costa, Phyramide и 4 други им се допаѓа ова.
  8. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Среќен 8ми март! :f:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Имам толку многу за учење, а никако да станам од овај компјутерот :?: Ич ама ич не сум мотивирана во последно време за учење... само ми бега паметот негде :lol:

10. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    СДК дека конечно расположениево ми се подобри.
    Мамо фала ти многу за пирошките,совршениот начин да се расположам :*

На Serafima, anabel-a и Adi888 им се допаѓа ова.
  11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.669
    Допаѓања:
    29.458
    Среќен 8ми март жени!
    Останете прекрасни :)

На Divinebutterfly и Libera им се допаѓа ова.
  12. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Со мало задоцнување, ама Ви посакувам Срекен 8Ми Март на сите женички, жени, женуленца и женуленци :D
    Јас сакам да се пофалам дека денеска добив навистина КРАЛСКИ ТЕТМАН со цвеќе, ручек, десерт, кафица и Хмм, масажа :D Ех да е секој ден 8ми Март :lol:
    Многу убава атмосфера имаше во градов. Сите жени се дотерани, средени, расположени и по групички одат на прослави. Покрај мене помина една група, насмеани, расположени и пицнати жени и ми дојде убаво на душичката. Секоја жена заслужува да има вакви денови. :inlove:

13. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Да му е страв на човек да ја отвори темава кога има некој актуелен настан, меѓународен празник или било што од тој тип. Јас разбирам почит, мерак ама до волку бре луѓе. Десетина и више страни се пополнети со „Среќен 8ми март“... Направете тема и таму ќе си честитаме.
    И уште еднаш, не го хејтам денов туку го хејтам силувањето на темава.

На blond, glow и Ordinary им се допаѓа ова.
  14. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Сдк дека убаво ми е ! :)
    Имам желба да ги изгушкам сите...
    Ме радува тоа што сум добро расположена(мора да признаам дека ова ретко ми се случуваше неделава :| )
    Заљубена сум и тоа прави да ми биде уште поубаво, па ми е гајле дали ми е возвратена или не љубовта, важно нешто ме грее и имам на кого да мислам ^_^
    Денес доста убав ден, иако сметам дека секој ден треба да се празнува жената а не само еднаш годишно :^)
    Посакувам сите да сте среќни и сакани, и да добиете се што сакате и заслужувате и секој ден да ви е полн со насмевки и љубов...
    Среќен осми март женчиња! :) :l:

15. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Значи не бива ако некој не промрчи нешто. Не се секирај крај на денот е утре ке почнеме да пишуваме за 9ти Март и воопшто темава не ми е силувана, секој го пишува тоа што сака да го каже во моментов. Take it easy :P
    Edit Ти што не отвори тема, може ќе се најде за догодина, па нема да ти боде очи во СДК?

16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Значи кога ќе се разочараш од некого иде се во комплет. Комплетно разочарување.
    Ама реков, не се мешам во туѓи манџи. Не можам да го оправам светот. Ќе си гледам за мене.
    Ама разочарувачки е што се може човек да слушне и види.

Тажна сум... До времево е. Сакам да седам со мама и тато и да играм карти, а не знам зашто мислам дека тоа е многу тажно. Мислам дека ќе се почувствувам осамено. Како да немам пријатели. А не е така. Цел ден имав полна куќа гости. Смеење, заебанции... Ама секогаш ми било тажно кога вечерта треба да ја поминам со моите. Не знам зашто.

Дифтар сум. Убаво ми викаше мајка ми. По весела ќе бидам да останам сама во куќава и да куцам пред компјутер цела вечер отколку да отидам да поседам со нив саат два. Дете дебиле сум!

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    10.283
    Тројца непознати мажи во собава и (втор) голем шопинг денес.
    Мора да е празник!

18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    СДК дека нема да се нервирам веќе. Солза нема да пуштам! :!:
    Само незнам до кога.
    Ќе живеам како што сакам, нема да се навраќам назад и да дозволувам минатото да ми ги расипува сегашноста и иднината.
    Имам луѓе кои ме сакаат и на кои им значам. Тие не сакаат да ме гледаат ваква. А и јас самата не си го сакам одразот во огледалото. Се сакам насмеана. :)
    Таква и ќе ме гледаат, сите.

На Serafima и IndieGirl им се допаѓа ова.
  19. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    8 Март денот на цвеќарите ...

Кој си го слави Среќен нека и е !

Јипи ми беше светлата точка во денов ... :hug:

Одам да се релаксирам со топла купка .

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.359
    Допаѓања:
    13.114
    Целата искреност на светот е собрана во децата. Толку чисти и наивни. Се радуваат кога ја пробуваат големата тренерка на тато, на тој начин чувствувајќи се како нивниот херој, или карминот на мама, чувствувајќи се како принцези.
    Братучед ми кој има 7 годинки ми честиташе празник. Кога му одговорив дека јас не сум жена и мајка за до го славам, тој ми рече:
    „Ама дада, ти си женско. Денеска е празник на женските. Седни да допишам домашно, па ќе ти објаснам“.
    Срце дадино. Малечок паметњакович.
    Ги сакам децата. Затоа што имаат верба, невини желби и секогаш по некој детски утешен збор. Штета што по некое време учат да се слеат со толпата народ без чувства.

На CoverGirl10, Serafima, CIA и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.