Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    И така.
    Си врви времето.
    Ништо посебно.
    Сепак доволно.
    Збунка.
    Ќе помине.

На Hipica и maca99 им се допаѓа ова.
  2. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Е како бе немат?? Протестирам!!! :!:
    http://www.youtube.com/watch?v=e4AO7m0VL0Q
    Еве ви немало. :lol: Е сега иако малку да се препотиш дури ги слушаш, за пијанчење да си се резвеселиш на своја лепа ока два :tmi: Ајмо кафеавииии хухухух
    Поздрав специјален за сите со кафеави очи. Ајде сега кога на жур да ја измалтретираме песнава? :rock:

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.474
    Допаѓања:
    91.876
    Че се умира! да, да од глад. Женички јака ви душа како си издржувате со диетите ама јас не можам. И здравје и се нека оди во неповрат гладна сум. На пола сат само нешто гнетам, дури срам ме фаќа гости ако имаме ама не ја бива. За 10 дена 5 килограми симнав, еј на човек не личам, а што убава си бев :wasntme:
    Ова не смееш да јадеш, ова никако, ова во ниту еден случај. Е што да јадам? Па јадење де. Е јадење без мевце каде, без гравче каде?
    Од понеделник барам жртва за на лесковачка, па што сака нека биде.
    Кога немам пари и кога не смејам да јадам тужна сум, а некад станувам и ружна :(

На Noemi, Doozy, anuskaNESTLE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051

На blond, BeYourself, Divinebutterfly и 3 други им се допаѓа ова.
  5. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    СДК дека ужасно сум многу уморна, но овој пат од шетање :!: :)

Денес навистина имам што да кажам, со што да се пофалам... овој ден делуваше релаксирачки за мене.
    Немав време да се досадувам, да мислам негативно, ниту пак да се грижам за нешто. :rock:

Денот го поминав со најблиските, со семејството и со партнерот.

Колку е убаво кога се радуваш на туѓите успеси, денес ја почувствував топлината на луѓето кои ми значат се. :)

Убаво ми дојде прошетката надвор од градот, дури и се прејадов, ама каков сендвич сум јадела ммм многу беше вкусен :lol:
    И покрај тоа што денес беше ладно и немаше :sun: тоа не го промени моето расположение. ;)

На blond и Serafima им се допаѓа ова.
  6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    колку можеш да научиш од еден јазик зборчиња слушајки тв новели, читајки списанија :)

пр. италијански, шпански а дека имам дарба за јазици имам-уште од мала, и кога на првиот час дојдов на италијански , кажав дека не сум учела на факс, во средно и основно, ама сум гледала серии, сум читала списанија и сум запаметила нешто од тоа-испадна дека многу повеке од тоа што мислев, и пред малку кога не знаев нешто тој професорот ми вели знаеш ти срцекршачка имаш голем вокабулар а јас :$ и што е најважно :!: граматиката лесно ми оди :) млад убав згоден каков што е , привлечен за сечие женско око е -да го запознаев малку порано хаха ке видеше тој 8) а плус тоа и магистер е, ама сигурно е зафатен(таков убавец и образован ниту една не би дозволила да биде слободен-реално :|

На mims-89 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  7. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Положив!!!!!!!!!!!!!!!

На Strumfeta93, teddybear, kate21 и 26 други им се допаѓа ова.
  8. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Дека мразам српска литература. Добро бе 21 век сме на факултет сеуште учиме од српско-хрватски книги. Денеска презентирав еден извадок од една книга(нормално со српски превод) и можете за замислите пола српски зборев пола македонски и после ми се смејат колегите, па ќе ми се сметај фала Богу :D Кога не иде нешто значи стварно не иде.
    Аман веќе и времево ќе се стопли ли некогаш? Ах да да погодам ќе се стопли во Јули секако :lol:

На glow му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Oд ден на ден станувам се поголем расист :hai: :hai: :hai:

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.038
    Допаѓања:
    123.908
    Петок-те обожавам :l:
    Благодарна и на другите денови пред тебе,исполнети со работа и жед за дома и кревет што побрзо,благодарение на кои добивам плата :lol: и благодарение на нив толку силно те посакувам ,еден единствен, петок си е петок :whew:

На glow му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244

Боже,од лично искуство-никогаш не влегувајте во дискусија со суштества кои не ги сметате за доволно интелегентни.Не,не вреди да ги трошите зборовите,на некои кои лупаат глупости без аргументи.
    Поминете ги само со едно здраво и тоа е тоа.
    Кружат идиоти насекаде низ земјата!

Мислам дека дојде времето да се комбинираат новите чевли во оваа луда петочна ноќ.
    Мм да се пофалам дека ја будам креативноста во мене.Ново герданче кое одлично ми се сложува со чевличињата,ако бог да ,ќе можете да го видите во модни критики.Битно сите ги импресионирав..

Одам да ја гушкам другарка ми ,и да лудуваме на нејзиниот роденден :dance:

Сакам да се изгубам во ноќта,ми треба карта за патување во друга димензија.
    Заробете го викендот феминки,
    ве сакам :*

На teddybear, BeYourself, mims-89 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    СДК yay ПОЖОЛТЕВ :D На на на на наааа :D :sun: Сега имам поубаво цветченце :) Тоа зеленото не баш го сакав...

На teddybear, Adi888, Serafima и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Little-one

Little-one Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    79
    Човекот проценете го по неговите дела, а не по неговите зборови. Зошто некои многу лошо постапуваат, а прекрасно зборуваат...

На teddybear, Serafima и zhap4e им се допаѓа ова.
  14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Не е задача лесна
    да напишеш песна
    во соба тесна
    со душа помалку чесна.

Мудрост е векови стара
    дека за да го најдеш стихот кој го бараш
    често мораш да се откажуваш од римите игриви
    зашто не ретко римата знае да се искриви.

А крива не ја бива
    зашто кога крива е, цел универзум вртоглаво ти се спушта надолу
    и влегуваш во вртлог див, се чувствуваш полу-жив.
    И мразиш се‘ околу себе, се мразиш себеси, ги мразиш штипките надвор на жицата
    полеани од дождец претпролетен

И чувствуваш како да ти натежнале на душата
    те штипат по коморите на твоето мало и подмолно
    срце се викало

Сакам
    Да Кажам
    дека сакав песна да напишам
    зашто мислев така полесно ќе се отуѓам и овие мисли веќе нема да бидат мои
    но кога не те оставаат, кога те гонат
    сфаќаш дека не вредиш помалце од отсечен нокт и отпушок заедно

И со желба да ја најдеш онаа која насекаде ја гледаш
    но те неќе
    со желба да се вмешаш во толпата
    се издвојуваш уште повеќе и се наоѓаш САМ
    и изгубен

Не знам што ги снаоѓа луѓето и колку често ги снаоѓа ова што мене ме снајде, ама сакам да знам како успеваат да се снајдат во таквото снаоѓање.
    Ја барам, ја барам веќе долго. Но ја нема. И ми се уриваат градови пред очите секогаш кога ќе замижам, а ако ги отворам очите прегласно си ги слушам немите зборови. Кога стоиш во гужва и единствено црвено вино те допира на градите и остава дамка, кога стоиш во гужва, а ниту оние кои не уживаат во истата не сакаат да сочувствуваат со тебе, кога стоиш во гужва, во навидум идеална позиција, а никој не знае каков оган ти тлее под маицата, кога СТОИШ во гужва како наводно уживаш, а всушност нема никој кој ќе ТАНЦУВА со тебе низ животот, кога СТОИШ во ГУЖВА, а всушност ЛЕБДИШ во САМОТИЈА... таквите моменти најавуваат перипетија на драмата. Чворот се расплетува и сфаќаш дека работите се посурови отколку што ги замислуваше, иако сметаше дека прилично реално гледаш на нив. Сфаќаш дека правите очила се обоени во црна боја, и таквите очила не се многу на број, но по некоја игра на судбината ти поседуваш еден пар. Кроени само за тебе, да ти бидат единствено друштво во гужвата до крајот на животот.

На teddybear, IvanaMkd, blond и 3 други им се допаѓа ова.
  15. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Петок.

Со душа го чекав. Да здивнам малце. :angel: Сама сум дома. Цел викенд. Е ај баш да видиме како ќе ме биде со готвење и раскревање. Го почнав со палачинки, а утре има да си пржам некое омлетиште со маслинки. Ма има да јадам викендов и ич гајле не ми е. :rock: :rofl:
    Имајте убав викенд феминки, уживајте во него без разлика дали ќе биде сончев или не. :wasntme:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  16. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    12.084
    Колку ја сакам таа акустична гитара. А уште повеќе нејзините звуци со одбрано друштво. Најмили ми се седенките кога сме собрани во круг, другар ми ми ја свири омилената песна и ми кажува дека имам меки образи. Тогаш кога врие од топлина и љубов...

На Mayyya, Hiii, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Не биди расист, мрази ги сите еднакво. :wasntme:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Не, нема да излегувам вечерва. Мил ми е животот. :@

19. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Да ви раскажам што ми се случи :worried:hock:
    Си одам јас вчера од факултет, за баксуз не земав чадор, и бев накисната, како поплава да ме исфрлила, вода течеше од мене, косата ми беше мокра залепена ама хаос ... И некаде кај Веро центар поминувам на семафори и гледам еден дечко пред мене :tmi: И забрзувам да го претечам засрамена што побргу да се скријам и да стигнам дома, и тој го забрзува чекорот, јас забавувам и тој забавува. Наеднаш се врти и само промрморе нешто со насмевка на лицето и го стави чадорот над мене , абе исто како у филмовите. И јас му викам фала :$ И тој само се насмевна , и после долго молчење ми вели : "What's your name ? " :o И така се запознавме, типот да ти бил Британец, живеел во Лондон, па муабети што учиш ова она .. A не знаете само колку животен сон ми е да го посетам Лондон и колку го сакам британскиот акцент и се се се !! И он требаше тука некаде пред Холидеј Ин да сврти лево, ама се запнал да ме испрати :wasntme: Па ми кажуваше дека излегувал во Миднајт претходната вечер, па како си поминал, ќе одел во Охрид и слично и вика јас бев и претходно еднаш во Македонија, ама ако ти кажам зошто нема да ми веруваш !! И јас му викам де кажи, тој вика не не ќе речеш дека се шегувам .. И викам ајде де, и он вика епа ако се сеќаваш на мечот Македонија-Англија 2009 година (мислам :^) ) бев тогаш игравме ама не го укопчав што дали рече football, soccer, cricket не го слушнав и му викам аха кул (а ми падна чудно викам што е чудно тука, а и не пратам спорт мн мн ) И се разделивме на плоштад, му објаснив како да стигне до некои места низ Скопје, се нудеше да ми го даде чадорот да го земам и се поздравивме и си отиде (а сладок беше, плав со плави очи имал 25 години). И стигам јас во зграда , кога да се погледнам во лифт римелот ми се растекол, уште да му речев : Why so serious :devil: И ми се јавува тато и го прашувам случајно, кога се играше мечот со Англија , нешто ми се сврте во глава и кога ми кажа 2008 или 2009 еее крај ќе се убиев !!! Барем автограм да земев, можев да го поканам на кафе да му се заблагодарам, да асе понудам да го прошетам низ Скопје, и така сам бил дечкото (за некој ден заминува за Солун, тука е само на поминување) , имав 2 карти за у кино за филмот на Џоли и милион др ствари јас тиква го испратив :@ И каде да го најдам сега ??? Од сабајле дремам на нет,на сите фудбалери и др спортисти од Англија им ги прочитав биографиите, знам се за сите утакмици од фудбал и сите др спортови од последните 10 години !!! Знам само дека се вика James, а ни во тоа више не сум сигурна, дека има 25 години и дека е од Англија и дека дипломирал историја :D Ако некој го запознал случајно и има контакт нека ми го даде , а ако не нека ме пријави во све за љубав :D

На ludoto19, x.Daisy.x, senza.parole и 35 други им се допаѓа ова.
  20. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Денес решив да не излегвам. Вечерва ќе си ја посветам на себе. Ќе си гледам филм, ќе се одморам, ќе уживам... :lol: И така немам ќеф да излегвам ко ќе врни |(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.