[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Cynthia

Cynthia Популарен член

Глупавоста на народов е неизмерна. Како што гледам и заразна е, никој досега не се одбранил од неа. Сакал или несакал покрај сите тие луѓе и ти ќе отупиш.

sweet-cherry, ines.h, Hopeful and 5 others like this.
  2. julie77

julie77 Форумски идол

Така е или не?

3. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

СДК скршените срца заздравуваат, а кариерите напредуваат. ;)

srcekrsacka likes this.
  4. Anja98

Anja98 Популарен член

СДК никогаш веќе не ја отврам темата необјасниви случки :sweat: готово дефинитивно вечерва нема сон за мене :worried:

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

СДК дека ми е убаво. :$ Расчистив со некои работи од минатото. Сега знам кој и што навистина го заслужува моето внимание. Нема веќе враќање назад! :)

drugarka, Noemi, Doozy and 3 others like this.
  6. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

СДК шо убо е кога човек цела нервоза или ете негативна енергија ќе ја пренасочи во зумба, фитнес 8) се набилда :muscle: :D после насмеан од увце до увце :D 8) :emo:

7. BeYourself

BeYourself Популарен член

Имам чувство дека работите полека се средуваат...
    Го сакам ова чувство на оптимизам. Нека трае!

zhap4e, Hopeful, IvanaMkd and 3 others like this.
  8. Kasha

Kasha Популарен член

Не ви се чини дека нашиве некако повеќе пишуваат за Јоксимович него за Калиопи? :)

CrazyStupidLove likes this.
  9. ines.h

ines.h Популарен член

Ви велам јас неделнава досада ме тера на готвење :lol: , преѓеска пита , сега торта со вишнички абре убавина испадна ....само малце усм ја претерала со вишните ми дадоа комплимент као да се наоѓале во градина со вишни ,многу ми е гајле мене ми е убава повелете

Attached Files:

10. twilight123

twilight123 Истакнат член

дека утре ич не ми се иде со глупине деца у школо

Barbie-mwa likes this.
  11. Hipica

Hipica Форумски идол

За прв пат го сакав дождот.
    Го сакав затоа што гледајќи го низ прозорец, не забележав дека и мојот одраз во прозорецот е полн дожд.

Please don't stop the rain... :music:

zhap4e, bittersweet, Bright and 5 others like this.
  12. danichap

danichap Moderator Staff Member

Колку само боли кога милион зборови остануваат неискажани и освен тишината не споделувате ништо повеќе со личност со која некогаш сте ја делеле секоја ситница од секојдневието.
    Моментот кога се прашувате дали да ја искористите опцијата делите...или некогаш најблискиот да стане само еден стар познаник со кој никогаш повеќе нема да споделите ниту еден збор.
    Името останува да стои во именикот, во листата на пријатели и помеѓу останатите контакти за секојдневно да не потсетува на една личност помалку на која сме можеле да рачунаме, потпреме и радуваме.

Не сум совршена, грешам и не ни очекувам нешто подруго од останатите.
    Човечки е да се греши но уште почовечки е да се каже извини и да се прости.
    Но што кога веќе никој не е ниту свесен како се се започнало, кој треба да каже извини а кој прости?
    Што кога не е повеќе важно ?
    Што кога само боли....
    Добивате чувство како бомба да експлодирала, бомба од зборови која има поинаков вид на деструктивна моќ.Оваа уништува пријателства и доверба градена со години.
    Не знаете што крвари.
    Јазикот можеби. Тоа би било логично објаснување зошто освен мало климнување на главата од општа култура не сте способни да изговорите ниту збор.
    Или можеби сопственото его, гордост кое не дава да споделите една пријателска насмевка и да речете здраво, што има ново.

Отсекогаш сум сметала дека можам луѓето добро да ги проценам, со сите свои плусови и минуси.
    Најдобар одбрамбен механизам е да знаеш од кого што да очекуваш, така би се редуцирале разочарувањата на минимум.
    Но не е се така лесно предвидливо во животот.
    Оној еден единствен исклучок, пропуст ќе надокнади за целиот предходен успех и дебело ќе си наплати.
    А на жалост разочарувањаата од најблиските највеќе болат, посебно кога ги чуствувате како удар од ведро небо.
    Можеби истата ситуација со некој друг немало воопшто ниту да ве штрекне т.с сигурно не би, бидејќи тие луѓе не ни се важни.
    Тие зборови не се како ножеви во нашата утроба од кои така лесно прокрваруваме...

Обиди да се одбегне средба на погледите низ ходник, зашто приметувате тага во очите на некој кој сеуште ви значи.
    Се држите на спротивни ќошиња од просторијата бидејќи не сакате да се започне разговор кој евентуално би довел до основното прашање: што е работата?
    А како да зуцнете нешто, како да отворите уста да кажете збор кога тоа би довело до крај на друго пријателство.
    Тројката веќе не постои.

13. tweety26

tweety26 Популарен член

Уживам во мирисот на ова какао додека чекам да се олади,а за тоа време си пијам сок од боровница. :)
    Овааноќ решив да останам дома сама и да си ги гледам филмовите. :)

maca99 likes this.
  14. gingerchild

gingerchild Популарен член

штотуку изедов едно вакво и никогаш во животот не сум била посреќна. :wasntme:
    Толку време помина од кога последен пат пробав.
    Во секој гриз како да се криеше по едно делче од моето детство, како да се хранев со мирисот на мојот дом, топлината на мајчините раце, татковата налудничавост и храброст да изиграва витез со тенџере на глава само за да ме најде во игра. Како да вкусив од одразот на мојата неуредна детска коса во огледалото. Сестриното бебешко лиценце.

Сега од сето тоа останавме само ние, како појави, како силуети. Ниту татко ми е витез, ниту топлината на мајчините раце не е иста. Ниту сестра ми е бебе, ниту мојата коса не е толку неуредна. Ниту огледалото е на истото место. Јас прераснав во суштество кое животот си го влече по куферот, а од моето детство ни д не гледам понекогаш. Освен кога јадам шеќерно јаболко. Тогаш сфаќам дека иако морав да размислувам како возрасен, иако животот ми нанесе толку удари, моето детство беше само мое. И какво е - такво е. Можеби немам многу радости на кои можам да се присетам, но колку и да се малку, колку и да се мали, тие се мои, мои. Јас сум среќно дете. :)

15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Ме јаде. Ме јаде одвнатре совеста. Се каам.
    Изедов едно чоколатце. Забегав од диетата. Неможев да му одолеам. ;(
    Нема веќе! Не јадам! :envy:

Страшно многу ми мава на психичка база ова.

16. MandyLane

MandyLane Форумски идол

И еве ме мене,пред компјутер,славам сама со себе затоа што денеска ме израдува црвената боја,слушам некој транс кој ме враќа некоја година порано и на кратко губам време,наместо да читам за имуноглобулинчиња и све остало.
    Ама си ветив сама на себе дека од утре ќе ја испратам неодговорноста,затоа вечерва си допуштам ова све.
    Јас не ветувам,затоа што не исполнувам,но вреди да се проба.

Се читаме во некои послободни времиња.

Bright, Lilliana and L-enna like this.
  17. ines.h

ines.h Популарен член

сдк о д клинка и се восхитувам :!:

Attached Files:

srcekrsacka likes this.
  18. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Абе Лана Дел Реј умрела?! :o На нејзините видеа на јутјуб видов. Као од дрога било..?

19. LilBaby

LilBaby Популарен член

Нема никакви вести околу ова, а и Википедиа одма реагира на ваквите работи ако се вистина, така да не умрела. ;)

Princess.S likes this.
  20. veri

veri Популарен член

Сите проблеми почнуваат со мен :)

crazylady and IvanaMkd like this.
Thread Status:
Not open for further replies.