Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    "Колку и да сакаш да запамтиш некои моменти, тие се случуваат само еднаш. Колку и да сакаш да направиш нивна реконструкција и да ги доживееш повторно, тие не може да бидат исти. Секогаш нешто ќе се разликува, секогаш некој ќе фали, некој ќе квари просек, а ти ќе сфатиш дека не си уживал доволно додека претходно траеле."

Е да - се пронајдов! :?:

На booba и IvanaMkd им се допаѓа ова.
  2. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    На први заминувам на апсолвентска екскурзија :party: , одвај чекам да се прошетам низ нашава Европа.
    Најмногу сум возбудена за Виена и Амстердам, со нетрпение чекам да ги видам прекрасните градини на дворецот Шенбрун и ветерниците и лалињата на Холандија. Не дека не сакам да ги видам и Рим, Париз, Барселона и другите места, ама овие првиве некако најмногу ме предизвикуваат.

Инаку, ме радува што пролетта полека-полека доаѓа. Топлото време и сонцето ми ги полнат батериите и ме расположуваат, ме греат, ме полнат со позитивна енергија.

На bittersweet, mims-89, drugarka и 10 други им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.032
    Допаѓања:
    123.900
    Кафе на пауза,со драга личност е секогаш добредојдено.За првпат не ги броев минутите на паузата,туку сакав да потрае цел ден :) Како прво,меракот кога ќе направиш сефте на штотуку наместената пролетна колекција на чевли,на која не можев да одолеам :tmi: и ја збогатив со убави тегет чевли,штикла 12ка ,ни помалку ни повеќе.Заради сефтето,или пак пoизтивното влијание на овој прекрасен сончев ден,продавачката ни рече да си одбереме по уште еден пар ако сакаме со 20 посто попуст од неа! Ох Господи,како да одолееш?
    Да бев пред некоја година,без размислување ќе го дадев последниот денар.
    Срцето едвај рече не,фала,другпат.
    А јас знам колку сакав. :sweat:
    Не заборавив да се сетам дека утре треба да ја платам киријата а наскоро и сметките.Се разбира дека чевлите ме расположија,но уште еден пар плус.....и тоа со попуст...ах тешко нам жените :sweat:

Времето чуда прави.Тече и се менува,но не менува и нас.

BTW mу кажав на мм за чевлите :wasntme: Рече дека ќе ме частел попладне ,задоцнет 8мо мартовски подарок :lol: Реков не,да се разбереме :!: .Но потсвесно знаев дека ако му кажам,дека ќе инсистира да ми ги купи :angel:

Ах,женско :worried:hock:

На bittersweet, Bright, teddybear и 10 други им се допаѓа ова.
  4. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    СДК...Не знам зошто, ама многу сум среќна.Сега веќе знам, чувството на тапост што го имав се претвори во еуфорија.Е таков ефект даваат еурокремот и добрата музика 8)
    И СДК дека во последно време многу мрза ме фаќа, ама ќе го сменам тоа од денес.Ќе почнам да работам повеќе и да не седам пред компјутер толку...Ајде сега да ја земам книгата и да почнеме... :geek:

5. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Конечно знам каков одговор да дадам кога некој ќе ме праша дали ти се оди/враќа во Скопје?
    Едно големо, сигурно и болдирано НЕ!!

Ова што се случува е страшно, жими се!!!

Сепак денес е прекрасен ден, наместо во 3 завршивме во 11, интересен муабет со стандардното друштво за кафе и цигара. Си ги сакам повеќе од се на светов... :) Среќна сум што познавам такви луѓе, сите се толку различни и секогаш знаеш за што на кого да се обратиш.
    Добив пофалба и од професорка и од класната дека дефинитивно многу сум се поправила за разлика од минатата година, и расположението а и оценките дефинитивно...

Убав е животов, и без љубов (околу која очигледно се почна да се врти во последно време) :wasntme:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Чекори непланирани, засега убави. Изнајмен стан со љубово во Дебар Маало, станувам иден жител..љубовен. Радишани станица за мир. Викендов совршен. Неделава бурна. Имам дозвола да ја правам тезата во МКД и да го истражувам осторовот Голем Град. Пукнав од среќа кога ми потврдија. Паднав на испит за првпат се насмеав иако мислев ќе поминам. Сега промени на планови.

Ја купив книгата на Никола Маџиров/ "Преместен Камен" и сега треба да направам фотографии според неговите поеми.

Тој ми готви, и ме милува секое утро. Не се покајав за втората шанса. Чувството кога се чувствуваш како вистинска жена. Прекрасно е. Пазарење на пазар, готвење, прошетки, застанување по книжари. Дарување мали поклони. На моменти си помислувам тоа е тоа. Ама не притискам. Ќе оставам да тече.

Сонцево ме милува силно. Софија ме навеа со снег краткотрајно. Ама обврската е завршена.

Не знам, тонам од убавини и се топам.. Убаво ми е.. Мила е совршено паметна, се лакираме со лакчиња, си даруваме цртежи, одиме по изложби, јадеме шопска и се кикотиме. Мамо најдобра си.. ти си ми се'.. ја сакам болно ја сакам.

На ines.h, bittersweet, tanja6 и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Кој карактер го имам, просто да ми се диви човек.
    Држам диета со нормален доручек и ручек во страшно мали количини, вода и до крајот на денот благо мелам. Што да правиш, тинејџерски хормони се смируваат само со добро шогетен чоколадо или сникерс. Битно сум на диета! :D

Како и да е, сонцево и мене ме разнежни. Инспирацијата и креативноста процутаа после долгиот зимски сон. Три дена поминаа, уште два и ќе се изнашетам на сонцево со Него и кутрето мое мило кое во петок ќе полни година.

На teddybear, Doozy, Hipster и 3 други им се допаѓа ова.
  8. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Затоа одете редовно,да нема расипани заби и секако трауми од посетата :lol:
    Навистина,нашата култура,менталитет е таков,иако гледам во последно време се зголемува ,донекаде ме радува....
    Македончето е научено да чека за СЕ до последен момент,додека не згусти,после најди му го крајот :^)
    Така и со стоматолозите работава,затоа после не мразите ]:) ,сами сте си криви :!: :lol:

Инаку денот беше прекрасен.Си бев со колешка на кафенце,на ручек,едвај се разделивме.
    Колку ми фалеше сонцето!!! Го искористив до максимум :sun:

На thinkerbell, Annath, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ете ова сакав и јас да го кажам.

На booba, baguf4e, Podarok и 3 други им се допаѓа ова.
  10. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Дека изгледа навистина треба да размислам за мојата смисла за хумор :( Се повеќе ми се жалат дека сум ги навредувала, а воопшто немам таква намера. Досега и се лутев само на една личност дека воошто не знае да се зафркава, не треба да сфаќа толку сериозно, ама кога почнаа и други да ми го посочуваат тоа, си викам треба да намалам изгледа :|
    Што убаво ќе беше да си имам двојничка, ќе си се разбиравме во се :lol:

На Lov3, crazylady, Cynthia и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.314
    Допаѓања:
    158.314
    Денов од старт отиде у бестрага. Туку кај ти го збиберува државата,па и некоја чавка згора на тоа,да ти пукне душата.
    Синтеза од данок и убиство,данок со живот,данок у крв,нешо така бе. Ех државиште бееее...бравос!
    Затоа ни ја дигнаа паранојата на завидно ниво.Сега кога се движам у центар посомничаво делувам од самите напаѓачи,ќе ме скине некоја алфа зошто ќе му делувам ко да носам оружје у ташња. Онака,затуткана,ташничето под мишче и итам ли итам и се вртам на сите страни. Смех!
    Ете до кај ми отиде паранојата,ете...

12. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
  13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    12.082
    Кога помислив дека се ми цвета, ме здрма. Ме плисна со камен ладна вода, ми ја збрчка устава небаре цел лимон изедов.
    А сега ме боли. Сакам само да лежам со спуштени ролетни, без ни еден зрак светлина. Сама, недостапна за сите. И што понатаму? Утре? За неколку години? Всушност, најбитно ми е утре.

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  14. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Само сдк дека мартов е преубав и преубаво започна.
    Јас се чувствувам периодов прекрасно, се надевам и вие.
    Арно си кажа Трендафилка, поубаво е и повеќе имаш време за себе кога немаш интернет.

И така.
    Продолжете да пишувате иако јас не пишувам. Ве читкам од зад аголот.
    Поздрав :* !
    http://www.youtube.com/watch?v=8zfWiBYEV0k

На AnaKarenina, Bright и Magnolija им се допаѓа ова.
  15. Belieber163

Belieber163 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    444
    Уште 2 дена и роденден... 8)
    КООНЕЧНОО 14 :$
    Уште само малку :)

16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Ако некој може да ме извади од такт, до тој степен да морам да бројам до 10 со ваква фаца :envy: е татко ми. Некогаш се чувствувам како дивјак затоа што кога стои пред мене, не знам како му одолевам на искушението да му рипнам и да го задавам. :swear:

Толку песимист и негатива не знам дали е можно да зрачи една личност, која по годините е многу пред мене, а по паметот зад мене. Само заради овој факт, дека јас сум цивилизирана личност, дека сум културна и дека живеам во 21 век ме спречуваат да му кажам тоа што навистина сакам. Мислам дека кога ќе му го слушнам гласот ми се танчат нервите, а да не правиме муабет кога ќе почне да ми зборува, што е право што е лошо. Не, не е битно дека јас имам 10ки на факултет, битно е дека имам една 8ца. Ама сигурна сум, тој да бил на мое место, ма све 10ки, све све.... Ау да, чекај - тој не бил на факултет!!!!!! :@

Ако правиш нешто, зошто правиш. Ако не правиш, зошто не правиш. КОЈ фактор е тој во мојот живот, фактор кој оти седам во СК еднаш во три месеца ќе ми донесе 5 јаболка и 3 портокали? Е фала, се прејадов!

Оф море, трпение спасение, се се врти, се се враќа.... :puke:
    Се изнервирав сега.

На bittersweet, teddybear, Izaabella и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Гледам како сонцето заоѓа зад планините, но во мојата душа сеуште грее. Сеуште неговите зраци ми ја топлат душата, ми го галат лицето.. Ги обожавам деновите како овој кога секоја мала ситница ме прави среќна. Го обожавам и мирисот на штотуку испечено јадење,мм. Денес направив јас ручек, ја изненадив мајка ми. Среќна сум кога ги правам другите среќни, кога им ја исполнувам душата.
    Потоа следуваше топла купка, пареа од жешката вода во бањата, па мирис на купка од црешки,мм..
    Убаво е кога овие мали, а сепак големи работи ми го исполнуваат денот и ми го прават совршен.
    Всушност токму овие мали работи го прават животот убав.
    Насмевнете се, животот е убав.

Сега следува релаксација со Адел и фемина.
    Ве гушкам. :hug: :hug:
    http://www.youtube.com/watch?v=hLQl3WQQ ... f=autoplay

Прикачени фајлови:

На booba, IvanaMkd и sanjalica им се допаѓа ова.
  18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Чудно како еден единствен ден може да ти го сј*ебе животот целосно. Една глупава одлука ќе те чини.....пааа, во најблага смисла кажано, многу. Баш онака многу.
    Да го знаев ова пред тие 6-7 години кога имав преногу добра шанса која, за жал, не ја искористив.....Леле ми иде да си пукнам!! :@ :@ Никој не ми е крив што не се слушав себеси, туку некој друг. :!: Затоа сега многу скапо ќе ја платам таа моја послушност. Ух, премногу скапо бре!! :@ :@

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    сакам да им казам на сите девојки од форумов да не ме критикуват во врска со писејнево..затоа сто имам проблеми со татстатурата а цесто се вклуцувам од тел сто од таму ги нема тие букви сто се кај тоцките,запирките и слицно...знаци не ми замерувајте за тоа сто писувам без тие вистински букви и ги употребувам слицните на нив..poz i fala na razbirajneto...се надевам сега ви е јасно и нема да ви се повтори тоа(ма девојки знаес да писувас,и слицни зборови)-поз :hai:

20. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Си седам со глинена маска на лицето, целата зелена, и си мислам колку ме фака страв во Петок да одам за Скопје. Какви се настани се случуваат човек страв да го фати. Меѓуетнички препукувања, во сопствената држава да ти биде страв да шеташ слободно, бидејки некое малцинство може да си навее филм дека си го погледнал на криво. Не дискриминирам не ме свакајте погрешно, само не ми е јасно од каде сега ова неподнесување?
    Како и да е, срекна сум дека мојот, ако може да се нарече "бизнис" оди добро, ајмо семинарски за 300 денари. За два дена имам 6 нарачки, па 1800 денари ке си ставам со џеб. Ама тоа секако нема да се случи ако седам на фемина. Затоа адиос, отидов јас да вадам норма. :D :*

На LilBaby, IvanaMkd и A-j-a им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.