Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Ден посветен на пролетно Скопје, Роки и УЈП.

Да конечно сонце без притоа да ме носи ветер и сите јуруш во град. Кафичи преполни ред се чека. Бутици фул, сите излегуваат со кеси. Сиромаштија? Да но не за нова блуза и петочко кафе. Па и нов кафич на тараса над ОВС. Осеќам нови трендсетери ќе зјапаат од горе. Мразам вакви гужви, на плоштад да неможе да се разминеш, некои брзаат, некои стојат, некои се шуткаат, некои седат, а пензионери политика расправаат. И сонце ко сонце, лаже, не е до толку де, не е за деколтиња и цветни фустанчиња на голи нозе, не е и за рамбовки. Ама младиве крвта им врие вајда. |(
    Ах да и Скопје ќе имало квартови и блокови? Закон бре :rock: На прашањето кај е девојче универзална? Ааа во другиот кварт не овој. Девојче каде е Веро? Ах тоа е 3 блока подоле. 8) пффф амерички бе. Џени фром д блок, абе ај :D

Роки. Јас го обожавам Силвестер Сталоне но не ја знаев неговата животна приказна. Само еден мал текст може да ти даде насмевка на лицето и да се гордееш со омилениот глумец. 7 дела ги имам гледано по неколку пати и пак ќе ги гледам. Зашто е мултиталент, зашто е момче кое се борело за успех. Посакувам да сме сите така борбени, но на еден добар начин, без да прегазиш се пред тебе сеедно дал ти е пријател, дал роднина, дал непознат. Не е секоја победа заслужна за да ти ракоплескаат.
    И трето, да УЈП. Е така, кога работиш со луѓе кои веројатно само за себе гледаат и мислат дека ние сме се родиле паметни. Епа НЕ. Учиме, а неможеме да учиме од луѓе кои се за себе задржуваат. Фала што ни кажавте да пријавиме данок откако измина рокот. Фино лепо со невина срамежлива насмевка си пријавивме доцнејки, среќа казна не ни закачија од неколку 100тина евричи. Ај па и да ни закачија ќе се дружевме со Велија. Па сите сме луѓе :D

Е така чекам мрак да падне, да дојде он, да ги потпечеме пилешките крилца, да си пуштиме филмче и сами да си уживаме без некој да не замара. Понекогаш глумење асоцијална личност е добродојдено.

На teddybear, eli25, green.eyes и 6 други им се допаѓа ова.
  2. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994

Петок е, другови. [​IMG]

Неделава
    убија човек во градот.
    Сфатив дека толку многу работи треба да и кажам на мајка ми после сево ова време, бидејќи се чувствувам како да растам во некој фазон во кој никој друг не може да допре и никој не го забележува.
    Го мразам градот. Не можам да ги поднесам луѓето. Не можам да поднесам ништо. Јас никогаш нема да бидам постојан човек. Ете тоа го знам. Постојано ќе талкам наоколу, постојано ќе наоѓам други места.

Убав Петок. Убаво попладне. Полно со љубов, полно со насмевки. Их, колку те сакам. Знаеш дека овие луѓе воопшто не знаат да бидат слободни. Тие се плашат од лежење на трева, од играње со куче, од мечување со стапчиња и уживање под сонце. [​IMG] Се плашат од тоа да бидат слободни, да бидат она што се. Е, тука јас стануЕм oбоената оФца, нели? [​IMG]

И за крај, сакам да му се заблагодарам на шоферот на автобусот. Сакам да му кажам дека одвај чекав да станам сабајле и да помине денов и да се качам у летва полн автобус за да седнам на седиштата зад неговото возачко седиште и да се испонаша како таму да е строго забрането за седење. Мислам кој к*р ако некој седне таму? Што дебили сте бре, вие? Е*аве шофериве, е*аве.. [​IMG]

и така..

ви посакувам убав викенд. И себеси си посакувам убав викенд исто така. [​IMG]

На zhap4e, tweety26 и Johny им се допаѓа ова.
  3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мицково се однесува на моментот кога сакаш да скриеш нешто толку очигледно :D

Слушнав во турскине серии пред некој ден изрека демек ако сакаш нешто да сокриеш - стави го на виделина. Не бе сестро, не е воопшто така кој те лажел :D Ако сакаш нешто да покажеш, тогаш стави го на виделина. :D Онака сакав мицково да си го ставам ептен ми е кјут :lol: :inlove:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Како е можно да се чувствувам убаво и исполнето,покрај сите гадурии што ми се случија ?!
    Денот автоматски станува подобар кога ке те разбудат сончевите зраци на милото сонце.
    А уште подобар кога ке излезеш и ке си купиш два пара нови преубави хеланки во разиграни бои и два пара на ланчиња,оние долгите со бувчиња,слончиња,срциња.Прекраснотииии.
    И кога со пријателите имаш закажано кафе средби и прошетки.
    Браво за денот.Подобар не можеше да биде :rock: :clap:
    Него,ние утре почнуваме да ги обработуваме деновите кои ги седевме кога имаше снег.
    Значи од утре па до 5ти мај редовно секоја сабота ке си ја учиме :clap:
    Е убаво :|

5. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Убав и ветувачки ден.
    Добро одбрани пријатели и милување со сонцето. Трач разговори и кафе со Неа.
    Џогирање со кутрето и пријатна музика на ем-пе-тројчето..
    Сеуште сум олд скул и не се замарам со ајпад/под како и да се вика тоа апаратчето од 100 евра и више

Ладен туш и припремање за фрајдеј најт. Со него, во маало.. Сончоглед, пиво и цигари. На клупата каде прв пат се бакнавме, ја прославивме годишнината, се каравме, смеевме.
    Доаѓа пролет људи мои, го чувствувам тоа :)
    Цутам одвнатре, блескам. Мајка ми ми вели дека одамна ме нема видено толку смирена и среќна.
    Епа нек се угоде! :smoke:

На Avril.09, sanjalica и tweety26 им се допаѓа ова.
  6. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    12.080
    Депресивните мисли и солзите од вчера ги нема. Испарија. Незнам како и зошто.
    Ден поминат со смеа, не одење на предавања и трчања по автобуси. Стоење на постојки магливи од дим од цигари, полни со цветни ташни од средношколци, со посебни приказни. Баби нерасположени, дедовци желни за делење на совети и враќање во младоста. Шешири на глави, кармин на уста.
    Една педа растојание меѓу него и мене, а сепак предалеку за да си пружиме рака.

На eli25, stylishh, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    СДК and there it goes!!!! ова го сакаше!? ете ти го :D Сега јас сум недостижна ограничена и горделива :P Мразам вакви игри, но убаво е понекад човек да се потсети на детството :lol:

8. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Ваков убав ден ќе беше штета да не се искористи.Затоа уште рано сабајле станав си пуштив музика,и почнав се по ред,денсав,доручкував и пеев истовремено :lol: ,се облеков,се нашминкав,си го земав пакетот со производи на кој при секое пристигнување му се радувам како мало дете :lol: ,и правец на кафе и добар муабет со другарки.
    Едноставно денес сум расположена за се што е убаво. :)

На eli25, sanjalica и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  9. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Weekeeeeeeeeeeeend.........what a feeling :dance:
    Нема ништо посебно да ми се случува викендов, ама ќе се наспијам за сите пари... :lol:
    Ооооооооо колку го чекав тоа, да се гушкам со креветчето, па и него да му обрнам внимание малку :)
    Заслужив и јас да се одморам ко човек!

10. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    25.569
    Во вакви некои вечери се прашувам зошто пуштив толку многу личности во животов,
    кога колку повеќе луѓе, толку поголеми шанси да бидам повредена,ама и јас да ги повредам нив.
    Убаво си знаев,сама и ништо повеќе.
    Сама со своето мислење.Почнав да потпаѓам и под туѓи влијанија,како да го изгубив прецврстото Јас кое го имав.
    Ми требаат малце позитивни промени,или пак да се вратам на старо.
    Пролетта еве ја,најпогодно време за да реализирам што сакам, а јас ..стојам во место.

Сакам.. сакам да сум некаде далеку од овде,времето да е вакво, да стојам на висока карпа и со затворени очи да сум свртена кон сонцето,да ги чувствувам зраците како ме допираат. Да дува ветер,пријатен и топол,и да го замолам да ми ги однесе грижите што подалеку. Да ми го врати мирот.
    И да го прашам дали знае што се случи со мене.

На Nevermore, Cynthia, IvanaMkd и 4 други им се допаѓа ова.
  11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Епа ете, конечно дојде и тој ден. Убавиот. Денот на моето „ослободување“. Го чекав цели 5 години, и го дочекав. Штета што не можам да го прославам така како што треба, и нема да биде најсреќен како што замислував, но....што е, тука е.
    Конечно, после 5 години, ја исплатив последната рата од автомобилскиот кредит. :party: И сега конечно можам да кажам дека мојата мила мала црвена количка е само моја :$ Прво беше само на банката, па беше едниот фар мој, па после и другиот фар, па хаубата, па моторот, другите делови....па дојде до пола, и еве сега е целосно моја :) Mine, mine and only mine ]:) а не и на банката 8) Не можам да кажам дека не ме фати криза овие години, ме фати јака криза и тоа на два пати-ми доаѓаше да ја продадам и да расчистам се со глупавата банка :@ ама ете, издржав машки :muscle:
    Конечно ќе можам помирно да спијам, тргнав од себе барем еден од купот проблеми (од кои 90% се секако финансиски :worried: ), барем една обврска помалку за плаќање. И нешто „малку“ повеќе паричка за штедење....за трошење де :$

Имајте убав викенд феминки :hai:

На kate21, Cynthia, teddybear и 11 други им се допаѓа ова.
  12. A.a

A.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    Конечно денес колата стана официјално мојааа на мое име happyyyy :rock:

На Elika му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    8.727
    Колку време измина како залудно се убедувам дека сум среќна овде.
    И не се убедив, не си ги поматив мислите, иако многу сакав.
    Последен пат искрено се смеев и радував пред два месеци.
    Меланхолична сум и депресивна, против своја воља. Вториов семестар ме уништи, сакам само да ми помине сесијата и да се вратам дома.
    Ова дефинитивно не е my happy place.

На L-enna, thinkerbell, MandyLane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    дека многу сакам кафе! Па кога ќе го префрлеш од една до друга соба, па кога се околу тебе ќе замириса; буташ се на бирото за да му направеш место; за да си сркаш опуштено и да си играш диши - издиши над него... мераци, терапија, whole new world!
    Насмевки, другарска гушка, те фатил за раката и не ти ја пушта, едно кило сончоглед, сонце во моето дворче, куп перници на под и мечтаење на нив, балеринката импровизира, пекара и залет во нешто ново.

Да не заборавиме, зошто постоиме? ти е работава.

На Divinebutterfly, eli25, Strumfeta93 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Onaj osecaj kad imas lepo misljenje o nekoj osobi i onda skontas da si zapravo ispao budala jer si joj verovao/la!!!
    :headbang:

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека имам нова симпатија. :wasntme:

На FortuneTeller.xD, kate21, Cynthia и 5 други им се допаѓа ова.
  17. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Сакам да кажам дека вчера беше лудо. Не само што ме изненадија :) ( а искрено не очекував) и кога влезе сестра ми сред кафич со торта ваква бев :o ...
    Сакам да кажам дека мило ми е што имам луѓе што ме сакаат..
    Денов ми беше пасивен и бев омалаксана (па нормално кога се враќаш во 5 саат од град :^) ) али се на се ок .. се спремам и за вечер..
    Овој роденден ке го славам најдолго :)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.159
    Сдк не можам веќе со истово темпо, ми фали нешто ново, ми фалат некои луѓе, ми фали оној период во кој се ми беше убаво :doh: Се изненадувам од некои особи или пак допрва ги запознавам :|
    Се сеќавам на зборовите на баба ми и гледам дека таа кутра старица имаше право ;( Ништо не е розово во животов а јас, јас се чувствувам како искористена и отфрлена :tmi:

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.134
    Допаѓања:
    67.267
    Мразам неоригиналност. Кога гледам нешто што е жива копија ме вади од такт. А оние по мое речено копиратори, ми ги разбуричкуваат цревата и ми ствараат тежок нагон на повраќање.
    Бајт ми.

На Strumfeta93, CoverGirl10 и Gordana10 им се допаѓа ова.
  20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    сто и да е ке помине и сто ке е и тоа ке помине само нас ке не нема-ова сакам да казам-...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.