Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Јас нема да ги почитувам вашите измислени правила.
    Не верувам во вашата помочана реалност која ви е изговор и така всушност ги нарекувате срањата што секој ден ги правите.
    Јас нема да гласам.
    И нема да носам бурма кога ќе се омажам.
    И нема да готвам месо.

Јас сум среќна оваква каква што сум и ниту една ваша непрокопсана претстава за мене не може да ме направи поинаква.

Можеби не сум најдобрата ќерка,
    најдобрата сестра,
    најдобрата девојка,
    најдобрата цимерка на светот, но со сето свое срце ве сакам ВАС , најблиските, дури и тогаш кога не се трудите да ме разберете и тоа ужасно ме БОЛИ.[​IMG]

На Izaabella, katakomba24, LetsTalkFashion и 3 други им се допаѓа ова.
  2. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    истоооооооо истоооо цркнај ејјјјјј цело сабајле учам овааа глупа летература англио-американска пфффф сталин...малин..русијаа,уса ,германија ма што ми е бе гајле мене за нив уфф се нервирам имам испит за 10 дена а од моите 1000 страни нз ни 10 страни .. иако е на заокружување нема да го поминаммм....иако би сакалааааааа еден дел од испитот да го откачам инаку во мај на вториот дел од вкупно трите ке скренам ејј ке скренам 1700 страни наеднаш нема шансиии...дај ми воља боже да седнам и да учам сериозно инаку мојата животна шанса ке пропадне во вода а тоа најмалку го сакам...

На CharmedGirl и Springy им се допаѓа ова.
  3. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    love + :sun: =happiness

На teddybear, srcekrsacka, Cacy и 2 други им се допаѓа ова.
  4. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.149
    сдк дека треба да седнам да учам ама мене некако не ми се учи ,денов е прекрасен и ќе беше уште поубав ако можев да излезам и да прошетам малку а јас дома си седам ,се ќе беше подобро ако не бев болна оваа недела ...ке си ги завршев обрвските посовреме и ќе си уживав како и да е останувам во добро расположение

5. Lilliana

Lilliana Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    57
    Од кога знам за себе, дефиниција за среќа за мене била љубовта..
    Двајца, шетаат заедно, со некоја посебна, навидум глупава насмевка, кој човек што не е или не бил вљубен не може да ја разбере.
    И ете, кога дојде моментот, да го доживеам тоа, онака реално, надвор од моите соништа, надвор од мојот сопствен свет, се‘ некако ми изгледа поинаку, чудно ми е...
    Велат: „Внимавај што посакуваш, можеби ќе ти се исполни.“
    Навистина е така!

На L-enna, Izaabella и MandyLane им се допаѓа ова.
  6. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Сите ми зборуваат дека сум се променила,али вистината е дека престанав да живеам како што они сакаат!!!!! Живеам за својата бајка... а не за туѓите драми.

На bittersweet, zhap4e, Gordana10 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204
    Сакам да ти кажам оди си некако со други зборовиии нана на на! :rofl: :music: :ninja:

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    23.097
    Прекрасен ден, ма одличен што би рекла другарка ми :)
    Убаво време, конечно сонцето излезе. Пријатно кафе и прошетка со М., и вкусен сончоглед од паркот. Има ли поубаво нешто од тоа?
    Планови за вечерва има, ќе видиме дали и колку ќе се остварат. Ве оставам во пријатно расположение :*

9. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Времево е РААААААААЈ!!!!!!

На gingerchild му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Повторно сум жива...Се буди пролетта, се будам и јас од долгото зимско сонување, се будат моите чувства обвиткани во кашмирест превез од срма што блеска под сончевите зраци. Шепотот во мене се претвори во силен глас кој потпевнува на некое нејасно музиче и се труди да фати ритам на нежна зарипнатост. Очите ми станаа позелени, а душата портокалова, сонот испреплетен со уште понекоја сива слика, љубовта огнено-црвена, воздишката безбојна...
    Хоризонтот повеќе не изгледа недостижен, пердувести мисли го надмудруваат, му се потсмеваат, компасот почна да покажува север, срцето се топи на југ, утрото смислило нов исток, а западот нека се потруди некој друг да го скроти.
    И незнам зошто толку му се радувам на овој златен сјај, кога јас сакам сребро? Бесценетоста на илузијата и пркоси на реалноста. И сетилото за мирис станува се понапнато со надеж дека лесно ќе ја надмине алергијата од воздушната арома. Подготвена да играм криенка со сопствената сенка, кулирам под темните очила и го чекам предизвикот да ми стапне на нерв.
    И читам...илјадници мисли споделени во овој виртуелен свет, илјадници парчиња душа кои се будат и заспиваат, кои плачат и се смејат, кои доживуваат успеси и порази, се вљубуваат и одљубуваат...номадски души, кои не бараат премногу од животот, само подобро место да ги реализираат креативните идеи на својот ум.

На srcekrsacka, Magnolija, NoellePage и 2 други им се допаѓа ова.
  11. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    533
    Удобно сместена во седиштето над двете тркала си ја испробував силата и истрајноста. Гледајќи ги другите се топлев на сончевите зраци кои радосно одблескуваа низ синилото на езерото. Скришно подгледувајќи под наочарите гледав да се пронајдам себеси. И всушност не требаше да се пронајдам, затоа што тоа сум јас. Единствено се восхитував од глетката кога чадот се враќаше во своето огниште, а потоа појавувањето на пеперутикте кои го следеа мојот пат низ патеката. Беше волшебно. Но, сепак не и магично. Ми недостигаше нешто. Нешто се појави без да го видам. Доволно уморна чекам да дојде моментот. Тогаш ќе биде како во бајка.

12. Dinamickid

Dinamickid Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    27
    СДК дека денеска се осеќам евентуално !

13. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Што убав ден :mm: :sun:
    Парк беше преполн. Сите со една цел дојдени. Да учествуваат во Маршот за Мир.
    Па и јас :)
    Плакати безброј. Ишарани на разни јазици пренесувајќи пораки за мир. [​IMG]

Покрај тоа си се подновив и со нова марама, нова ланче буф и книга :)

На Cynthia му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Само што скршив чинија. Абе од авион да ја пуштев, немаше да се распадне на толку ситни парченца, едвај ги собрав. |(
    Сака некој порцелански заби? И тоа не е се. Доколку се јавите во следниве 15 мин. добивате гратис четири предни заби - три со цветче и еден со натпис made in China :rofl:
    Затоа побрзајте, количините се ограничени :D

На ines.h, Cynthia, AnaKarenina и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266

Јас си го шетав кучето. 8)
    Вие марширајте само и глумете лудило, а некој ќе фрла молотови коктели. Каков народ сме, не ми се верува. Не поддржувам насилство, ама ни па многу аир од христијанското сврти го и другиот образ.
    Ништо лично. ;)

А и сдк дека едвај чекам да дојде време на лубеници, мохита, сладолед... :sun:

:wasntme:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  16. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Ма нека болат и нозе и грб, кога битно го зграпчив денот. Грицкам семки од сончоглед и се присетувам на еден текст од далеките детски школски дни за продавачот на семки-кој купил, пишман ќе се стори, а и кој не купи па, уште поголем пишман ќе е. Се мислам кој беше пишманот во приказната?
    И да, имам сомнежи, мали,скриени,тајни.Стискајте палци на убаво да е
    Та та дијрест дарлингс и слободно повелете на сем(ЕН)ки

17. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    Ретки се моментите кога се чувствувам вака, инспирирано, задоволно. Ретки се и моментите кога се чувствувам слободно, без обврски, се чувствувам како денот не ми поминал залудно пред компјутер и сум ги завршила обврските на време. Доста е за денес работа. Направив се’ што требаше..од чистење до учење и пишување состави. Сега можам слободно да седам на компјутер до вечер, или да гледам некој добар филм ;)

18. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Што саботен ден ке беше ова! Од сабајле фрчат телефониве, на врата звонат, абе се разбудил цел свет денеска! Неможев да поспијам аман, не ме оставија на раат! И така како и секоја сабота си станав подоцна, сонцево ме расположи за мерак си пиев кафенце на балкон! Смајл Смајл! :)

19. ilovecupcake

ilovecupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    77
    Преуууубав ден. Се надевам така и ќе заврши. Времето е прекрасности, конечно пролет. Го сакам Скопје во пролет. Jа сакам и раздвиженоста на луѓето.

Убаво ми е. Среќна сум. Попладне исполнето со весели и добри луѓе, убави слики наменети за добра цел. :)

20. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Сакам да се вратам во времето кога на прсти се пребројував дали 4+3=7...

На Hopeful и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.