Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122
    Кога се решив да го мењам хедонистичкиот начин на живот што си го терав последниве година, две...не мислев да се претворам во пензионерка без желба и потреба за сонце и социјална интеракција. |( Никако да си најдам средина...

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.029
    Допаѓања:
    123.897
    Добро утро :)
    Иако велат дека расположението доаѓа од внатре,мене сонцето многу ме радува иако викендот не ми беше нај нај.Со радост станав,пиев кафе и едвај чекав да ги извадам новите штиклички и кошулка за на работа ^_^

Од утрински аспект,денот ветува многу,се надевам нема да дозволам заради нешто да се расипе.
    И на крај

Yes,I Do :mm: ,koј не?

На marama, Strumfeta93, Noemi и 6 други им се допаѓа ова.
  3. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денес ќе бидам среќна! Затоа што јас така сакам! И никој и ништо нема да ми влијае врз тоа!

http://www.youtube.com/watch?v=STKkWj2WpWM

p,s Епа покрај се', животот на крајот на краиштата е убав! :f:

На cigarce, IvanaMkd и eli25 им се допаѓа ова.
  4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Балетанкиииииииииииииии :D

Пролетна гардероба...
    Колоквиум....
    Тој во мислите...

Не е совршено... Нема ни да биде...
    Ама доволно е.

На Rock-a-Fella, Hipster, mims-89 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.834
    Алелујаааа, мај свит лоорд, Харе Кришнааа...
    Балконска врата отворена 100 % и внатре се улетуваат бумбар и пеперутка.
    Знак на што?
    Знак за пролет!

Ќе си се фрлам во кревет пак од убаиње!
    Шега на страна, навистина некое милно бубаче ми прозуи во соба. Чајче Ирско утро со тате на балкон и разговори за дрвцава дека не се пркнати. Се уплашија, ми вика, од студот.
    Јас не сум дрвце и не се плашам да пркнам.
    Ујеа! Си готвам пржени лепчиња, ќе тргнам со точакот на работа, па што сака нека е. Го видов вчера, исправен е, малу правлив но таман си е.
    Се радувам што мириса на пролет, нешто кратки фустанчиња, ноџиња, тетоважи, пивца, охохо!

сладолед до недоглед

секси погледи

мммм

плажа јас и ти!

Што и да е денес, знам дека лесно ќе помине.

И нормално хитот мој денешен:
    http://www.youtube.com/watch?v=YMgCpb1n ... re=related

На ines.h, mims-89, la-chicka и 3 други им се допаѓа ова.
  6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДК дека не сум наспана,од свраб(најверојатно пак имам инфекција на интимниот дел) кога се разбудив очите отечени со гурелки, кога се видов :o
    и нешто што највеке ми пречи-а од време на време ми се случува сакам кажам-незнам речам :worried:
    најверојатно од лековите што ги пијам е, баш прееска пресметував 11 години ги пијам :fubar: , организмот е веке презаситен од нив и само нешто шкрипи, а ме спречува да не дојдам до епи напад, и несмеам да ги прекинам, а за вртоглавиците згрешив што престанав да го пијам уруталот-сега пак почнав, оти ако без него сум ко пијана кокошка :rofl: и нискиот притисок придонесува за тоа :x
    и :!: го најдов професорот по Италијански на ф.б. :)

7. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    сдк дека си ги положив испитите тралалалала

и сега за првпат се решив да полагам колоквиуми да видам како е ... ај белки ќе ме служе истата среќа како овие две години со испитите. ако имате некој совет за колоквиуми давајте :D

имајте убав ден феминки мои :*

На marama, srcekrsacka, cigarce и 2 други им се допаѓа ова.
  8. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    СЕ УСПАВ!!!!!!!!!

и што убаво пеат бре птичкиве надвор. :rofl:

9. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Немам сила за ништо денес, станав рано и ми се спие - а не можам да заспијам...

10. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    ^^Шилеа, а мене ми улета мува вчера, како сум ја пцуела - не знаеш. Не ме остави да ја истерам до крај попладневната дремка :D
    И онака ко шизофреничар трчам низ стан - јеее пролет, море мрш муво пи*да ти....јеее пролет! :D

Него. Да бе, пролет, револуција. Кивање. Ау, делот кој НЕ го очекував, ама сепак, се радувам. Значи тука се цвеќенцата, тука се! :)

У последно време, приметувам, многу се мрчи сегде, и кој и да мрчи и за него се мрчи. Па и јас мрчам еве, и сите мр мр мр. Никој да каже - јеее! И си викам, ау, какво време дојде, да ти е страв да се израдуваш на раат, будала ќе те напраат. Као, у шмизл стил - шо и е на оваа шо ми глуми тука?! И иди докажи им дека само се радуваш, освен кога не мрчиш нели :)
    А ја мрчам, за некои работи као на пример - е да бе ти не слушаш турбо фолк! Не можам да ви опишам колку ме ежи оваа клише реченица. Не од причина што некој ми го наметнува својот скептицизам и неверни Тома attitude као единствена вистина, него си викам, луѓе, ќе пораснете некогаш?! Абе муабетот за она, што музика слушаш?!, го праевме последен пат у прва средно. Знаеш, 15 и кусур години поминаа од тогаш. Не ме тапшај со глупости за да го оправдаш сопствениот невкус или што и да правиш што подразбира тегнење на глас до Бишкек и назад со глуп, преглуп текст кој дури не ти се ни верува дека некој може да го испее, не пак да го повтори качен на маса со рака крената до таван.

И после се чудам со какви ми ти глупости не се занимаваат некои луѓе. Ама и такви мора да има, чисто за баланс.

Мојот баланс е постигнат до стотче и назад. Пресреќна сум после деновиве поминати со луѓе кои долго не сум ги видела, ниту ги гледам редовно од времињата кога излеговме од средношколските клупи, но ете, се сретнуваме и поминуваме толку многу време заедно, цели викенди и да не ти се верува како е можно ништо, ама апсолутно ништо да не се сменило. Истиот начин на муабет, истиот начин на зезање, истиот начин на дружење, и едноставно е СОВРШЕНО! Јас се воодушевувам секој пат. Како е можно? Абе ко вчера да сме се виделе и ете - кај што застанал муабетот, таму продолжуваш и денес. Магично е мајке ми!

А омилена тема - евоцирање на стари спомени. Толку се смеам секој пат. Мевот морам да си го потфатам. Па после ми се плаче. Времињата кога се чекавме на Рекорд пред Стефанел или Риплеј, на Југодрво, кога искачавме у Булевар, Аквадро, Бутлег, кафулињата у Безистен, идевме на колаче у Жито Лукс на Максим Горки, мирцашите од 103 и Сеир се собиравме на клупи на Плоштад, тука кај Лондон паб, ја пиевме првата текила у Метропол у кој мораше да влезеш у парови иначе муживе кутрите не ги пуштаа, времето кога се случуваа глупави бесмислени тепачки у стилу Бутел против Железара и слично, у време кога го чекаш последниот автобус кој иде у 23.15 од Југодрво иначе ќе го јадеш ежот пошто немаш пари за такси, време у кое со стотче се поминуваше у град ко господин, време у кое постоеше Мјузик Гарден у парк и пошто ние не бевме комерцијала него деца растени на Cypress Hill, Bjork, Jamiroquai и Pearl Jam, моравме да идеме само таму...
    И после, луѓето мрчат кога по разни портали и фејсбук сајтови на кои се појавува градот убав пак никнат и непрепознатлив, мрчиме ние, старата гарда од другарот Тито, за тоа - ех у наше време...и со стиснати солзи евоцираме спомени за тоа, како беше.
    Шо би рекла цурата од Скопје re-mixed, кога типот и вика, ме мачи градов,
    - иди си у друг град бе брат!
    Ерго, не ме читај ако не ти се свиѓам бе брат! Остај ме да си ја исплачам душичката за нешто што никогаш нема да биде.

И сакав уствари само да кажам, дека револуцијата почнува со неколку работи у боја, како во Pleasantville, ако ви текнува на филмот. И не секогаш луѓето позитивно реагираат на промени. Ама понекогаш толку е проклето убаво чуството што нешто старо сепак останува засекогаш и не се менува, како пријателите. Можеби не се тука секогаш и често, но ги има, и речиси се е исто како во времето кога ко најраскенкани клинки и клинци пукавме балончиња од хуба буба и ја вриштевме Sabotage на Beastie Boys.

Затоа јас секогаш ќе поддржам позитивни и рационални промени (разумни! пред се), но баш како Амели никогаш нема да го фрлам она старо, лимено кутивче во кое се собрани сите спомени од едно време кое веќе не е.

На mims-89, O.l.i.v.a, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  11. nataliaaa

nataliaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    ајде ако има некоја девојка од каавадаци и од околината нека ми пиши во лична порака.

12. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    СДК...чувството кога после долга зима,шеташ со боси нозе...

На Alesii, Gordana10 и Elennaa им се допаѓа ова.
  13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.469
    Допаѓања:
    91.843
    СЕ дотерав и се фрлам во поход, не за ловење на момци него за доктори :lol: Гајле ми е , соннцето ме повикува, па барем и мала прошетка ќе излезе од излегувањево. Договорив и кафе, а неделава ехеј колку се, морам сите да ги изреализирам. Доста легачење, се разбудив од зимскиот сон, овај де болкиве утрово ме разбудија.
    Него го сакам сонцево ама не можам од чизмите да се откажам, не и не. Колку ги сакам балетанките, толку ги сакам и чизмите ама ај времево за што е? Која љубов да ја откачам? Верна на чизми :wasntme:

Имајте убав ден ;)

На IvanaMkd, Hipster и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  14. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Денот е совршен.
    Времето исто така. 8)
    Вчера учев цел ден,ама се исплатеше трудот.
    За денеска завршив со обврски,на школо се враќам дури во четврток.
    Денешниот хороскоп феноменален,ми ги подотвори очните капачиња.Сега гледам и сфаќам појасно.
    Убавини.
    Уште само 9 дена ке ги наполнам фамозните 17 години. :rock: јееееееееееее.
    Уште сега знам дека тортата ке ми е најубава.Егзотик. :nod: :^: Знам и што ке си купам од собраните пари.
    Само да ме држи овој памет...
    Па за натаму здравје :!:

На Alesii и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  15. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Нема ништо подобро од сабајлечко неколку-часовно спокојно излежавање на омилената жолта лежалка на тераса, со чајчето од јагода во рака ..
    .. а да, и со состави за Гилгамеш и Ахил до тебе. ]:)

Тоа сонцето, пече ли пече!
    Малку фалеше да се соблечам по кратки пантолони и маица, но ветрето не ми дозволи.

Ги слушав Sóley и Nouvelle Vague, ги гледав снежните врвови на Галичица и замислував дека сум таму, радувајќи му се на снегот. Сите му се радуваат на сонцево, јас сакам снег.
    Знам, нопак девојче сум јас .. но ќе продолжам да си сонувам за снегот.

Имајте прекрасен ден девојки! :f:
    http://www.youtube.com/watch?v=iRHb2oMi ... re=related

На Shelea, Izaabella, mims-89 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Денот може не е совршен на изглед, ама затоа е совршен затоа што на овој ден, пред 13 години, во петок, во 9:30 наутро се роди една принцеза. Да јас сум. :D

Имајте прекрасен ден! :*

На tessi, femina11, srcekrsacka и 4 други им се допаѓа ова.
  17. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Не ме чекајте тука, одам да уживам под сонцето.

:hai:

18. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.068
    Допаѓања:
    12.054
    Чудно е кога чувствуваш дека врвот во врската го достигнувате кога одите заедно во читална да учите. Кога поштено си седнувате на два различни краја од масата и не се регистрирате. Едниот си решава задачи, а другиот си читка за реума. А сепак сте свесни дека сте еден до друг и сте исполнети, затоа што на крај не е битно дали сте на отмена вечера, во парк, во кафич, или здрвени на стол. Љубов моја мила...

Сакав и друго да кажам...
    Чудна ми ти мода со балетанка, капут,шал и хулахопче. Бре...

Убав ден е денес. Искористете го. А и наредните денови исто.

На marama, Izaabella, ines.h и 6 други им се допаѓа ова.
  19. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Сончево е денес, камо да ми се развелечеше насмевка и мене.
    Грст разочарувања се надокнадија по сталожениот период.
    Можеш да се разочараш од другарка, братучет, роднина, баба или дедо, дечко, љубовник.. но најлошо е да се разочараш од самиот себе. Можеби е проблемот што си имаш преголеми очекувања од себе, а блиските ти го билдаат егото и акциите ти се кренати.
    Ама не знам.. може е неправда. Некад на општеството му ствараш антипатичност, ретко..а ти се чини често.

Некогаш само една вест ке ти удри бокс, море.. нокаут.
    Ќе те повреди од левата страна на градниот кош или некаде подлабоко. Ќе те тресне асално од земја да не знаеш каде се наоѓаш. Изгубен во просторот и времето.
    Не е најтешко да изгубиш човек у смисла дека си заминал у твојот живот и си живее свој, блиску до тебе, а сепак ти се чини далеку или сте се скарале, се игнорирате. Не ми кажувајте у суперлатив у негативен контекст дека е најлошо тоа чувство има и полоши работи. И од лошото - полошо, и од полошото - најлошо. И се така ќе се врти морнарското кормило.

Опција: скип на денов.Ајт те молам.

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Е, што дочекав.. Човек да ме праша, во кој број влез живеам. А јас да се мислам, 2 минути. :fubar:
    Кој не напише сега два реда, за домашно, на која улица, кој број и каде живеам, еве на. :devil:
    Него, сакав да замолам, некого, што знае англиски, да ми пише во ЛП.
    Напишав еден состав, па ми треба малце помош, да ми корегира. :wasntme: Фала, однапред.

На ines.h и mims-89 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.