Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    И така, пак ме фати 4 часот. За 3 часа треба да станам и да се спремам за на факултет...

И не ми е гајле што поминав 3 часа обидувајќи се да научам само една скица, не ми е криво што толку време потрошив на цртеж, криво ми е заради тоа што од толку што сакам се да биде совршено, се да биде под конец, пропуштам многу работи. Некако се трудам да си го изорганизирам времето, ама не ми успева баш секогаш.

Не ми е криво што не сум наспана едно 5-6 месеци уназад, не ми е криво што се убивам од учење и од работа, не ми е криво што не живеам типичен студенстки живот, нималку. Толку жртви сум направила, сакам само сето тоа да даде позитивен исход. Дебелокожец сум, можам да истрпам многу, само се надевам дека тоа не ми е за џабе.

Еве дури сега и ми текнува дека пред некој ден, поточно на 5ти Ноември помина 1 година откако сум на феминава. Не знам колку часа сум поминала точно, ама едно знам, дека подобра поука од грешките на некој друг во животот, не може да се извлече. Колку само сум прочитала квалитетни размислувања, кои ме поттикнале јас да го вклучам мозокот, макар биле и во пишана форма, макар што не сум ги слушнала во живо. Некогаш си велам, колку сум среќна, со какви се проблеми се соочуваат луѓето денес. Колку само научив какви се луѓето кога пишуваат анонимно и кога никој не ги знае. Колку само среќата, љубовта, лутината звучат поинаку од оваа гледна точка.

Не сум оставила којзнае колку мислења, не ми беше целта овде да дојдам и да се натпреварувам за цветчиња, целта ми беше да видам како размислуваат луѓето навистина, да најдам некој со кој барем виртуелно ќе се согласам. И најдов и се запознав. Мило ми е за луѓето со кои сум си разменила збор два настрана и од форумов, било витуелно или во живо.

Исто мило ми е и доколку некој се насмеал на некој мој пост, или сум му помогнала некому. Тоа ми значи многу повеќе од ѕвездичка. И искрено се надевам дека ќе ми се множат годините тука. Зошто си го сакам форумов со сите позитивни и негативни работи кои си ги носи со себе.

На caroline.costa, Libera, Strumfeta93 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    СДК многу сум напната нешто и вознемирена,бре што ли ми е па мене??? :^)

На Grunge му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Утринско кафе додека си го планирам денот.Па и во зима.Мераци еден куп.
    Незаменлив момент,незаменлив вкус.
    Имајте убав ден,мене веќе ми започна со смеење после телефонскиот разговор со мојата посилна половина.А како поинаку,со него од другата страна на линијата.
    На здравје на сите што ми прават друштво со кафица во моментов.
    Have a nice day

На maca99, eli25, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    478
    СДК дека поубаво е кога надвор има сонце :sun:
    Денеска се чувствувам онака исполнето, моментално пијам кафенце [​IMG]
    нема да обрнувам внимание на мојте глупави колеги...туку ќе се радувам на убавото време денеска

На Rock-a-Fella и maca99 им се допаѓа ова.
  5. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    СДК рано си станав денес иако немам никаква обврска . Но не за џабе се рекло кој рано рани две среќи граби :!: :lol:
    Убаво ми дојде топлото млеко и нес кафето :)

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека јас стварно не знам во што се претворив... Не се препознавам. :x Останувам по цели ноќи да учам, од почетоков на школскава година имам испиено две шерпи за зимница кафе, раце ми се тресат, нокти гризам (што никогаш не мислев дека ќе почнам :x ), се претепувам од учење, буквално и пак не ми се петки. Не знам, стварно не го можам школово. Не требаше да се запишам тука, се каам многу, премногу. Дружбата, учениците и професорите ми се супер, не` учат на многу добри работи, тоа е она што го сакам, ама стварно не можам да постигнам. Денеска имам седум предмети од кои по сите седум испрашуваат. Цела недела да учам не можам да постигнам, а не па за една ноќ пошто денот нели сум го поминала во школо. |( Кој што да прави - јас учам, а едвај три петки ќе имам, четири четворки, три тројки, две двојчиња (од кои едното попрво МК ќе влезе во ЕУ, отколку јас да го поправам) и еден кец кој тек треба да се поправа, значи вечер пак бубање. :x Станува алармантно, сериозно.

Глупава сум, немам капацитет за тука, не слушав кога моите трубеа и ептен грозно се за*бав. Ете, тоа сакам да го кажам.

7. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Да ! Напната сум и ќе убијам некој :devil:
    живи жаби ми излегуваат од устата ... //
    само ако не се случи тоа што треба е тогаш ајде во бестрага

8. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    For the first time...after the summer...I feel ok,I realy feel ok...

9. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Не знам кога, и не знам кој рекол еднаш carpe diem. Или шо би се рекло на јазикот на кој говореше Блаже Конески, зграпчи го денот. А Трпе од Припор би рекол, фати го за муда бре мушки и не го пуштај.

Кои муда жити се, рацеве ми отекоа од муда фаќање, плускавци си напраив, не ме заебаај Трпе!

Значи се нешто се брзаме, вечно итаме, секојдневно бркаме deadlines, времиња, бројчиња. Ти трескаат со тупаници на маса - до утре ова да е завршено! До задутре ова да го направиш. Работиме до 16.00, после овој термин НЕ примаме пријави. Платата ќе биде пуштена на сметка до 17.00. Возот поаѓа во 10.34. Авионот е подготвен за примање патници - портата се затвора за 5 минути.
    Трчај, лази, летај, крши глава, гледај да зграпчиш се што можеш по пат.
    Па види молим те и во слободно време се брзаме.
    Морам да исчистам до задутре. Во 5 сум на кафе морам да побрзам. Утре мора да одам на вечера. Морам да ја стигнам онаа изложба.
    На одмор - ајде брзо уште оној музеј да го посетиме. Ајде брзо на плажа да не ни зајде сонцето.

Абре од пусто зграпчување на денот, заборавивме да олабавиме. Мускуларни контракции во секој миг од денот - затоа што треба да го зграпчиме. Ја мајката! А да го пуштевме, да легневме, да искулиравме и да си речевме некогаш - ма ич не ми е гајле! А?

Ја би. Шо знам. Некогаш преку глава ми е од овој хектички живот. Денес брзајќи се штикли ќе испокршев а баш денес ми беше важно да стигнам порано. И таман нешто ќе решиш и ево ти га Марфи ко манијачиште отвара мантилот и иде да те силува. Редовен факбади, јесте да. Еднаш го чув ова и го запамтив. А вистина е.

Како и да е, да ви кажам дека и мене Нептун ми мучкаше, ми местеше, и од денес наводно полесно ќе дишам. Нека се гони у три лепе. Бог на морето ли шо беше решил да се движи ретроградно. Јас сум Дијана, односно Артемис - журим да живим и да преживим! :emo:

На Kaetana, Sparks, Strumfeta93 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Викенд, В И К Е Н Д ми треба.

Ке полудам.

На Strumfeta93, Rozich, Monna.Monna и 4 други им се допаѓа ова.
  11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Проклетство.
    До кога невини животи ќе страдаат поради брзо возење на несовесни лудаци?!?!?
    ДО КОГА????????????
    Ви дале волан во рака....А вие? Помислете барем еднаш на оние што ве чекаат дома, дали сакате на парчиња да ве однесат други или сакаат вие жив и здрав да стасате?
    Алкохолот ја одзема совесноста... И човечноста....

Почивај во мир Б! ;( ;( ;( ;(
    Жално, толку млад живот згасна ;( ;(

На MacenceEna, Divinebutterfly и SexyLady им се допаѓа ова.
  12. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Се смеам.
    Во сред колоквиуми, сите се толкуу напнати а јас со едвај некоја комбинација научено се смеам.
    Добро, дали животот ќе ми заврши ако не исчистам некој предмет преку колоквиуми?
    Зарем малку проблеми не мучат па да си ја тепам главата за еден мочан колоквиум, и што ќе го положам пример првиот и може вториот ќе го паднам како крушка :D
    Понекогаш ми се несфатливи луѓето.
    А јас не сакам да се замарам ни да си ја трескам главата, да паѓам во депресии и да се колкам со дијазепами, да плачам, да не може човек да ми се доближи ... абе ајде глупости ... три испитни сесии има, ако сум на колоквиумите под црвена линија во ред, што да правам сега да се утепам? има и презапишување и едно и друго, не е дека е страшно кривично дело. Ако е работата за стипендија, секој со просек над 7.5 може да аплицира, а тоа го имам дури и јас, ама пошто кај луѓево кои ме инспирираа за постот не е за стипендија, тогаш не знам на што да ја препишам кривицата. Можеби на глумење лудило и поминување на сите граници.
    Многу ретко си дозволувам да не спијам цела ноќ, и тоа она ептен зорт кога ќе ми дојде, и многу ретко си дозволувам да сум напната две недели уназад заради еден, и само еден глупав колоквиум и да сум исфрустрирана и лута на цел свет, дерачки настроена и цело време накострешена. Глупости.
    И мора цел фејсбук да знае дека јас имам колоквиумска и дека мочаната хемија има 1500 страни. Дека некој седи и сите ги учи. Ахам да, јас еве како и секое утро штотуку ја испив нафтата.
    Не знам, можеби јас грешам ама факултетот глупав мене не ми е баш на прво место.
    Е така, за добро утро еве ви добар пост, а јас денес ќе седнам да поучам откако со другарките ќе си испиеме кафенце и ќе мавнеме некој трач муабет. :D И утре на полагање, Оу јеа :rock: Имајте убав ден :)

На la-chicka, stylishh, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    СДК:

Ako treba da je kraj,
    Neka se odmah desi.
    Ako treba da je bol,
    Skupi ga i podnesi.
    Ako treba da je život,
    Samo duboka tuga,
    Ako ovo bude kraj,
    Znaću da nije ljubav.

http://www.youtube.com/watch?v=GK_-lRAkUIs

14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Конечно убав ден. пупупу, да не го урочам.
    Мал зрак сонце денес кај мене, полн со надеж.
    Убаво беше чувството да отворам очи и да го видам него рашетан по куќичкава моја... И желен за гушкање.
    Убаво е и што се договорив да го поминам денот кај другарка во играње на друштвени игри и муабети... И кафе, секако...
    Отидов на спремање. И шетање.
    Фемино, те сакам!!!

15. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    Дека треба,секогаш да си имам на памет колку постојат полоши луѓе од мене,му се заблагодарувам на Господ :!: што сум она што сум,и за она што го имам,без разлика колку е малку или многу,ке продолжам понатаму знаејќи дека има сила во мене која што ме води и упатува секогаш кон добрите работи.По овој пат по кој што одам ,јас сум сум сигурна дека е вистинскиот пат ,и дека решението на моите проблеми ке го најдам ,затоа што ме води Бесконечната сила ,и затоа ке имам сила и ке се соочам со проблемите ,нема да ги бројам само падовите ке ги бројам и моите успеси,ке погледнам во моите најблиски ,и ке кажам колку сум среќна што израснав покрај такви родители и браќа и сестри,ке погледнам кон својот најмил ке кажам супер што те имам ,без тебе јас не сум јас,ке го започнам денот со овие мисли знаејќи дека не е лесно секогаш,и ке си легнам со мисла дека ,Бог ми ги дава сите благослови и дека и овие проблеми ке поминат :)

На Divinebutterfly и maca99 им се допаѓа ова.
  16. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Некои луѓе навистина немаат осет!
    Звонат во 7 сабајле :fubar: Ајде да беше битно,ама за таква глупост мислам стварно претеризам.
    Се излежавав до сега,сонцето ми направи мерак,и добив голема желба за една генералка.Ова ретко се случува,а кога веќе е тука,ајде да го искористам :lol: Напоменувам дека под генералка значи и ослободување од сите непотребни работи од типот-можеби ќе ми се најде :^) Така натрупав еден куп непотребни работи,па кога ќе се селам ни Господ не ми помага :x Некои стари алиштенца ќе му ги дадам на еден циган кој секој ден поминува до контејнерот :doh: ,колку тажна слика ми е.Еднаш појдов исто да фрлам некои летни маички и кога го видов го прашав дали сака да му ги дадам.Ми рече дека има 3 дечиња малечки,ама дека ќе им ги чува кога ќе пораснат ;( Многу жално е навистина,посакувам на секој што пружа рака за просење да му дадам пари бар за еден сендвич.Оосбено кога ќе видам стара бабичка или дедо [​IMG]
    Господе,да си дал на сите барем храна и покрив над глава! Зошто некои заслужиле луксуз па од незнаејње што да им прават на парите прават секакви гадости,а некој нема ни за корка леб! Со што не заслужил?Не е фер!!!!!

Сега одам на чистење [​IMG]
    :coffee: Наздравје :)

На Hiii, Divinebutterfly, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.152
    Сакам да кажам дека добивам анкиозни напади од сихронизираниве серии. Дали само мене ми делува вака синхронизирањето на серии. А бе исти гласови да слушаш на која и телевизија да пушташ. Дефинитивно мава на психа. Кој измисли аман веќе.

И друго сакам да кажам. Времево убива, ама убива. Вчера си го преспав цело попладне и пак вечерта рано заспав. Ја не знам што е со мене. :?: И ми се јаде една убава чоколадна торта. Е ваква една

и ми се пие едно капучино

На Divinebutterfly, LivingGlam, Phyramide и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    СДК дека сум многу порасположена кога ми е убава косата. :nod:

На Grunge и Chocoholic им се допаѓа ова.
  19. Calipso

Calipso Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Добро утро и убав ден!
    Денес се надевам ке биде убав ден ,маглава нешо не ми е ок ама есен е нели а јас така сакам есен :rock:

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Денес по распоред имам 6 часа, ама имам пред час, што значи 7 часа. Ај барем, од сабајле ќе ја избегнам гужвата ако не друго. Имам 5 испрашувања за денес, од кои само 4 научив. Ама јас кога учам, сакам да сум наспана, некако многу ми е глупо, да не спијам 10 саати барем. Сакам да се изнаспијам, и после ако треба цел ден ќе учам. Ама тоа, нема шанси да се случи, така да чорба.
    И да! Реците драгичка! Покрај двете тројки, и едната четврока во дневник, се најде и петка. По ликовно. :dance: Што друго може да биде.. ај до крај, има време. :angel:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.