Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Сакам да кажам ЗДРАВО на сите, пред малку се зачленив на форумов. Ама ве читам веке две години :)

2. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Update за британчево ...
    Ми ишол игнор на пријателството, сигурно бидејќи немаме ни еден заеднички пријатели, ама после изгледа кога му текнало дека сум јас ми пуштил покана и еве сега го прифатив и ми пишал -
    How on earth did you find me on Facebook, wow you have amazing powers :rofl: и нанана како си поминал ваму таму и сега веќе е во Лондон :( Ај, барем кога ќе одам во Лондон ќе си имам другарче ... :(

На Adi888, macence85, ludoto19 и 35 други им се допаѓа ова.
  3. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Го знаете ли чувство кога ќе видите нешто и знаете дека е створено за вас?
    Епа така јас се чувствував кога го видов мојот нов фустан, љубов на прв поглед. Какви мажи, каква љубов. За мене љубов е модата никогаш нема да те разочара, секогаш те изненадува и не се плашиш дали еден ден можеби мистериозно ќе ја снема.
    Еееее мои драги девојки тоа е љубов каква нема :)

На mims-89, Loritaa, anabel-a и 2 други им се допаѓа ова.
  4. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Да ме видеше некој уште по сабајле многу ќе се чудеше...поправо и јас самата на себе се чудев.Сите негде шетаат а јас дома бришам прозори,пеглам завеси,местам...тоа баш не личи на мене. :lol:
    Одкако завршив морав некако да се одморам,па он се понуди да се прошетаме и да ме носи во слаткара,конечно да го јадам моето убаво благце. :P А вечерта на пица,да почасти што зема плата. :)

На AnaKarenina, anabel-a и marama им се допаѓа ова.
  5. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Еве ме мене:

:)

На 1209, cinderella5, la-chicka и 13 други им се допаѓа ова.
  6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Моментално сум у фаза „паничам за иднината“.
    Досадата е опасна. Сега и да ми се спие нема да можам да заспијам.
    Глупости.
    А не ми е ни гајле.
    Зашто секогаш тие што си живеат од ден за ден си поминуваат најлесно?

На Kasha му/ѝ се допаѓа ова.
  7. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    4.273
    Се менува сметањето на времето. Поместете ги часовниците за 1 час напред. Ако е сега 2:00, по ново ќе биде 3:00 и така до 29 октомври, после назад.

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    5.469
    Нема поубаво чуство од тоа да се чуствуваш убаво во сопствената кожа.
    Чај од нане, прозорци ширум отворени и делумна тишина. Го вдишувам свежиов воздух со затворени очи и патувам низ престојните месеци, наместо ретроспектива на настаните, доживувам некој вид на премиера со паметот. Сеедно, се сакам таква, прецизна, фантазерка, визијата е моето второ јас.
    Миров и тишината по улиците е слаба, знаело Скопје да е и помирно за викендите, но не ми пречи.

Вечер со многу љубов и зборови, некои залудно изустени, некои на место, а трети потребни- ама заборавени.
    Паметно пее Мерлин- ал најбоље је кад у животу имаш неком ским можеш лако да шутиш.
    Енивеј...
    Се сретнав со мој на времето удварач , си го скоцкал топ животот, под рака со убава висока девојка, а и тој променет во целост. За момент ми се врати цел филм од неколку години, денес во 60 секунди.
    Настан по настан, во боја, блиц флеш кажани мегусебно реченици, сите спомени очигледно одлично ги чувам во себе, кој знае тој.
    Се поздравивме кратко ние 2ца, многу краток контакт, без за да го прошириме контактот од 2ца, на 4ца.
    Наше време, си реков во паметот, и иако не му реков, баш ми е мило за него. Ме изненади таа преродба, неочекував таков подем некогаш кај него, среќна сум , длабоко од мене излезе некоја насмевка, та дури и се завртев да ги погледнам уште еднаш така фатени за рака, сплотени.
    Не се враќам на стари симпатии, но вечерва ме удриа спомените кон тоа време, веројатно бидејки се јави каењето за потценувањето. Секогаш го сметав недостоен за мене во секоја смисла, бед бој, немав никогаш симпатии, а ете филмот ме врати и тресна во лице за се спротивно.
    Нема време што брише спомени, и убаво е тоа.
    Лошите се во главата, а убавите врежани во срцето.

На tweety26, marama, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Што од обрвски што од тазе возбуди,сон не ме фаќа сфаќајќи колку неочекувано се може за миг да смени, дури и кога најмалку очекуваш. Феминки, Ноел ќе биде мама,а гордиот иден тато не можеше да биде посреќен. :party:

На thinkerbell, Mayyya, Beauchamp и 25 други им се допаѓа ова.
  10. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Си ветив нов почеток. Не знам ни пак од кај да почнам. Тоа е најтешко .. ПОЧЕТОКОТ. Сакам толку многу работи да направам, да кажам а ми се чини дека ми се отсечени и главата и екстремитетите и од мене останал само трупот.
    Damn it!

Толку многу сакам, а толку малце можам.

На baguf4e, tweety26, IvanaMkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Утрински повик и замурливи, но радосни лица.
    Брат ми ќе си дојде за саат ипол (отприлика). Со душа чекам да му го слушнам гласот, татко ми вели дека на телефон му бил некако сменет.
    ______________________________________________________________________________________________

-Од твојата сестра

На 1209, marama, NoellePage и 3 други им се допаѓа ова.
  12. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Ох, колку боли навредата од најблискиот....
    Од оној кој од раце ти јадеше, да те гризне за прстите...

Ох, зошто таа злоба, зошто ти заледило срцето???

Сети се на моите очи кои верно те следеа и беа секогаш тука за тебе. И во добро и во лошо...
    Вака ли заслужувам да ми враќаш???

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Денеска е недела.Денеска треба да одам на пазар и да си купам тиркизен лак и месо боја.
    Денеска морам да ја правам роденденската торта со мама. :rock: Денеска треба да правиме пици со мајка ми.Денеска треба да седнам и да научам физика :( Денеска треба да одам на прошетка(ако е убаво време и ако се јави детенцето) :D Денеска треба да средувам по дома.
    :headbang: Ах плановии,планови ...

14. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сакам да врне,да истури,што е ова со времево суша невидена уште од сега високи темнператури,а летоска што ке биде,ке немаме вода за пиење.

15. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Бидете среќни без причина... како дете... Проблем е ако сте среќни со причина... тогаш таа причина може да ви биде... Одземена!

На girl.23, Gordana10, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Разгледници од Постојната јама и разни брошурки од туристичките места, сликите се прекрасни. Но, бато вели дека тука било поубаво. Ќе му верувам.
    Бонбоните што ми ги купил ми се плеткаат низ јазикот и ми се лепат за забите, а ми купил и две шноли за во коса и обетки со едно мало бело и едно поголемо светло сино камче. Ќе ми одговарале на фустанот.
    Блеска додека зборува, очигледно си поминал многу убаво, но се чувствува оној носталгичен трепет на гласот, кој полека се губи..

Купил чоколади, многу. Деновиве ќе станеме прасиња, а од следната недела - вежби и диети. :D
    [​IMG]едни две се потполно исти, а другите имаат различни вкусови.
    Купил сувенири, ама нив и неколку разгледници ќе им дадел на пријателите/ките. Ако, ако.
    Ми донесе и две ќесенца кафеав шеќер, оти никогаш не сум пробала.
    Ми донесе и три топчиња за голф, за спомен да сум ги чувала.

Ми донесе приказни, искуства, случки... тоа е важно и за мене, и за него, и за домашните.

На bittersweet, girl.23, NoellePage и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Недела... единствен ден во кој ја имам способноста да нејќам.

Одамна немам шкртнато некој збор. Се чувствувам виновна. Пред себе, пред моите соништа кои што ги чувствувам дека се позади мене, но страв ми е да се свртам, оти нивниот поглед ќе е со голем презир. Знам.

Иако не целам кон буквални височини, целам кон интроспективни корекции... најстрашното е што треба да се корегира децимала од мојата целина, ама немоќ ли е, инертност ли е... мајку му.

Глупи прашања, скроени ко за во недела.

Времето тече, јас стојам...

Во тешење почнувам да се убедувам дека некогаш, убаво е да се застане - само така се гради убава идеја за фалшовите во секојдневието.

Но... после детекцијата следува акција.

... а што се случува кога единствената препрека за акцијата е страв?

На zhap4e и mims-89 им се допаѓа ова.
  18. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Од најраните годинки го паметам нежниот стисок на мајка во една ладна соба, со намуртени луѓе во бели мантили. И зошто, се прашував, кога оние кои лежат на креветите треба не да се муртат туку да кршат се околу нив ради болеста која ги снашла, а тие потопли и помили. Вовед за понатаму, така му доаѓа. И се сеќавам на една Ромка, го држеше главчето на детенцето да не мрда и замислено гледаше во ѕидот. Мајка и таа.
    Тато, еден добар човек кој знаеше се. Колкаво е небото, зошто е црно, а не бело, што има на другиот крај на светот, каде тој завршува, а тато ги знаеше и најдобрите приказни. Тато се правеше фраер оти јас го гледав со восхит.

Арно вика Гане, знам си го врутокот, солунот не си го знам. Кој ќе ти каже што и каде понатаму, дали се враќаш или продолжуваш, мада секогаш е и тоа и тоа, колку да не тапкаш во место. И кога константно е само тоа дека тато знае се и денот кога си се родил, за што би правеле муабет понатаму...

Полнолетство, ќе ги правам работите кои сум ги почнала од 14, легално. Па и баш во овој месец, да бидам плукната на Марта, со триста ума преку целата година. Па и овен со подзнак вага, цел живот контрадикторности, каде попрво да балансираш. Успех нула, обично си чучам на едниот или на другиот крај. И некако се научив убаво да ми биде така. :emo:
    18че бе, сакам нешто ново и некој нов Стрелец или Лав или евентуално Овен :D А и времето е баш срце да ти заигра :inlove: Ај да не почнам да ги набројувам благодетите кои му ги нуди животот со мене оти јас веќе доволно се научив да се сакам набројувајќи си ги во главата, на дело сега, со картите отворени и се.

Прекрасен ден :)

На bittersweet, antonina, LivingGlam и 23 други им се допаѓа ова.
  19. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    На JuLleE, NoellePage, glow и 3 други им се допаѓа ова.
  20. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124
    Уффф.... :@
    Као кје успеам.. :?:
    Каоо?
    Толку многу лекции за учењее.. :$