Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191

Се наежив :D изгледаат како да они само гримаси прават, како да не се нивни гласови :o Алал да им е :bow: ги оставија другите изненадени :D Во право си Џули, човек треба секогаш пред да осуди, да провери дали е така или не како што мисли :)

На zhap4e и AnimeHQ им се допаѓа ова.
  2. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Да,и мене ме изненадија позитивно.Браво за нив,каков талент. :clap:
    Надворешниот изглед може и тоа како да излаже.

3. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Додека некој друг бара дечко со мотор, јас барам дечко што чита книги и пишува поезија.
    Има ли такви? :?:

На Lov3, Shelea, Nevermore и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Сакам да кажам:
    Најпрво здраво до сите, нова сум но се надевам дека ќе се вклопам бргу.
    Денес беше интересен ден, но се надевам дека ќе спијам подобро вечерва. Овој ден некако брзо ми помина , во мечти, фантазии и неразбирливи мисли. Прочивав интересни работи, научив нешто, се на се просечен ден. Се надевам дека ќе успеам да го одржам режимот на вежбање, колку за кондиција. Се надевам дека сите ќе имате прекрасен ден.

На Divinebutterfly, mims-89 и zhap4e им се допаѓа ова.
  5. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Ејј,
    луѓе сме грешиме, но треба да учиме од грешките и да не ги повторуваме... И јас имам свои мани и доблести, но кој ги нема? кога некој сакаме и како таков треба да го прифатиме...

Дали поради еден КИКС треба да фрлиме нешто што сме граделе со години? - Не, не треба, се можеме да решеме со еден убав разговор, и тоа како. Ништо не се решава со викање, кршење предмети по куќата - читај, некој тоа со тешки маки го спечалил, а ти? Ти што правиш? дали си се запрашал воопшто? :fubar:
    Во Еден момент цел свет ти беше убав, беше среќен што постоиш и што ме сретна мене?? додека, во друг момент, тој свет се сруши и гледаш како сите наши, заеднички соништа, надежи пропаѓаат, ти само стоиш и не правиш ништо за да биде подобро. Зошто?? :?:

На Divinebutterfly и Gordana10 им се допаѓа ова.
  6. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    само ова.

На IvanaMkd, anabel-a, AnimeHQ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Оној кој е навистина храбар да ви ја прости секоја грешка, кој умее да си ја згази гордоста и да се сврти повторно кон вас, оној кој е доволно јак да ве побара повторно и не се јави да се плаши и покрај и не се плаши да ви заѕвони и покрај толку спуштени слушалки само за да ви го слушне гласот, оној кој се осудува да ве најде и после „Ова е дефинитивно крај“, кој става се на коцка за да ви се врати... ТОЈ Е ЧОВЕКОТ КОЈ НАВИСТИНА ВЕ САКА!

Не верував во горе пишаново додека не сретнав ваков човек.Сега за сега е вака, и се надевам вака и ќе остане зошто ми мами искрена насмевка на лицето.
    И да знаете има вакви машки, и не се овие зборови фантазија на секое женско.

На Divinebutterfly, Breezy, x.Daisy.x и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Не ми се учи. А треба да ми се учи. Чувствувам вина што не фаќам книга, али одамна се научив чувствата да ти потиснувам доле. Уствари, ај ако не ке прочитам нешто. Феминки, држете ми среќа за петка географија. Без неа- нема да се гледаме. :| :?:

На AnimeHQ, Roxanne, loveBlair и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. loveBlair

loveBlair Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    19
    ^ ти држам среќа.. искрено и мене ми беше таква ситуацијата но за среќа училишниот фотокопир се расипа па сега нема тестови цела недела.. уживанција.... :lol:

На Roxanne и Princess.S им се допаѓа ова.
  10. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    ^Ех, богами уживате. Ама ја не се плашам од тестови, туку од испрашувања. Реално, многу подобро се изразувам писмено отколку усмено.
    Фала што ми држиш среќа. :D :* :*

11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.672
    Допаѓања:
    253.032
    Да си ми жива!
    Затоа и помал е бројот на жени кои имаат кратки коси. Не е за секого, па затоа спасот е во долгата коса :D .
    Исто и за црната боја на коса. Не секому му стои ваква боја.

На Hipster и marama им се допаѓа ова.
  12. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Слушав мелос запрашен од брзања,нови т.н хитови, но секако не и заборавен. Во позадина штурчеви свирежи кои по толку слушања тек сега ги забележав-значи сепак не сум слушала добро, се до сега. И така ме наврати во невини летни ноќи во дмнина, кога чекорев накај дома низ замрени улици, тек тук со понекој отворен прозор и глас од телевизор и понекое брмчење на кола. Се беше ирелевантно за мене, само чекорев, толку слободно и уживав во тој летен свиреж на штурците и штипењето на летната квечерина и разладената коса. Не мислев дека толку мали работи, се способни да ти фалат толку многу.
    Гушкајте ги убавите спомени, оние другите, нека ги однесе ветрот во небиднина, за да не ве сопнат никогаш.

На IvanaMkd, TeddyGrey и mims-89 им се допаѓа ова.
  13. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Сте се запрашале ли некогаш кога стравот од неуспех е најголем ? Тогаш кога се наоѓате уште на самиот почеток, некаде близу до копното, кога не сте ни запловиле сигурно, кога сте далеку од целта. И секакви мисли во глава тогаш можат да ви пројдат. И не чудете сте зошто сте слаби суштества штом почуствувате опасност да го загубите она кое за вас значи ЖИВОТ. Не чудете се зошто срцето ви чука како збрлавено.
    Се обидуваме во тие моменти да се контролираме како да божем тоа е во наша моќ. Рационално расудуваме и заклучуваме дека нема простор за паника, дека ние на крајот секако ќе успееме ако се бориме. Ама никој не може да ни го смири стравот, никој не може да го смири она таму од левата страна кое никако да престане, штом чувствува дека опасност го демне, штом знае дека има борба за живот или смрт...
    Слатка е онаа недостижна победа, оние недопрени брегови, оние неоткриени тајни на животот. Копнееме за неа како што копнееме за живот. Нетрпеливи сме времето да реши се во наше име, па полудуваме од немоќ, а најмногу од страв.
    Барав нешто што ќе ме убеди дека не мора да стравувам секојпат кога шумот на лисјата ќе ми ги прекине мислите. Барав ама не најдов. Не можеш да најдеш лек против нешто што е неизлечиво и природно.
    Важно е да останеме тие КОИ сме. Важно е само во бурата од стравови да останеме ние, а не оние лажни херои што глумат дека добро е се, а не е. Плаши се кога ќе се плашиш, и плачи кога ти се плаче, смеј се кога ќе се смееш ако навистина сакаш да живееш. Биди човекот во своја кожа. Човекот кој размислува, човекот кој се плаши да го изгуби најдрагоценото, човекот кој е силен да им пркоси на сите тешкотии, човек кој некогаш се чувствува изгубено, човекот кој некогаш ќе се најде, човекот кој е сам по себе единствен.
    Некогаш ќе донесуваш и тешки одлуки. Некогаш ќе поминат и денови па нема да знаеш ни од каде да почнеш. Некогаш ќе се чувствуваш притеснето па ќе одлучиш наеднаш и ќе згрешиш. Ама живот е тоа, а ти си човек со сопствени желби и сопствени цели и се бориш на свој и единствен начин да дојдеш до оние недопрени брегови.
    И никој никогаш не би можел да те осудува за тоа како ти се чувствуваш и дали правилно се бориш и дали правилно одлучуваш. Се е небитно додека ти се бориш и додека и покрај стравот продолжуваш да одлучуваш. Чувај ги оние што ќе ги разберат твоите соништа. Некогаш е доволно и само нечие присуство за да го тргнеш стравот од себе и за да повторно го фатиш кормилото. Некогаш ти треба збор, некогаш тишина, некогаш ти треба рака, некогаш си доволен и сам на себе.
    Некогаш е вака, а некогаш е поинаку.
    Секој со својот начин.
    Секој со својата борба.
    Секој со својот страв.
    Ама сите со иста цел...
    Сите ги сакаме нашите соништа. И сите ги шириме нашите прегратки за да ги прегрнеме и никогаш повеќе да не ги пуштиме. И некогаш ги наоѓаме во нечии очи, а некогаш ги наоѓаме и во нечии насмевки, ги наоѓаме под ова небо ги наоѓаме во мали и големи нешта. Некогаш се мали, некогаш се можеби апсурдни, некогаш се големи ама сите тие се наши соништа...
    Тие се доказ дека стравот во нас опстои. А стравот пак е доказ за нивната значајност, за нивната потреба.
    И затоа плаши се кога ќе се плашиш, и не вели дека се е добро ако не е.
    Стравот е доказ дека нештото силно го сакаш.
    Оди по него!
    Оди по своите соништа! Можеби по пат ќе ги изгубиш во една форма, ама ќе ги добиеш во друга. Не застанувај тука.
    Сонцето повторно се раѓа наредниот ден, а впрочем никогаш не е исто.
    И твоите соништа добиваат секакви бои.
    Следи ги !
    Мали или големи...
    Во нечии очи и нечии насмевки...
    Во нечии прегратки...
    Под ова небо и над него...
    Во една или друга форма...
    Следи ги !
    За нив живееш.
    За нив постоиш.

*Имајте убава вечер, ве сака Ани :hug:

На Keep..Smiling, julie77, lunicka и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Монотон ден. Традиционален понеделник. Депресивен ден.
    Утринско кафе, школо, наредниве две саботи исто така школо, компјутер, лав сонгс и спиење.
    И што? Ништо продуктивно.

Kако и да е.. Неделава треба да го запознаам Него. Мојот идол, фаворит, Бог.. А за физичкиот изглед пак да не зборувам. Само на сон седев со него на кафе и ми мудруваше и советуваше за актерството, разговаравме.. А сега, е сега тој сон ќе ми се оствари. единствениот ни Сашко К. во придружба со останатите двајца од славното дуо-трио.
    Влегувањето на драмски пак ќе ми биде дрим кам чру индиид. Ама за тоа здравје, како тргнала работава по интересен пат сум се заодела. Лебдам, летам.. Само чекам повик и мислам дека ќе се измочкам :$
    Туку, дај временцево барем на ден нека се расипе колку да фатев книга. Сонцево не ми дава да седам помеѓу четри ѕида и да учам.

На Doozy, Cacy, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.303
    Допаѓања:
    158.255
    О ла ла повеќе од Ну хаус.
    Каква измишљотина е ова?! Има ли боље од брцната лажица у нутела?! Нема! Има ли подобро домаќо мачкање на палачина со Нутела,плазма и банани?! Нема! Све друго е бес и ширење ерес со нејзиното величество Нутелата. За сите други специјалитети со крем,ви го препорачувам Нукрем,одличен е!
    Обиди се,не!

*си пушта штоперица*

На NoellePage и Gordana10 им се допаѓа ова.
  16. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    :l:

На IvanaMkd и baguf4e им се допаѓа ова.
  17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    СДК уште малце Antenna 5 Love songs! Кој е за????
    Единствениот пат кога уклучувам радио,и тоа во Бугарија,пошто ми недостига да сум во Македонија...И кога ќе го слушам Ерик,баш се радувам :) Понекогаш и песна ќе си побарам па ми ја пуштаат...Па си се релаксирам. Тие се причината поради која го сакам понеделникот :) Денес реков нема да се нервирам,само ќе уживам...
    Имајте убава ноќ :*

На LilBaby, AnaKarenina, IvanaMkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    СДК дека се заљубив во овој

Ноква само што започна.Ке биде прекрасна,ке се дружам со мојата најголема љубов...книгата.

http://www.youtube.com/watch?v=1Zh2an39 ... re=related

Имајте пријатна вечер.

Прикачени фајлови:

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  19. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Сакам да кажам дека имам жебла да ви пратам линк од една еротска македонска страница ама се плашам да не има некоја под 18години бидејќи пишува за над 18+
    А случајно ако има некоја што сака да ја дознае може ЛП.

И друго сакав да кажам дека денес денот ми помина некако досадно, глупаво.
    Каде и да се завртиш се паметни луѓе и навистина се прашувам од каде можеа сите талку паметни а излезат :^)

20. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    СДК денес е роденден на мојта JUMBOOOOO (мојата најверна другарка) знам дека ќе го прочита ова и сакам да знае дека и посакувам да биде мнооогу среќна, сите нејзини желби да се исполнат, да се дружиме и коа ќе бидеме бабички, да се смееме и плачеме заедно, да знае дека планирам уште мноогу време да ја нервирам и замарам и дека ја сакам нејзе најмногу од сите :D :party: :party: :l: :ninja:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.