Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Велигденска генералка удрив на мојава соба додека моите се занимаваа со останатите соби.
    Сите ситнурии, книжулиња, честитки, фотографии и уште многу предмети кои навраќаат спомени ги најдов убаво наместени во кутии наредени во плакарот. Ги отварав една по друга, дел од тие предметулчиња ми намамија насмевка, дел ме натажија.
    Куќата е чиста, ручекот не собра сите на маса после цела недела.. Неможевме да се изнакажеме.
    Си сваривме кафе, имавме благце и гледавме филм.
    Одамна не сум имала ваков семеен крај на уште поубава недела.

А најмногу ме изненади пакетот кој ми стигна по пошта.
    Писменце, книга и слика од внучето мое како си ужива во мешето на братучедка ми.
    Ах, уште три месеци и милото детуле ќе си ја запознае најдобрата тета Синтија.
    Многу ме изненади подарокот, веднаш и се јавив и си поразговаравме.
    Сите моменти од денов ги премотувам со секој вовлечен дим од цигарата и се подготвувам за нова недела, нови предизвици и нови докажувања.
    Оптимизмот си го враќам и со крената глава шетам низ Скопје.
    Секој удар кој ми бил нанесен ме прави посилна. Благодарност до сите кои ме повредиле или навредиле.
    Вие ме направивте она што сум, Силна.

На bittersweet, Adi888, LilBaby и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    1.689
    априлилили

3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК и април стигна, а денов некакво обележје има...а што е со останатите денови од годината? Зарем сега е официјално, а останатите денови се неофицијални? Мене воопшто не ми е нешто интересен денов.

Интересна беше вечера таа иницијатива за земјата, да се исклучат светлата, не велам дека е погрешно, не е само за светлата, туку и се останато, иако малку и не вреди само да е еден ден, нема ефект.Пак ќе прашам, а што е со останатите денови од годината или не се важат? Излегува како, шест дена уништувај, седмиот одмарај или како да миеш садови, а не си ги исчистил како што треба.И после ефект очекува светов од тоа? Трагедија. После ќе се распаднела земјава, па нормално, незнам што не е јасно тука.

На anabel-a, Hipica и zhap4e им се допаѓа ова.
  4. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    1 Април?Денот на лагата?What a day...

СДК дека за добар македонски политичар секој ден е денот на шегата./:

Ај чао.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Цела година лажеме за да на први април не даруваат со орден на трудољубивост.
    Алал.

На IvanaMkd, LilBaby, Hipica и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    ЕКСКЛУЗИВНО ЗА АПРИЛИЛИ:
    Љубе и Велија видени на кафе на Ленинова !!
    Бензините поефтинуваат за 63.5 денари !!
    А1 повторно работи !!
    Бранко Црвенковски замина од СДСМ !!
    Нема бесплатен превоз за пензионерите !!
    Грција не призна под уставно име !!
    Македонија во НАТО и ЕУ !!
    Просечната плата во Македонија 37.845 денари !!
    ВИП си ја поправија мрежата !!
    Од денес дискотеките со нормални вратари !!
    Сметките за струја преполовени !!
    Миленко, Мирка и Јанко на диета !!

Тато, хепи брдеј! :party: Ко ти што можеш да ме насмееш, неможе никој. А богами, ни да ме изнервирате со сестра ми ко никој. :wasntme: Дури сега сфаќам зошто си роден на 1ви април. :nod:

Иначе сакав да кажам.. Cause today I swear I'm not doing anything. Nothing at all!

На fallenangel, Adi888, anabel-a и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Се чувствувам како Колумбо, пловам со широко распнати едра, ама претчувствувам дека и да ја откријам Америка, ќе бидам убедена дека била Индија... А кога сум на тема откритија, го открив проблемот на трагичноста во љубовта - како, о, како сакам да ме усреќи личноста која ме прави крајно несреќна?! Парадокс и смешка, ама од оние без хумористичен момент во себе. Туку и денов создаден да сфатиш колку хуморот се разликува од индивидуа до индивидуа, ама нека го има барем...

На Strumfeta93, anabel-a, Gordana10 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Да не беше Ben-Gay, мускулите и зглобовите ќе ми 'рѓосаа до сега!! :lol: :lol:
    Ти благодарам што постоиш и што уште еднаш ми помогна ;)

п.с.It's not funny, спортистите знаат зошто :D :D

9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Синоќешната вечер си ја посветив себеси. ^_^
    После толку време, па мислам дека си заслужив. Home alone, пуштена музика, лаковите на маса, пуканките во рака, и random епизоди од Friends. Поминаа толку години, ама пак ми се интересни и смешни. Ми ја разубавеа вечерта.
    Дождот денес ми ги уништи сите планови, ама мошне брзо си скроив нови и ја потполнив секоја минута од денов. Добро ми дојде кафето во женско друштво и споделените новости и трачеви. :wasntme:
    Се на се - викендов беше убав. Изминатите два дена бев што подалеку од книга, ама веќе од утре почнуваме одново со нови сили. Па уште вечерва ќе треба да читнам и подвлечам 50тина страни.
    Денес никого не излажав, и никој не ме излажа. 1ви април е ден кога сакам да одморам од лаги.

На teddybear, tweety26, Adi888 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Аммм денес ми е многу мака,ама сепак СДК дека денов убаво ми поминува...Со мамичка денес сме домаќинки. Прво пазаревме,па ја средивме куќата :D А и ми направи кифлички,лелееее преубави се,има сите да ги изедам :lol: Си правиме друштво,да си се видиме денес : ) Многу си ја сакам :inlove: Мојата мамичка што се прави за мене :* Никаде не ојдов,а и не планирам...Среќна сум за тоа што сум дома и можам конечно да се видам со нив и да се опуштам малце.

Од друга страна па...
    Требаше да се видам со другарка ми,ама таа на крај испадна да нема време,требаше да заминат со дечко и за Скопје пак,па не можевме да се видиме...Се чувствувам како онаа Ани од Bridesmaids :doh: Ми се смачи од овој живот :( Убаво е дома но....САкам да сум до него,сакам да работам,сакам да се средам веќе :( А вака сум ко очајна домаќинка...Не треба да ми фали после се што направи (т.е. не направи) ама ми фали :( Сакам да го запознаев покасно,за сега да бевме заедно,за сега да го издржевме полесно товарот на далечината.
    ШТо да кажам повеќе,ништо не ми оди кога не ми е погодено во љубовта...Не сум во ред! И ако не ме гушни нема ни да бидам!

Немам ни инспирација :( Повеќе ве читкам...Мило ми е што сте добро,или барем некои од вас :*

На Lepaaa, teddybear, Mishela и 4 други им се допаѓа ова.
  11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    25.552
    Јас сабајле само се шегував,онака првоаприлски за снег дека има надвор.
    А тоа стварно.

Снег. :x

12. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Те сакам не поради тоа, каков си ти, а поради тоа каква сум јас кога сум до тебе…

Никој не заслужува да проливаш солзи за него, а тој што заслужува, никогаш нема да те расплаче…

Најмногу ти недостасува оној што е до тебе, но ти знаеш дека никогаш нема да биде твој…

Никогаш не се разделувај со насмевката, дури и кога ти е многу тажно – кој знае, можеби некој точно во тој момент ќе се вљуби во неа…

За светот ти можеби си само еден човек, но за еден човек може да си целиот свет…

Не си губи време со човек, на кој му е сеедно дали си до него или не…

Можеби Бог сака да сретнеш неколку погрешни личности, пред да го сретнеш човекот за тебе, за да бидеш најасно со себе си…

Не плачи за тоа, дека се свршило – радувај се дека сепак се случило…

Секогаш ќе има луѓе кои ќе те повредуваат, но за секој случај треба да продолжиш да веруваш во луѓето…

Биди подобар човек и гледај да си најасно со себе си, пред да сретнеш некого со надежта, дека тој ќе разбере што за човек си ти…

Не се напрегај премногу, најубавите работи се случуваат кога најмалку очекуваш…

позајмено од „13 вечни вистини за животот“ од Габриел Гарсија Маркес

Колку е само најточно :)

13. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Снег???? :x
    Маст би кидинг....го истура како од вреќи човече, а април е :@ :@
    Ја дигнав зимската облека, ајде сега се назад. Вчера на кратки одев, леле немисе верува денес ништо не е нормално, како и денов...

14. Pubu-bubu

Pubu-bubu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    41
    Дека ми е мн досадно... |-)

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.301
    Допаѓања:
    158.217
    Медиокритет на твитер...не може да е добро.
    Ако сакаат да ве следат,не нудете евтини комплименти,ретвитајте. Ама е ова од твит,на твит,к*рот в гз!
    Глупачи бе!
    Не,не,не сакам да го делам воздухот со вакви!
    Блогираме чајанка,ко увертира на масовен секс. Сексуална тензија на несоцијализираните (со чест на исклучоци) и потврда на непотврдените (со чест на исклучоци). Ете како се кова лоша самодоверба!

Неделно,топло,домашно,убаво ручече,убаво книгиче,по некоја убава мисла... Јас и јас,утре три пара чевли ќе си купиме! :D

На sanjalica и Pubu-bubu им се допаѓа ова.
  16. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    И кога ти е се во ред, и кога периодот ти е мирен и кога се чувствуваш среќен и немаш проблеми, секогаш може нешто да недостасува... Нешто ми фали да ме исполни...
    http://www.youtube.com/watch?v=8ajTWx6uuJc

На Adi888, anabel-a, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Уф колку сакам да има копче delete за некои сеќавања. :x Да се избришат неповратно, затоа што колку и да се убави мене не ми даваат мир.
    Мрачното време ме поттикна да слушам некои стари песни, одамна заборавени. Па и да си пуштам некоја солза. Сама. Па зошто да не? И така постојано се правам силна пред другите. Подобро ми е вака.
    Сите ми кажаа-ќе биде подобро.
    Сакам тој момент да дојде побрзо, затоа што сум уморна.
    Друго... ми се спие, ми се плаче, ама несмеам да заспијам. Ме чекаат обврски, се надевам дека ќе бидам попродуктивна.
    И така. :emo:

На anabel-a и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  18. Pubu-bubu

Pubu-bubu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    41
    сите сме си така..

19. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Леле сега како се опуштив после долго седење во када со сода бикарбона заради стегнатите мускули. Имам уште многу работа а се што сакам да направам е да се склупчам во топче во ќебе со чај и да го гледам Castle.

20. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Гледам сами
    евојки и момци,се прашувам каде е проблемот?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.