Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    СДК дека ме мрзи да идам да учам, да напишам математика задачите и македонски и да учам за тест и се ме мрзиии и нишо не ми се праи али океј барем времево е убаво денеска :sun:

2. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Го знаете чувството кога сите соништа со само еден поглед или една реченица ќе ви ги скршат, моментот кога оптимистичкото гледиште на работите ќе ви го сведат на позиција нула.
    Моментот кога се чувствувате понижено до немај - каде, и ви доаѓаат солзи на очи, ама храбро ги сокривате, правејќи чудни гримаси и слушајќи и гледајќи ги без`рбетниците како се смеат на целата ситуација. Тоа е момент на гадење. Гадење од светот, гадење од самата себеси. Гадење од луѓето.
    Само што го почувствував ова.

Знаете...се осеќам глупаво. Многу глупаво. Се што правев досега ми е за џабе. Пропало је све у води.

...немам буквално желба за ништо.
    Сонцево грее надвр, ама мене не ме грее. Над мене надвиснат е еден темен облак.
    Ми се повраќа.

На IvanaMkd, ilovecupcake, tessi и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    ... кога мојот најдобар другар ми заѕвони утрово на врата, ^_^ ме огреаа трите сонца на Џафер, и уште илјада замислени, вклучувајќи го и вистинскиот портокал на небото. :sun:
    Значи не наоѓам никогаш доволно зборови да ја опишам мојата среќа што го имам во животот.
    Трите месеци како се немавме видено ги преџвакавме во рок од еден час, зачинивме со трач и смеа и по некој сериозен муабет, што секако покрај него не изгледаат смртно или трагично како со остатокот од светот.
    Сакав да го пуштам клучот низ вц шолјата, само да поседи повеќе. :D
    Се разбираме со поглед, си помагаме, тој е ретко верна и лојална другарска личност.

Некои луѓе ти го прават денот, мене другар ми ми го прави животот.
    За две недели одиме на гости со Хуго, одвај чекам. :)
    Кога во една соба ги имам љубовта на мојот живот и најдобриот другар, сум убедливо најсреќната личност на светот.

Песни, караоке, пијанки, смеа и љубов, here we come.
    Заради ваквите моменти би сакала да живеам вечно.
    ^_^

На Stoimenovska, caroline.costa, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК преубаво е времево, топло :sun: :sun: ах какво влијание има сонцево, едноставно му го подобрува на човек расположението на позитивно :inlove: и нема шанси човек да остане тмурен на ваков убав сончев ден :sun:

Патем, не треба никаде да се поставуваат лажни слики.

На ozbilnazena, IvanaMkd, Marley и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Оти бе толку не ми се учи??
    Конечно сабајле на школо, и јас да прошетам тро, па упм веќе, нека заврши веќе еднаш преку гла ми е |(
    Ама ич ич да се немало желба книга да се фати :|
    Ај можи до вечер ќе фатам неш.

Вие имајте убав ден :*

6. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.994
    Од најмрзеливо станување до екстра енергичен почеток на неделата. Перфекција.
    Си правам по дома G'n'R ден. Рипање, пеење, air guitar и остало. Тешко ми е да се одлучам дали сакам да сум Ексл или Слеш, па затоа сум двајцата. Мултитаскинг.
    Тепихот во собата ми е сцената, „величенственине“ на ТВ се публиката и незаменливиот дезодоранс е микрофонот. Сите врати низ станот се отворени и се чувствува мирисот на супа од кујната, а однадвор се меша ехото на ромска свадба. Ма гајле ми е, јас си одржувам концерт.
    Повторно во мене се буди онаа дива личност што за жал беше заспала. Доста беше зимски сон.
    Доста беше мрчење и кукање. Работите нема да се сменат ако само седиш и зборуваш за истите.
    Полека ги преземам во свои раце. Иако засега имам полни раце работа, подобро е товарот да го носам во раце и полека од него да правам злато, отколку да ми стои на срце и ден за ден да чекам само од себе да се среди. Не! Тоа не бев јас. Никогаш немам чекано ништо со златна лажица да ми биде послужено, нема ни сега. Гордост е да речам „се обидов“, макар и неуспешно. Ем искуство, ем лекција.
    А јас моментално се обидувам да земам здив од еуфоријава која ме има зафатено. За арно нека е.
    Пријатен ден, и извинете ме сега, имам публика што чека на мене. :D

7. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    Не ми се верува, јас сум една од избраните да одам на платен одмор во Крф, да, да, станува збор за Spring Break Krf... баш сега ги гледав сликите од минатата година, прекрасно е дали има некоја друга феминка која ја освои истата награда? :D

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    СДК дека убаво се чувствувам. Сончево, расположено, насмеано. :sun: Задоволна сум од тоа што го имам, и не барам ништо повеќе, барем за сега. :lol:
    И кога другите не веруваат во мене, јас верувам во себе. Уште повеќе се стремам да одам напред, да не запрам ни за момент. Ме фати инает, и никој нема да ме разубеди.
    Сакам и можам. :)

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.300
    Допаѓања:
    158.209
    Ми работи мајчинскиот инстинкт ептен...а маж ни за лек. Ебате среќата,ебате!
    Уствари,шо се занесувам бе?! Нема таков во видокруг што го заслужува моето внимание,љубов, посветеност,а не пак потомство. Квалитетни гени,имам фора 8 години до тогаш! Ха! Е*и се време!
    Ај аирлија понеделников никаков,да се витоса!
    И многу мразам некој кога ми бара услуга со цитирам- жити мајка... Жити твојата може?!

На Johny му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Да не ти стигна пораче во инбокс на фб? :D
    И мене ми стигаа од некоја си **** Јупитер, и кога се јавив повеќе трошиш него што добиваш. ]:)
    Стварта е што ништо не ти е платено..

Ова ќе да е задоцнета Aprils fool! :wasntme:

11. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    ^ Мене ми пуштија, за во Хрватска на спринг брејк, не се лажи за џабе, глупост е се.
    Дупло ќе потрошиш, јас му се јавив, ами пато си го плајќаш ова она, еден куп давачки.
    Априлили пред време мене ми напраја, јас одма се залетав :rofl:
    Глупи се. :D

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    СДК се погоди денов се како што посакував но не спиев баш како што треба рано легнав се трткав наваке - натаке и пак легнав и сега станав ми пишал се е во ред но пак не сум наспана и сега шО ?? Да земам да продолжам па да одам или да одам да се бањам па да учам а ? :rofl: Е мореее колку ми е тешко да донесам ваква одлука не ?! Како ми е тешко на стомаков 2 банички еееј стока дебела ! Сега ќе локам вода ко неарна :| ќе пројде ај ај неделава нека заврши и ќе спијам мирно just for ones :)

13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.750
    Допаѓања:
    8.903
    СДК едвај чекам да дојде наредниот понеделник и да заминам на екскурзија во Италија со генерацијата. :)

На zhap4e, sesilija, stylishh и 8 други им се допаѓа ова.
  14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    од денес важат нови правила-нема простирање алишта на балкон оти следува казна 700 евра(кога ми го кажа ова мајка ми утринава, не можев да верувам)
    уште една промена во здраството-нема веке матичен гинеколог, од денес е приватен гинеколог се се наплака(пап тест, преглед)
    и ако ти задоцнат сините картончиња, немој да се мачиш да одиш во Завод, туку подобро тргни си накај Социјално, а се надевам дека е вистина тоа што слушнав за посетување на курсевите-нели е финансирано од ЕУ, дека пари ке давале ^_^ дај боже да не е ова априлилили

а како животот може да те изненади :D
    скоро почнавме да се допишуваме со еден колега од факс-неколку пати го имам видено, а последниот пат беше во домот на АРМ-последната презентација на друштвото за медитација Шричинмој постојано се зиркавме, иако тој беше со девојка а јас сама(можеби другарка му била) сакал да продолжи, ама ете не продолжил, а јас си продолжив, и кога му кажав дека го видов ми рече дека имам вивидна меморија :rofl: и кога спомнав колешка му текна која сум јас, како се викам :D не знаев дека сум му оставила толку силен впечаток :P

незнам зошто ама некако смачено ми е од градов, се е едно те исто, лугето само гледаат да те повредат, нож во грб да ти забијат, па дури и да те убијат-како прееска што не беше во ред со семафорите кај црквата, исто ко на рели да бев, а не на улица-барем неколку часа да сум надвор од градов, би ми биле и тоа како добредојдени-па макар и тоа да е до Тетово :)

На enca.69 и stylishh им се допаѓа ова.
  15. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Денес сум расположена за љубов, сакам да љубам и да бидат љубена... Денес делам насмевки и љубов на секого, среќна сум незнам ни јас зошто... Се надевам ќе потрае среќава, Иначе денес се маскирав :rofl:
    како на сликава носев бела блуза и бели панталони... Интересно беше се потсетив кога бев мала како со нетршение го очекував маскембалот за да се преправам... Ах ми недостига тоа време

Прикачени фајлови:

16. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Сакам да си одам дома, и сакам да си најдам мувач или барем да имам некој додворувач... вака сум осамена сите околу мене имаат некого, или да синајдам нови пријатели :)

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  17. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    сдк дека иако времево е сончево и убаво и позитивно јас се што би правела во моментов е да седам во темна соба, со овие моиве меланхолични песни размислувајќи за животот , соништата, младоста... некако немам врме да застанам сама да размислам да почуствувам дека животот минува...

ми недостига тинејџерството, кога имав слободни саати да лежам да слушам музика да фантазирам, да планирам...

На Divinebutterfly, marama, MandyLane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Не се однесува на сите алишта, гаќите се тие што сметаат. Бидејќи гаќа е сТрамотно парче текстил и екстремно штети на културното издигнување на нацијата...И така сите моми и женчулиња ќе се шетаат со влажни гаќички, недосушени де, лол... И во случај да испружи некое бабе некоја неколку пати Х пред L големина домаќинска гаќа, ќе биде прогласена за државен непријател и анархист број 1.

П.С. Првоаприлска шега на Вест е... Инаку, многу љубам вакви креативни идеи за културна надоградба, а посебно таму кај што нема ни основа...

Туку СДК евоцирав спомени со добри, стари игричиња и грицкање сончоглед, дозволив да го надушкам духот на едно далеку поедноставно време. И да се замислам пред комплицираноста на она време кое ме очекува...

На mims-89 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Вчера бев зачудена од малиот број маскирани луѓе што парадираа низ центарот.
    Во споредба со лани, разочарувачки беше. Ама изненадувањето беше пред диско, кога ни пропадна и резервација и потенцијално најјак провод, заради ненорамалната(буквално ненормалната) гужва. Не знам колку стотина луѓе беа прд влезот. Демотивирачки....
    Ништо подобро не беше ни во следното диско, ниту во последното , пред да се откажеме. Мораше да се закоружи со големи плескавици од Вили, да не ни биде многу мака. Добра храна лечи се. :D
    За тие што ги интересира, маската излезе одлично. Доказ се поголемиот број вратчиња што доброволно се подаваа да бидат гризнати :tmi:
    И нема да бидам скромна и да кажам дека не ми е фино што сите ја пофалија шминката, за која вежбав и стварно се потрудив да изгледа така како што изгледаше.
    Фала, и вие сте страшни! :*

На stylishh и Smilly им се допаѓа ова.
  20. laryla

laryla Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    229
    СДК времево не е нормално.Буквално да не знаеш што правиш.Вчера бев во источна Македонија да посетам роднини,абе се растури од врнење снег.Како да е сред зима.Денес,се враќам,пече сонце,а јас у бунда и шал(позајмени за џабе).Сабајле -4 попладне +10. Добро,што му е на времево,нека се одлучи снег или сонце,неможе двете! :@
    А да не збориме за тоа што незнам што да облечам веќе од времиштево! :envy:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.