[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Saraa

Saraa Популарен член

СДК дека се чувствувам полна со живот!!!

tweety26 likes this.
  2. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Први април помина ти магаре остана... :rofl:

tweety26, IvanaMkd and TeddyGrey like this.
  3. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

СДК втора шанса, лигавења, мангуплаци, фраерштини и прикаски, кај мајка ти и татко ти, не кај мене !

mims-89 likes this.
  4. Hipica

Hipica Форумски идол

Фрчат подароци за роденден недела унапред :D

tweety26 likes this.
  5. Hopeful

Hopeful Популарен член

Pozdrav od Bratislava! ODime vo Viena!
    sorry za latinicava, nema kirilica!

se nadevam deka ke se zapoznaeme so drugarka!

6. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Викајте што сакате,ама светот е поубав наутро!
    Не бре,гледаш како се се буди,како сонцето почнува се да осветлува. Тоа е период пред се да се претвори во рутинското досадно општество кое ние го знаеме... :wasntme:
    Енд ај лав ит! :)

tweety26, Phyramide and IvanaMkd like this.
  7. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Добро утро радни и нерадни народе, имајте прекрасен ден :f:
    Ранобудната Кејт активна од 6h наутро, не ми е лесно.
    Пиејќи го првото утринско кафе со тато ( за друштво)решававме некоја тешка дилема за мене и моите промени во однесувањето дали ги има воопшто или не ,ако ги има дали водат кон подообро
    и тако даље.Смената сум ,да малку но животот ме натера така.
    Сум станала дрска?
    -Не , јас не мислам така .
    Не е дрскост за мене ако не пуштам преку ред цура која и се приближува на толпата луѓе кои чекаат за истиот лист во УЈП и уште цурата мафта со рака демек тргнете се ,направете пат и зборува на телефон и вика побрзо побрзо службено е , добра финта мислам и успешна бидејќи тропа штикла и сите се вртат .
    Ама не успева кај секого ,не кај мене во последно време .
    И така колку што сум долга и широка застанав пред вратата и и реков после мене дојде ,после мене ќе влезеш.И така цурата се намести последна во долгиот ред чекачи.
    Во маркет корпата фул полна и тешка и барам уште нешто што ми требаше кај има (10 минути кружев и никкао да најдам) и ја прашувам цурата на каса дали може да ми помогне бидејќи не видов никој друг вработен во моментот и ми вика незнам и фаца некоја како демек ја замарам . И јас и реков епа и јас незнам кога ќе имаш време да си ги вратиш на своите места производиве кои ќе ги купев ако не беше толку некултурна , и ја оставив корпата на каса и си заминав .
    Штета што вратите од маркетите сами се затвораат инаку
    инаку ефектот на тресната врата ќе го подобреше филингот :lol:

Не сум дрска ,само сум реална...барем јас така мислам тато :wasntme:

x.Daisy.x, tweety26 and Chocolate.me like this.
  8. Phyramide

Phyramide Популарен член

Фативме некое шашаво зајдисонце, се качивме угоре високо, и чиниш цел свет ти е на дланка. А оно уствари не, само дел од светот светка под тебе, пред тебе. Хедоурбанизам до јаја. Си направив нова кованица, пих! :)

Зошто секогаш градот изгледа поинаку и поубаво од висина? Потивок е, луѓето се како мравки, не ги слушаш ниту нив, ниту ништо што би те потсетило дека таму доле некој живее.

Фрчеа коктелчиња, и тоа тие највкусните. Јас имав некој микс на еспресо, водка со вкус на ванила и ликер од ванила. И три зрнца кафе, молим, не пропаднаа си ги гледав до крај, полупропаднати во пената, си одмараа во мекоста. И на крај ми се пријаде азиско, онакви крцкави, пржени ракчиња со слатко - љуткаст сос. Ау!
    Хедонизам ми вришти од утробава. Многу сакам ароми, вкусови, бои. Многу! Како ги усисавам, ма ни алергија ни ништо не осеќам во моментот кога пред нос ќе ми пројаваат секакви мириси.

Еј, не кажувам кој, ама многу мило фацуле има, МНОГУ! :wasntme:

Чуму нервози?! Чуму замарање со непотребни работи? Избриши све од меморија и ќе видиш дека ќе ти биде поубаво, чак што мислам и поспособен ќе бидеш за насмевка.
    Јас не знам кој видел аир од хејтање? Мене ме мрзи да мрчам. Седи мирен и ќути. Ако немаш нешто попаметно да кажеш, боље ќути, само ќе ме изнервираш :)
    Сакам да гушкам и да бидам гушната. Таму негде над градот. Ќе се качам повторно. Не ми е тешко. Напротив.

Затоа што се изгледа поинаку, посмирено, поромантично, помалку патетично, повљубено и пољубено, поинтелигентно, потивко и поисполнето. Токму таму се крие она вистинското. Завиткан во ќебенце или не, сеедно е. И онака одамна те грее нешто сосема друго...

CIA, tweety26, ines.h and 2 others like this.
  9. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Потребно е само една минута да навредиме некого... еден час за да уживаме со некого... еден ден за да го засакаш... ама ако е љубов... потребен е еден живот за да заборавиш! Така!?

tweety26 likes this.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

мххххххххххххх...
    Го знаете ли она утро кога просто ве тера да го напуштите креветот,со првите петли и она познато пеење на оџата???Кога креветот ви е до зла бога неудобен,и никако да си ја најдете соодветната фетусна положба...е такво ми беше ова студено утро.Мислам...кој станува нормален во 5 и 30 за да си го пререди плакарот...можеби станувам фрик,што би рекла ќерка ми,кој ќе знае.. :|
    Него времево некако не ми оди в прилог,па многу е бре свежо.Не дека горам од желба за горештини ама ова стварно нема смисла.И ми недостига тој...многу...зашто само тој умее да ме претвори од гасеница во пеперутка...и да ми ја растркала недовербата како каменчиња низ удолнина...се друго нема смисла...а мора да се живее,вака или така...
    Одам да пијам кафе со комшивката,и да се спуштам на земја безбедно,зашто летањето не е добро за моето здравје :emo:

tweety26 likes this.
  11. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Kad bi znali moji buduci svekar i svekrva ko ce im biti snajka....strpali bi sina u zatvor i nevinog... :rofl:

CharmedGirl and cigarce like this.
  12. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

СДК...немам желба за ништо.Една вест ми предизвика невиден хаос во главата, иако требаше да ми донесе радост.Само да помине овој ден, и оваа недела, после тоа, се ќе биде добро.Знам дека ќе биде добро.Посакувам тој да беше со мене сега.Посакувам било кој да беше со мене сега ;(
    Но, знам дека ова треба да го средам сама.Ова е моја битка и морам сама да ја извојувам.Уште неколку часа и се ќе се заврши...Едвај чекам! :sweat:

MissElly likes this.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Јас немам ништо повеќе од себеси, само срце кое чука вистински....

JoxyTheFreak and CharmedGirl like this.
  14. MissElly

MissElly Истакнат член

СДК дека оваа пролет ке си насадам мноогу цвекиња во дворот...Ми го подобруваат расположението :f: :f: :f: :f: :f: :f: :f: :f: :f: :f:

15. cigarce

cigarce Популарен член

и пак и пак,со огромна шоља кафе до мене и отворен прозорец го слушам денот кој претстои,ќе биде и ова еден убав ден,буквално ладење,не сум на факс,па може да се искористи за муабети со другарките, имам еден проблем голем,собата ми е хаос-дали тоа значи дека и животот не ми е среден? Пф кој така кажал излажал!
    Имајте Убав ден
    http://www.youtube.com/watch?v=ktRsl2hA ... re=related

IvanaMkd likes this.
  16. thelittle17

thelittle17 Популарен член

- „Што мислиш дека правиш, се криеш од сонцето, од луѓето, од небото или?“
    - „ … Од него!”
    -„Тој повеќе не е дел од твојот живот, мораш да живееш, ако некој не го цени твоето присуство, направи да го почувствува отсуството“
    -„Каде да отидам со поцрвенети очи од плачење, и лице како на мртовец, тој ме уништи“
    - „Драга моја, сега ти уништи го, но, уништи го на еден едноставен начин, направи да се кае што те изгубил“
    - „Лесно е со зборовите бабо, лесно е! Како ќе го спроведем тоа во дело?“
    - „Многу едноставно:

Одглуми рамнодушност, порумени ги тие бледи образи, стави шминка на тие поцрвенети очи, усните обој ги црвено и пушти ја таа специфична насмевка што ја имаш, СНАЈДИ СЕ, ЖЕНА СИ!
    Зборовите кои никогаш нема да ги заборавам, зборовите кои засекогаш ми останаа врежани во мислите. Секогаш коа ќе паднам, кога ќе ме прегазат и уништат, ти можеби не си овде, но твоите зборови засекогаш ме пратат во животот, како амајлија (СНАЈДИ СЕ ЖЕНА СИ). ТИ Благодарам БАБО!

Monroe, Juicy03, TeddyGrey and 2 others like this.
  17. Shelea

Shelea Форумски идол

Си играм во едно програмче за сликички, си се пустам во ретро фазон, пијам грд сок од ананас, и вчера како некоја песнопојка, во 00 како луда, на едвај 3 степени возев точак накај дома.
    Ми смрзна газот, рацете, ау. Ама си го барав. Дента уживкав дур стигнам во центар, а за после ми текна: или такси или пеш. Кај со точак по темницине! И пеки. Отидов. Сеа дувам нос како некоја полетна и пролетна верверица и ништо не ми е јасно.
    На работа досадно. Дома, само некои глупави задолженија. Тапкање во место, како кога капе чешма и прави дупка во сунѓерчето.
    Мрзоволна сум. Но, не дека нешто се жалам. Го јадам за појадок Малком Мекларен и си го чистам компјутеров од гадинки. Во тастатурата мислам дека си живеат цели племиња микрогомца што се лепат по прсти. И ти што го читаш ова, зачисти си ја. Со влажна марамица и со смукалка. Да, да, со сурлата од правосмукалката, буууууууууууууууу, додека да се испофаќаат сите смрдливци! :D
    Посакав барем за миг да сум во идно време, да фатам некои можни дејствија. Но и тоа не бива. Временска машина тате не ми купи. Дремам со новиот шешир по дома. Има куп алишта по закачалки и на балкон што се веат, и ме чекаат мене уредно да ги здиплам.
    О, кога толку предвидлив ми стана животот? :yawn:
    Еве сум и ја во црнобела техника малку да се насмеете.

Attached Files:

TheCandy880, mims-89, JuLleE and 15 others like this.
  18. pamelche

pamelche Форумски идол

Јас само ќе прокоментирам дека сликата на Шелеа ми ги разубави денот. :*

19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

СДК дека е вистинско време да почнам да пишувам книга-авантурите на срцекршачка додека беше во потрага по работно место :D :D :D да си ја пробам среката, аплицирав за личен асистент а интервјуто ке се оддржи во Мавровоза неколку дена-треба само да кажам дали потврдувам :$

mims-89, TeddyGrey, LilBaby and 3 others like this.
  20. Gea

Gea Популарен член

Минатата ноќ ти беше во мојот сон, ваква насмеана, уствари јас и не те замислувам поинаку :)
    И знаеш што беше најинтересно? Ме прашуваше во што да се маскираш за 1 април. Јас не знаев да ти одговорам и долгооо размислував. Но сега знам! Маскирај се во торта - и онака си премногу слатка! :*

LilBaby, BeYourself, Cynthia and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.