Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК што убаво утро...
    Се будам целосно наспана, со топло турско кафе и убаво музиче, вчерашните нервози ги тргам на страна.
    Кога ги отворив очите надвор беше многу облачно, а сега е прилично сончево. Тоа се случи и со мојот живот. Не ми се смени се`, туку се сменив јас. Знам дека имам прилично многу работа, но успехот е загарантиран.
    Едвај чекам да заврши учебнава година за да можам убаво да се посветам на вежбање. До септември ќе бидам комплетно друга личност - им ветувам на сите, си ветувам себеси.

На IndieGirl, Squirrel, Johny и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Сдк дека денес малку ме натажи една личност.

- „ Секој сакал да биде богат и под богатство подразбирал пари, моќ, шетање, возможност на се што ќе посака. Исполнување на секое негово задоволство. „

Ми падна жал, зашто не знае колку е сиромав. И да го има се тоа, што ќе направи? Ден, два, или година и повеќе ќе му биде интересно, а потоа?!
    Ќе го исполнува ли тоа богатство, кога во душата ќе биде посиромав и од најсиромашниот?!
    Навистина за жалење.
    Зашто еден ден ќе ја почувствува духовната сиромаштија и беда. Ќе почувствува дека еден голем дел од него е празен. И ќе биде празен, до оној момент кога ќе разбере дека богатството е минливо. Дека ни пристигнал овде богат, па ни таму каде оди, ќе однесе се.

Сдк дека богатството е во душата. Ако си исполнет духовно, земното богатство го има најмалото значење.
    Ништо не и е потребно на таа душа, колку една насмевка на другото лице, еден топол и убав збор... без кои не може да го замисли секој изминат миг. Тоа е најзиното најголемо богатство.

На sweet-star, Libera, IvanaMkd и 5 други им се допаѓа ова.
  3. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк дека многу ми е кеиф кога ке видам негувана девојка или жена!

На eli25, srcekrsacka и cigarce им се допаѓа ова.
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    СДК ... има персони кои дали од мака или од некоја потреба за да бидат таргет на другите обожаваат да фантазираат, додека реалната слика за нив е ништо посебна. Не сфаќам зошто некому да се прикажеш себе и својот живот дека е далеку подобар од што и реално не е. Да се прикажеш онаков каков ти се замислуваш, а не си. Мислам оној кој навистина си го живее животот добро, како бајка нема потреба да се рекламира пред другите, да добива некакви признанија и аплаузи ... Тој живот е негов и себично ќе си го чува. Квалитетниот човек нема потреба од докажување или посебно внимание. Бидете тоа што сте, без ралика дали сте или не центарот на вселената.

На IvanaMkd, bittersweet, Look и 8 други им се допаѓа ова.
  5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    О, убав ден ^_^ Преубав и најубав :)

Не, не може денес ниту една негативност или лошо расположение да допре до мене и да ми ја симне насмевката од лицето, иако веќе имаше неколку такви обиди. Денес му е роденден на сонцето мое, на мојот внук кој полни 8 години. О, колку бевме среќни тој ден пред 8 години кога се роди! :inlove: И секој ден поминат со него е се' посреќен и посреќен. Задоволството и среќата да го имаме во нашите животи е преголемо, и неможе да се измери или да се изрази со ниедна единица мерка. Едвај чекам да дојде 19:00 часот да одам да го изнагушкам силно, силно, најсилно на свет :l:

А на 5-ти, доаѓа и М ^_^ Хухуууу, неа па само колку многу ја чекам, да ја видам, да и' скршам по некое ковче, да пиеме коктелчиња во Излет, :d: , да шетам и кивам со неа заедно низ градов......Дури и алергијата има поинаква смисла кога се дели со оние кои многу ни значат :)

На bittersweet, Phyramide, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Мислам дека сеуште сум прејадена од синока, туна салата навистина многу заситува.
    Денеска денот ми започна со пцовка :wasntme: Е*и си матер, п***а ти материна јбт, ај у к***ц се нека иде.. -одприлика вака некако звучеше, и тоа е секогаш така кога станувам во 7 а не сум си легнала рано предходната вечер, а згора на се имам колоквиум :doh: Не знам зошто се повеке сакам да останувам дома и да поминам повеке време со мајка ми бидејки некако како да ми недостига. Мислам, се што знам да правам во мојот глуп живот е да седам на компјутеров а таа гревче ми го гледа само тилот. Денес ке ја натерам да одиме да пазаруваме нешто за јадење ( бидејки синока јас и дечко ми, двете прасиња се изедовме) само чекам да си дојде од работа.

п.с. баба ми многу ме израдува ке ми дала 50 евра за апсолвентската и плус 30 евра треба да земам за семинарски, јухууу парички парички. Сабота ми е план да одам во Солун на шопинг за апсолвентската вечер па парите како дошле така пошле :doh:

На LilBaby и marama им се допаѓа ова.
  7. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    10.113
    Луѓето секогаш го уништуваат она што најмногу го сакаат
    во отворен бој, или од заседа,
    некои со леснотијата на нежноста,
    други со цврстиот збор,
    кукавиците уништуваат со бакнеж,
    а храбрите тоа го прават со меч.

8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.293
    Допаѓања:
    8.681
    Со недели се немав разбудено и излезено толку рано. Ја заборавив магијата на утрото, лицата на работните пчелички и оние кои се враќаат дома после бурната ноќ.
    Aсистенти и доценти кои работат само за престиж и такви кои ти е жал да не им отидеш на предавање.
    Ден за стипендија.
    Муабет со него, решавачки моменти. Веќе одамна како да ја туркаме работата на сила.
    Мал милион обврски во следниот период, ама ако.

Конформизам тема на денот, убаво е да припаѓаш некаде, но по која цена?

На mims-89 и marama им се допаѓа ова.
  9. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Само два збора беа доволни да ме повратат во реалноста, еден поглед и една насмевка.
    И она чувство дека си сакан. Дека некому му требаш.. Бесценето.

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  10. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    сдк дека моето куче како во пиланата да работи ,сите дрва ги искрше во дворот,или ке да е мешанче со дабар :lol: :lol: :lol: :lol:

На Serafima, ines.h и Johny им се допаѓа ова.
  11. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    отидов на стаза ролери да возам, само времево да не ме за*бе :)

12. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Похрабри сум од што верувам, посилна сум од што изгледам и попаметна од што мислам. - Не се преценувам, едноставно тоа сум јас.
    Го гледам она што најчесто го барам и не се грижам што другите мислат, бидејки така секогаш ке бидам нивни затвореник!. :!:

Проблемите се решаваат со зборови, а чувствата се искажуваат со погледи.

13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК те ме мене у живо :hai:

Едно нешо да кажам, не дека не се знае, ама морам да промрчам ]:) животот е убав, каков таков убав и треба да сме благодарни за истиот, да го сакаме, цениме и чуваме она што за нас ни е драгоцено :!: Не може да биде идеален или под конец се да биде, но еден е и убав е 8) немат друг резервен :D За некои работи немат два пара, како за раце или очи, уши :!: :D

И мразам ако заборавам некого, без разлика дали сум му обрнала внимание или не, но и ако сум му ветила нешто.

Се надевам времево ќе се оправи, оти мака ми е од блузи, јакни...итн., да не набројувам... :D Таман решив да се откажам од нив, почна да заладува |( :tmi:

На IvanaMkd, bittersweet, mims-89 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. loveBlair

loveBlair Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    19
    СДК дека денес е прекрасен ден... Денеска се ми оди од рака.. Тестови, писмени.. Се е одработено... Со другарките поблиска не сум била.. По дома се супер.. Едноставно СРЕЌНА СУМ!!!! :rofl: :rofl: :rofl:

15. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Викате забава вечер,а? :)
    За што прославувате? За тоа колку сте среќни што психички не потискате и малтретирате? Што од овие млади души правите заробеници во несигурност и зависност од вас? :)

НЕМА ДА СЕ ПОЈАВАМ.

Во што ќе се маскирате? Јас би се маскирала во лижач, оти не сум. А вие? Во чесни паметни луѓе независни од пари и привилегии? Кххххххххх. Колку сте патетични.

Ве мразам и презирам од дното на душата. Не можам да ве смислам ниту вас ниту вашите обиди да покажете дека добро не воспитувате.

Специјален поздрав упатувам до лижачите кои неуморно им ги лижат директорските гзови на господата секој божји ден. Секоја чест што не се уморивте до сега, се надевам ќе ви никнат рогови. :wasntme:

марш у пичку материну :*

На eli25 и Johny им се допаѓа ова.
  16. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Ама ајде бе па,нека дојде Велигден,4 дена да си уживам како царица,да си спијам до кога сакам,да шетам,да си читам книга...а не овака како денеска,главата нема да ја дигнам од книгата,па уште и утре полагам за мотор,а дупка сум,ни еден знак незнам,после треба да седнам да ги учам,а сигурно па дека ќе ги научам за 1 ден.Ама ај,така ми треба кога се си оставам за последниот ден...баш би сакала денеска некој да ме снима со камера па после да се гледам,како трчам ко поулавена за да си ги завршам сите обврски,незнам каде ми е главата.
    Туку знам дека ќе ми недостасуваат овие денови,кога треба да учам,кога заедно со другарките си појадуваме на плоштад,си се смееме,и правиме глупости на часевите.
    Ах,и еве сега пијам кафе,јас бе,јас пијам кафе...ама морам,иначе знам дека ќе заспијам одма ко трупец и 3 саати нема да можам да се разбудам.Ич не го сакам кафето,поради него неможам да ја правам мојата омилена работа,спиењето.Али шта је ту је.
    Поздрав девојки и држете ми среќа утре на тестот нашколо и тестот за полагање :)

На eli25, Adi888 и AnimeHQ им се допаѓа ова.
  17. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    31
    СДК дека времево е најубаво, и отидов јас да си возам ролери.
    Ај поздрав :*

18. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Отидов јас да си ги соберам гаќите од тераса, да не ми ги соберат случајно ,,надлежните служби,, а моментално на сонце ми е испружена омилената домаќинска гаќа (флорал принт). Соберете си ги и вие вашите, пошто ќе следувале казни! :D

http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/66 ... vaat-kazni

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сликава е доволна, нели?

На IvanaMkd, Johny и MissDior им се допаѓа ова.
  20. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135

Секако :)

Иначе СДК дека ме мрзи да идам да учам македонски зааа тест и дека ми се спие :yawn:

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.