Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Кога дојдов во Скопје, енергијата на големиот град ме опиваше, буквално. Широки големи булевари, врева, брзаница, разни луѓе, буквално поразличен свет од оној од кој дојдов. Сите некаде одат, брзаат, колку повеќе луѓе, повеќе желби. Се е комплицирано, и морам да признаам, на моменти ми фали едноставноста. Дури им завидувам на тие што однапред се знаат како ќе им се случи, на некој начин, што се монотони и досадни и се се знае однапред.

Или пак само сум изморена? :?:

Дали стареам или созревам уште, уште побрзо, и летам со паметот, се повеќе добивам некоја желба да живеам зад некој рид, сама. Во куќичка која има покрив обраснат со трева, и две-три мали џамчиња, па да си наредам цвеќенца. Да јадам месен леб, со печен зеленчук посипан со сирење. Да си имам овална соба со книги, одозгора до доле. Со клацкалка, или пак перничиња на прозорецот. А што да не и двете? Да имам када во средина на собата, која ќе си биде само моја. И мало дворче, со мнооогу дрвца и клупичка. Како колипката од Заспаната убавица. И да си се посветам сама на себе, зошто, што и како. Без никој до мене. Ми фали изолација. :|

Размислувам после јуни, да ги натерам баба ми и дедо ми да ме истоварат на викендичка со резерви на брашно и книги и еден куп филмови.... и да ме земат после еден месец. :geek:

На Cynthia, caroline.costa, IvanaMkd и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Ох леле,ќе пукнам некој ден! Сега им текнало на Вели четврток испит! :x :fubar: И сега пак ќе треба да заминам :@ :@ :@ Остај тао,да не можам дома да поседам,ниту па да се видам со некој! Леле колку сум нервозна,ќе си пукнам!НЕНОРМАЛНИ!!! А рекоа после Велигден испитот! Ми иди сите да ги упуцам!Е ај оди заврши да те видам...Аааааааааааааааааа

П.С.Вечер само накратко ќе ве дружам,за да можам со се да стигнам.Ќе треба пак одма да седам да читам |(

На AnimeHQ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    сдк за пружење алишта на балкон-следуваат казни
    за шетање на куче без корпичка/ако кака-следуваат казни
    ако фрлиш пикавче-следуваат казни...

A ЗА ДИШЕЊЕ, И ЗАТОА ДА НЕ СЛЕДУВААТ КАЗНИ??? |(
    АМАН ВЕЌЕ!!!

На Thebestone, eli25, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.293
    Допаѓања:
    8.681
    СДК многу ми е шубе за законов... Нема да можеме да се натпреваруваме веќе со комшивката која ќе извади поатрактивен долен веш на тераса- строго на предна жица.
    А другиот комшијата ми го бендисуваше вкусот, ми кажа ми кажааа :wasntme: :D

На Cynthia, bittersweet, mims-89 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Моментот кога ке ја најдеш последната тегла ајвар во фрижидер! и кога си на диета и не можеш да ја јадеш со мрсно тостче! :@

6. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Нема поголемо задоволство од тоа да ги гледаш штотуку купените лакови за нокти 8)

На LilBaby и ilovecupcake им се допаѓа ова.
  7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Се плашам од монотонија.........се исто па исто.Веќе ми се згрози..
    Денес сите ме прашуваат како сум дали сум добро..а јас на сите им одговарам потврдно. Да да добро сум како и секогаш. :D А вистинското расположение ми е скриено и пикнато длабоко во себе таму некаде...и неможе да дојде до израз..Се чувствувам празно,глупаво,неиполнето..како да нема ништо во мене.Мразам кога морам да лажам за сопствените ЧУВСТВА, а поготово кога знам дека има кој да се сити на мојата болка...Како и да е,јас можам да го издржам И ова. :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ах леле, цвекло љубави, одамна те немав јадено! :inlove: Ручек за мерак 8)

Пак јас, на исто место, во исто време, на иста позиција, пред исто нешто.

9. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Господи Исусе Христе, Учителу на милоста Те молам отвори ги очите на срцето мое за да го чујам и да го разберам Словото Твое и да ја творам волјата Твоја којашто во него нам, безумните и грешни луѓе, ни е откриена. Господи Боже, Спасителу мој, бидејќи на земјата дојде да ги најдеш паднатите и да ги спасиш, не сокривај ги од мене повеленијата Свои, зашто јас пропаѓам во мракот на незнаењето на заповедите Твои. Отвори ги очите на умот мој за да ги разберам чудата на Твојот наук и кажи ми ја непознатата и тајна мудрост Твоја Со светлоста на Своето знаење просветли ги мојот ум и разум, на Тебе се надевам, Боже мој, за не само да го читам и пишувам

На senjorita-v му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Хахахха,какви новости денеска добив.Братучетка ми фати на грепка... :D и велам,немој да ме заборавиш,стариот број ми е :D

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК колку му значат на човек тие 5-10 минути, кога е уморен :worried: , ама само да дремне на кратко, а всушност тие 5-10 минути се претвараат во часови :D :wasntme:

На IvanaMkd, TheCandy880, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Interview - Done :whew:
    И така, кога нема работа нема, а кога има ... Ми понудија две работи и у пм не знам која да ја прифатам :rofl: :rofl:

На bittersweet, Divinebutterfly, zhap4e и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    СДк дека имам многу за учење а ке излегвам... :tmi: :tmi: ајде кога ке се вратам ке учам :D

14. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128
    И сега конечно не знам на што сме. Целочасовниот разговор на телефон служеше за да ја сместиме нашата врска каде?! Ми рече: Не доаѓај викендов. Прашав: Разделени сме? Помолчи и одговори: Да....

На што сме? Каде сме? Каде ќе бидеме и дали воопшто некогаш ќе бидеме некаде? Зошто знае така болно да зборува и да ми предизвикува солзи. Дали сум наивна и толку замаена по него што секогаш ми се јавува чувство на вина.. а пред да дојде до кавгата, сум го немала.. :?: Дали е во право, кој е во право? Дали нешто некогаш ќе се смени? Дали на нештата навистина треба да гледам од негова страна или само моите интереси да си ги пазам. Тој е повредуваниот или јас?

Ми треба еден психијатар па со него да разглабам некои работи што ми лежат во душава.. Ми треба некој да му ја кажам цееееела ситуација па тој некој да ми даде груба проценка. Во мене е грешката или?!

Каде сум сега јас..? :|

15. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Имаме воопшто некаква слобода во државава???Очекувам да воведат данок и за дишење на воздух :^)

Ептен убаво се чувствувам,супер наспана,а и возењето ролери сосема ме опушти.Супер ми дојде долгото туширање и сега е време за млеко со ванила :inlove:

На Mrs.Cuper му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Ниедна серија нема за даунлоад.

Ниедна насмевка нема за денов. Не за друго, мислам дека се потрошија. Дури и должам.

Деновиве поминуваат така, колку да се означи дека времето во секој момент е менлива работа и дел од време - простор континуумот.

И мојот живот е еден континуум, ама катарзичен, некако. Не знам како. Да не речам никако.

Се чувствувам спружена на земји, како патосниче, и саде некој ме гази. Не во смисла на репресивен карактер, туку... во смисла на дефицит на време да застанам пред огледалото ми.

А и кога ќе застанам, немам време да погледнам.

Енихау, убав ден денес. До таа конклузија стигнав. Да си фатам сега филмче или книжуле, и мислам дека ќе биде гранд финале.

Со оглед на тоа што мојата стапка не е излезена од земјава траги-комична веќе година и пол, одлучив дека е време мојот нов пасош што мириса на соништа, редно е да ме одведе во некои нови походи.

Сосем случајно, изборот падна на: Планета: Земја. Локација: Венеција, Верона, Малта....

... еве ме, идам. Не за друго, затоа што ми треба некој нов воздух. Овдешниов некако канцерогено смрди.

На mims-89 и julie77 им се допаѓа ова.
  17. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Убав ден денеска,иако тмурен сабајлечки ама убав :)
    Денеска официјално и свечено ми ја врачија дипломата...многу беше убаво поготово на крај моментот кога сите ги фрлавме капите :D
    Моите снимале се,а мајка ми сега седнала на пц ми прави видео,со музики со слики со интересни моменти...колку го направи професионално и емотивно :)

Убав ден за паметење :l:

Имајте убава вечер феминки :)

На Lepaaa, Annath, stylishh и 24 други им се допаѓа ова.
  18. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк Убаво е . Да дишеш . Малку од среќа задишено, малку од возбуда.

Јас се смешкам, решив наместо со прегратки да ги честам луѓето со насмевки да бликаат од секунди љубов.
    Велат сум делела љубов неизмерно и несебично, а зошто да не? кога ја имам и премногу.
    Црвеното карминче си подигрува на моите усни овие недели многу често а и мислите не ми се нешто помирни :devil: :lol: тегнам желби и копнежи лево десно едно 2 километри од мојот влез до неговиот, само Тој некако нит ме гледа нит ме слуша.
    * Заборавил на мене, ама ако јас си уживам со самото тоа што си знам дека ме полни со љубов ако не е свесен.
    Си има тој гулабица што му гугка од сабајле а јас далеку од гулабица сум, по арно доловено ко папагал сум само нешто мелам.
    И така јас малку се занесов, ама оправдано долго ме немаше ехеее далечен е тој 10 февруари

Си подпевнувам јас деновиве малку за Ромео и Јулија малку за Хамлет, а бога ми химна ми е котето любовно :tmi: ахх колоквиуми јас насмевната ви идам а вие мене?

Ај за крај да ве бубнам со едно кило насмевки ѕирнете го видеото да си се насмевнете слатко на текстот а и на фацките. :* :hug: :sun: :sun: :l: јас ве сакам а вие мене не знам :P .. ми фалевте бе џенски 8) ајде блескајте од среќа и насмевки, поубави сте така.

http://www.youtube.com/watch?v=fqCKvzIY9DE

На IndieGirl и anabel-a им се допаѓа ова.
  19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.390
    Допаѓања:
    18.034
    сакам да кажам дека како мали колку игри сме играле штркот бара боја,горенка,мижанка,јаже,капетане,капетане какво е морето.грим пис, фотељи,ластик,ден и ноќ,лета лета,расипан телефон,иде мачка покрај тебе,шири шири весели пешкири,брканка,секакви игри а сега децава жалосно но вистинито играат игри на фејсбук :( и по цел ден дома

20. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Убаво ми е кога сум пред објектив, кога смислувам концепти и кога си ги чачкам сликите. Не сум нарцис во живо, ама многу се љубам на сликите. Погледот ми е љубовен, денес се` ми е шеќерна волна.

Плуќата ми се чисти ден по ден, ама не сум јас тоа без моите мили цигари. Ми недостигаат многу. :tmi:

И така, се чувствувам како да сум во скок цело време, не знам дали се качувам или паѓам, но барем за момент не сум на земја. И некако убаво е.

На mims-89, teddybear и thinkerbell им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.