Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    иронично е колку личностите што онкака, по пат ќе ги сретнеме, се грижат за нас повеќе од родителите. Никогаш нема да заборавам колку се грижеше дали сум јадела, спиела, дали научив, дали пари ми требаат..и да како и секој друг и тој имаше мана преку која тогаш не требаше и не смеев да преминам. Но, како минува времево знам секој ден дека ме сакаше, ме сакаше крај себе, сакаше да се буди крај мене. Тој беше спремен да дели се со мене,да ме земи дома, додека татко ми ме брка и без страм кажува дека за себе си работи. Иронично и жално е нели?

ехх мајко моја глупава... продолжи ти да го колниш и секој божји ден низ нос да ми го вадиш, но жач ми е што никогаш не сакаше да го запознаеш, што не виде колку ме сакаше и да ти кажам жал ми е и што ти не беше никогаш толку сакана!!

Како е не му се лутам на животов. Сето ова само ми дава сила за понатаму, ми дава верба и мотив да се трудам да успеам. Верувам, можеби секој ден се помалку, но длабоко во себе, верувам дека и мене сонцето ќе ме огрее. Мора да ме огрее!!

Сакам и да ве поздравам сите со песнава, толку ме потсеќа на него, а и на времево и ситуацииве ми одговара
    http://www.youtube.com/watch?v=JPwLZxpztp4

На TeddyGrey и Libera им се допаѓа ова.
  2. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Не можеш да го видиш нештото ако стоиш премногу блиску до него, ќе видиш само еден дел.
    Е кога ќе се оддалечиш, моли се да не е грда сликата.
    Требаше да заминам од градов и да се оддалечам од многу луѓе за да сфатам што кријат. Колку сум подалеку, толку подобро ги гледам целосно. А кога си мирниот набљудувач, не е секогаш добра глетката.
    Ко за инат од кога ќе заминеш, насекаде ги слушаш. Ама ако, се во полза на нивното вистинско лице.
    И никогаш не може да се стигне тој степен каде ништо не може да те изненади. Марфи е секогаш расположен за игри.
    А овој пат, ништо нема да ме премисли во врска со тоа, ќе се сакаме од далечина. Конечното збогум, и благодарам што ме спаси од тебе. Да знаев на што се се спремни луѓето... подобро да не дознаев всушност! Знаете она, убаво беше додека траеше, по добро се памти. Епа не можеш баш да се сеќаваш на доброто ако некој доволно ти ги затвори очите и ти ги загади и тие малку убави спомени пред да се разминете.
    Може да биде огромна дупка, или огромен слободен простор спремен за пополнување. Зависи од перспективата, ама гледање од перспективи е враќање на старото еднострано гледање. А вистината има многу многу страни.

На ljubam и mims-89 им се допаѓа ова.
  3. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    СДК... сите чекаат лето, јас цел ден си ја пејам „Елко, елко“ :wasntme:

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    СДК дека убав е денот кога од сабајле ќе почне со смеење со колешки и пиво :D хахаха
    Да, да...од сабајле си цврцкам пивце :P
    и баш ми е убаво :D

На sanjalica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Неможам да се псвестам и уште и уште би спиела,си добив една главоболка и ќе направам јако турско кафе да ме ококори
    а најверојатно пред тоа ќе ме остави на шољата
    за денов ништо посебно

6. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    СДК на Политика не е да пишиш или искоментираш нешто, се ќе се најде некој што ќе се напали и неможеш реченицата да му ја поврзиш. Јас не се нервирам, имам многу побитна работа, да ЖИВЕАМ како нормална личност.

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    сдк...Да им се заблагодариме на Злобните!....да не беа тие, не ќе знаевме колку Вредиме!....Да им се заблагодариме на Љубоморните....зашто ни покажаа колку повеќе од нив можеме!....Им благодариме и на Итрите....не научија колку вреди да бидеме Мудри!....Да им заблагодариме на изгубените.....зашто ни покажаа дека чекориме на Вистинскиот пат!...Нека гледаат во нашата Иднина, како што гледаа и во нашето Минато!...Ние можеме!...и ќе успееме!!!

На m.m.5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Во овој тмурен ден, ден за спиење јас имам насмевка од 6ка до 6ка.
    Се чуствувам како во Full house.
    Да, полна куќа, куќа со ново членче.
    Тато, мама, јас, дада, рипките Ромео и Јулија, папагалчето Тофи, мојот омилен лепотан еден и единствен Рики и ...... неговото синче Лука.
    Леле какво е душиче, колку е само малецко, нежничко, jaс си го викам греотичка :)
    Спие на играчката која му ја дадовме и одвај се движи, ама крка лактовит и грицки како слонче :D
    А тато Рики е малку љубоморен, ама па пафта со опашката веднаш штом му се приближи. Се бубнуваат, се душкаат и пази да не го згазне. Добро е, а и не му ржи :)
    Јас па ко мало дете штом го погледнам одма се смејам :lol:
    Ми влева позитивна енергија, иако за неколку дена ќе треба да му обезбедиме нов убав дом.
    Животинчиња бе, души...

На danniela5, Annath, Loritaa и 24 други им се допаѓа ова.
  9. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Преплавена сум со мисли.
    Ама, не можам да ги искажам.

Мислам дека понекогаш сум пре-емотивна и мислам многу.
    Не сакам многу да му ја мислам, но едноставно понекогаш некои работи не одат така.
    Сега други маки, ама ќе се справам јас. Не се први. Ни последни,хах.

И знам дека има љубоморни луѓе. Затоа кога едните рекоа да - тие рекоа не. Не сакам да навлегувам во детали, само сакам да кажам дека постојат многу завидливи луѓе.
    Не фаќат само сини очи во денешно време.

Но, живот е.. сопни се, падни, па стани..

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Jaoooooooo,положив за мотор,пресреќна сум :dance: :dance: :dance: :party: :party: :smoke:

На rossonerka, Doozy, Bright и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Епа аирлија нека е.Со среќа и памет у глава :lol: :D :*

Сакам да кажам: ми се здосади со седењево дома,џоа у карантин сум!!

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Честито. CIA, пали го харлито и шибај! :)

13. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сдк промена на времето, а со тоа паралелно и промена на косата.
    Секогаш кога доаѓа до оваа промена се мислам дека како мениме некој дел од себе, така и ни се менуваат работи, односно се чуствуваме како да сме започнале нов живот. Поубав.
    И така се до новата фЛизура.
    И тоа, тоа сакав да кажам, дека имам нова малку скратена де, фЛизура :wasntme: .

14. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Посакував да побегнам од минатото ,но се изгубив во сегашноста барајќи ја замислената иднина! ДА тоа сум јас и неможам да се променам, научив да се радувам на мали нешта кои за мене изгледаат огромни.Иако среќата која кратко трае најмногу повредува.
    Не знам повеќе како да се изразам и искажам своите чуства. Никој не ме разбира или пак ме разбираат?! Можеби премногу барам и ништо не добивам.Сега сум сосема изгубена меѓу просторот и времето, меѓу јавето и сонот. Со ледено срце искршено на најситни делови. Факт е или ќе полудам или конечно ќе престанам да размислувам…. :!:

15. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Моментот кога твоето ангелче си збори за нејзиниот принц, и целата блеска, срцево ти се шири од убавини. И ја купив книгата “Малиот принц“. Ќе ја читаме заедно, и ќе и се радуваме. Вчера си изнакупив книги денес им се радувам, ноќеска ќе почнам да се дружам со некоја од нив. Бев на состанок со главните од Скопско Културно Лето, ме повикаа со уште нeколку фотографки, сакаат да направат изложби за оние жени кои оставиле печат со својот стил. Кога ми го споменаа името неколку пати пред сите убо ми дојде. На 2 Јули ќе се има изложба за прв пат во Скопје. Коцките се редат убаво, една по една, страв ми е само да не бутнам некоја несакајки. Си ги љубам ближните мои, многу..деновиве ми се движат со светлосна брзина. Наскоро пак Шведска, не ми се оди а морам. Како и да е срцето тука ми е, па кај и да сум..

На BeYourself, gingerchild, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Денес бев многу спротивна од бојата на денов - внатрешно расположена, цвеќиња ми цветаа по телово, мирисам убаво, зборувам шарено...

Ручек со цимерката на троседот, меѓувремено Friends, јадеме, се смееме... си се радуваме во нашата дома!

Сега читав стари пораки во телефонов (од 2008 г), крајно време е да ги префрлам во компјутер за да направам место за другите :) Верувам дека многу од вас повеќе се радуваат на пораките во телефон :mp: :e: отколку на (како што една феминка го нарече) лејмбук. Посимпатично ми изгледа. Поблиску на дофат. Неколку зборчиња за разубавување на денот. ах!

Оваа недела ќе си опуштам како награда оти трите колоквиуми ми беа pass, па дури една 10ка :wasntme:

Во следниов период пред зграда, да речам, ќе се собира гужвичка на новопоставените семафори на пешачки. Јуху, ќе пијам кафе на прозорец со куп луѓе! :lol: Ништо нема да си кажиме со зборови, ќе им мерам мисли и погледи во чекори. А тие ако ме забележат, ако успеам - ќе им се насмевнам. А ако се усрамам, ќе се скријам зад завесата која патем едвај чекам да ја исперам дома за да ја видам дека е бела!

Епа, феминки, нека ви е убав преостанатиот дел од денот... јас ќе се потрудам на напрвам нешто продуктивно, сепак :)

:hug:

На L-enna, LivingGlam, Doozy и 6 други им се допаѓа ова.
  17. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Чувството кога на погрешна личност ќе пратите ПОРАКА - ама баш на ТАА ЛИЧНОСТ што не требааа :tmi:
    И што ми преостанува освен да се изнасмејам на сопствената невнимателност и да не речам глупавост...
    Е дури сега ќе имам за објаснување и објаснување :angel:
    Како и да е денеска не ми е денот - уништим све што дотакнем :lol:
    Само вечерта да не ми биде таква... :wasntme:

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Можеби јас не сум избувлива,нервозна, хиперактивна ама денес никој не остана со глава. :rock: :rock:
    Ми скисна од послушноста и попустливоста ..ДЕНЕС СЕ РОДИ НОВАТА САРА!
    Онаа која се бори за своето и која гледа да успее без разлика на околностите. ;)
    Непријателите ги направив парче,редно беше да ги употребам митролезите. :D А не само така да стојат..како задушени таленти таму некаде..Оптимист сум и се што ќе посакам ќе ми се исполни...е така да си знаат. ;) Епа наскоо ќе станам и нивен претпоставен па да видиме како ќе ми се обраќаат.Позитивна сум секогаш со ведра и добра мисла па решив и да не се замарам со беспотрените работи.Ама нека ме чепне некој кај што ќе ме заболе ----следи глобална катастрофа. :hai:
    Поздрав до сите феминки.Нека остатокот од денот ви помине убаво. :* :*

19. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    3.086
    Знаев дека ке се вратиш,дека ке дојде тој ден кога ке ме побараш! Ама ти си опасен-знаеш? Опасен по мојот живот,ама знаеш што-и јас не сум таа што бев,се променив,поминаа 3 години...или забораи?
    Добро се чувствувам денес,и покрај тоа што надвор е одвратно...ме радува твоето вракање назад...ах,одмаздата е секогаш слатка :rofl: Ке биде ОПАСНО! :lol:

20. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.829
    СДК убаво ми е, се осеќам океј!! Конечно пуштив некои работи да испловат во празнината и да свртам нов лист... Од денес сум најпозитивната личност што можам да бидам... :) :)

Нема да се замарам за небитни луѓе и работи и нема да си сфаќам се при срце.. Само така ќе успеам.. :muscle: :muscle: ^_^

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.