[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Каде и да воделе сите патишта ме доведоа до мојот дом. Се што можам е да им речам фала, без разлика дали биле правливи или поплочени

TeddyGrey, IvanaMkd, anabel-a and 2 others like this.
  2. Kasha

Kasha Популарен член

До кога ќе дозволуваме Американциве да ни солат памет? Па тие не знаат за ништо друго освен дискриминација! На што личи оваа кампања?

Поголема глупост не сум видела.

[​IMG]!

3. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Последниве неколку години, животов ми стана толку брз и динамичен, што и плановите мораат да се менуваат од денес за утре.
    Ми беше тешко да се навикнам на спонтаноста, со оглед на тоа дека сум човек кој сака цврсто да се држи до своите планови. Бележникот ми е полн со датуми, запишани средби и однапред испланирани денови, ама во последно време, се почесто шкртам во него и допишувам обврски кои случајно искрснале од некаде.

Брзиот живот некогаш знае да биде истоштувачки... Одвреме навреме ги фаќам моите мисли како патуваат некаде далеку од овде. На некое мирно место, каде минутите се часови, а часовите денови.
    Каде наместо притисокот од обврските, спокојот го бои секојдневието.

4. Princess.S

Princess.S Истакнат член

..што и да, ќе помине. :)

Elennaa likes this.
  5. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

СДК Живот иде даље. Имам направено многу грешки не само јас сите, од нив научивме многу. Сеуште и ги правам но никој не е совршен нели? :wasntme:. С-Р-Е-Ќ-Н-А сум што ја имам МАЈКА ми покрај мене која во се ме подржува за секоја голема, мала грешка што ја имам направено. Без неа неможам, само таа ми треба никој друг..

anabel-a likes this.
  6. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Пред неколку години,во навидум безгрижните денови си имав еден ритуал,вака ова време.
    Отворав балконска врата да го осетам ветрот,пуштав музика најгласно што можев,светлото го пригушував за додатна атмосфера.Од прозор ја набљудував месечината. Не дозволував никој да ме вознемирува,на вратата имав знак - стоп. Размислував и уживав сама со себе,си ги слушав сопствените мисли,паралелно со омилените песни. Тоа ме правеше вистински среќна. Мислев дека така ќе биде вечно,но не. Се смени нешто во мене,ми умре она нешто во мене кое знаеше да ужива во ситници,кое знаеше да живее. Ми го снема сјајот од очиве. Ама како што констатирав еднаш одамна дека се изгубив себеси некаде по патот,така вечерва ставам крај на мојава загубеност и се ставам на прво место. Пред се' друго.
    И се враќам. Но,овој пат навистина. И перманентно.

Затоа што...
    http://www.youtube.com/watch?v=9yz6Mz-gzLU

Dulceee, Noemi, bittersweet and 7 others like this.
  7. ines.h

ines.h Популарен член

Ех пред некоја си година на датумов , со мутлево мое за прв пат се видовме се упознавме да речам ВОЖИВО :D
    и се правевме на рогнати и двајцата демек онака само пиеме кафе ...а уште тогаш си мислевме еден на друг убавини .

CIA, teddybear and MandyLane like this.
  8. The.Little.One

The.Little.One Активен член

Уште еден ден со лош почеток а добар крај... :)

ViktorijaMari likes this.
  9. Saraa

Saraa Популарен член

СДК ми треба машка прегратка... :lol:

10. vitomir

vitomir Нов член

Еве ти една пријателска прегратка! :drunk:

11. pamelche

pamelche Форумски идол

СДК - Не им верувам на луѓе што секоја приказна ја почнуваат со зборот јас. Не им верувам на луѓе што на химната незнаат да пуштат ни глас. :^) Не им верувам на луѓе што ни на мртво плачат, ни на живо се радуваат, наутро себеси се мразат а попладне сиот свет, абе подобро да дуваат. :| Не му верувам на човек што не верува во себе....А, како да им верувам на сите полноамбициозни родители? - од својте деца прават идиоти, пјеачи без слух и промашени водители. :shake:

Немојте да помислете дека само го пишувам текстот од песната. Не. Сакав да кажам во што не верувам. ;)

sanjalica likes this.
  12. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Ако порано за мене беше чудо да додавам пријатели на фејзбук,сега ми е секојдневие.Абе голем манијак сум станала.Сите згодни и убави момци ги аднав и почнав да си зборам со нив... :lol: Ги манијачам,што да се прави..хормоните се криви не сум јас :!: И така.Се опуштив деновиве ...
    Немам што да ви кажам друго,се надевам дека ви е мило што ви пишавввввввв :lol: :P ПОздравв4ееее

CIA and pamelche like this.
  13. Cynthia

Cynthia Популарен член

Сакам да кажам дека незнам што сакам да кажам.
    Ми се закачи оној грд филинг кога имаш зборови а немаш инспирација или едноставно незнаеш како да ги склопиш зборовите и да добиеш реченица.

Bubbi, IvanaMkd and Hipster like this.
  14. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Е најмногу ме нервира нешто кога не можам да си најдам низ дома :( Е сега се заинаетив, ако треба цела куќа ќе ја пребарам ама ќе го најдам :devil:

15. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

СДК декаааааа чекам да почне Survivor и да одам да си легнам :lol:
    Ми се спие многу сум уморна :yawn:
    Секој ден рано станување од спиење за во школо, па сега и саботи ќе учиме :devil:
    уффф :punch:

16. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Сдк под итно ми треба нешто ново да внесам во секојдневието.

Убаво ми е и вака не викам не, си се сложуваат коцките полека полека на некои полиња али си стои тоа едно место таму во кошенцето празно и чисто.

Од се по малку насмевки, солзи, прегратки, намуртени погледи мешавина па тоа е животот де, да го нема сето ова ќе бидеме празни...
    Душевно, крај крајот ние сме си само души што живееме во телово како подстанари и должни сме да внесувам нешто во него а најмногу емоции и убави чувства.

Ма да доста се чував јас од љ. :tmi: сега чекам со отворени- раширени рачиња .
    :hai:
    http://www.youtube.com/watch?v=BJ4lvObf ... redirect=1

julie77 and CIA like this.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Денес не мразев ич,само глава ме болеше многу,ама ќе направам мала листа на работи кои го мразам и ме вадат од контакт,а тоа се следниве:

- ми го покрева желудникот и сета таа маса во него кога некоја глупача која ја знам повеќе од 10 години, знам која е суштински, од еднаш слушам мислења од нејзината муцка кои сум ги прочитала на фемина. Мои, на некои ценети форумџики(си ги знаеме,со стаж си се). Тоа е ок, јас грешам,сите грешиме, тоа што го кажуваме не е секогаш добро и вистина, по некад и нешто паметно кажуваме, не можам да кажам кој од нас колку е добар,ама идеолошки верувам дека секоја од вас е фина и добра личност,па аналогно на тоа ме вади од контакт кога лоша личност започнува на лош начин да ги користи,проповеда и да си ги отвара очите во погрешната смисла,а при тоа зема залет дека научила/кажала нешто паметно. Затоа,повеќе ич не ми е гајле дали некој ќе дознае по име,презиме и лик која сум,за утре да се срами кога тие глупости ќе ми ги кажува во очи. У превод,знам те пушко кад си пиштољ била,а што ќе каже за мене,ич не ми чуе. ИЧ! Зошто научив дека од неколку особи во животов не можам да очекувам добар збор,а од неколку други од рандом не можам,зошто си хејтаат од што не сакаат себе си. Дел и јас хејтам зошто ми згрешиле,ама разликата е што,можам да не сакам некого,ама да го почитувам,а ретко да не го сакам и да не го почитувам,преретко,кога више го прекардашиле вишеструко и нема каде. Не дека сум совршена,ама не сум лоша личност(е не де пак и најдобра,Мајка Тереза хрселф). За сите имам разбирање и сите барам начин да ги оправдам,макар и да се дистанцирам заради својот страв да не ме заебат. Тоа е целата работа. И оваа која до вчера планираше мажачки, немаше очи,од носот подалеку не гледаше,арогантна и никаква,сега оп,слушам мислење на Трендафилка за нешто, слушам свое мислње по тема брак,кое знаеме сите не е баш типично.

- ми се лоши кога некоја глупача придава значење на минорности ко на пример...облека. Сите ние имаме различен стил. Ако тебе нешто не ти се допаѓа,не значи дека не е убаво. Денес евтин муабет, јас у улога на прислушкувач,на 2 метри од мене. Две оговараат трета особа,зошто одела со балетанки,а не со штикли?! За на мајка ти и вујнати џифтијаните. Ако неа,мене,на Петкана им е позгодно така,така ќе си оди се додека си ги извршува работите и е добар како човек. Која ограниченост е тоа?! Колку сакаш биди паметна, ако те ограничува и цениш луѓе како се облечени, ти си мизерна гнида која не знае за вредности,точка,запирка, извичник,курац! Ве молам, у моја близина такви глупи муабети,не!Сите сакаме убаво да изгледаме, но поимот за убаво не е константа. Можете да дискутирате,да се потсмевате,сами со себе или у друштво, ама повторно,такви луѓе у моите очи се деградираат и паѓаат сто нивоа. Интелектуалци чак! Селски и ниски работи! И утре од истата таа да очекуваш дека ќе те цени вистински?! Никогаш! Или со редок,ама рееедок исклучок.

- ми се лоши од луѓе кои билдаат самодоверба низ споредби. Е*ате самодовербата ќе речам само. При првиот нечиј успех,крахираат бате,гзот ги боли сто дена потоа. Иш! Вие си знаете. Ко една кокона прееска, леле кога ја видов таа и таа,тогаш и тогаш, мене ми скокна самодовербата,видов колку сум подобра. И ја гледам вака |( ,да а?! Не ти чини кантарот,смрдиш ко човек. Утре истата таа нема да биде пријател со тебе,зошто ако тебе ти се деси успех,никогаш нема да ти го прости. Имам една таква... ама тоа е веќе тешка психологија, со тешка рефлексија на нејзиниот израз во мојот. Мене ме доживува ко себе си и ете,малце по малце го атрофираше нашиот однос и сега повремено оп,у око ми брца,ама... имам адути у ракав. Тоа ти се викаат говна луѓе. Ако згрешиш,а знам,ќе те поучам,ако згрешам,а знаеш,поучи ме. Никогаш нема да ти го преречам,а истото го очекувам од тебе,а не после на клепки да ми бесиш и да ми се ситиш. А луѓе кои не прифаќаат помош ради суета да знаете дека утре ако ви помогнат вас за нешто, вечен дужник ќе им бидете,мака било тоа печатна грешка у документ да ви поправат.

- го мразев и грдото тирамису прееска. Леле колку беше гаднооооооо...

Денес сакам:

- едно човече кон кое гаам таква чиста, братска, искрена љубов,не онаа каква што сите знаеме,не можам да ви опишам. Брат кој никогаш ни сум го имала,ни па ќе го имам. Па кога ќе ми се јави,па кога ќе ми каже збор-два три,мене светов ми се свртува на правата страна. Никогаш не сме имале интензивна дружба, ама во тоа малку сум видела многу. Такво човече се раѓа еден на милион. Денес ми се јави,ми се чинеше си летав до дома,не одев. Свеж воздух у загушлива просторија. Немам зборови. Човек и пол! Не,не можам да ви објаснам колку многу го почитувам.

- зборови од еден крут човек...како ми недостигаш,а ме видел вчера.

- кога другар ми ќе ми ги фати рачињата и ќе ми ги бубнува и ќе ми вика,не се секирај бе,се ќе биде ок, ајде насмеј се,ааајдееее и го коцка Милан-Барса за мене. Епа ... цел ден ми носи топлина.

- кога другарка ми си ја заебавам од љубов. Денес ѕрцките и ги извадив. Малце ми е глупичка со некои постапки,ама мене ми е сјајна. Поздрав чика,љубим те,знам дека ме читаш!

- сакав и кафе...ама го испив првото тек во 3,глава ме скина ради тоа! Кафе,кафе,кафе!!! Мора да измислат уште нешто со кафе!

- сакам кога и правам услугичиња на мајка ми и го прави она нејзиното,ааааааааа е така! :D Кога татко ми паметно мудрува и не го мава средновечна криза со некои невозможни работи. Да се живи и здрави.

- сакам сон...многу,очајно,исконски.

- сакам љубов...како од филм или барем реално убава која ти го трза светот. Е не дека нема, ама што е тоа што ми го стега срцево...што ли е,што ли е?! Јас сум ти ко политикава наша по таа тема. Се залагам за трета опција и центар!

Чао журим.
    Пусици!

18. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Баш чепкав по темиве и сватив една работа: Немаат приоритет квалитетните мислења туку по истакнатите ликови. Некое мислење, со исто така добар квалитет да е напишано од некоја нова или не истакната личност тука, ќе биде скролано...
    Жално...

Не насочувам на никого, ја анализирам само комплетната ситуација...Тоа е мојата слика што ја добив

Rubiii, Doozy, julie77 and 11 others like this.
  19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

СДК дека најмногу ги сакам и најубави ми се црвените ружи :inlove: толку се грациозни, некако посебно убави ми се од сите цвеќиња.Ниедно цвеќе не е неубаво, сите се убави.

Друго, животните не размислуваат :!: не дека така мислам, туку начув такво нешто.Можеби така делуваат, но едноставно се водат по инстинкт, ништо друго.Кога тие би размислувале, па којзнае какви сплетки би имале :wasntme: Е сега, друго е човекот кој е мајстор за се, а за размислување и реализација на тоа што тој го смислил е гениј.Добро, настрана е тоа каков е неговиот начин на размислување.Не разбирам како тоа животното размислува :^) ? Многу поверојатно е дека се околу нас е само огледало на нашиот начин на размислување, а кое што е далеку од реалноста.

IvanaMkd likes this.
  20. Lola-M

Lola-M Популарен член

Роси , удоми го бебево најбрзо што можеш...додека не ти влегло под кожа.
    После, и да му најдеш дом - нема да сакаш да го дадеш :)

rossonerka likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.