Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Капки за нос - God bless them...
    Марамчиња, цедени сокчиња, фервекси и сирупи...
    Пролетната настинка ме фати... Ја очекував...
    Немам ништо паметно да напишам... Да ве известам ете, дека настинав, ги положив сите колоквиуми и тоа со убави бодови, викендов ќе одмарам и се спремам за малце БуМ во недела...
    Се надевам дека БУМ-от нема да дојде... А уствари се мислам дали и јас да отидам.
    Во дилема сум. Не ми требаат стресови и скандали, али ... Ај, не е ни битно.
    Ете така. Чао!

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  2. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    се чуствувам ко :sun: да ме огреало-сега кога една личност ке ја дознае висината на тел. сметка :punch: ке ме огрее :D ама успеав да заштедам некое денарче и јас да придонесам во плакањето :)
    убаво е кога на некој ке му ги кажеш сите маки (големи и мали) што ми ти лежат на срце и добронамерни совети ке добиеш од истата личност :)

3. past-present

past-present Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    mi treba mesto da se iskazam!

Dragi forumdzii, samo mi treba prostor da se iskazam, i moram nekade da go isfrlam ova sto mi lezi na srce. Pozdrav do site i se nadevam na vasa poddrska!

TORNADO!
    Rusi se vo mene. Koski, muskuli, misli, cuvstva.. . enrgija sokro i da nema. Edvaj crpam i baram nesto da ne ostanalo nekade skrieno, nekoe setilo ili emocija plus sto ne e zafatena od ovaa bura, nesto sto se polni od drug izvor.
    NEMA!
    Tolku sum izgubena sto i da se svrtam nazad i da gledam napred se e matno. Se izmestiv od mojata tocka, od mojot obrac od moeto stakleno zvono sto tolku mnogu se trudev da go sozdadam i da go oddrzam. Se cuvstvuvam kako da ne sum od ovaa planeta koga sum nadvor od toa zvono.
    ALISA vo zemjata na cudata!
    Se dosega bese sovrseno, ili ziveev. . . ili ziveam vo zabluda?! Neznam kako da go postavam prasaweto, Past Perfect or Present Simple? Ha - ete mi go odgovorot. Ironija.
    I pravila i normi, vrednosti, zaveti, vetuvawa i veruvawa, principi se potopiv vo voda. Neznam zasto se najdov tuka kaj sto sum, neznam kako si dozvoliv sebesi. Od druga strana, kako da zapoznavam nova licnost, novo jas, za koe si se cudam so nekoja blazena nasmevka na liceto, gledajki se vo ogledalo so golem prasalnik na celoto- WTF?
    Prasawa i samo prasawa, odgovori nemozam da najdam, nemozam da gi prepoznaam nitu znacite. Si velam, hm pa sto da ne, mozam i jas da se promenam, ne e nisto strasno. I, op, stoj! Pa kako,zasto, sto ako, kade, koga, ama, lele, ili. . .
    Se se sveduva na faktot deka se naogam na edna golema raskrsnica, i deka veke stapnuvam so ednata noga na pat na koj nikogas ne sum odela do sega, gazam kon nov predizvik, vozbudliv, intriganten, nepresmetliv i sekako nepredvidliv. Po onoj po koj sum odela do sega, onoj predvidliviot, pomalku vozbudliv i sekako presmetliviot, no sepak siguren i odnapred isplaniran, miren i tivok pat mi ja lepi nogata i ne mi dava da ja pustam dusata i teloto da talka onamu kade sto go nosi veterot. sto li navistina sakam? Dali e dozvolivo da se menuvam? Od kogo da baram dozvola? Dali ke mozam da se spravam so posledicite? Nemozam sebesi da si ogovoram i glasno da si priznaam a ne pak da ocekuvam poddrska i razbirawe od drugite.
    STRAV!
    Koja sum vsusnost, dali mozebi dosega sum se potisnuvala sebesi?
    sto ako ova sum vsusnost jas?!
    Zabluda ili ne. . .
    Levo ili desno . . .
    Past Simple or Present Perfect

4. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Абе нема, нема, туку наеднаш во рок од 6 дена (значи не е наеднаш :!: ) 2 пати фатив спортска. :muscle:
    Тој што работи на `исплата` во кладилницата ми вика: `Ш'о бе, пак фати?` :rofl:
    Епа си пљуцкам од среќа де, некогаш стварно се случуваат неочекувани работи кои можат да ти го разубават секојдневието. Ова фаќањево спортска којзнае дали е неочекувана работа .. :?: од една стана уплаќаш за да добиеш и нормално дека се надеваш да добиеш, од друга страна фактот дека никогаш не си фатил те обесхрабува ..
    Јаооо тешки полемики на тема `Обложување и спортска прогноза`, не е на арно. :lol:

Туку Сакав да кажам, отсекогаш ме импресионирале мислењата на Срцекршачка. Не, сериозно.
    Иако е повозрасна од мене, некако во многу работи оди наивно, посебно ми е смешна со постовите, се негде таа присуствува, на милион презентации, курсеви, медитации, спа центри, интервјуа, чуда, ми е страв како успева девојката сегде да стигне? :^) :rofl:
    Само напред Срцекршачка, ломи срца у даљини! Алал нека ти е! :)
    Еве ти за тебе и за сите други, од коцкарските заработени пари нешто скромно:

Прикачени фајлови:

• cake.jpg
      cake.jpg
      Големина на фајлот:
      131,2 KB
      Прегледи:
      254
    На bittersweet, Divinebutterfly, Trendafilka и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    31
    СДК дека ми се јаде нешто благо... :inlove:

На TheCandy880 и Adi888 им се допаѓа ова.
  6. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Ме фаќа криза за млеко..од постов..ама уште недела дена и мојот 49 дневен пост завршува и жал ми е бидејќи се чувствувам препородена, па планирам да продолжам со здравата исхрана и по постот. Убаво е да се јаде умерено и здраво

7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Не ми се учи бре |(
    Ама ич, цел ден се врткам низ куќа дури и гледањето в ѕид ми стана интересно, |( ,
    Дремев и на џам го гледав дождот додека паѓаше :rain: , беше многу романтично, фалевме уште јас и тој на улица под еден чадор, гушнати, заљубени, со тебе под еден чадор да се стиснам да сум среќна иако на пола киснам. :wasntme: :l: :inlove: , Ми фали. ;(
    На школо се оди како што јас сакам, книга немав отворено си добив денес две 5-чиња, се надевам дека и истото ќе биди утре, а и све ќе испрепишам. :wasntme:
    Умрев за благо бре, ќе ја терам мајка ми сеа да ми напрај нешто :D

Вие имајте убав ден. :*

На CIA, Elennaa, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Балони.
    Мали, големи, шарени, забавни.
    Асоцират на детство, слобoда, мир.
    Ја сакам глетката на балони кои летаат во вис, ме смирува.
    Ме потсеќа на безгрижност и безусловна слобода, детска игра.
    Најмногу на слобода, кaко слободно се вивнува оставајќи се позади себе и лета горе само, слободно.
    Длабоко во себе засекогаш ќе бидам дете, колку и веќе да не ми е местот таму :wasntme:

На la-chicka, IvanaMkd, Cynthia и 6 други им се допаѓа ова.
  9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752

На mims-89, sesilija, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Ах девојче, ќе го бараш ти школото.. :) Јас, а и поголемиот дел од феминките сигурно би ти потврдиле дека ужасно многу ќе ти недостига се, па дури и оние одбивни фаци, бидејќи секој си бил сторија за себе :)

На MandyLane, Divinebutterfly, srcekrsacka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Кога читам дека фаќате на спортска, ми доаѓа да ве бркам со сукало и да ви го треснам од глава! ]:)
    Како бе така, имате среќа, само јас немам??
    Ете и денес.... Фантазиите за новите штикли и ташна, книгите што ги мислам од дамна, фигарото... мхххх
    Кога не сака, не сака. И точка.

Туку, јас дојдов до намера да кажам дека од денес па се до понеделник.... не, не, подобро да не кажувам.
    Останете ми весели и ксметлии, фаќајте на спортска, пијате многу вода и слушајте македонска музика.
    А јас... идам у бољи живот.

На TeddyGrey, la-chicka, Bright и 10 други им се допаѓа ова.
  12. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    1.228
    Сакам да кажам дека и покрај тоа што сите се обиделе, сепак не успеале да ме скршат. Само знам дека се се враќа и се се плаќа. Ќе дојдат и моите пет минути.Животот е тркало. Еден ден си на врвот а друг на дното.

На anabel-a, BeYourself и Adi888 им се допаѓа ова.
  13. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк овие три дена ниту сум во ПМС а често знам да си заплакам.

Си седам и си плакам барам причина но на поврашината никаде ја нема.
    Некои мали ситници ептен ме доболеа денеска ептен!

Мали зборови,буквички, гласови а толку големи солзи.
    ..од мајка, од другарки, од многу блиски личности, поради ова понекогаш се чувствувам на мигови дека сама со себе сум си само на место.

Си ја знам длабоката вистина и причина длабоко во мене но постојано си ја потиснувам. :x

Дај да ми замине ова никакво чувство.
    :(

14. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк вpемето само на спиење ме тера!

15. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653

само тоа. ;)

16. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192

ќе биде право лудило :D

17. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.287
    Се затопли и паднав во депресии.
    Не можам ниеднаш да се налакирам како што треба, да ја наместам косата правилно.. не можам да погодам како да се облечам на врмево за да не мрзнам насабајле, а после да не се знојам.
    Ќе почнат да летаат полени и памуци, а јас ќе почнам да ги дишам, и ако славам први мај пак на Водно, но во болницата на Водно, ќе се разболам и психички.
    Пролетните квечерини ќе почнам да ги мразам, од што изгледа веќе ми дојде преку глава да ја живеам истата приказна, и дека очајно ми фали промена, така што, не сакам да го поминувам сама мојот омилен дел од денот.
    Кога кажувам дека вака ми е убаво, лажам.
    Кога се смеам, се смеам да не заплачам.
    Кога гледам комедии, значи дека се плашам да пуштам некоја срцекршачка драма.
    Кога плачам, се тешам дека ми е од ПМС. Или ПостМС. Или МС. Значи констант.

Не ми се станува на сабајле, а не ми се ни останува во кревет цел ден. Сеуште не можам да издржам да изгледам цел филм. Сеуште ми иде да откачам на песните кои си ги сакам. Сеуште ги исполнувам ветувањата до пола. Сеуште се кикотам неконтролирано, а после се чувствувам како да сум плачела со денови - онака ми олеснило. Ама сеуште не можам да кажам дека сум среќна.

А април е всушност, многу убав месец. Ептен убав, можеби и најубав.
    А јас сум досадна, подосадна од порано, можеби и најдосадна.

И уште сакам бели ради. Да си ги ставам на коса, во чаша на биро, да им ги кинам ливчињата. И така

Прикачени фајлови:

На anabel-a, MandyLane, Miss.Ricci и 2 други им се допаѓа ова.
  18. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Во позадина ми писка Цеца и се соживувам пуф паф баш ме брига за сите ми е денот
    Си набив комплекси ми се скрши ноктот,е мислам дека нема поголемо разочарување :(

19. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.060
    Допаѓања:
    11.986
    И те како има. Кога те боли за загубата на саканото, кога болеста ќе го надвладее здравјето, кога немаш основни средства за преживување. Кога те боли што ближниот твој го боли, кога гледаш дека некој пати, а не можеш ништо да направиш. Кога знаеш дека шансиtе за успех ти се мали, и тебе и на твоето семејство. Кога мајка ти е скапана од работа, кога татко ти работи од ноќ до ноќ, а пак не стига. Кога брат ти носи сендвичи од дома. Кога скршеницата на раката те боли толку многу, што ништо не помага.
    И сепак на крај кршењето на нокт е најголема болка и разочарување? Излези од ѕвоното и види ја реалноста.

На bittersweet, slavica999, sweet-cherry и 12 други им се допаѓа ова.
  20. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886

Е моја драга Старфиш, само да знаеш колку прокоцкани пари фрлив на таа спортска, се осеќам како некој џанак кој конечно ја земал дрогата што долго време ја посакувал.
    И јас се жалев дека немам никаква среќа, ама ете сум имала. Инаку парите се ситни, да ти кажам колку-можеби ќе се смееш, ама јас сум среќна што конечно добив пари од игри на среќа. ^_^
    Абе среќата ги прати упорните, кога - тогаш! :*

На Smilly и Trendafilka им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.