Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    СДК денеска МОРА и МОЖЕМЕ да победиме. :up: :muscle:
    Повторно и овај натпревар нема да го гледам,ама вие навивајте.
    Срцето оставено на терен со силна поддршка и мотив момци,ОДИМЕ КОН ПОБЕДА! :* :call:

2. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Ајде,можам јас :muscle: :muscle:
    За можење можам али дали знам доволно :?:

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.022
    Допаѓања:
    123.887
    Ми фали терасата на мама.
    Масата секогаш со шарен,миризлив чаршав,свежи цвеќенца во вазна,свежи колачиња и кафе.Совршено за едно вакво утро.Ми фали чистиот воздух кога ќе излезам на неа,и цвеќињата кои ме опкружуваат а кои таа со љубов ги негува.

Ми фалат многу работи.
    Носталгично утро,зошто го сонував него.Ми се јави,пред започнувањето на свадбата,да ми каже дека нема да може да биде на свадбата.Му реков тато барем во црква и матично гледај да стигнеш! А тој ми вети ;(

На bittersweet, mims-89, Strumfeta93 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Многу желби имам и многу желби и си ги остварив самата јас.Редно време е да се уозбилам и да се средам.Исполнувајќи си ги сите желби по ред сфатив дека не водат по прав пат ...Добро патот е прав,ама јас можам да си настрадам..........
    Или ке се средам и се ке оди како подмачкано,или ке си продолжам со истото темпо.Јас мислам дека тоа првото ќе да е :emo:
    Имајте убав саботен и сончев ден.Сонцето излезе,сега за сега грее 8)
    Јас се надевам дека ке ми биде исполнет овој ден.Се надевам!

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.643
    Допаѓања:
    202.100
    Чувствувам и возбуда и страв... со душа ја чекам промената, ама и се плашам. На кантар ставам за и против... и некако повеќе тежи она „за“. Па ќе видиме утре како ќе биде... ехххх...

На Trendafilka и Magnolija им се допаѓа ова.
  6. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
  7. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк дека убаво се чуствувам!

8. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Исполнета сум.
    Надвор можеби е ладникаво но јас имам доволно позитива и денес на сите ќе им фрлам сончеви зраци! Ќе им подарам насмевка и на оние кои не ме сакаат, па ако ме гледаат намрштени дефинитивно се намќори и немаат чувство за убавина!
    Денес сум во школо, но тоа некако не ми пречи! Само два часа ќе сум таму, а после тоа ќе си се вратам во чиста куќа и со мама ќе навиваме и ќе јадеме пржени компирчиња и пилешки прсти! Штета што тато е на пат, иначе дома ќе беше баш како на арена :D

Денес сум среќна и безгрижна, што наумил денов да ми донесе нека ми донесе.. Нема да ми го расипе расположението!

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  9. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Добро утро!!!

Денов сончев, јас весела. :wasntme: Ви посакувам убав ден на сите. Да бидете позитивни, весели, исполнети, љубезни и слободни!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=eLXxaBtVWGs

На MandyLane, anggell и Beauchamp им се допаѓа ова.
  10. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Ова утро трудничето мое најубаво на свет ми донесе 5 малечки кученца! ^_^
    Неизмерно среќен сум!

На mims-89, firequeenn, Juicy03 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Не знам зошто сум такво створење, што и кога се е супер во животот, кога се оди како што треба, јас се измачувам со грди мисли. Дозволувам да потпаднам и да се онерасположам. Значи навистина, кога во сабота ќе станеш во 8 саат ултра весела а веќе во 11 си нерасположена, не ја бива работата бе и не ја бива. Си вршам некоја самоанализа, и се обидувам да се разберам, да се средам. Си ги читав мислењата, за некои две години колку премногу се имам сменето, тоа е чудо едно, но некако уште не се чувствувам доволно силна.
    Си читав едно мислење од порано, периодот кога ми фалеше уште малку па да бидам скроз ослабена, и еве ме сега се гледам подебела од било кога. И се прашувам дали има крај... дали има крај овој бесконечен круг, овие маки и нервози.
    Само чекам некоја нус појава од апчињава, да најдам изговор да не ги пијам, а до тогаш немоќта да ослабам ја префрлам врз нив. Еден месец веќе помина, месец полн со грди денови, нерасположеност, тага, солзи, нервоза, хистерии, кавги, расправии, раздразливост.
    А каде се уште два? Која цифра вагата ќе ја покаже по два месеци, колку ќе ми се обрасне телото со влакна? Зошто сега, сега кога сум толку немоќна... и толку глупава. Значи премногу се трудам и не можам, не можам и не можам. И ме фаќа страшна паника кога ќе помислам дека иде еден од неговите најважни денови, па нашиот роденден, па матурата на една од најблиските другарки, па братучедите ќе дојдат од аус, па лето, па одмор... а јас КРАВА. Не дека ќе биде прв пат, ама овој пат можеше да биде различно, а не е. И не е фер. Ама јас сама си ги правам работите. Буквално се правам јас. Јас ги правам кавгите со него, јас сум толку несигурна што на секоја потешкотија сакам да паузирам, јас сум толку слаба што ... јјјјјаааааас! Јас цела недела се карав зошто јас сакав да раскинеме додека не помине се, а тој ми се смееше на глупостите. Јас го терав да си најде слаба девојка, јас... затоа што ми е жал и страв, да не му зборуваат, да му се смеат другарите, да му викаат вака или така дека има дебела девојка... и јас ќе го поштедам демек, а тој е покрај мене секогаш за се, секогаш стоел покрај мене, и пак имаше нерви да ме слуша како плачам и плачам и плачам како идиот, и пак да ми каже дека ме сака и нема намера да биде без мене, и јас пак ако не ми се јави два дена ќе се скарам премногу зошто сум глупача...а и дека јас во тие два дена сум се јавила. Реалноста е дека срце ме боли за деновите кога како партал ме креваше и вртеше, и кога можев да се џитнам врз него без да ми е страв дека ќе му скршам некоја коска. Душата ми е полна со надеж дека пак ќе дојде таков ден, и да не бегам од него на плажа за да не му се смеат. Да, јас го правам тоа, не тој, јас го поштедувам кога тој сака да ме фати за рака. До кога ќе бидам ваква глупача ќе ми каже ли некој, благодарна би му била... се имам, значи се, другарки, љубов, среќа, фино семејство... зошто си ја упропастувам среќата? Зошто? Значи факт е дека секој би сакал слаба девојка покрај него, средена, културна, примерна... тоа си е така и џабе е докажување на спротивното, јез да и душата е битна, ама и изгледот е битен. Секоја вечер кога ќе си легнам се мачам, до кога ќе ме сака, ќе му пукне ли филмот, ќе ми го плесне ли тоа во лице некогаш... значи буквално страшно се измачувам, и повторно сум доволен дебил да симнам 15 килограми а да качам 20, и не е битна причината. Има ли крај? Тоа е единственото нешто во животот што ме нервира и кочи, за се друго можам да најдам решение, да средам, да направам... а пред ова поле се губам како пред маратон 400 метра со пречки. Ама ќе ги истрчам еден ден до крај, сигурна сум, и нема да ме боли сечив поглед, и сечив збор...
    И кога нема да отидете до факултет затоа што се виткате од болка, баш тогаш пријателките ќе го одберат најголемиот нож да ви го забодат во грб, и после на телефон толку невино ќе ве известат за тоа, абе уште малку да си речеш, леле души се. Е значи пу!
    И така. Сега што останува? Останува денов да си го вратам во нормала, мнгоу мразам кога е сабота а не сум расположена. Ќе одам кај маливе ќе ме изгњават, ќе одам до маркет, обожавам да пазарам, да бирам одбирам, ќе си купам житарки, и едно друго, знаете. Ќе му кажам дека го сакам, и ќе смислам нова диета. Нека е спора ама нека е скроз успешна. Колку сака нека трае, додека не се вратам таа што бев пред три години нема да се смирам па макар и да ми треба цела година!
    Полесно било бре вака кога ќе си извадиш од душата некои работи.
    http://www.youtube.com/watch?v=TdN5GyTl8K0&ob=av2e
    I won't. Ни од себе, ни од него...
    :makeup:

На green.eyes, AnaKarenina, Libera и 6 други им се допаѓа ова.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073

На velesanka, anggell и lovely91 им се допаѓа ова.
  13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.745
    Допаѓања:
    8.892
    СДК моите дома се испокараа, лом се направија, баш сега пред да тргнам на екскурзија и баш денес кога ми е именден и кога сакам сите да бидеме весели и празнично расположени.
    Можат да ја освојат слободно наградата за најголеми расипувачи на моето расположение, и двајцата.
    Три дена ми е страв да им прозборам и на едниот и на другиот.
    Се продвикаат и двајцата, најмала грешка ако направам се урла дома како стадо некое.
    Можам да им кажам...Congratulations, ми ги расипавте деновите кои под дифолт треба да се најубави од мојата младост.Алал да ви е...ќе тргнам изнервирана на екскурзија.
    Бар да почекавте да тргнам прво, па после да си ги вадите очите еден со друг.
    Не можам да ве поднесам веќе.Едвај чекам да се иселам.

14. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925

На Lux и anabel-a им се допаѓа ова.
  15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    И се` некако не чини... Па на моменти, се` е некако прекрасно... Како и да е, нешто недостасува...
    Да можев да избегам, ќе избегав... Всушност, не е дека не може, ама што ќе постигнам?
    Има еден што бега... И си ја ишка мувата од капата... И не му е убаво. Уствари, можда му е.
    Ама јас така не можам.

Убаво ми е кога ќе ми речат колку сум храбра периодов. Колку силно и со исправена глава ги поднесов работите. И до одредена точка, сум горда на себе. Стварно, алал да ми е.
    Се мразам во моментите кога имам слабост.
    Не сакам да дојде утре вечер.
    Не знам колку утре ќе бидам храбра.
    Пострашно е колку ќе треба да се преправам дека сум храбра.
    Нека не дојде. Услуга нека ми направи.
    И мене, и себе.

А ќе дојде. Знам. Чувствувам немир. Огромен. А не сакам.
    Ајде барем ако дојде, побрзо нека пројде.
    И нека си оди од моите соништа. Засекогаш!!!

На AnaKarenina и Springy им се допаѓа ова.
  16. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Сакам многу да кажам, ама незнам како, не наоѓам зборови да го кажам затоа што ме мачи, што ме уништува одвнатре, бура од милион чувства, бес, тага, разочарување..... Зошто е секогаш вака

17. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк и се дивам на женска убавина,стварно се ретки такви убави девојки но сепак ги има!

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    СДК се зачитав тука и заборавив дури што сакав да пишам . Се разбудив така порано за мене :) но се потсетувам на соновите и не можам да ги протумачам многу беа несреќни и знам дека претав со рацете само што не заплакав и го гледам него во сонот и толку друго на ништо не се сеќавам , во последно време не можам да заспијам се вртам се трткам и претам и после не се сеќавам што сум сонувала . + испокарана сум со мајка ми и не ми се оди во дневна да јадам зошто може ќе дојде а ќе започне пак а не можам да ја слушам , не можам зошто ја збори вистината и не ми се кара сакам се да е во ред. Колку сте *сите * вие што толку се курчите со таа шминката а без неа алоооо не ве препознавам хаххахаххаха не дај боже на плажа негде да ве видам и оп не ве познавам зашто ?? Па немате шминка беее хаххаах бледи сте ко крпа и милијарда бубуЉици треба помалку да се става со МЕРА а не сто КИЛА боже боже :lol: Еве ја работата уште само 6 недели човече и си викаш чекај готово крај си се мачел од дете си учел цело време и сега исполнето е се тоа основно, средно , факултет и каде после бе ?? Еј не знам дали кај нас е мала или голема работа да завршиш факултет ?? Се прашувам и што после нема за учење немаш ништо ама мора работа да се најде а чекај бе постдипломски ?? Да одам и на тоа ?? Епа ајде уште малку да се помачам а па после да се исплати ?? Ќе пробам многу нормално . Се чувствувам како пола живот да ми е завршен уште да треба да најдам работа да си купам кола да се омажам таму за 4-5 години и тоа е тоа ?? Да се радувам на моите деца па ако бидам жива и здрава на моите внуци и ...?? Тоа е животот ?? Нема екстра работи ?? Многу е краток бе вака кога размислувам сериозно се запрашувам дали можеме повеќе да направиме или онака да си ќутиме и да си тераме како што треба како што е правилото без некои + работи ?? Се прашувам ..

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266

На mims-89, AnaKarenina, GarpovaV и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Сабајлечки се разбудив со желба да го слушнам гласот на некој сакан. Ако не сакан барем љубен, ако не љубен барем на некој чија слабина сум ја скокотнала. Ја осветлувам собата и на перницата Улис. Џејмс, пак ли ти?
    Добриот Марк е секогаш верен, но не секогаш ферски настроен кон мене. Баш е вистински љубовник. Тој ми вели да дојдам поблизу, Буена буена буена...

Како димот од цигарата се отарасав од сите, се што требаше е да мавнам со раката. Послушни се моите шутови. Ниту една шаховска фигура остана, коњите први заминаа.

Многу сум оптимистички настроена во врска со иднината, ама идејата за години и години плус на моите колкови, не ми се допаѓа баш. :shake:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.