Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Сдк бев денеска во школо, сабота, рано станата... ми се спие сега |-)

2. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк сабота бе сабота мокра коса, големо пакување Патос и шише вода, здрав живот нема што :lol:

Вечер роденден, требало сама да идам па ќе идам не е проблем, ќе се пиине, ќе се смешка, ќе се повалкаме низ улици ако дождот не се повалка по нас и ако се стаса и на латино ќе се иде.
    Ја би да идам и да си мрдам колкови и да си пејам Волареее, ооооо, кантареее оооо !!

Од каде оваа енергија за среќа м?
    си пеам со крпата на глава :lol: фрцкање низ собава лево-десно :dance: :dance:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZpeOOjLcRcI

Ај заминав Симс да си играм 8)

На 1209, Lepaaa, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.621
    Допаѓања:
    2.473
    Добро утро :dance: :dance:

Прикачени фајлови:

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Никогаш немав комплекс затоа што носам наочари. Всушност, тие само ми ја зголемуваа самодовербата. И се навикнав на чувството да го гледам светот на еден поинаков начин. Си замислував дека се магични, дека сум Хари Потер.. Филмчиња. :mm:

Љубов се. Вистинска љубов. :)

На 1209, CIA и Libera им се допаѓа ова.
  5. loveBlair

loveBlair Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    19
    СДК дека моментално се чувствувам ептен опуштено но за жал МОРАМ ДА ИЗЛЕЗАМ!! :( :( :( :( :( :( :( :(

6. antica20

antica20 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    28
    Ме убива времево,па толку заникаде време нема никаде.

7. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Овие турскиве серии начисто ве шљокнаа. Султани, чифлизи, бре, бре.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    СДК I'm tired of trying and getting no results!!!

Изморена сум веќе од се...Само се обидувам секој ден да сменам нешто...Секој ден си велам утре ќе биде подобро |( Ама никогаш не е подобро.Не гледам никаков напредок...Како да одам по една долга улица и никако да стигнам до крајот на улицата :(
    Незнам веќе што да правам...Пријатели имам само од корист.Кога на некој нешто ќе му треба ќе дојде кај мене,а мене кога ми треба нешто нема никој ;(
    Цел месец бев како ладнокрвна...Ми се плачеше ама неможев едноставно немав ни сила за да заплачам...
    Денес се се собра и едно убаво си се исплакав ;( Барем ми олесна малку ама сепак ништо не сменив :?:

П.С.Првпат да напишам толку долг пост :o :)

Бидете ми здрави и живи вие и уживајте во животот,зошто еднаш се живее!! :*

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Колку е прекрасно чувството кога некоја личност мисли на тебе додека е во градот на светлината, најубавиот и најромантичен град и ти пишува порака... Уфф како не бев јас во Париз сега :rofl: :rofl: :rofl:

10. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Пролет иде, а?
    Не приметив, стварно.
    Ми поминува времето, деновите летаат, дрвјата цветат, а јас изгубена во простор и време.
    Раснам можеби, ама не ми се допаѓа чувството.
    Не сум сигурна дека можам да израснам во личноста која ја замислував. Што се случува немам појма.
    Сите ми велат: Во тие години си кога грешки најмногу се прават!
    Ама не ми влева утеха воопшто. Ова не сум јас и тоа ме иритира!
    Пролет ќе дојде, а ја уште у зимски сон. Се возам прееске со такси, и случајно приметив колку е убаво надвор. Ни новиот фустан за вечер не ме расположи. Баш би сакала ова да го кажувам на некој близок пријател и да ми помогне, макар само да го понуди своето рамо... Малку барам.
    Барем мислам дека е така.
    Велат: Некои грешки се толку убави што неможеш да ги направиш само еднаш. Е јас ги правам 5-6 пати.
    Другарките се тука за мене, но ми фали ТОЈ! Неговиот збор беше моја утеха, ми беше доволно.
    Мислев дека времето ќе излечи.
    Мислев дека ќе биде океј.

Не е.

http://www.youtube.com/watch?v=J9CeNo4Q7p0

11. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    SDK fizicki sum ok,ama psihicki ic ne sum :worried: Ja mrazam ovaa sostojba :( A i vremeto katastrofa,i za ucenje nemam ic vreme,a i nekam da si odam BG
    ,nekaaaam :( So ne go stavija pokasno ispitot?Ludi luge! Sakam doma da si sedam.A i sekako da imav poke vreme ic ne se mislev,ke prevzemev nesto,a vaka sum vrzana...Ne mi odi nekako,daj Gospod neka mi frli malce srekicka :( Vecer na imenden ke odam barem.
    Se izvinuvam na moderatorite,od mob sum uste.
    Sreken imenden na site denesni slavenicki.Imajte ubav den :*

На Adi888, Doozy, firequeenn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Ми се патува .. очајно многу! :doh:

Сакам да излезам некаде надвор од градов. Еве како најреална дестинација - Кавадарци.
    Сакам да си го спремам малото куферче и ранецот и нестрпливо да го чекам автобусот да застане на перонот. Да си седнам до прозорецот со некоја добра книга во рака, да ги слушам омилените песни и да грицкам соленки со сусам. Колку само ги сакам .. секогаш кога ги јадам, ме потсеќаат на патување.
    Сакам кога ќе падне мрак и кога сите околу мене ќе спијат, да ја оставам книгата и да гледам надвор. Да се трудам да распознаам нешто во темнината, а чат-пат и да ме здоболат очите од светлата на другите автомобили. И да ми е страв да заспијам, бидејќи ако не слезам на автобуската Кавадарци, ќе заминам за Белград.

А таму .. сакам да уживам. Неколку минути да одам пешки со куферчето, да ме пречека лаењето на кученцето во дворот и да си ги видам најмилите. Да ја видам братучетка ми и да го осетам клоцањето на бебушот во нејзиниот стомак. Да и поплачам малку од среќа ..
    Сакам да јадам тазе направени кифлички во 11 вечерта од едни нивни соседи, или пак еден убав хот-дог од Мерлин. Да тргнам повторно сама кон паркот и да не сум сигурна дали сум ја погодила уличката каде што треба да свртам. Сакам брзо да ги качам многуте скалила и да ги гледам другите луѓе како полека-полека се качуваат. Потоа, кога ќе стигнам до таа мистериозна голема сива градба, да почнам да ги качувам кружните скалила и да ми се сврти умот.
    За на крај, да си го имам целиот град во мојот видик.

Ако не добијам шанса сега брзо да отидам .. тогаш со нетрпение ќе го чекам раѓањето на бебушот.
    Дупла среќа - ем на свет ќе дојде мојот прв внук, ем ќе уживам во градов.

Аххх .. едвај чекам. :inlove:

На Libera, 1209, Bright и 9 други им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.374
    Допаѓања:
    286.622
    Секој пат иста приказна, добивам впечаток дека сум опасна за околината кога станувам од моите попладневни дремки :devil: .

Сеуште немам утврдено дали се будам оти ми се јаде или се будам и прво на што помислувам е храна :^)

Свесна сум дека сум будна ама поради огромната изнемоштеност која ја чуствувам (оти многу сум изгладнела за тој саат два што сум поспала) мижејќи претам со рацете на наткасната до креветот во надеж дека дека ќе најдам некој остаток :^) .
    Резултаток е најчесто ист , :@ , и да имало нешто сум искркала пред да легнам...
    Потоа си ја пробувам втората шанса(сеуште мижам инаку) претам на другата половина од спалната случајно мажулево да на легнало да преспие :?: , ако е тука почнувам со интензивно шибање по половината и нагласување колку сум гладна, дека треба да ми даде нешто да залажам душа додека си дојдам на себе и станам нешто да си спремам.
    Третата варијанта, најкестремна :tmi: , магично наоѓам сила конечно да ги отворам очите и се дерам колку ме држи глас дека ми се јаде :rofl:
    Ситуацијата е добро позната, па на среќа го добивам мојот оброк без некаква дискусија или коментари од негова страна во тој момент, оти си знае...кога сум гладна не треба да ме задева :devil: .
    Ти се чини гладот го зазел мојот ум и тело и не владеам со себе.

Неколку минути интензивно ја полнам устата со храна , и кога конечно малку од малку душа ќе ззберам приметувам како мажулево уште стои над мене и гледа пустиот.
    И стандард коментарот ццц, бетер од децата :rofl:
    Туку сега сум наспана, најадена... :rock:

На MandyLane, thinkerbell, Doozy и 4 други им се допаѓа ова.
  14. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сабајле видов на никролог едно дете од мојата генерација. Всушност, се немав со него нити на едно „здраво“. Можеби, зашто нон-стоп отсуствуваше од школо. А сега зашто си отиде прерано.
    Јас се стаписав, ракот е опасна болест. Ми падна жал.
    А што се случува со мајка му и татко му? Која јачина треба да ја имаат за синот единец, 14 годишен да го закопаат? И после ние ќе се жалиме дека животот е суров. Да, суров е.. кога на едно невино дете му ја праќа смртта.
    Но, на Бог му бил помил.

Сад те има- сад те нема. Можеби не си виновен, но си дојден на овој свет да ги издржиш страдањата. за жал, такви некои случки најчесто завршуваат со смрт. Жал ми е.
    Додека ние се жалиме дека најголемиот проблем ни е како ќе излеземе на табло, детево сигурно мака мачело со болеста. И тоа 5 години. Можеби и повеќе.

:doh:

15. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    Више срече други пут..., желим ти све најбоље.......
    нека биде, како биде,а како ке биде неззз. A се надевам ладнокрвно СЕ ке поднесам и прифатам!!!!!. Па колку и да болии....
    (Јас сум крива.... знаммм)

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
  17. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Прво и најважно, на денешниов прекрасен ден воедно и празник, ја одбранив многу солидно и сталожено проектната матурска задача од која многу беа задоволни сите професори, па и најстрогиот од нив кој ми поставуваше прашања и сите му ги одговорив со објаснување од знаење од другите предмети, па така сите се согласија да имам 5 со 12 бода и не морав да чекам резултати надвор да се договорат, веднаш ми кажаа, презадоволна сум од себеси :clap:

Второ, по целодневното шетање денес најдов се за матура освен накит, што ќе го најдам и тој кај и да е. Исти материјали точно такви како на парчињата што ми ги даде шивачката зедов, и многу ми е мило прво изгубив надеж кога не можев да најдам но откако најдов многу се израдував. Прекрасни штикли најдов, единствени беа 38 од излог ми ги симнаа, многу ги сакам. И преубава плик чантичка.

Стварно сум преморена, но пресреќна денес! Успешен ден! 8)

На Cynthia, MacaLove, Breezy и 14 други им се допаѓа ова.
  18. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    СДК имам проблем ПАК!. Некоја расположена за тажење и делење совети нека ми прати ЛП. :@ ах бреее.

19. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Не сакам да кажувам лоши работи за време на празници, и така и така не ги мислам уствари, тоа е момент на нервоза а во таков момент може да ми се испуштат отровни работи, ама сепак празни.
    Ме фати инат! Знам дека не е се во убавината, знам дека важат други работи, ама сепак не можам да бидам со некој што физички не ми е нимало привлечен, жал ми е.
    Од денес ќе го прифаќам само она што ќе ми прави убаво на душата! Ќе бидам малку себична и лисица, нема да кажувам се што мислам, ради мое добро. Не е за верување како луѓето ја користат секоја ситница излезена од нечија уста. :x
    Те сакам, ама себеси се сакам повеќе! Жал ми е што не успеа фешн комбинејшн-от ама што е тука е. Не можам да бидам со некој што не ми буди желба ни да го бакнам. А тој, расеан е, може сфаќа а може и не сфаќа што се случува. Синоќа флертував со него, и тоа како.. хууухуууу. :) И знаете што..не ја ни примеќаше, не гледаше дека е присутна. Ја остави неа во ќошето, а тој седна до мене. И ме гледаше, и ме допираше, и ме мазеше као демек другарски, и ме штипкаше и се губеше во мојот поглед, и јас пропаѓав во неговиот, и пак се враќавме назад. И паѓавме во искушенија, пуштавме раце па ги собиравме. И говоревме на некој непознат јазик синоќа а тоа се гледаше од страна. Не бевме веќе другари, бевме некои кои си припаѓаат ама уште чекаат. А си припаѓаат толку силно. толку комплетно, совршено, скоцкано.
    И таа застана на страна, и гледаше неможејќи да смени било што. Не може да биде јас за него. Јас му бев рамо за плачење додека беше во врска со мојата другарка, и пријател и издувен вентил. И не го прекорив никогаш за ништо,тој тоа го цени. Јас му бев комшивка и во мојата куќа тој се осети дома, оти неговата одамна е распадната. Му пружив нешто што ни една од нив не успеа и тоа несвесно, несакајќи.
    И се осветлуваме кога ќе се сретнеме, си ги кажуваме глупостите и се смееме заедно на нив. Се разбираме совршено. Тој кај мене е како дома, гледа фудбал со татко ми, пие кафе со мајка ми, игра кошарка со брат ми, а ги прави сите тие работи со мене. :)
    Пред некој ден ми кажа нешто што ми остави впечаток... „Во мојата 4годишна врска, таа не ме запозна така како што ти ме познаваш, и никогаш со неа не сум разговарал како што разговарам со тебе. Ти ме знаеш најдобро, таков каков што сум.„
    Да... и ти мене. Никој не ме знае како ти, никој друг ме нема гледано во пижами, рошлава коса , тренерки, со шминка и без. Нервозна и весела, во сите мои светла ме знаеш само ти.
    Затоа, ќе чекам,можда че бити, а можда и бити нече..ко зна. :) Тука сум, и кога другите ќе ги нема, тука ќе бидам.

На Libera и marama им се допаѓа ова.
  20. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Сакам да пазарам во големи маркети.
    А најмногу го сакам делот кај што стојат омекнувачите и прашоците за перење. Најмалку половина час се задржувам тука, им ги одвртувам капачињата, ги мирисам, земам еден, па го враќам на рафтот со несигурност дека сум направила погрешен избор, па го земам другиот, па додека да стигнам до касата, уште неколку пати поминувам покрај рафтот и правам промена на шишињата. Како да купувам стан, а не омекнувач.
    И кога ќе дојдам дома, засукувам ракавите, делам што е за на раце, што е за во машина и перам ко луда.
    А соседката под мене, ко за инает тогаш на терасата готви, запржува кромид, пржи кришки, а денеска на менито - македонски колбас а ла ќумур-бургер. По природа не сум тип што навлегува во конфликти, трчам, собирам алиштата да не мирисаат ко да сме излезени од менза.
    Некогаш ја среќавам крај лифтот, ама од чиста култура спрема постари лица, ширам насмевка, запејувам едно: Добар дееееееееен ! - со пискаво гласче, иако и самата незнам од кај го вадам и си заминувам како посрана гугутка, се притеснувам како кило во пола кило Не, не сум мутава,но жената е доста постара, а и што ефект ќе има ако и кажам дека секој ден ми прави да се чувствувам ко пушено месо.
    Избегнувам да ја користам машината за сушење, барем не сега кога времето е убаво, а башка и сфатив дека во неа не се пика се, откако блузите на моиве талибанци им ги направив како облека за барбики.

И така...си кажав што имав да кажам, а сега аста ла виста, I'll be back! 8)

На bittersweet, Shelea, Trendafilka и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.