Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Кафиња, другачки, одлично расположение и многу љубов! ^_^

Јас тргнав напред, уште одамна. И заборавив. Добро, не дека некогаш не се сеќавам на тој миг што ми го распарчува срцето, што ме потсеќа колку незрела сум била порано. Што сум мислела дека секој може искрено да сака, што во секое машко гледав друг човек.
    А ти .. тонеш уште повеќе. Тонеш во твоите непромислени избори. Тонеш, а јас молчам, и слушам за тебе и твојата околина на која везден и се случува нешто лошо. Не се мешам, ама некоја друга појака сила се меша во животите и враќа. Сигурна сум дека враќа. Ама тоа нема да го врати времето назад. Па и нека не го враќа. Свикнав полека дека минатото е само минато, и дека за среќа не може да се врати, затоа што веќе немам ист памет како дете.

Дали кармата е кучка или нешто друго е во прашање, тркалото се врти. Секогаш.

Гуд деј феминки! :hug:
    http://www.youtube.com/watch?v=SLY7yI1xV-M

На bittersweet, marama, mims-89 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Не сум суеверна, ама мислам дека мене петок 13 ми започна 2 дена порано!
    Денес покрш работи на мене и на сите околку мене неможеа да им се случат, од лично до мајки, сестри, ќерки, и се до трето колено.
    Се од лошо на полошо, некој со бори со своето здравје, некој за здравјето на најсаканите, некој за среќата а некој со законот.
    Убаво си рече мајка ми денес, од сопствената глава си патиме, проблемите од земја не трескаат и не фрлаат зашеметени.
    Па и финансиски банкрот-систем, u la la, фантастично!
    Денес не е bad day, упер лош ден.
    Се надевам нема да се преслика ова и утре или во петок, ма никогаш.
    Иш негативна енергијо, бегај од мене и луѓето кои ги сакам, хистерично е депресивно и мизерно кога не гледаш насмевка пред тебе, па ниту сила за привидна насмевка.
    Сакам да гледам среќа на туѓите лица ме прави и мене среќна.
    http://www.youtube.com/watch?v=gH476CxJxfg

На Smilly, L-enna и LilBaby им се допаѓа ова.
  3. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    СДК едвај чекам Велигдееен, да си се одморам како човек 4 убави дена! :$
    Да поуживам малце и да се кршам со јајца најбитно :lol:
    Ама сакам да грее силно :sun:, никако :rain: на ваков голем ден! :!: :lol:
    Ви посакувам на сите убаво да си поминете за празников :*

На senjorita-v му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    ВЕЛИГДЕНСКИ ОДЛУКИ

САКАМ

Да ги отстранам од собата сите непотребни работи.
    Да им ја дадам на бездомниците сета облека што не сум ја облекла две и повеќе години.
    Да работам на својата кариера и да најдам работа што ветува.
    Да заштедам пари.
    Да го користам подобро времето.
    Да престанам да излегувам секој викенд и да останувам дома за да читам книги и да слушам класична музика.
    Да одвојувам дел од џепарлакот за добротворни цели.
    Да бидам пољубезна и повеќе да им помаган на другите.
    Да станувам од креветот штом ќе се разбудам.
    Да одам да вежбам три пати неделно не само за да купувам патем сендвичи.
    Да ги наредам сликите во албум.
    Да снимам касети со музика за расположение,така што сите омилени романтични песни,песни за играње,песни за будење,феминистички песни ќе ми бидат на едно место,место да изигрувам диск-џокеј,кому лентите му се расфрлени насекаде по подот.

НЕ САКАМ

Да се движам низ станот како уличарка,туку да замислувам дека ме гледаат други.
    Да дозволам да ми се допадне кој било од следниве групи мажи:алкохоличари,претерано посветени на работата,оние што имаат девојка или..,женомрасци,шовинисти,оние што си поигруваат со туѓите емоции.
    Да дозволувам мажите да ме исфрлаат од такт,туку да бидам смирена и крајно ладнокрвна.
    Да се вљубувам,туку,место тоа,во врските да влегувам исклучиво врз основа на темелна процена на карактерот на потенцијалниот партнер.
    Никому ништо да му зборувам зад грб,туку за секого да мислам најдобро.

Како госпоѓицата на сликата.
    Aх,Бриџит Бриџит...

На Trendafilka, IvanaMkd, anabel-a и 4 други им се допаѓа ова.
  5. laryla

laryla Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    229
    Денес сум некако цел ден неактивна.Мислев диета да почнам,“ама ајде Велигден се ближи па ќе треба да јадам..Ај од вторник...“ ?! :^) :envy:

Што е со мене,ако Велигден иде тоа значи 2 дена пред тоа идење у Тинекс и купување сите благи работи и чоколатца?!И да додадам леб,па и крем.

Демек ќе симнев некое килце за празникот,ја качив. |(

Уат ис хепенинг ту ми?
    :x :fubar:

Едит:Го исклучив Вила Марија винцето,го share со сестрата. :lol: :d:
    *не сум :drunk:

6. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Од толку измами и лаги не ослепија и веќе незнаеме дали некој постира оти е стварно среќен/тажен и сака тоа да го сподели со нас да ни го разубави денот или пак само за лајкови

На Neytiri, LilBaby, maca99 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Секое лошо за добро е.
    Тврдам.

На marama и anabel-a им се допаѓа ова.
  8. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека број еден работа која ја мразам е да лажам и да ме лажат. Гледам секогаш да ја кажувам вистината, дури и кога се тресам и ми се потат рацете, најверојатно и поради тоа ме повредува кога ме лажат. Можно е да се ситни работи, меѓутоа преку тие ситници воочуваш колку си му важен на некого. Имам проблем, голем проблем. Сфатив дека луѓето се менуваат, ама на полошо. Не знам со што заслужив да ме гледа во очи и да ме лаже, ја знам, премногу добро ја знам за да мисли дека може да манипулира со мене. Грозно е кога личности кои ги знае пар месеци и` стануваат поблиски од мене со која се дружи и се гледа цел живот. Кога и` беше тешко и помагав јас, а не тие. Сметам дека немам никаде погрешено, но и несвесно да сум згрешила може најчовечки да дојде и да ми каже каде е проблемот, лагите не се начин.
    Не заслужив, ниту најмалку...

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Хахаха , твоево мислење дефинитивно е да го разубави денот, односно вечерта и да заработи некој лајк.

p.s. Ај му ееее*ам Јуве прими гол бреееиј, се нервозираат тука.

10. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Ме прогонуваат народни поговорки :^) Не се измислени за џабе ама ич.
    Деновиве се уверив дека доверба не можеш да имаш во никого, тотално апсолутно.
    За во иднина, посакувам малку повеќе памет и способност за учење од туѓи грешки а не живеење со надеж дека моето ќе биде поинакво.
    Има една иста патека по која сите одат, само што кај некој е од камен кај некој е од злато. Кривините се исти, целта е иста, само има изменета околина.
    Многу мразам играње игри на кои јас веќе сум докторирала. А уште повеќе пак, мразам кога новајлиите ми држат мене предавања.
    Огледалце огледалце, те молам освести ги, кој е најубав на светот, да си знаат. Со варијации на најубав-најпаметен, најдобар, најсовршен итн итн. Ех да зборуваа огледалата навистина, којзнае што би рекле на некои луѓе...и колку би ги имало искршени.

И поздрав до сонцињата што сум сигурна дека ќе ме прочитаат, не заборавајте и ѕидовите имаат уши, а вашето шепоткање воопшто не е дискретно, напротив многу е очигледно и проѕирно. Имајте малку м*** и кажете в лице, или воздржете се од гестикулации додека не останете сами. Малку искреност нема да ви наштети, а верувајте, веќе сите се знаеме доволно.

11. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Многу сакам кога ќе ме гушне мама ми. И кога ќе си купам часовник по мерак. И кога во паркот пред зграда ми вирее јоргован. И кога седам со него во парк. И кога си плетам венче од бели ради. И кога ме бакнува.

И кога денот, иако непланиран, ќе го поминам онака точно како што сум сакала. Имајте пријатна вечер. :)

На 1209, LilBaby, JoxyTheFreak и 10 други им се допаѓа ова.
  12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Не се каам.
    За некои личности бев во право што постапив толку бездушно, што ги лажев, што ги изневерував. Сега сфаќам дека потполно го заслужиле тоа. Заслужуваат и многу, многу полошо од тоа. Барем совеста ми е мирна, неморам да размислувам за одмазда. ;)

На Pelikuna и Gossip-girl96 им се допаѓа ова.
  13. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Нема ништо поубаво од тоа да си опколен од тие што искрено те сакаат- семејството :)

На Divinebutterfly, Bright и Gossip-girl96 им се допаѓа ова.
  14. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    внимание :inlove: :inlove: :inlove: Идонеа е заљубенаааааааа :inlove: :inlove: :inlove:

Даааааа, се заљубив! Всушност, мислам дека бев заљуена веќе некое време, ама не сакав да си признаам. Се заљубив во совршенство луѓе мои, моментално не е мој, незнам ни дали ќе биде повторно, ама не е ни битно - ми се допаѓа тоа што имам љубовна цел пред себе, некој за кого ќе се борам... Сега едвај чекам да го видам, сакам да ги почувствувам пеперутките ... ааааааааааааа колку ми фалеа :rofl:

На teddygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Еба*о бељата ако стигнавме до тој степен, фолирантост до плафон.
    И според мене, таа лажност на далеку смрди, зборот пишан од срце, некако се рефлектира и во срцата и останува запаметен.
    Лажниот бледее како и лагата во него, едноставно се прозира таа лажноста испливува на повишина кога-тогаш.
    Па и какво задоволство може да му претставува лајкот, да му ја убалажи тагата, да го расположи, да го усреќи уште повеќе?
    Да сигурно,нека се лаже само!

16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.612
    Способност е да опишуваш читање книга, вожња у бус или случајна средба на погледи на начин на кој што повеќето би опишале оргазам ;)

На Neytiri, marama, Noemi и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    СДК преубаво е кога ќе си седнеш на компјутер и немаш обврски,уживаш,а во позадина слушаш некоја турска серија која ја гледаат домашните. :D
    Владее некоја топлина во нашето семејство,толку е убаво,мирно,прекрасно...
    Навистина,домот не е дом без љубов и мир.
    Си го сакам моето семејство,горда сум на нив...горда сум што ми оставија чисто име, а се надевам дека и тие понатаму ќе се гордеат на моите успеси.
    Тие се мојата среќа,мое се.Нема да ги изневерам.
    ОД се срце им благодарам.
    Им благодарам што ми подарија живот,што секогаш се тука за мене,што ми даваат поддршка,што ме тешат,што работат за нас за да имаме за јадење што би дале живот за нас и многу работи што прават за нас.
    Никогаш нема да можам да им возвратам за се што направиле за мене...

На Lux, Divinebutterfly и TeaB им се допаѓа ова.
  18. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    На обврските им нема крај. Таман ќе завршиш нешто, абе нема време ни каменот од срце да ти падне, одма нова обврска ти се појавува во мислите што и таа треба да ја завршиш и се така по ред...
    Ај ќе си уживам додека можам, а после... дужност зове!

19. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    СДК дека многу сум заљубена, не иде више ова вака хахахха :D

20. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Друга личност станав благодарејќи на овој форум.Се изградив многу како личност и научив многу работи.Почнав да размислувам поопширно и пообјективно.Дури и луѓето околу мене го забележале тоа.Сега сум со поцврст карактер благодарејќи на ФЕМИНАНезнам дали ме сфаќате,но навистина многу ми значи овој форум.Мислам форум како форум нема многу големо значење..форумот го прават таков каков што е ..феминките кои пишуваат и се изјаснуваат!
    Фала пријатно!! :wasntme:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.