1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
  2. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека изгледа у денешно време добри песни се само тие што ги пуштаат на радио. Им ја пуштам истата песна - не им се свиѓа, по месец дена иде на радио и сите се у стил: „Леле Вајлдче онаа песната тогаш што ни ја пушташе ако се сеќаваш, ја слушав прееска на радио, ептен е добра“. Добра, а? Ју донт сеј?
    Да ти се отслуша...

На x.Daisy.x, simon4etooo, ines.h и 4 други им се допаѓа ова.
  3. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    ...

Овде је мрачно и мрак м’ обвива
    И темна м’гла земја покрива:
    Мразој и снегој и пепелници,
    Силни ветришча и вијулици;
    Околу м’гли и мразој земни,
    А в гр’ди студој и мисли темни.

Не, ја не можам овде да седам,
    Не, ја не можам мразој да гледам!
    Дајте ми крилја ја да си метнам,
    И в наши ст’рни да си прелетнам:
    На наши места ја да си идам,
    Да видам Охрид, Струга да видам.

Тамо зората греит душата
    И с’нце светло зајдвит в гората:
    Тамо дарбите природна сила
    Со с’та роскош ги растурила:
    Бистро езеро гледаш белеит
    Или од ветар сино – темнеит;
    Поле погледниш или планина,
    Сегде божева је хубавина.

Тамо по срце в кавал да свирам,
    С’нце да зајдвит, ја да умирам.

Очајно сакам да си одам домааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!!!

На Doozy, WildCherry и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  4. aquarius34

aquarius34 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    99
    Сакам да бидам сакана! Сакам да имам некого на кого безрезервно ќе му ја пружам сета љубов на овој свет... Сакам тој некој да вреди и да заслужува... Многу сакам!!! :D

На srcekrsacka и ViktorijaMari им се допаѓа ова.
  5. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Куферот спремен, ранецот спремен, ташната спремна. Сите се наполнети до крај, мислам ќе пукнат. Некој да ме види така натоварена ќе си помисли којзнае каде и на колку време одам, a всушност се само пет дена. Само уште да дојде моментот кога ќе тргнеме, едвај чекам. Се надевам дека вечерва ќе склопам око, барем на кратко, да не бидам утре ко гроги. :D

Добра ноќ девојки, отидов да се обидам да заспијам.

На 1209, Wild.Child, Cynthia и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Кој вели дека кога постиш се слабее? Јадам како лудача бре, само ми се јаде, нели мрсни работи не смеам додека постам, а ако не каснеш нешто мрсно нема да те држи долго. И ајде Ричи само леб all day-all night. Работи што додека не постам не ги ни погледнувам, сега ги јадам како луда. Смешно ми е, сега само што завршив со вечера...
    Ама убаво ми е на душичкава, барем денес не е тешко да се пости, се' и сешто има.
    И ќе заборавев, знае мојата мајка дека ќеркичката нејзина без благо ќе пукне, па ми донела посни чоколади..Срцка моја најубава

На Smilly и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    11.996
    Сакам да кажам дека стварно сум , абе немам зборови бе немамммммм !!! Како може поради еден заб да ме фати паника бе еееееј дај ти се молам досега милиони пати си одев на забар, стомак ми се превртува, висам на шолја пола саат како некоја будала затоа шо ме фати страв од забар :fubar: , е одамна не ме имаше фатено паника, имаш срека шо умеам да се справам со тебе, ти го најдев крајот е ајде де нека ме фати пак паника за забот нека ме фатиииииии, која глупача сум јас, луѓе какви храбри има а јас ... :fubar: , аман дедо боже дај ми паметче у оваа моја зелена глава ]:) , се сменив ја поминав речиси и глупавата анксиозност, ама може ли да бидам толку плашлива :sweat: , со оглед на се што имам поминато и видено па не е ни чуудно, ке станам похрабра знам јас, можам, уффффф ова е само еден глупав никаков ден, утре ке биде подобро утре е нов, утре е поубав ден !!! Е ај сега пак да се вратам на книгите доста кукав :doh: :tmi:

8. trendafil1

trendafil1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    20
    дека пола нација овде се со интелегенција у минус, божји чуда у цркви, мењале боја иконите абе ајде.. па овие фосилиштава се наредиле тамо извадиле камерите и пукаат сеир на офарбаните икони. Ај тоа ај ама ова бе луѓе http://www.primetime.mk/cudo-blesna-mer ... episkopot/ се ролав од смеење цитирам: "Г-дин г-дин Стефан изјави дека ова е порака од бога дека македонските божји пратеници, како што е тој, потребно е да добијат нови автомобили". ало брате незнаеш колку пари имаш од толку нелегално што ги крадеш па сеа коли со чуда ќе бараш.. и на овој и на остали попови да не се изјасам безобразно..

9. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Сдк дека оваа вечер се надевам дека ке склопам око и ке заспијам мирно, после тешкиов ден.

И да, сакам да сонувам дека се наоѓам на местово, каде што и времето ке запре, за да можам да уживам и да ја пијам глетката :)

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Ќе си помислите денес ми тргна со поговорките, но морам да кажам стравот лозјето го чува. Ооо го чува, и тоа како. На памет ми се девојките што имаат страв од своите дечковци. Страв од неговите љубоморни испади во јавност, страв од удар (подигната рака што прети е одамна помината работа), страв од малтретирање и понижување. Излегување со другарки е само пуста желба, на машки другари не се ни осудува да помисли. Денес се замислив баш за една ваква што порано постојано ја среќавав. Одамна ја немам видено оваа девојка, па се прашав што се случило со неа. Колку што слушнав последен пат сеуште е со истиот тип. Што е тоа што ја тера да помине низ се, преку се? Љубов? За мене тоа е болна љубов. Колку и да не сака да си признае, таа е притаен мазохист. Колкава и каква љубов треба да е тоа целиот свет да ти се сведе на една личност? Ни пријатели, ни роднини, ништо освен тој.
    А девојкава... па што да ви кажам за неа... Убава? Не. Далеку од тоа. Умислена? Да. Тип на девојка што мисли дека е најубава на свет, а богами така и се однесува, без разлика на тоа што сите околу неа ја сметаат за грда индеед. Самодоверба? Можеби. Претерана би рекла. Од толкава умисленост животот на поединци во средно им го направи пекол. Некои коментираат дека заслужила тоа што ја снашло. Бидејќи нели (уште една поговорка што ли ми стана? :?: ) што си нажнаел тоа ќе си сееш, а богами и тркалото се врти. Во овој случај не да се свртило, туку се шашардисало од вртење. :D
    Јас си пазам што, како и кому правам. Не дека сум нешто претерано добра личност, можеби е повеќе страв од карма, ама дефинитивно не се сметам за злобна.
    Си го имам него, и да, го сакам најмногу на свет, и да доволен ми е. Но човекот е социјално суштество, не е створен за да биде сам.
    Не се плашите да сакате, туку сакајте без да се плашите.

На thelittle17, marama и MandyLane им се допаѓа ова.
  11. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Орелски крилја јас да си метнам... и дома да си прелетнам...!!!!

Ми се оди домаааааааааааааа... кај е јулиии ... :@ :@ :@

12. siaSweet

siaSweet Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    145
    Монотонијата полека но сигурно ме јади... Внатрешно ме јади.Сакам да заминам некаде далеку од сите да одморам... А богами и ми треба еден гооолем одмор.
    Имајте убава вечер Феминки... :*

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.131

Прикачени фајлови:

• 1.jpg
      1.jpg
      Големина на фајлот:
      7,5 KB
      Прегледи:
      319
    На Marilyn-Monroe, 1209, teddybear и 4 други им се допаѓа ова.
  14. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Си легнав во 23 часот а станав во 3 часот по полноќ. Неможам да спијам со денови, некогаш мислам дека сум најголем грешник во светот.
    Денеска не се работе, Велики четврток де..

Додека седам размислувам, посакувам да го земам телефонот и да му се јавам, да можам да му кажам дека го обожавам

Не постои вистински збор на овој свет и да ти ги покажам моите чуства спрема тебе, колку ми требаш, колку ми влезе во кожа. И да сакаш да излезеш нема да можеш, не те пуштам од моето срце ни од својот живот, нема збор со кој би опишала колку те сакам да бидеш до мене , незнам што се случува.
    Се ми е сеуште смешно и неможам да дојдам на себе, не верувам на своите очи што се случува но знам дека е поубаво од најубавата бајка од најубавиот сон.
    Донесе нешто неверојатно во мојот живот, влезе во мојот живот изненадно и ми го обле срцето со магија, ми ги отворе очете повторно, ми покажа за се што мечтаев и сонував,
    љубов
    нежност
    осечања
    искреност
    верба у живот
    и иднина.

Ми покажа дека се уште постои особа на овој свет кој може да исполни се што барам, сите мои очекувања.

Многу викаат дека не можеш да сакаш некого „вистински“ на 19-20 год, но не е така. :!:

Многу ме осудуваат ако влезам во нова врска, но јас не сум виновна, помина доволно време, неможам цел живот да патам, тој замина некаде на облаците, јас и тој таму ке бидеме заедно, јас не го изневерив, додеа сум тука, јас ке продолжам со животот, знам дека и тој не би сакал да останам сама цел живот.

На WildCherry и marama им се допаѓа ова.
  15. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Сакам да и` кажам неа...

Мила бабо, колку и да велев дека ќе оставам на Господ да те казни според заслуженото, не можам да те гледам како се мачиш. Имаш многу гревови, беше многу себична и секогаш сакаше се` да е по твое, и беше....но мене секогаш ќе си ми баба.

Замислувам куќава колку ќе е празна без тебе. Кога ќе одам на школо, нема кој да ми каже "Со здравје".
    Нема ни кој да ме искара кога ќе правам бука. Ќе ми фали и да ме будиш насабајле, да ми го уништиш денот, само зашто тебе не ти било добро. Ќе ги барам тие твои исти, досадни приказни кои ги повторуваше секој ден. Не знам како ќе се симнувам тука, кога се` ме потсеќа на тебе. Ќе ме болат сите спомени, колку и да се лоши.

Не можам да те гледам ваква. Знам дека сакаш нешто да кажеш, а не можеш да се мрднеш од место. И кога никој не ме гледа, те допирам за раката, со надеж дека ќе ми ја стиснеш за последен пат. И сакам да ги отвориш очите и пак се` да биде по старо. Мислев дека воопшто нема да ми фалиш, зашто проклето многу го мразев тој егоизам во тебе.
    Сега...го молам Господ да престане да ти чука срцето, за веќе да не се мачиш. Знам дека е негова работа, но доволно беше. Боже, поштеди ја. Ако не ради неа, ради мене. Премногу сум слаба за да гледам како се гасне пред мене. Немам сила да се помирам дека не можам да и` помогнам.

Ќе ми недостигаш бабо и ќе те сакам, не заборавај... :'(

На Izaabella, 1209, IvanaMkd и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Си станав рано на сабајле и си ги офарбав јајцата.леле какво е убаво чуството кога се сам си работиш и нели млада домаќинка раците ми станаа црвени,па ајде сите ќе видат дека сум фарбала јајца оваа утро,па и така сме ранобудни со синчето зошто да не ја следиме традицијата

На srcekrsacka и badem4e им се допаѓа ова.
  17. cupcake19

cupcake19 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Прекрасно утро убаво се чуствувам малце сум уморна но сепак среќата преовладува :D успешно ги офарбав јајцата со се нив и цела куќа ахх се утепав од чистење али ако вредеше маката сеа да дрмнам една цедевита и право у кревет |-) |-)

18. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Утрово станав рано ,со мерак,првпат како домаќинка да вапцам црвени јајца :)
    Уште од вчера почнаа подготовките за домче,мое најмило домче :inlove:
    Едвај чекам да помине утрото и да си тргнам :)

На Noemi, Doozy и marama им се допаѓа ова.
  19. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Убаво утро. Не е убава мојава болка во грлото.
    Баба сабајле стана за да вапце црвени јајца, а после јас и мама ќе ги вапцаме останатите, ќе ги правиме шарени. Сум ви кажала ли некогаш дека обожавам вапцани дланки, зашто ме потсеќаат на овој празник?
    Црвено, бело - живо, здраво.. Црвено, бело - живо, здраво.. Зборовите кои ме разбудија и будат во мене сеќавање за раното детство.

Инаку, ме чека рецитал. Само да не се убрукам како у четврто. Да го заборавам текстот, па наставничката да ме стави среде школо и да ме линчува.
    Океј, знам дека не мора да се случи, ама јбг, трема имам кога се работи за такви ствари.

Чајов засладен со мед ми го омекна грлото, се надевам ќе имам глас да кажам што треба, а не да се правам гугутка.
    Сакам да помине, како што помина на пробите.
    Сакам утрово да ми стане уште поубаво.
    Сакам да уживам во деновиве, да одам на црква и да го гњавам милибродот на мама. ]:)
    Сакам да гледам филмови за воскресението Христово.

Сакам да верувам и да се надевам.. За можеби подобри денови.

А сега, ве замолувам да ми држите среќа (во 12ч.) да кажам се’ како што треба.

На bittersweet, Elennaa, TheCandy880 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк некои девојки лошо глумат кога не се заинтересирани!

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.