Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Сдк се чувствувам како победник !
    Ете таква сум,незнам да им правам лице на останатите,немам потреба некому да му се лижам за да привлечам внимание,не ми се потребни оние на кои јас не сум им потребна,можеби ги имам малку до мене но верувајте вредат многу повеќе од некои што го има 2пати повеќе а се лажни
    не сум сама,имам кому да се потпрам кога ми е најтешко,имам раце за да ми ги избрижат солзите,имам усни кои ми говорат Ќе биде во ред,не сум зависна од никој и никого,не се правам нешто што не сум,туку живеам со тоа што сум.
    Добра ви ноќ

На Adi888, BeYourself, anabel-a и 7 други им се допаѓа ова.
  2. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Денес е петок 13ти :) Јас воопшто не сум суеверна, али околу мене ги има доста такви :worried:

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.292
    Допаѓања:
    158.106
    Кога рандом те застануваат мужи да се упознаете или изгледаш дрољасто или изгледаш лошо и достапно,па мисли као ај ќе пројдам кај оваа,сигурно нема некој висок критериум. Мореее...у два дена многу ми дојде! А јас,не,не,збунето,брзам дечки,па денес дури и друг пат му реков,уште да му речам, не фала,имам! :D Не е до луѓево,до мене е. Ко порано чудно беше некои на нет да се запознаат,да се венчаат и детето Јаху да го крстат,денес збира муда орлови за да ти пријде и ти... пф со рачето. А баш покрај шмизлите од бронза пројдовме...брееееј. Е ај речете Скопје 2014 нема смисла?! Ај бе ај!
    Туку знаете на шо можат copywriter-ите бурек да јадат,да не речам цуфки од гуштер?! На слоганот на комитите. Комити,25 години поставуваме стандарди! Буквално човече!!! :lol:Ако нечеш милом,онда силом,бам!Стандард! Оди речи не да те видам! А и втеруваме страв у коски, ако не ги кршиме! :D Оди смисли таква мудролија што предизвикува низа емоции да те видам!!! Тоа е топла вода,ама јас мислам дека нема посоодветно место од ова.
    И црешите расцветаа,јас не ги прошетав љубовно. Секој ден поминувам под еден џам,џанам,џам и толку... си поминувам,нит се смеам,нит гледам,си одам по патот.
    Бившиот мој фаќа женски на слатки слики шо му ги испраќам,па се мислам на шо слики се фаќаат мажи?! А?!
    Чуда и глупости,едно чудо глупости,ма чудно глупави луѓе,чудо е како можат да бида толку глупави,глупаво е да бидат толку чудно глупави.
    Он ме воли,ја њега не. Чао. Се одзапознавме!
    Колку е фасцинантно колку глупави луѓе имаме во државава... језиво.
    Да се одморев човечки...
    http://www.youtube.com/watch?v=4L_vWpTAra8
    И бонус...
    http://www.youtube.com/watch?v=RAb1W6FJ ... re=related
    Јас си се смеам,шо да праам... :D

На HardSex, N.Kety, MandyLane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Опис на мене.... :lol:

преземено од http://www.notformen.mk/ljubov-i-seks/n ... kanje.html

„Јас сум тешка за тешките и лесна за лесните“, често знаеше да се опише оваа девојка. И навистина кон луѓето блиски до нејзиното срце беше и мила и фина и искрена, за разлика од оние кои со првиот поглед не ја мамеа нејзината симпатија, па ги третираше дистанцирано и рамнодушно.

Баш беше тешка за тешките, за оние кои не ја ценеа, за кои чувствуваше дека сакаат да ја повредат или едноставно не и се допаѓаа како личности.
    И кога сме на љубовно поле и говориме објективно таа беше баш тешка за сакање, во неа се бореа ангелот и ѓаволот, а нејзиното однесување беше токму како кафето кое го пиеше, ниту премногу благо, ниту премногу горко. А љубовта си бара блажина, си бара дури усните како од шербет кафе да ти се залепат понекогаш, но таа никако да го извади тоа од себе дури и пред оној кој го сакаше највеќе на светот.

Во неа често ќе заиграше ѓаволската искра дека секогаш е во право, непоправливата тврдоглавост и желбата да се инаети додека не истера по свое. Замисленото мораше да биде реализирано по секоја цена, без разлика дали некој ќе биде повреден на патот кон тоа.
    Но знаеше да биде и најдобра на свет... Ја красеше искреноста, која денес е скапа карактерна црта и ретко кој ја поседува. Не бараше швалер затоа што од момчето не се чувствуваше доволно сакана, туку му кажуваше в лице што чувствува, не трупаше во себе фрустрации, туку отворено покажуваше што и недостига и на крајот не ставаше патент на устата за да не каже прва „те сакам“.

Имаше преголеми мечти за себе во животот, веруваше дека заслужува најдобро, па така и се однесуваше на моменти нескромно, дури и лакомо.

Во морето на просечни девојки кои се задоволуваат со трошка љубов, таа беше судена и осудена како: тешка за сакање!

5. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Цел живот се трудам да објаснам, да докажам.. цел мој живот барам пуста правда и никако да ја најдам, убаво рекол Kалимеро нема правда..
    Mа што за џабе јас се трудам да објаснувам кога и онака секој сфаќа како што му е ќеиф, одговорна сум за тоа што ќе го кажам ама не и за тоа како ти ќе сфатиш. :!:

6. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека не знам како да си помогнам - многу се срамам, премногу.
    Не во смисла за комуницирање, нови познанства и сл., туку кога ќе ми пријде некое момче што ми се допаѓа, а да ме допре, умирам. Како идиот некој само главата ја спуштам, се уцрвенувам и се тргам. Глупача. После ми е криво, ама јбг, пројде.
    Срам ми е и ова што го пишувам, али морам некаде да се испразнам. :( :( :(

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.480
    Допаѓања:
    23.005
    Утре е убав ден. За мене и официјално ќе почне викендот :) Плус ќе ја видам и другарка ми која пред некој ден се врати од Германија, едвај чекам. Заедно ќе одиме во црква од сабајле, па потоа и во новата слаткарница :) Имам некоја позитивна енергија, веројатно е до големиот празник кој ни доаѓа :)

8. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Можам многу, и свесна сум за тоа. И покрај тоа што добар дел од луѓето околу мене ја мерат секоја ситна грешка си фурам свој филм.
    Некогаш жалам за некои работи од минатото, некогаш пак со насмевка се сеќавам. И не за друго, знам дека во тој момент сум мислела дека тоа е она што го сакам-и тоа сум го направила, а нешто што за момент си мислел дека те исполнува може ли да биде погрешно?
    Од друга перспектива-можеби, во друго време-можеби, но во тој момент било она вистинското! :!:

9. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.801
    Допаѓања:
    6.723
    можам да успеам во тоа што го посакувам.иако многумина се сомневаат во тоа јас сум сигурна во себе.направив многу грешки но не се каам бидејќи тоа ми е добра лекција за понатаму.знам дека можам да го постигнам тоа што го сакам.

10. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Мојата ранобудност се надевам нема да го промени моето празнично расположение. Прекрасен викенд е пред мене кој и те како треба убаво да си го поминам :)
    Петок, 13ти, Велики Петок, стандардно одење во црква на целивање :)
    Само се надевам ова временцево нема да не почести со дожд затоа што тоа не би било баш убаво од негова страна :talk:
    Уживајте. Искористете го секој момент максимално :*

11. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк сакам нежна,интелигетна,добра,топла девојка има ли таква? Изгледа многу барам! Изумрен вид!

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    ^ Не губи надеж. Сеуште не се изгубен вид :).
    Постојат и ќе постојат, такви личности.

А колку за утеха.
    И јас бев како тебе. Мислев дека такво момче какво што сакам, не постои. И на крај се помирив со фактот, да останам на место каде што си бев со минатото момче. Но, во најтешкиот момент на безнадежност, ја пронајдов мојата вистинска половина, баш таква како што ја замислував :) . Иако мислев дека се тоа е само фантазија.

Така и ти, ќе ја најдеш еден ден. Само трпение ;) .

На Adi888, stylishh, Srekicka и 7 други им се допаѓа ова.
  13. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Е вака, прво да му кажам на Витомир дека се сложуем со Серафима, не губи надеж. Ќе си наеш џенцка каква шо си сакаш. [​IMG]

Ееее, а јас. Јас слушам Рејдиохед од сабајле и се радувам ко мало дете.
    Сакам да им одам на концерт. Еееееееееех.. [​IMG]

http://www.youtube.com/watch?feature=en ... OIflzVuVOE

Here I'm allowed everything all of the time.

~ тука, во моето главче.

На Noemi, anabel-a, L-enna и 3 други им се допаѓа ова.
  14. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    25.529
    Колку сакам кога деновите ми се преполни со обврски,но разновидни, обврски кои не се состојат од само висење на биро и слабеење на видот.
    Продолжениов одмор си го користам на се само на одмор не, ама ич не се жалам,камо секогаш да е вака.
    Денеска е мој ден,петок 13,абе ко мало дете му се радувам,а не знам ни сама зошто.

Мисливе ми се на сите страни,секаде само не овде,а и рано е за да напишам посодржаен пост,затоа ...
    Имајте убав ден!!!

:sun:

На Adi888, anabel-a, MissSpark и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    само што помислив дека на гадењето во бременоста конечно му доаѓа крај, барем за првото тромесечие, оно од синоќа како да е во полн ек. Уффф ќе се измрдам веќе :@

16. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    И такааа,дојде време да се спакувам и да се изгубам со мајка ми и браќата на 4 дена ! Што убаво ќе ми дојде,ќе се видам со некои стари пријателки таму и во вторник ќе средувам импресии,се надевам дека ќе се вратам со капа полна пари по повод празникот бидејќи ужасно ми требаат.
    Бидете ми поздравени и среќен празник

На Elenuskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.287
    Уф колку сакам вакви пролетни влажни утра! Па и малку врнежливи, миризливи, распеани.. мераци.
    Би останала во кревет половина ден, да гледам филмови, серии, да вегетирам како растение во зима, за убаво да ми е, да си го одморам секој можен мускул на телово, затоа што имав напорна недела. А ми следува уште понапорна.
    Многу сакам Скопско. Знае да те здрма по малку, да ти ја исчисти бешиката, и сабајле да не ти створи мамурлук. А посебно тоа пената, што уште од мала ја обожавам.
    Јас навистина немам што да ви кажам. Инспиративно апстинирам, креативност, ја среќавам во луѓе, за да се издивам од каде ја црпат, од каде им доаѓа, и да си ја посакам. Ама ќе дојде и кај мене, некогаш, знам.
    Јас навистина и не знам што да ви кажам. Толку работи во животот ги немам пробано, и иако воопшто не ме интересира што изгледам како затворена конзерва со сардини, предизвиците ги ставам во чекање, затоа што не сум подготвена да ги извршам. А кога ќе бидам подготвена, кога ќе пројде возот? Па и да пројде, друг ќе дојде. А ако не воз, ќе смениме транспортно средство. Што има рикверц у опција.

Јас сакам да знам што сакам. Да не се премислувам со брзината на менување светло на семафор. Да дадам вистински приоритет на луѓето кои ги сакам во моја близина. Да определам кредитен рејтинг, не само теориски. И тоа ќе научам.

Смешна сум си како сама си се тешам, чекајќи да научам, во случајов, како да е лекција од книга. Површно, за да го заборавам. А можеби и убаво ми е вака. Најубавите работи во животот доаѓаат спонтано и непланирано. Иако доколку не планираш се осудуваш на неуспех, оние неизвесности во окружувањето му даваат една убава нитка во животот. Од тие нестабилни неизвесности и ние највеќе се здобиваме со стабилност.

На anabel-a, Springy, julie77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Сдк, денес е црн петок гледам се објавуваат стари македонски песни по фб,слики од црвени јајца...и ме фаќа носталгија за дома во овие моменти. Велигден во моето место има посебен мирис, селото е разиграно а „На велигден„ ечи од секој ресторант, кафич.
    Ми фали мирисот на мојата црква дома...таму се осеќам најблиска до Бога. Овие цркви овде се ладни, празни, го нема мирисот на темјан кој е толку пристуен во мојата црква дома. Мојата црква... да! Таму сум плачела, сум се молела..сум си ја олеснувала душата за тони.
    И еве денес си слушам леб и сол и ширам носталгија низ куќата :) а знам дека и на моите им фалат истите работи, старите пријатели и Велигден, таков каков што е само дома.
    Само дома, си е дома!

На Nevermore му/ѝ се допаѓа ова.
  19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.072
    СДК ... денес е секако црн петок.

20. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Не знам што се случува со народот. Како може некој да биде толку безмилосен. Срам да им е, нека ми е врати не дупли, туку тродупло. Човек да не може да биде мирев во својата држава. Ахххх Господе биди ни на помош, тешки времиња следуваат :(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.