Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Велика сабота :* ...Ме нервира дождов,сакав да има сонце..и да се молам да не врне дожд и вечер.. :) сакам да се кршам со јајца ,ама не со моите ...бидејки да не се фаламм се многу убави..сури жал ми е да се кршам.. :lol: :lol: :lol: Ја зезам мајка ми -Да праиме еднобојни јајца и да ни е жал,бидејки после пак може исто ...Сеа ќе фарбаме пак јајца..Три пати фарбавме..Четрвтокот сабајлето..Вчера попладнето и денес ...
    И како најбитно СДК:Имајте среќен празник феминки ..гушки до вас :* :* :*

2. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Утре Велигден.
    Баш кога сум дома, тогаш Стереотипови имаат свирка. Де бре, де бре шо баксуз ќе бев.
    Е, кај ќе спијам јас утре ако отидам на свирка? |( мака ми е, сакав да одам.

Коа ќе подразмислам па и немам баш некое друштво за одење..
    тие нафураните веќе си се организираа. Кој си тера празник, кој си тера филм..
    а мене музика ми се слуша! Ми се скока, ми се денса, ми се пее на цел глас. ;(

еееееееееееееех..

http://www.youtube.com/watch?v=Nrv93zptZxE

На ana-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358

На zhap4e и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    сдк-дека многу лошо ми е,тешко,разоцарена,...незнам до кога вака :( секој ден се полошо и полошо...

5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Прекрасен ден. Море совршен.
    Предозирана со индиски оревчиња, љубов од далечина, сок од портокал, цел ден се излежавам и гледам F.R.I.E.N.D.S, па си се газам од смеење. Колку и да е човек нерасположен не постои епизода од пријатели која не може да измами насмевка. Ги обожавам никогаш нема да ги избришам и сигурна сум дека никогаш нема да ми се здосадат.
    И времево го сакам, само за гушкање е тоа си е точно, али нека не грми, апла ме нервира кога грми.
    Со брат ми вчера и денес живееме од брза храна, а веќе и половина торта ја изедоа што прави да се чувствувам прекрасно. Строги пости се, но не ми е криво што не постам, јас не верувам дека ако си лош човек ќе се подобриш со постењето, и дека така се мијат гревовите, јас верувам дека со постите можеш само така да се прочистиш и да се подсмириш, и не ги поддржувам оние кои постат за да ослабат. Тоа е секако само мое мислење.
    Нека ви биде супер саботава, јас вечер не одам нигде, ќе си потонам во кревет, ќе му пишам дека го сакам, ќе пуштам некој опуштен филм, или книга, ќе потонам во друг свет, и ќе си се релаксирам :)
    Ах д џој оф лајф. 8) А сега одам од тераса да ги соберам алиштата, мајко мила чувај ме :D

На bittersweet, Doozy, AnaKarenina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Заврна и ми олесна...
    Нека врне...
    Сакам да врне цела ноќ.

А јас да си го пијам топлово кафе, да ве читкам на фемина и да гледам Fringe.

На Angelche и vitomir им се допаѓа ова.
  7. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Прв пат во животот Петок 13 ми беше баксузен ден. Поточно не мене, на дечко ми, ама и мене ме погоди можеби и повеке од него. Ај дај боже се да се среди. Некои работи не требаше да излезат така како што се, ама што да се прави тоа е...
    Денеска немам апсолутно ништо што да правам па најверојатно ке извадам некој добар филм или ке го слушам концертот на Жељко Јоксимович на тв. А вечер, е вечер планирам да си поминам убаво. За велигден во мојот град е секогаш интересно, сите студенти се дома и има многу гужва по кафичи, кафани, итн. Ајде убаво поминете си вечерва. :d: cheers. :)

8. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    31
    СДК многу се чуствувам убаво, среќна сум си... :)
    Уште да беше сончево времево пресреќна.
    Ајде поздрав мои феминки :* :*

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.616
    Допаѓања:
    201.947
    Само сакам да ви посакам среќни празници, убаво да си ги прославите во кругот на семејството... не знам дали подоцна или утре ќе се уклучам, па да не заборавам. Утрешниот ден нека ви донесе само радости!
    Христос воскресе!

СДК не ми е до ништо, ни до празници. Одвај чекам да помине неделава.

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк убаво ми е да гледам како врне! Уживам

На teddybear и Lovely15 им се допаѓа ова.
  11. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    СДК денот е прекрасен.Прекрасно попладне со уште попрекрасни луѓе.
    Најубаво е на Велигден.
    Сите сме дома.Иако финансиите не се најдобри трпезата беше полна, имааше од се по нешто :)
    Вечер ке се забавувам :)
    Ке ги излезам ке шетам ке одам во црква ќе се дружам :D
    Ви посакувам убаво да си ги поминете овие убави велигденски часови :*

На Acerola, Plavusa.17 и tweety26 им се допаѓа ова.
  12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Додека сите посакуваа да почувствуваат пеперутки во стомак, јас уште како мала сакав да бидам пеперутка. На моите детски цртежи секогаш имав нацртано барем една, за маскембал омилена маска ми беше пеперутката и израснав ловејќи пеперутки на планина. Која од која поубава!
    Бидејќи ми беше жал за нив, секогаш ги пуштав на слобода и во мојот инсектариум во 8мо одделение, немав ниту една пеперутка.
    Кога пораснав, се почесто почнав да ги фотографирам, затоа што ми беше интересен предизвик. Мошне се брзи, лесно чувствуваат човеково присуство, па откако ќе штрапнев со апаратот, тие веќе беа далеку одлетани. Така добив милион фотографии на кои има цветови.
    Каде и да се зачленував, се потпишував како Пеперутка, па ако на форумов не бев АнаКаренина, сигурно ќе бев така потпишана. Дури и кога тој се обидуваше да погоди која сум на форумов, најпрво ме бараше под тоа име :wasntme:

Ова се моменти кога најмногу посакувам да се претворам во тоа кревко суштество и да одлетам некаде далеку. Да немам никаков товар кој ќе ми тежи и да се почувствувам слободна на ветерот.
    А додека мечтаам, ќе ги фотографирам и ќе и се восхитувам на нивната леснотија.

Прикачени фајлови:

• 1.png
      1.png
      Големина на фајлот:
      1,4 MB
      Прегледи:
      304
    • 2.png
      2.png
      Големина на фајлот:
      1,3 MB
      Прегледи:
      304
    • 3.png
      3.png
      Големина на фајлот:
      1,4 MB
      Прегледи:
      304
    • 4.png
      4.png
      Големина на фајлот:
      1,3 MB
      Прегледи:
      304
    На Mishela, sweet-cherry, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Обожавам маслинки! Црни! Особено стокмени со лимонче мх, мх! :inlove:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670

На Loritaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Посно гравче и катаљарда обврски денес. Му чуе некому дали е Велигден или свети Незнамшто.

Сум станала тотално резигнирана, оладена од некакви верски чувства и напати патетична поради сиот склоп мизерни дешавки деновиве.
    Ама ај. Се испукав и имам да кажам само дека револуцијата не се дешава позади компјутер, со кликање лајк на групи, испуцавање на твитер и слично.
    Овие три дена сум во личен молк и шокирање.
    Посакав да имам некаква моќ, да сторам нешто, ама немам.
    И затоа можам само да му се лутам на системот, а тој да не’ крши сите, ковче по ковче.

Нејсе.
    Поминаа 8 месеци, мене ми е ко вчера. Прелудиуми и бранови по повод некои различности што сепак не’ спојуваат. Ти си мој молер, јас твој водоинсталатер. Си се луламе на тазе исфарбаната лулашка.
    Другаркиве јасно и гласно ми укажуваат на тоа дека сум се одвоила небаре ќе се мажам.
    Си признав тивко дека можно е и тоа да ми пролетало низ глава.
    Имам груден кош што иде 3 минути пред мене и тоа ужасно ме нервира. Предмет на зезанција ем буљање по улици. Ми иде да им влепам по една и да се пријавам во медицински прирачник за :"Како до поголеми гради и поголемо медиумско внимание."
    Ми се сере од аутономни атеисти што серат за Бог.
    Исто така ми се повраќа од демагози кои зафаќаат страни како ќе им прдне. Но, тоа е. Пара врти све, па и умови.
    Мене - ме здоболе само трагедијата, а ниедна фреска нема да ми докаже дека сија Бог негде интрастеларно. Зошто? Зошто убија 5мина ко кучиња, секој ден умираат уште толку на скриено, има куп неправди на светов, војни и силувања, па све тоа се банализира.
    Веруваме и даље. Читаме. Се просветлуваме.
    Во неколку наврати тоа ми се појави како информација по виртуелниве мрежи и стварно се згадив.
    Скопјанишчава кај се сега да фрлаат дрва и камења за ваков немир?
    Кај е сеа песната за Sunday Bloody Sunday? Во случајов крвав петок?

Сакам да кажам, си патиме! Што од малограѓанштина и нееблук, толку и од простотилок.
    Ама не си одам од овде, ќе пробам да сменам нешто, макар лепела плакати со испишано МИЈТЕ РАЦЕ ПРЕД ЈАДЕЊЕ низ градов.

Ужас.
    Деморализација.
    Каде ли живее мојава генерација?
    Не требаше да има рима, али ај.

Ве поздравувам и ве туцам со јајце. Дрвено. За инат на сите попови = лопови.
    Една е земја Македонска! :rock:

На Princess.S и Unica им се допаѓа ова.
  16. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    И јас сакам да сум среќна!

На Springy, IndieGirl, Dgirlll и 3 други им се допаѓа ова.
  17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    22.481
    Тркалото на животот се врти. Оној кој денес не сакал да ги слуша твоите викања, лелеци и молења, утре ќе му одѕвонуваат во главата сите твои неизговорени мисли.

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Политичарине наши док се камшикуваат со пенисите кој поголеми траги ќе остават ни гинат децата. Си ги мерат кому му е подолг а толку се неплодни и долу и во умот. Гневот кој знаат да го созададат е огромен. Гневна сум зошто на моето дете може да му се случи ова.

Пак на пат. Денес Белград ми е сив. Редицата е пред мене огромна се тепаат кој прв да мине. Ќе ги исчекам, нека се задоволат со задоволството да бидат пред некој, јас ќе си влезам последна со мир и како дама.

Премногу чувства ми се мешаат во мене. Што од реланоста, што од книгата која ме држи до Љубовта. Што од тоа колку чекорти направив напред. Одиш за да успееш а сакаш да се вратиш што побрзо да си бидеш со оа што го гради твојот свет.

Денес чувствувам нечија болка како моја болка. Како родител, како мои сожители од Радишани, како тоа што треба да се плашиш во сопствениот дом. Сите заткулисни игри ме реметат. Непсосбноста е голема.. смрдат нашите политичари..неукост, неспособност, себичност.

Одам да летам, се надевам и ќе слетам..

На kravce и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  19. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Ако некогаш ме прашаат дали сум задоволна, би одговорила со да и покрај тоа што многу пати не ми биле удоволени некои работи.. Задоволна сум затоашто имам покрив над глава под кој ме гледаат и следат четри очи, ме галат и водат напред четри раце, ме штитат и љубат две срца, ми влеваат мудрост и совети два ума. Колку и да нема некоја хармонично семејна атмосфера, тоа се луѓе кои ми овозможиле економски и воспитно-образовни услови. Тоа се луѓе кои јас ги викам моите родители. Две икс персони за светот кои си ја вршат својата работа а го сочинуваат мојот свет.

На L-enna и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  20. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк другарки, кога најмногу имаш потреба од нив ниту една нема да титне, да се појаве, да се пиине кафенце, да се изл.

ОК, таков е периодот .

Вечер, рано ќе си легнам, за да го проголтам чувството што ми го донесе денот.

И мене ќе ме нема на вака битни денови, во некои наредни ситуации ;)

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.