Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    386
    Одамна не сум се почувствувала вака:
    Се будиш со песни од нашиот ни Владо, се излежуваш во кревет, па со саати флегматично се обидуваш да ги извршиш сите ритуали, а во меѓувреме си ги слушаш Бени, Ристо Самарџиев, Ареа... и да, не ја зимаш одма книгата во рака.. хх
    Готово си ги спакував книгите од овие колоквиуми, фајнали завршија, тука некаде со такви резултати очекував и да завршат, уште да видиме што ќе каже Драге наш, се надевам не е до толку да ме бутне со 95% точно решени задачки

Фах, фах и само фах.. мажите не можеш да ги сретнеш во ниедна приказна.. Си ги сакам утрата не мислам на нив тогаш а веќе ни навечер не ги ставам на памет. Сите лавови ли сте исти? Не ве можам веќе...
    И ти си чекаш поштар женска во плико во поштенско сандаче да ти остави.. А јас? Јас сум таква и очигледно немам намера да се сменам, можеби за жал, па така сите си ги оставам да си одат само за да не изгледам дека напнувам. Така си живеам сама со себе, па што? другите околу мене што сакаат нека мислат.. МОЖЕБИ ќе дојдат и моите 5 минути ама можеби и не, не го кажувам тоа : ) А ти можеби ќе дочекаш некоја ама тоа нема да бидам јас.. ќе биде некоја што по секоја цена го добива тоа што го сака или некоја.. да не кажувам каква :)

А што ќе се прави денеска? Би се излежавала цел ден.. да се средам физички малкуцка а со тоа оди и психичко досредување..

Го сакам петоков.. само уште да најдев нешто за јадење ххх

Бацки Гушки :*

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Некако уште сабајлечки сум скисната. :envy: Цело време размислувам на тоа дека утре му е роденден и како да му честитам? :^) Нвм, ќе направам некако или па ич нема да му честитам, не заслужува! :devil: Сепак, ПЕТОК ее! Тоа е единственото нешто што ме радува. :rofl: Ќе има лудување вечер. :rofl:

3. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Имам подочњак
    што не ми ветува брак
    спијам ко мечка
    имам ментална пречка.

Ооооох. Црна втора смена! А еве, утрово се разбудив во 9. Луда. Вчера до 3ипол гледав Боже Петра клипови и Private Practice, плачев на одредени сцени и сега се чудам што ми е.
    Ќе пишувам сликарско интро, идеи еден куп.
    Меѓу кои дека:
    -дождот е аплауз што му го дава небото на светот.
    - времето се чува ладно во фрижидер
    - очите плачат зошто солзите имаат рандеву со скопската прашина

Итн!

Дефинитивно имам ментални пречки. :P

На Strumfeta93, Divinebutterfly, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Kaфето ми се лади... Денес подранив со станувањето... Знаете, многу обврски... што попрво...
    Ах, камо да ги имав... Невработена крава, што им бара пари на мама и тато, одвратно ми е веќе...
    Ајде, се во свое време рекле.
    Чекам 11 и 11, да замислам желба... Смешки живи...

Пред 4 години, во Будимпешта не однесоа кај еден споменик, па ни рекоа ако го фатиме за јајца коњот ќе ни се остварела некоја желба. Богами, не беше ниско споменикот, а бев млада и луда, а и ми се исполни желбата. И уште си замислувам желби на безвезни работи.

Епа тоа... Имајте убав петок... И замислувајте си желби... Се остваруваат, ако вистински посакувате, без разлика на цагери, датуми, јајца ...

На Doozy, Dgirlll, SexyLady и 2 други им се допаѓа ова.
  5. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Ај да не не напишаа сите на фб 11.11.2011, 11:11:11 :D

6. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    СДК дека денес се чуствувам баш вака ...

:lol:

Прикачени фајлови:

На crazylady, AnaKarenina, SexyLady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Денес денот не ми почнува со кафе, туку со цимет и мед (попарени со вода) :inlove: Би назначила убав почеток на денот! :)
    Иако сум голем љубител на кафето, решив една недела да паузирам бидејќи во предходнава недела пиев многу често, а искрено не сакам проблеми да имам со желудников. Ќе свртам на чајчиња :)
    Денес ќе го истуркам последниот колоквиум и со радост ќе си заминам од градов! Не дека не е прекрасен и магичен во есен, ами да си го видам љубениот сакам! И најмилата ми Мила! :inlove:

Се одјавувам од Фемина на 2-3 дена... малце одмор и од компјутеров сакам... :)

Ве гушкам :hug:

На SexyLady и Hipica им се допаѓа ова.
  8. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    ..добро утро феминки.
    Го имате најубавиот ден во годината. Многумина не ни дочекале такво нешто.
    Но за многумина денес е посебен ден.
    Сепак радувајте се.

Се прашувам сега зошто ми ставиле втора смена во петок?
    Да неможам кога идам дома пазар да фатам, да неможам дома порано да си идам, дур во 7 часот вечер да неможам да најдам превоз?
    Но гајле ми е. Кога веќе неможе да се промени, барем да се научам да му се радувам на утрото.
    И да, имам добра причина за тоа. И барем на раат го пијам утринското кафе.

Синоќа се изнервирав. Кога стигнав до најинтересниот дел во книгата веќе беше 00:30 часот.
    Што значи мораше да се изгаси светлото.
    Денес исто така. Кога вампирите стануваат најинтересни, мораш да чекаш уште два месеци.
    Но сфатив дека ако продолжат ваквите нервози, барем има зошто да се нервирам.
    Не ми е ова банална работа. Ова ме исполнува!

И сакав уште нешто да кажам, ама заборавив.
    Дали веќе имам амнезија? Незнам. Ако се сетам ќе се вратам.
    Ама знам дека нема да се сетам, така да чао до следно видување.
    Имајте убав петок, и секако со петокот убав викенд исполнет со дружби и многу љубов.
    Јас заминав да ја фатам втората смена.
    :hai:

На Strumfeta93 и SexyLady им се допаѓа ова.
  9. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Абе ја изглеа си најдов симпатија луѓе :o хаххаха и тоа една недела стара више како шо се испитувам :rofl:
    Ама симпатијО бре кај најде сега да ми се појавиш откако си заминав ?
    АКо ке си го чекаме судниот ни момент на нашата радост да си се погледнеме очички у очички.
    О симпатијО .

Прикачени фајлови:

• hugz.jpg
      hugz.jpg
      Големина на фајлот:
      51,8 KB
      Прегледи:
      187
    На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    ...Ова ќе беше ден кога ќе го славеше твојот 36 роденден...
    Онака фино фамилијарно вечерно собрани во твојот стан... Омилените чипси, Омилените кифлички со фета сирење, коа како мала ме лажевте дека се со павлака, дека не јадев сирење(знај дека и ден денес не го јадам)...Вечера придружена со добро црвено вино и маринирани кременадли на скара....А да, ќе ја заборавев твојата омилена чоколадна торта, таа со „мрави“ одозгора :lol:
    Со душа го чекав твоето доаѓање од Скопје и онака си муабетевме со часови... Ми значеше многу. Не, грешам, сеуште ми значиш многу...

Но годините минуваат, останав тука, повторно 11.11 но овај пат 2011 година, а тебе те нема...
    Вечерва нема да седиме во твојот стан и да ги правиме оние стални постапки... Не, за жал денес ќе одат кај твојот вечен дом...Онаму каде што те испративме на вечно патување, онаму од каде нема враќање... Знаеш дека ми фалиш? Знаеш дека секоја ноќ заспивам со надеж дека еден ден повторно ќе се видиме?...Многу е болно кога ќе се сетам дека те нема... А уште поболно е дека последен пат кога те видов беше минатата зима...
    Те Сакам, знај... И ти ветувам дека нема да те изневерам и дека ќе го исполнам мојот сон, и знам дека тогаш ќе бидеш горда, но нема да си крај мене... Бар не на мојот видик ;( ;( ;( ;(

На DeRose, Peppermint, Rock-a-Fella и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Читам, сте се распиле кафиња и чајчиња од сабајле... и ме фати иштав.
    Одам да си ставам вода :)
    ...
    Во дневна телевизорот уклучен, ја начекав American Boy :D Ме потсети на летото кога си замислував како ја изведувам, а тој е во првите редови. Оооооо главо луда :D :D :D Среќа или не, имало причина поради која ќе изгубам желба за истото.
    И не ме боли веќе кога помислувам на него. И не ме боли што се решив да се искажам толку.... толку.... е толку. Нема збор. Важно, не ме боли. Едно искуство повеќе за девојката со недоволно искуство :D Иронија, шта ќеш? Некој изгубил тука. Јас сигурно изгубив.... изгубив алтернатива да избрзам со постапките, thank God.
    И нешто многу го спомнувам чиката од Горе во последно време.
    ....
    Ете ме :)
    Инспирирана од медот и циметот на Брајт, мојот избор денес падна на јаболко и цимет.
    Збогатено со мафините на мама :mm:

Ве гушкам :hug: [​IMG]

На Go-Girl, Rock-a-Fella, eli25 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Не сакам да кажам, сакам да видам! Крај на колоквиумите :P :clap: Да се изнавикам за сите непроспиени ноќи!

13. Lady-Cha

Lady-Cha Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    23
    СДК...
    8) 8) 8)

а сега учењеееееееее :geek:

Прикачени фајлови:

• poraka5.jpg
      poraka5.jpg
      Големина на фајлот:
      43,5 KB
      Прегледи:
      214
    На Marilyn-Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  14. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    СДК не можам да си го замислам животот без кафе, кога веќе спомнувате кафиња :D
    Почнав дури по 3-4 шољи на ден да пијам од што немам наситка бре :tmi:
    Станувам на сабајле и прво за моето омилено кафенце се фаќам - Nescafe Classic :lol:

Прикачени фајлови:

• nescafe.JPG
      nescafe.JPG
      Големина на фајлот:
      14,5 KB
      Прегледи:
      190
    На Divinebutterfly и Hipica им се допаѓа ова.
  15. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    ...Дождот е прекрасна работа. Затоа што оние на кои им е тешко можат безгрижно да плачат и никој да не ги препознае...

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Има луѓе - пијавици. Те цедат ко лимон, и неможеш да ги извадиш ко заглавено делче од храна меѓу забите. Го знаете она чувствто кога ќе го извадите тоа делче шо ве мачеше толку долго време? Е така се чувствувате кога таа личност ќе си замине.

Плус, многу се нервирам кога некој ми се лути за глупости. Сум и ја згазнала чизмата? Па жено зарем мислеше дека имам очи на тилот?
    Или, воопшто не ми кажува зашто ми е лути, а јас осеќам дека не е нешто ок. Ок, лути се, ама да ме лажеш не мора, зашто многу добро те познавам.

http://www.youtube.com/watch?v=ENZIaXjV ... re=feedlik

И завидувам на силата што ја има. Се чувствувам грдо во моментов, кога размислувам што правам.

Момент, во кој со задоволство би кажала ах, е моментот кога одам по улица, и слушам дека некој вика по мене и трча да ме гушне. I feel special. I feel like flying. I feel love..
    A love, as John Lennon used to say.. You need it.
    Во моментов можеби тоа ми фали. Love на 11.11.2011. Па и на 12.11.2011. Ух, можеби.
    И, еден друг посебен момент, кој ќе го памтам долго, кога едно малце детенце, се стрча накај мене да ме гушне, и подзастана.. се збуни на момент, и ми вика Може да те гушнам? ^_^

Just little things, number 483 - When someone gives you a hug for the first time. :inlove:

На marama, eli25, GarpovaV и 3 други им се допаѓа ова.
  17. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Притисоци од секаде..
    Непроспиени ноќи,со 500 калории во ден..
    Учи,тренирај,направи се' за секого,намали килажа,грижи се за се.. Бива ли вака ?
    До кога ќе биде ова ?
    Ама..без труд и без мака успех нема..

И..конечно петок..Овој ден ќе си го посветам на себе.
    Ќе се видам со една посебна личност,една личност што со самото присуство и самото лице те прави насмеан,со желба за победа.Колку ми значи...

Секако,уживам слушајки ја песнава.. Најпрекрасното нешто што постои ! :) http://www.youtube.com/watch?v=1G4isv_Fylg&ob=av2e

На Bright и Hipica им се допаѓа ова.
  18. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    Денов ми е виножито ...
    Вчера воопшто не спиев н о денеска сум свежа :hai:
    Станав сабаље во 6 си сварив какао и поручував..во 7 бев веќе в лабараторија до 12 :wasntme:
    Почна веќе се да ми се премотува, и раствори и вагиналетки :lol: и сирупи ...но нема да мрчам ...уживам дури сум в лабараторија дури да можам пак ќе си се вратам ...
    В аптека денеска беше лудница ..Добро , незнам дали е правилниот збор лудница ама се претераа голем број на луѓе изгледа некој грип го има фатено народов ..
    Дојде еден човек со насмевка но без сјај во очите...за рака држеше едно детенце кое му викаше бабе ...
    Таткото го бакна и му рече да го вика тато оти така било помодерно нали , во европска требало да влегуваме :rofl: Ги сакам таквите луѓе кои си прават смеа на своја сметка , ептен :D Луѓе сме :)
    Кога ќе размислам подобро ние се нервираме за ситници . Секојдневно гледам луѓе кои се многу болни и неможат да си купат цела кутија апчиња па прашуваат дали се дели на парчиња.
    Мене срцево ми се кини кога ги слушам , ми се иди да излезам и да не се вратам веќе таму ...

Вечер ќе се дружам малце со Госип Грл , или некое друго рандом филмче ама нема да излегувам ...навика ми станља да не излегувам во петок бидејќи сум преморена и си легнувам порано .
    Надокнадувам во сабота :wasntme: И ќе си го продолжам викендот, заслужено :*

На Divinebutterfly, crazylady, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    СДК дека од денес одам во привремена пензија :D нема никакво делење на совети,зошто изгледа тоа негативно влијае на мене.Па дури и денешниов датум не измени ништо иако не верував во тоа,или да? :wasntme:
    Почна дури и телевизорот да ми недостига,а и комшиската мачка која доагаше да јаде кај нас и си одеше право дома.Е тоа ти се вика Рани мачка да те мјаука(Преработка од:Рани куче да те лае)

Ај,толку за денес.

20. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Срцето е цар ,а јазикот негов слуга,значи каков е царот се знае по неговиот слуга. :)

На Annath, Gordana10, julie77 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.