Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК дека човек треба да научи да биде потполно независен од материјалните работи и дека не треба да се плаши од ништо, не е дека не е можно да се чувствува страв, но колку повеќе дозволуваме истиот да не совлада, толку полошо за нас самите, а секако во пакет со тоа одат и ризиците, а ако човек не ризикува, никогаш нема да ги осознае подобро работите.

Денес по незнам кој пат, се уверив во тоа дека некому му е толку важно и криво ако некој друг завршил факултет, се уште не ми се верува дека постојат луѓе кои карактерот на другите луѓе го проценуваат преку образованието.Штета за нив, се излажале.Образованието има само делумно влијание во тоа како е воспитана личноста, односно како е изграден нејзиниот карактер.Ме нервира што за тоа луѓето знаат да се расправаат и не ја кажуваат причината за нивната нервоза, туку само индиреткно напаѓаат |( боцкаат...а знам што им е проблемот и после за самите себе тврдат дека се отворени за разговор? :^) Наместо директно да се каже проблемот што е, се оди од околу...храборост? Немаат, ако се почитуваат самите себе си, ќе бидат доволно храбри да говорат отворено и директно, без заобиколување.Моја ќе биде вината ако јас нешто не сум направила како што треба или воопшто не сум се потрудила да го остварам она што го сакам/посакувам, ничија друга :fubar: , токму затоа не можам да разберам зошто некои луѓе толку многу им сметаат некои работи кај другите луѓе.Човек може се да направи, само ако сака.

На stylishh, bittersweet, senjorita.lombardi и 4 други им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Cд к :sun: :sun: :sun: :sun: колку сонце ме огрева кога ќе ми кажат одложен кол/испит . Ама судејќи по факсов, многу ме е*ат со тие одложувања иако им се радувам,тотално се неорганзиирани
    , и ради нив јас си седам не*бано моме, треба да проверам и втор химен да не ми никнал у меџу времену :rofl: :rofl:

На JuLleE, CIA, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Сдк колку е убаво денот да го започнеш со витамини.
    Од вчера го практикувам тоа, многу повеќе енергија имам. Се качив од средно Водно до крстот горе пешки :wasntme:

4. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    СДК како би ми дошло сега едно пивце ехххх :?:

Ќе си легнам дури не ми протекле лиги!!! :@

5. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Кифлички и салата од јајца и марула,деновиве складирав храна во мене за целата престојна работна недела :D
    Сума сумарум-прекрасно поминат празничен и продолжен викенд.
    Радости на куп и љубов без граници.Не само поради празникот,секој викенд ми е таков,ма секој ден,ама и празничната атмосфера си го направи своето.
    Дури да трепнам знам дека пак ќе дојде петок.И пак нема да одморам ко човек.Ама нека е само за арно,за убаво...така бива. :f:

6. Nine25

Nine25 Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    1.726
    Долго време го чекав вторник да дојде и правец Скопје Ние четворицата заедно САМИ супер но по денешниве немири некако вечерва почнав да мрчам ЛУЃЕ СТРАВ МИ Е
    Многу го сакам Скопје има се за секого но...
    утрото секогаш е попаметно од ноќта ;)
    Добра ноќ

7. dancing.in.the.rain

dancing.in.the.rain Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    142
    дека сум среќна.
    Од секојдневни проблеми, грижи и нечовечни работи што ни се случуваат, забораваме всушност колку среќни луѓе сме ние.После овие убави случувања што ги имав деновиве, сфатив дека можеби го немам новиот Iphone, нов лап топ и не секој викенд излегувам на места каде што се градските фаци секогаш облечени во најубавите облеки купени од шопинг во Солун и на нив некое етикетче покажувајки ја високата цена на тоа парче, но имам кров над глава, имам леб на домашната трпеза, имам семејство кое стои зад мене и не држи за рака додека чекорам низ животот и имам среќа во газот што господ ми дал злато од луѓе кои несебично се залагаат да ја видат насмевката на моето лице и очите полни со среќа и солзи радосници. Ви благодарам што сте дел од мене, ми го правите животов поубав. Можеби не покажувам доволно, но премногу ми значите. Ве сакам со целото мое срце!

На Christina.A и Izaabella им се допаѓа ова.
  8. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Спаси ме Господе од глупи недозреани луге. Немогуче е што се Земјава носи. Да има уста да гукне. :@

На anabel-a, IvanaMkd и MacaLove им се допаѓа ова.
  9. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Сакам да кажам дека ... после толку разочарувања во животот,конечно имам личност до мене која ме сака каква и да сум,не е со мене од корист и ме прави најсреќна на овој свет. Од првиот ден од кога сме заедно секогаш е тука за мене,во секој момент безразлика дали тогаш се смеам или плачам,за се што ми треба,никогаш не ме остава сама,и чувствувам дека таа личност ќе остане со мене засекогаш. А.П ТЕ САКАМ И СЕКОГАШ ЌЕ ТЕ САКАМ ! :*

10. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    ‎-Ало водовод ли е тоа ?
    - Да ?
    - Од чешмата ми тече вода !
    - А вие што очекувавте ?
    -Па, како што ја гледам сметкава, очекував Heineken

11. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Ти како да живееш во мојата соба.
    Во завесите на кадата, во телевизорот, на завесата на прозорецот, насекаде.
    Поминува времето, јас никако да те извадам од мислите.
    Tи, што од секој чекор од себе тресеше дел. Како секое вчера да е последен пат кога те видов.
    А после тоа никогаш повеќе не те видов, никогаш повеќе нема да те видам
    како ти, што со секој чекор од себе тресеш дел..

Ми недостигаш. Не знам зошто, но ми недостигаш.
    Jaс сум таа обичната дрдорка, смотка, што ги оживува зумбулите и булките давајќи им лажен мирис.
    Само еднаш во сонот подај ми раче и речи ми да не се плашам.
    Само еднаш прегрни ме да знам дека си добро.

Голем си ти, гајле ти е за мене.
    Знаеш да внимаваш на себе.

Ама ете, ми недостигаш. Празно е тука без тебе.. :hug:

На CIA, marama, L-enna и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.276
    Допаѓања:
    157.824
    Ту мач шит е за мене све ова. Тоа е тоа,одам да убијам брдо народ,да кренам раце и да речам у самоодбрана беше. Ко мангупон. Ма силувате човече,скроз има у право секој кој се осеќа изебан у мозок од толку срања да го направи истото. Знам луѓе кои до вчера беа протежираа револуции, денес се...мирна вода,оп жабокречина.
    Телевизиите билдале рејтинг. Вчера малце информации биле, оп сега информации,требало да се филтрираат, а до завчера се буневме за новинарство и што повеќе информации. Јас мислам дека у свет не постои позбунет народ од нашиот. Партиите го разединија,оддамна немаме исто поле на интереси, исти идеи, иста љубов,од тука...од нас народ не биѓава,точка. До вчера бевме скептици кон се и сите експерти и влада и све бре брате,пцуевме,а сега?! Сега веруваме во професионалноста на органите кои се одговорни. Толку неконзистентна маса на луѓе сме,тоа е чудо. Не знам,ама јас коа одам по улица почнувам да се однесувам параноично од шо не се осеќам безбедно. Ако одиме по логика на актуелното сценарио во кое НЕ САКАМ БРЕ ДА ПОМИСЛАМ ДЕКА Е ВИСТИНА,тогаш луѓе сме го допреле дното. Јебете се вие и вашите пацифистички мисли ко убиецот може да е секој,па дека се сценарија (кои патем владеат ко идеја уште коа пребиваа деца по улица) од други сили и седете,чекајте ред откако ќе нема више кого да тепаат,чунки 2 милиони сме,да дојдете вие на ред. Ваљда по матичен број одат,шо знам... Она као у институциите на системот коа одиш и зимаш бројче за ред,ама се нервираш кога треба да чекаш 50 души пред тебе,сеа е обратно,се радуваш...

Една е вистината. Дали е наместен случај,дали е професионално,со намера и цел, дали е сценарјо извршено од шипатари ил наши, било како и да е, треба да се бориме против инертноста на системот и јебачката политика која секако бара дигање на нозе,а секако дека идиотите нема да ти ја кажат вистината,откако работите станаа прекомплицирани.
    А да не зборувам пак колку сум збунета каде отиде критичката маса... У некој меѓу простор или паралелен свет во кој се пацифисти или биљари,а може и печуркари. Сите станаа Најчевска ебаго.
    Вчера имаше некоја глупа колумна,тастатура револуционери,овие денес се фатија за работа... ете толку од тастатурата,а боље беше на тастатура да останат,не?! До душа прасицата шо го јадеше бурекот (а не беше четвртина), не знам дали со провокаторскиот наслов ги повика или ги одвика овие кои денес бидеа испровоцирани?! Малку и дебелата се збуни.
    Уствари сите се збунети,а до тогаш, лудиот ќе не јебееееее...вазелин ќе ве молам.

Ау да,и чуда многу ми дојдоа. Не знам дали на некој она јадно јајце му личеше на сонцето на Вергина, оти мене ми личеше на вулва,евентуално задникот на кокошката... Не бе,саде чуда сме... Уствари... ај да не ширам параноја со мое ново,супер сценарио...

На JuLleE, julie77, Nymeria и 3 други им се допаѓа ова.
  13. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Се чудам како темите за Џастин Бибер и Лејди Гага се пополни од темите за вистински музичари со вистински таленти и квалитетни песни. Свету, кај отиде? :^)

На BlackSwan5, Anabelle и Libera им се допаѓа ова.
  14. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    8.645
    Додека имаш пријатели спремни да лутаат со тебе во потрага по отворени пекари во 3 по полноќ, животот е убав. :wasntme:
    Мубети за круцијални животни прашања, себеоткривање од ново и од ново.
    Љубам се околу себе, периодот на преродба ми се смирува како одминува времето. Спремна сум за нови подвизи, овој пат само кон посветли цели.

Ме наврна дожд, а не побрзав дома, сакав да го задржам мирисот подолго во ноздрите...

На CIA, TeddyGrey, thinkerbell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Вторник ко понеделник..прва смена,дупло кафе и зад мене дупол,а и претходни два луди викенди.А и небово плаче..за меланхолијава да има шмек.Сепак ме гризи зошто е сив пон..овај де вторник.Можда изговор..можда и не,ми треба светлина за да си го вратам еланот.Со зверење во таван не ја бива..Згора на тоа,ме мачат прашалници..и ги оставам,за некое сончево утро.Сатов не е за таков муабет,ама бившиве ми се многу фини дечки.И во секоја приказна..јас сум негативец.Греота е да кажам дека се неспособни..зошто само еднаш се скротив.
    Со отворен прозор бркам мрзливи и пијани мисли..ко демек понеделник е,па ај од почеток.Фреди зема сила..дождов такоџе.
    Животов што го водам и така е луд..и немам проблем со насмевки и среќа.Си остварувам желби што ме развеселуваат..ама ми го земаат мирот.И одново..пред спиење,си викам дека сум будала.
    Сакам да ги растурам коцките што ги редев..да играм со отворени карти,ко ништо да не било.И така не сме тука да бараме смисла..зошто нема,туку за да изиграме што поквалитетно.
    Инспирација..барам во некој здрави навики.Зелено,портокалово,жолто..помаранџасто ? Во чинија..корнфлекс.И ми текнува на еден лудак..нц :f:
    Уствари..пак,сфаќам со кој и до кај сум.Па пак и пак..се трескам од земја.За идеале гину будале..
    Вторник..да бркам се што се уклапа.
    http://www.youtube.com/watch?v=KnVEbHLtp6U&ob=av3n

На gingerchild му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Вторник, почеток на работна недела, втора смена нашколо, треба да фатам бус.
    Чекам мама да ми донесе појадок пред да заминам. Никогаш не сум спремна за одење нашколо. :tmi:
    Ама весела сум. :D Ќе го видам ѕврцлето, па нееема поубав начин да ми започне неделата. :wasntme: :inlove:

И некако не можам многу да кажам, а ми се кажува, мислите ми летаат накај кифлата шо мама треба да ми ја донесе. :rofl: Ми се јаде, од сабајле! Кифла со сиренце и павлака! :o :inlove:

ќе заборавев бе, имајте убав ден, бидете ведри,весели,позитивни,слободни, свои. 8)

17. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк се извинувам за моите кратки постови! Поз до Љубам

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Многу ми е убаво кога со Мисиров мој си откриваме песнички што и на двајцата ни биле на repeat додека уште не сме се ни знаеле, и тоа некои забутани песни што ќе помислиш дека никој друг не ги слуша (као на пример оваа :$ што oд вчера ја окапав од слушање иако не разбирам ниту еден збор, добро, освент тие англиските две стихчиња хD )
    http://www.youtube.com/watch?v=Es5bI-KQl1A
    Па добро, гласиште си има момчево :D .

P.S. За некој саат време ја бранам проектнава, држете и пуштајте среќа! :rofl:

На anabel-a, ljubam и L-enna им се допаѓа ова.
  19. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Витомир да си ми жив и здрав!

Денес Лунд ми посиве за кратко, го голтна сонцено што утрово не ме остај да спијам.
    Цвеќено без мене се закоравило како стара баба, му давам сега интензивна терапија за опоравување.
    Љубам договри неколку свадби во МКД им се радува како мало дете.
    Повик да учествувам со фотографии за еден роман од Србија со наслов Кучки. Ме израдуваа ко мало дете. Не се нудиш, а те бараат.
    Има еден момент кој многу ме плаши. Опседнат фарнцузин од 3 месеци, во буквална смисла ме демне, засега игнороање ќе да е довоно, понатаму ќе видиме.
    Туку визана ми ја продолжија до Јануари.. за некој месец пак ќе треба да му ја мислам как да ја продолжам. Ах тие бирократии,(та)преку (по)преку!
    На Лундагард им кажав не сакам веќе да работам за вас. Сега чекам одговор. Лимит си е лимит. Се ценам самата себе.

Има да го грабнам денов, ќе одам да истрчам некој км, потоа чистење и учење.

И така ние влеговме
    Во вителот на животот
    Продолживме да се вртиме
    Прегрнати
    Прегрнати
    (Серж Резвани)

На CIA, mims-89 и anabel-a им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.227
    Допаѓања:
    140.085
    Време е за промени. Промените се предизвик, а јас сум зависна од предизвици. Промените носат надеж за подобри денови, но и малку страв од непознатото што следува.

Го чекав денов, а сабајле не сакав да станам од кревет. Да можев, ќе се покриев со јорганот преку глава, и ќе спиев уште 3-4 саати, а после тоа ќе пиев кафе во кревет и ќе се излежував. Каква желба за безделничење имам, страшно! Иш, оди си!

Ќе биде или нема да биде?
    Море има да биде!!!

Им посакувам убава работна недела на сите кои ја почнуваат денес!

На Heleny, Annath, anabel-a и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.