Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Нова чанта, стари трошоци.

Денов е за моја Сај. Торта, и купивме едно фустанче лелеаво, шминка на образ, многу насмевки и сите збрани на куп ќе пиеме во нејзина чест! Едвај четврт век, а веќе е амбасадор на добриот превод! Умна таа моја.

Утре одиме во кино со мачорот. Дефинитивно ќе се смешкам под брк и ќе му го играм змејчето на шала во темница! :devil: :devil: :rofl: :rofl:
    Даде ми купила крем бруле од јагоди. А јас ко Амели, со ширум отворени очи, со лажичето правам ТК! И се кршат сите соништа. Како од свеж мек порцелан.
    Розе комбинација вечер, со малку црно. Многу балони и радост. Љубов, истекува ко од прекипнато тенџерче. Не ја бришам со крпа, уживам во неа да се валкам. Најчиста работа е.
    Прееска додека да стигнам во Рамстор, ме фати дожд. Пак. Како што Иван ме опеа во својот расказ - "Имам една другарка што е луда по дожд", таква и бев. Со слушалки на уши, Јенс Лекман во етер, мирис на малини од испарувачкиот парфем и стари книги набутани во новата ташна. Скопје татнееше.
    А мене ми се нишкаа менѓушките на ветер.
    Трчкав со околните ромчиња низ центар. Го барав изгубениот Рај.
    Во секој човек, го барам детето. Ако го нема, ми се одмилува сиот. Не губете го детето во себе, си прошепнувам секој ден кога гледам како возрасните се губат во сопственото сивило.
    И трошам од својата мелодија за да го опеам овој свет.
    Што многу ни дава, малку зема, а ние цеееел живот мислиме обратно.
    Па не е така.
    Имаш небо, здив, љубов!
    Имаш Се’.

Научи како да го земеш она што ти е потребно!
    Имајте убава вечер, јас заминав на забава и пунч!
    :*

На tweety26, Smilly, CIA и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Можеби добрината со искористољубиви, арогантни луѓе не вреди, но сепак ќе ја практикувам. :!: Таа е дел од мене. Дел од основата, на која ме учеа мама и тато. Нели, како и да е, јас не губам ништо ако вратам со смајл на нивните ниски удари? Затоа на секој злобен поглед, враќам со насмевка. И, потоа насмевките се враќаат како бумеранг. :)
    Само тоа сакав да го кажам.
    Ајде луѓе, насмевнете се! :D

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    СДК Дека душата ме боли, многу ме боли, нека помини овај месец побрзо, нека помини. ;( ;( ;(

4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК утре пак ќе има оперско пеење |( изгледа ќе треба да се привикнам :geek: оти вака не бива, секој ден ла опера... само незнам што ќе има утре на репертоар :D :rofl: може некое изненадување :D :wasntme: Некогаш човек треба да потврдува на се што ќе му кажат, без разлика дали е добро или лошо, само „ да, така е“ и мирна ти душа после :emo: :D другите нека се замараат со нивните филозофии ]:) :talk:

На AnimeHQ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Ме мрзиии да учам,ајде кај е Јуни,неможам да го дочекам веќе!!!

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Cд к и мене серка ме фати од книгата |( . па ајде да беше нешто интересно, ама не глупости живи |( . E доста беше за денес, ќе си ја ладам сега :D

7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    У реду е.
    Дечко ми си го фати патот.
    Истовремено, во тек е најврнежливата недела во месецот. Интернетот е спор. Немам кредит. Не се наоѓа ни една непрочитана книга во станов. И сите се мрзливи. Ненормално многу мрзливи.
    Жими мене, не знам што ќе правам до викендот, кој ми делува како единствена светла точка моментално. Најсигурно ми е, да се влечам низ градов и да трошам пари, ама бидејќи сум предупредена, станав и претпазлива.
    Затоа, седи си дома, гледај си филмови, изигрувај семоќна со силиконското пиштолче, гледај по некоја епизода од South Park и не му ја мисли. Подобри денови ќе дојдат.

Гаден си Април. Најгаден на цел свет. Иш. |(

Кога ќе размислам подобро, можам да ве ангажирам по кафиња и вас ]:) :D

8. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Морав да го споделам ова
    "Некој" рекол за мајките

Мајката е неквалификуван работник.
    "Некој" кој никогаш не искапел бебе кое мрда.

- Инстиктивно знаеш како да бидеш мајка.
    "Некој" кој никогаш не повел три годишно дете на купување.

- Добрата мајка никогаш не вика по своите деца.
    "Некој" чие дете никогаш не фрлило топка низ прозорот на соседите.

- Мајката може да пронајде одговор на сите прашања за одлгедување на детето во книги.
    "Некој" чие дете никогаш не ставило зрна грав во носот.

-Мајката секогаш им се восхитува на своите деца.
    "Некој" кој не се обидел да утеши бебе со грчеви во 3 часот наутро.

-Мајката може да ги заврши нејзините работи со затворени очи и едната рака врзана на грбот.
    "Некој" кој никогаш не организирал група од 7 дечиња.

Најтешкиот дел од улогата на мајка е раѓањето.
    "Некој" кој никогаш не го испратил своето дете прв ден во градинка.

Вашата мајка знае дека ја сакате, па не мора да и го кажете тоа.
    "Некој" кој не е мајка.
    :)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    Колку и да ги потиснуваш работите шо ги прават луѓето и да ги оправдуваш поради тоа што го направиле сепак денес видов колку е сатот и последно беше ова, не мислев дека се дотолку "ѓибнати" во мозоко, алооооо до врата да појдиш и да не ти речат влези, тогаш не зборај за туѓата НЕкултура кога ти и самиот спаѓаш во тој кош. Не требаше бодигард на врата и сама сум свесна дали треба или не да влезам, ниту јас сум сита со едно кафе или сок а пак ни ти си сиромав без истото само пак ќе речам како што велат старите ЌЕ ДОЈДИ ПИЧЕ НА ПОЛИЧЕ, ама немој тогаш да негираш или да се правдаш, а немој нити да ме бараш кога ќе ти треба некоја услуга или пак друштво, НЕ фала многу не сум дојдена до тебе си имам луѓе што ме поштоват многу поќе од што си замислуваш.
    :lol: :lol: :lol: смешно колку прости луѓе имало (штета што тие не го мислат тоа) ....простотилук
    а да и то сакав да кажам... не сум човекојадец ххаахах

10. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Татко ми е на работа 3 смена, мајка ми спие а тоа знаете што значи? Almost home alone. Дечко ми е надвор од градот ке си дојде дури утре, ке ми недостига црното тоа. :worried: АМА- затоа пак си имам 2 филмчиња извадени за гледање, и една салата од марула и моркови. О да, тоа е живот. :) Најубаво ми е кога си седам дома, на зима со чај, на лето со салата, а надвор врне. Го сакам дождот понекогаш. На пример денеска од сите денови со мајка ми одлучивме да шетаме низ продавниците во град. Му дадов на мојов град уште една шанса да ми покаже нешто што ке ми се допага и би можела да го носам на апсолвентската, ама ништо работа. Сепак судено ми е парите да ги дадам во Солун. Нема љутиш, нема избор. ААААААААААААААААААААА да ви кажаммммммм. Си купив тесна слепена суќна за цели 300 денари. Да не се фалам ама толку убаво ми стои што ми доага сама да си го стиснам газот. :inlove:

Ајде чаос гулаби бели, отидов јас да кркам салата. :hai:

11. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк топлата голема прегратка ми значи повеќе од било што,а кога доваѓа со нежен поглед е уште повредна.

Мене ми фали една таква прегратка, кога ја имав јас ја пуштив...

На своја штета човек многу работи менува во животот.

Таа моја одлука, многу нешта ми смени и сега тука имам една огромна празнина, си стои ... така празна . :|

Аххх !

На lola-86, tweety26 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  12. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    СДК, ситните работи, вредат многу повеќе од големите :angel: . Како што знае само еден збор да ти го загрее срцето, ништо друго не го може тоа.

СДК, смрт и сум на руската салата :D . Овие денови, не знам ни сама колку имам изедено :$ .
    Ако на некој во иднина му одам на гости, само руска салата нека не прави. Срам ќе ми биде, ќе треба целата да ја изедам :wasntme: :wasntme: .

На Adi888, stylishh, tweety26 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.720
    Допаѓања:
    8.825
    СДК една недела веќе ме мачи една тешка реторика.
    Како може сите машки што ги запознав после него и што на некој начин ми останале во срцето да бидат зафатени?
    Ич немам среќа во љубовта, таман си помислив нешто, излезе дека му фали слобода.
    Среќа што не е во некоја озбилна, долга врска па да бидам многу разочарана.
    Нека ми прости господ што посакувам туѓа несреќа ама многу сакам да раскинат. :tmi: :wasntme:

На lola-86 и Dgirlll им се допаѓа ова.
  14. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека дури сега се избрукав.
    Што ми требаше не знам... :x

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Само затоа што сеуште имам трошка почит кон некои личности, си преќутев. Ама можам да замислам што ќе беше да изгубев самоконтрола. Изброив до десет, и обратно. Ама ајде, не ми доликува да се потресувам за такви мизерии. Еден ден самите ќе сфатат, па ќе молат...

На Adi888, stylishh, tweety26 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    СДК се заразив со Pinterest. :|
    I need a life. Now. :wasntme:

На ilovecupcake и Chocoholic им се допаѓа ова.
  17. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Легни будала, стани ненормален и тaка секој ден... :lol:

На stylishh, IvanaMkd, CIA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.276
    Допаѓања:
    157.797
    http://www.youtube.com/watch?v=gGTxz_jIBy0
    Една келава,гола пејачка.
    Топло кафе, дожд,отворен ЏАМ, белило и ... ете така,се нема инспирација,се нема мотив...само мириси на природата и недовршени мисли.
    Деновиве најмногу се убедив дека колку сакаш биди силен,ко што може дружина серковци да ти уништат мотив,идеја и воља,нема ништо друго. И не,немам избор.
    Пат...мразам патишта,мразам,мразам,мразам.
    Тој таму,јас тука... некако не ми е април мој... Оној,се помалце ме боли курац. До него е,не е до мене. Чао е чао и чао. Ми гори душава,ми горчи,пелин бре...
    Скопје е гадно,атмосферата му е тешка.
    Не знам дали потонавме во конечна индолентност ко нација или им ја погодија терапијата на луѓево,а?! Она као,абе сценарија се...ме пизди! Ако се,луѓе тоа е тој конечен момент кога треба нешто да се направи или сме ок коа одиме со мировни,љубовни памфлети. Вчера реков,нека отворат број 0800 барем ред да имаме кога ќе не свирнат чим е нормално да бидеш сериски број,да браниш шиптари (ајде нека ви биде дека не се шиптари) и дека све е сценаријо за да се потпали маса народ. Она као 5 души шо изгинаа мож и не е,го знаете оној филмот,не ми текнува као се викаше за сценираната војна од страна на медиумите во Албанија?! Епа нешо така си го доживуваат луѓево,особено пак оние ПАМЕТНИТЕ. Ебете се!
    Пун к*рац срања...уствари,логично.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    сдк дека силно посакувам овој период да можам да го преспијам и да се разбудам пред самиот почеток на нешто убаво.

Значи мака ми е , колку и да звучи патетично од моја страна ама стварно неможам периодов да си го поднесам што сум сама. Ко некоја казна да плаќам.
    Значи бе, сакам да најдам некој да сакам, сакам да сум сакана, сакам да шетам со некој, сакам да се карам со некој, сакам се со НЕКОЈ !
    Ама тој Некој ја неможам да го замислам у било СЕКОЈ. И после ке си се чудам зашто сум си сама..

Можда, ама можда ке ми се насмевне и мене некад нешто некаква среќа ко што велат а ...

Да, најдоброто е што осеќам дека сум научила доста јака лекција од предходната врска, сега знам како да е поставам ЗнАМ. Ама немам со кој...

Абе вечерва патетика сум жива...

Ој смејте ми се :rofl: На ви повод :rofl:

На Noemi, lola-86, mims-89 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    262
    СДК дека ми е преку глава од се! :!:
    Толку многу се нервирам веќе ваква станав: :drunk:

Ехх,колку ќе беше убаво сеа да сум на Хаваи,да се одмарам и да уживам.Подалеку од школото и сите проблеми. :) :devil:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.