Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Фино е чувството кога не се замарам со банални работи. :rock: Голема работа ако облечам иста маица два пати! Јас сум си истата и да носам Прада, Гучи, да го шетам светот, но и во обични тренерки со најубава летна дестинација - Охрид. Истата сум на школо, дома, на социјалните мрежи. Ск*рчено ми е од преправање. Таа сум. Битно е тоа што го носам во себе. Интелектот, харизмата. Дали ми е косата средена или разбушавена, за тоа само ќе се замараат оние кои никогаш не излегле на улица без шминка.

Имајте пријатна вечер. :D :*

На ViktorijaMari и smiley-94 им се допаѓа ова.
  2. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк
    што кога имаш зборови кои не излегуваат од тебе?
    Што кога имаш дланки кои не даруваат внимание?
    Што кога имаш насмевки кои нема на кого да ги подариш?
    Што кога имаш погледи кои гледаат во бледи спомени ?
    Што кога имаш Нешто што треба да споделиш а личноста е само ладна далечина?
    Што кога имаш љубов а ....

Епа
    денес зборував без да кажувам ништо посебно.
    Денес вниманието пак го зачував за себе.
    Денес пак се смеев но не од душа.
    Денес пак бев лице во лице со бледите спомени.
    Денес пак почувствував ладна далечина.

Денес...
    ВАКА ИСКРЕНО СЕ ИЗНАПИШАВ... да и олеснам на душичката
    http://www.youtube.com/watch?v=HCm6gRHI ... re=related отидов јас :D утре пак од почеток .

На lovely91, L-enna и Hipster им се допаѓа ова.
  3. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Е има нешто што јас не разбирам, ама и не верувам некогаш да разберам.
    Како некој може Нутелата да ја става во колачи, торти итн. Искрено се чудам кога гледам рецепт со Нутела. Абе нутелата е да ја грабнеш и да бегаш, да ја брцниш лажичката внатре (или прстите :lol: ) и во еден здив да ја излапаш. Греота е така да се арчи во колачи, слатки итн итн ]:)

На Adi888 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  4. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    ^ А јас па не можам да ве разберам зошто сте толку опседнати со Нутела :) Цел свет зависници од Нутела. :D
    Мене на пример еурокремот од Агроплод ми е 1000 пати по убав

На faye, zhap4e, Phyramide и 8 други им се допаѓа ова.
  5. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Јас сум голема плачка. Цел ден ми е добро, а кога ќе дојде вечер мене солзи ми идат ;(
    Не сакам да ми е така, не сакам да плачам.

6. MissElly

MissElly Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    102
    Конечно дојде време да си го сменам аватарот :) Конечно најдов некој аватар кој ми се допаѓа..Ја променив насмеаната Шакира,co јагодиво розов крем :rofl:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Прво отсекад сум ги мешала Суља Бој и Сејо Бој, тоа ми текна и баш сакав да кажам.

Второ, што више причаш, више тонеш вика татко ми и во право е.

8. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    На Adi888, Divinebutterfly и sanjalica им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.580
    Допаѓања:
    252.101
    Кој ја облекува Ивона? :^)
    Сакото девојко, каде со тоа сако, па и на тв?
    Уфилмана, самобендисана и перпотентна.
    Одвратно створение, блјак :puke: .
    На Гоца може вода да и носи, иако оваа и бркови си чува!

На Rubiii и Evellyn им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.226
    Допаѓања:
    140.067
    Од празников мимози ќе ми никнат во стомак, и холестерол ќе ми се качи.

Торбата е спремна, куп детски книги, другарчиња, лаптоп накрцан со цртани филмови. Важно е дека сега сме многу поспремни од минатиот пат. Клинички, хиар ај кам. Кам ез ју ар, шо би рекле кобејн и тагоре. Шо да е.
    Едно гајле помалце. Следеќе, молим лепо!

Харис бре ќе ми пее на административна годишница! Во севдах ќе паднам на Муштулук, има да станам и да му залепам иљадарче!

Кога сме кај лезети, открив еден нов оргазмичен сладолед - магнум со два слоја чоколадо, меѓу нив некое шумско овошје, а внатре е бел. Толку не е јас, а така добро ми легна!

Некој алкохол не би ми дошол лошо. Ај да видам што нуди куќа.

Ауфидерзен жени.

11. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Моментот кога отвараш кај некоја форумџика и најактивна категорија е канта. :rock:

На Shelea, BeYourself, Doozy и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Досадно ми е на училиште,досадно ми е дома,досадно ми е на компјутер,досадно ми е пред телевизор...
    Ми се јаде благо,чоколадна торта,или не..ми се јаде зелка салата или зелена салата..и ми се пие вива сок,или може и фанта..ми се грицка чипс .. Ми се допаѓа тој,сакам да го гушнам.,или не ..ке го убијам ако се појави пред мои очи.Сакам музика,сакам баалади,а ме нервираат и неможам,го гасам звучникот!
    Добро,добра сум? Или пмс ме мачи ?
    Деновиве не сум во нормала,кога ке се вратам во нормала ке се дружиме повеќе :*

13. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Обожавам кога седам во топла соба, со изгаснати светла, слушам нежна музика, а надвор мириса на дожд.
    Никогаш нема да успеам да си ја објаснам магијата на овие нешта.
    Убаво е така како што е.
    Убав е и воздухот што го дишам. Мириса на дома. Чисто е.
    Имав прекрасна вечер со љубовта моја.
    Во кратки црти... Тоа.
    Сега ќе се завиткам со кебенцето и ќе заспивам полека...
    http://www.youtube.com/watch?v=oUm4MHEeFCY
    ... Well i walked when I shoulda run
    and I ran when I shoulda walked
    and don't I know it...

На Miss.Ricci, Bright, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.130
    На Gordana10 и Fearless им се допаѓа ова.
  15. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Незнам навистина,незнам ни со кого живеам,ни како.
    Сите како странци станаа наеднаш,не ги препознавам.
    Барам излез од овој суров свет но не можам да го пронајдам сеуште,заглавена сум меѓу саканите личности и оние кои ме повредија...

На srcekrsacka, t.i.n.k.e.r.b.e.l.l и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  16. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Со некои работи не можам повеќе да се борам. Крај, се откажувам. Немам ни сила, ни воља. Едноставно понекогаш ти доаѓа преку глава. Ама едно е сигурно, ништо не заборавам. Верувам дека кармата е кучка, и тоа ептен голема.

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Да ја поздравиме акцијата на Фемина за одредени теми одговор да даваат стручни лица доктори.
    :clap: :clap: :clap:

На marama, Miss.Ricci, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК
    Не сакам во школо, ќе умрам за спиење. :(

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Шо убаво е времето надвор вака посабајлечки :).
    Мене ми е душава мирна, бурите се смирија, не знам дали е затишје пред нова, дали е едноставно пролетен восхит и радост за летото кое доаѓа или чисто неделна фаза која ќе помине... важно е дека се пронаѓам себе си..Well how cool is that huh?
    Сон како оној сабајле не ми требаше. Воопшто.

И, ако преживеам денес, тоа значи дека ќе доживеам длабока старост.
    Ајт.

20. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Кој како ќе си ја нареди, така и ќе му биде. Душебрижници и стручњаци, колку шо сакаш. Отсекогаш сум го почитувала својот народ, но некогаш се прашувам, како бре тие најпаметните и по правило најгласните, да се најгласни е вака - у дневна, у кафич евентуално на интернет, а инаку се збрцани во своите живеалишта и не мрдаат од таму. И после ќе речеш, ма менталитет нема врска - не бе ич :)
    Го следот крвотокот на градот закржлавен под нивните г’зови. Го наседнале и не му даваат да тече. А Скопје се гуши. Нема кој да му даде вештачко дишење.

Ти будала да не си? Каде бре? Немој да си помислила на такво нешто! Никако! Ау за нигде!

Се изнаслушав совети абе за сите пари. Од познати и непознати. Некои содржајни а некои помалку содржајни. Ги имаше секакви, некои многу убави и мудри, а некои...мех!

Ахам, да. А ги глеам сите кои се жалат нешо као, немало работа, нема живот, нема ни за леб, ама битно кафето си го пијат редовно, кафичите полни, без еднаш да искочат неделно ко да не се живи, у автобус не се качуваат све со коли се возакаат, све по журки идат, све само нешто да се праи за да се слави, одмори планираат. Абе Македонче, само нешто да се жалиш, а под перница си чуваш златна ризница.
    А златото не е во парите, туку во душата на луѓето. И не си свесно за истата, плукаш по неа а мене ме осудуваш дека сум решила вака или онака. Немој, молим те!
    Мајка ми убаво ми рекла, тие што се жалат, земи им. Оние кои викаат дека имаат многу, дај им.

Имам пеперутки во стомакот, еве сега во моментов, и пред малку, и вчера, си ја пејуцкам Љубов, тивко зуење во стомакот, ко да си се заљубил, но далеку од љубовта си. Си шизам и мрдам со колкови. И глеам пишува - зае*ана љубов е. Хм. Илузија. Си ја создаваме, а кој знае да ја создаде среќен е. Ќе рече некој, тоа не е вистинско. А среќата, нели е само чуство? Мене ми е доволно. Моментална зашеметеност и оно кога ти дрнда у цревата.

И многу се нервирам некој кога ќе рече, немој ваму да идеш, немој таму. Ми се гади сеуште и не напиња од целата ситуација. Не е на арно. Се чуствувам горчливо. Но не ми создавајте страв беспотребно, ве молам! Извинете господа и дами ама шетав низ Чаршија, пазарев на Бит пазар, бев и у Радишани, поминав пешки низ Чаир, искочив у Менада на повеќе наврати. И еве ме жива и здрава. А вие кога ќе мрднете од удобноста на вашите домови и слика за реалноста ќе ви биде воздухот од другата страна на Вардар а не мониторот на вашиот лап топ е тогаш зборувајте ми нешто за тоа - како е онаму каде не сте стапнале со години.
    И она познатоно оца коња сина брат па прв братучед на Миле кој има пеено со мене у хор у градинка - епа тој ми кажа, не функционира кај мене!

Порано имав фобија, влегувајќи во кој и да е влез, претрчував накај истиот. Татко ми ме праша, ќерко што правиш? Се плашам некој нешто да не ми фрли на глава од балкон. Па ти како ќе го живееш овој живот ако си создаваш везден непотребен страв?
    Од тогаш не се плашам.

Јас решив. Идеме у победа, идеме у револуција! Дигај се народе затоа што си заспал во сопствената самодоверба на илузорно знаење и познавање на нештата. Не седи и исклучи интернетот. Таму мудроста, не се крие! Доста мрчиш, доста хејташ, доста кукаш како би можело да биде подобро. Да сакаше, ќе направеше нешто.

Јас ќе пробам, ако не искочи, секогаш имам втора опција. Овој пат не се плашам. Овој пат сум инспирирана од сопствената желба да пробам, а не само да зборувам како би пробала.

Куравте музика, куравте панк! Ен, два, три, четири, пет!

На Artemission, bittersweet, srcekrsacka и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.