Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    СДК некако послабо постови,м? Знам,и јас еве неколку дена немам пишано овде,ама можи такви се деновите,тмурни,без особено расположение,па и со настаните,некако не е баш за пишување...

Јас еве,пак стар ритуал,станав,пијам кафенце :coffee: и си читам на Фемина,пошто нема нешто друго интересно,прво Фемина,после друго ќе ѕирнам.Се држам сеуште,не е некое расположение,ама барем не сум во депресија :) Еве пак почна :rain: Ама сега ќе си се спремам уште малце,ќе одиме со мајка ми до црква,а и ќе си видам сако ако си бендисам,одамна сакав,па да видиме ако се најди нешто не многу скапичко :)
    Уште малце,пак ми се ближат деновите да заминам,затоа овие дена ги искористувам да учам и да одморам,пошто после пак напорот иди.Се надевам побрзо да се среди се.
    Па времево е таман за седење дома и читање,иначе ќе ми се шеташе :D
    Малце ми е монотон животов,ама уште малце нема да биди :)

Life is beautiful :) Како и да е,тој ни е,мора да си го разубавуваме :) И да ни се случуваат лоши нешта,не се давајте,пробајте да го направите убав,пошто малце и од нас зависи :sun:

P.S. Princess.S исто мислиме :)

На Mrs.Cuper, lovely91, Miss.Ricci и 5 други им се допаѓа ова.
  2. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк лесно е да седнеш и да изедеш едно чоколадо но тешко било да вежбаш 15 мин. :D

И повторувањето на една вежба 1 мин. вечност ми се стори :whew: :whew: :D

Сега туш, па на учење .... денот вечност ќе ми се стори .

3. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    СДК дека премногу си ги сакам моите миленичиња. Душички мили кои ми го разубавуваат животот. Овие денови сме во исчекување на уште неколку мачиња па затоа денеска Лина доби претседателски апартман во мојата соба - кутија од дрво , внатре меко крзно и ја сместивме веднаш до термото . Ах да можете само да ја видите колку ужива . Радостиии ! :)

На Juicy03, BlackSwan5, Abeja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    СДК го мразам времевооо што му е ајде бе од кога му се молам да се оправи малкууу алооооо пролет еее не есееен сонце сакаааам!!!!!! Сакам од вторник па натаму да се шетам да ми биде убаво , весело доста е дома ќе спобудалам бее :( Ми се шета , ми се игра , ми се пие кафица со другарките ќе биде интересна недела 8)

5. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Компирите со маргарин оригано и павлака ми се печат, овошната салата едвај чека да биде изедена за десерт, и мојот голем грев- ПЕПСИ ТВИСТ. Не сум се напила газирано добри 4 месеци, поради стомачните ама денес и е на мајка ми роденден (Срекен роденден мамичке бај д веј) па неможев да му одолеам. Неможев навистина... само една чаша ветувам. :worried:
    Денес петок, викенд ова она, излегување може, а може и не, зависи од расположение. Како и да е, денес ке гледам комедии додека да дојдат гостите и ке јадам торта, многу торта. :geek:

На Divinebutterfly и anabel-a им се допаѓа ова.
  6. analia13

analia13 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    31
    СДК денес не не расположи сонценцето но сепак е убаво бидејќи е петок па не очекува одмор од 2 дена. Пријатен викенд феминки :)

7. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    СДК дека сум роденденски расположена :D :D :D
    петок убав ден и мој роденден .
    Долго очекуваниот 15 роденден ке го поминам со добра журка , добра музика и со уште подобро друштво :) Убав ден особено за мене :D :D

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Мм преекрасно мириса дождов... сакам да врне, ама не и да грми :worried:
    инаку пак се зафатив со направи сам трикчињата, си најдов на нет си ги купив потребни работи и еве сега си правам.
    Инаку за свадбата решив да одам со балетанки, кога веќе неможам да најдам штикли :|

9. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Имам четири часа спиено. Учење преку глава, алишта за виткање еден тон, сабајле станав и го грабнав точако од комшијата, нормално ми го зајми и завршив се, ама многу јако ми дојде кога се спуштав по удолницата, инаку се осеќам ко почетник, оти овде се ко камикази. Туку денес ја најдов најсовршената сликичка што обајнување за возењето точак!

http://www.youtube.com/watch?v=scZyDFZkvOU

Прикачени фајлови:

На aNy-to, fashionista, L-enna и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Врнежливо, вирчесто и тмурно Скопје. Сите тмурни, темни, никакви. Мозоков мене ми е исклучен. Исклучен ви велам, не знам што ми стана. Можам по цел ден да лежам. Веројатно и мојава сила е потрошна, или и треба мала искричка да запали.

Требаше да останам цел викенд, па не требаше. Па се мислам, некако ме влече нешто да останам, а не знам што. А ми се оди и дома, ама аман од таа дома.... Овде во секое време имам нешто за правење со некој, со кој било. Ќе биде совршено ако едната и другата дома се спојат заедно некако. :D

Денес сфатив колку се имам УГОЕНО. :puke: Баш угоено, како свинче. Пробував нешто, и кога се свртев наеднаш, во одразот на огледалото си ја видов раката. Се згрозив... и од таму резолуцијата за летово. Секако ќе квачам, непоутреблива, како веџтбл, време е да си се посветам на себеси. Ќе правам јас што сакам, кога сакам, како сакам. Навистина ми се оди надвор од град некаде, на месец дена и повеќе, ќе се преродам наново од тоа. :) Сакам да си дојдам на истата тежина како минатото лето, па и помалку. Зошто, зошто, зошто за да не се дебелеам треба да јадам само банани и супи? Ах, тоа е што е.

Бреј, ми се исуши мозоков од правење ништо. Ама стварно. :geek:

На Hiii, fashionista, Hipster и 2 други им се допаѓа ова.
  11. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Денов е прекрасен! :f:

Малце дождец, малце сончко ќе бликне - пријатно, мирно и покрај убрзаните чекори на луѓето под дождот. Ама што ако е убаво, кога е убаво само на око. Ниту мирисот ме допира, ниту дождот ме погали, ниту убавината на денов ми украде некоја воздишка... Последниве 7-8 саати како под казна поминати. Безлични...
    Ах да знаев уште првиот пат кога го одбив твојот поглед дека вака празно ќе направиш да се чувствувам. Те побарав во секој поглед, во секој глас, во секој одмерен спој на ароганција и топлина. И наредниве неколку дена ќе бидат такви, пред време знам... Само се надевам дека нема толку брзо да се откажеш...

Денов немам никаква смисла! :doh:

12. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Тажно што во ЧОВЕКА може да се собере цела простотилук , зајадливост , горчина и лошина .
    Животно си е животно :) нажалост

На booba му/ѝ се допаѓа ова.
  13. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Денес ни ги даваа сликите за алмонах, па се направи врева во школо.Сакам слика ваква таква сакам и посвета, абе детска радост :D
    Се гледам во сликата и се чудам.Станав и ја полуматурантка,колку брзо помина времето.
    Уште малку и се разделувам од другарите.Секој по свој патишта.Сите ке ми фалат.Ке ми фали прекрасната 8годишна дружба.Се надевам дека сите ние понатака ке бидеме многу поуспешни. :l:

Возбудената полуматурантка ви прака топли поздрави.Уживајте во остатокот од денот. :*

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сите љубовни постови, шо е работава бре? :wasntme:
    Ако, ако.. топлете си се на ова глупаво време.

15. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Ако денот планирал да биде глуп, таков и ќе остане. Ај што слушнав многу лоша вест што ме потресе, на работа збеснав, еден колега напушти позиција, друга колешка направи беља, трет нешто исшушка, и се чувствуваше таква тензија во воздухот, што да можевме куршуми да испукаме, чаури од нос ќе ни излегуваа.
    Значи, презирам, матни денови. Ама се дешаваат. И ништо не им можеш. Затоа тргнав пеш накај дома, со слушалки на уши, во позадина си идеше следнава песна:
    http://www.youtube.com/watch?v=HyR1bOcM0eE
    И на делот:
    "I'm gonna jump the walls and run
    I wonder if they'll miss me?
    I won't miss them.
    The cemetery is my home
    I want to be a part of it,
    Invisible even to the night.
    Then I'll read poetry to the stones
    Maybe one day I could be one of them...

Си се запрашав, колку луѓе што познавам, се навистина живи? Ама онака, во духот. За жал, само малкумина успеав да си ги набројам во мислите. И жал ме фати. И си посакав среде пат да си заплакам. Со торбата со кутии од храна, накај дома. Со семки во рака и со слушалките на уши. Ко некое емо, седмооделенско :emo:
    А уствари, ми прек*рчи денов, сите состојби на стрес и промена на истиот, сета лажна надеж и тресење на дланки на возрасните луѓе.
    Не, емоциите не се нешто скапо. Можеш да ги делиш, да ги покажеш. Се мултиплицираат. Се отсоздаваат. Стануваат големи и мали, како бранови.
    Но.
    Овој свет одамна не работи на тој принцип.
    Знам. Си чувствувам.
    Поважни се материјалните гомненици, кои како и да е скапуваат.

Затоа, дланките во лицето, замижете и вие.
    Колку луѓе, што ги познавате, реално се Живи, во духот?
    :x
    Wise and silent.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    На rain bow никад не и е досадно,ги разгледував темите у канта...какви љуѓе... :D :D :D

17. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Сум ви кажала дека ич не сакам стереотипни луѓе?
    Денеска неколку такви имав прилика да ги слушам. Се уморив ако ми верувате.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Кај јас тоа живеам..

19. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Tи си жената со која често не се согласувам, бидејќи си водиме инает.
    Ти си жената со која речиси секој ден се карам, за големи и ситни, битни и небитни, банални работи.
    Ти си жената со која го поминувам поголемиот дел од денот, иако често знаеме воопшто муабет да не си направиме, сепак мислам на тебе.
    Ти си жената која ме израсна, сама, без ничива помош и многу сум ти благодарна за тоа.
    Ти си жената за која често имам омраза бидејќи си ме налутила или јас тебе сум те налутила многу, но сепак знаеш дека имам огромна почит кон тебе.
    Ти си жената која знае често да ме изнервира и да се зеза со мене.
    Ти си жената за која во афект сум кажала лоши работи, но никогаш вистински не сум ги мислела истите.
    Ти си жената која знае како да направи да се чувствувам најдобро, ама во исто време знаеш да направиш да се чувствувам и најмизерно.
    Ти си жената на која за некои работи можам да зборувам најотворено, но за некои ми е страв и срам да ти спомнам.
    Ти си жената која сите мои другарки ја сакаат.
    Ти си жената која не секогаш има разбирање за мене.
    Ти си жената која најмногу ја почитувам без разлика на се.

Среќен роденден маме. Да си ми жива и здрава уште сто години. Што би рекла ти, ќе ми здосадиш, ама не знам што би правела без тебе. :l:

На Adi888, sweet-cherry, Doozy и 9 други им се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    И конечно датум за во амбасада....
    Ајде уште 20 дена и готово ќе се знае дали Џа или Бу?!

На Angelche му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.