Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Имаме мали пиленца ^_^
    Мали џуџенца ,со розеви ноженца ,мали клунчиња ,толку мали слатки ,невини ,исплашени првите чекори ги прават малку шантраат, срцки се :l:
    Прават Циу Циу исплашени се ,сакам да ги земам и да ги бакнам на клунчињата душички тие мали, но неможам ради квачката и нејзиниот мајчински инстикт :D
    Па ајде на крофни :)
    [​IMG][​IMG]

На ines.h, Annath, tweety26 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Око не склопив цела ноќ :!: се преврував во креветот, па се преместив во мојата соба не заспав и таму па се вратив кај сестра ми, кога видов дека нема никакви шанси да заспијам се преселив во дневната пуштив телевизија го гледав "како беше текстот"... Не поминаа 10 мин. ете го петелот на брат ми алармот за у школо, стана тој, дојде ме виде будна ми нарача кафе во 6.20 варев кафе :!:

3. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    I have come to the conclusion that Femina is my morning Newspaper. Nothing like the daily news and a cup of coffee!!

На ines.h, lara-s, anabel-a и 2 други им се допаѓа ова.
  4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Ако не треба да се јадe во 2 наутро...тогаш зошто служи ламбичето во фрижидерот!? [​IMG]

My PMS like this. :up:

На JuLleE, tweety26, lara-s и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    И така, доста беше седење дома, си дојдов во милото ми Скопје .. Кафенце во рака и лимонада, и пишувам есеј :coffee: Имам милион работи да направам денес, и милион документи за средување. Еј ќе си умрам од овие документи .. Многу ме мрзи , ми доаѓа да дигнам раце од се и да направам
    [​IMG] само без делот со петокот :lol:
    Ама си мислам, догурав до тука па сега да се откажам за неколку листови и еден мочан есеј. А се немам ни спакувано асално за екскурзијата ...Само нафрлав све во куфер и сега едно со едно не ми оди, кога ќе се распакувам таму ќе плачам од што нема да можам ништо со ништо да искомбинирам. Ама who cares таму ќе му ја мислам ;) Се чудам колку книги да понесам ? Феминките што биле на екскурзија да ме известат дали ќе имам време за читање, и воопшто дали ќе сум способна да читам во бус :^)
    Till later :hai:

6. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк поминал едениот воз, ќе дојде другиот.

Живот, тече истекува.... многу нешта се менуваат, така и луѓето.

Јас ? :^) созреав, дали сум попаметна? Не знам, можеби малку-доволно.
    Едно завршува, друго почнува. Пуштајте ми среќичка за утре за на испит :(

Земам воздух и продолжувам.
    Само здравје ништо друго. :hai:

Чекам појадок и ве поздравувам со песничкава, да ви долетаат позитивни мисли. :angel:

http://www.youtube.com/watch?v=-crgQGdpZR0&ob=av2e

На tweety26 и CrazyStupidLove им се допаѓа ова.
  7. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Another Monday,another fight for survival. :)
    Денот почна со портокал. Кисел. Ама не се бунам. Everything is better after скиснат јогурт.
    Maма додека не сум бил дома ми ја наредила цела соба јорговани.
    На почетокот умот ми се заврти и мислев дека собата ми мириса на тинејџерка пред искачање,ама се повеќе и повеќе се навикнувам на него. Леле луѓе прекрасно е! :inlove:
    Вие останете ми добри и паметни,а јас ќе бубам Биологија и ќе ги шмркам јорговановите ноти! :wasntme:

На gingerchild му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Ах, колку сум тажна...

Ко тигарчето кога тргна по патот со облаците за да си ги бара другарчињата. Е! Такво фацуле имам. Раце у џеб, подискривени веѓи, се трудам да ги дигнам нагоре.
    Се шалам, уствари 3 ден сум у грчеви, ама ајде, ќе ми помине. Се заинаетив, јас у болница не идам...едино ептен ако не припаднам у несвест па ќе биде, тражили сте - гледајте :D

Него, сите трубиме за љубов, а љубов, нема. Под темната цвикера, колку и да ми е убаво и да се смеам, или колку и да правам нешто што ми го одвлекува вниманието, имам навика да ги забележувам луѓето околу мене. И не, зборете ми што сакате, не ја гледам баш баш. Тажно ми е. Зошто?
    Слатки зборови у изобилство а никој не ги мисли. Се мислам дали кажаното те сакам по сто пати на ден има иста тежина како она кажано еднаш во месецот, неделата, шоидае?
    Дали повеќе ќе цениме нешто несекојдневно, или нешто што ни е сервирано за доручек, ручек и вечера?

Кога го нема, ни недостига, но кога ќе го добиеме почесто отколку што сме биле навикнати, го одбиваме и не го цениме. Кој е*ен сој сме ние луѓето.

И да, љубов НЕМА. А ако ја има, ретка е. А толку е убаво да се љуби. Да те љубат.

А сакам да љубам. Сонце. Прегратки. Бубнувања. Моментот кога јадеш гриз во двојка од една чинија. Кога внука ти ти ја гмечи раката иако нема никаква опасност у близина, или ти се тутка во прегратка. Кога крадеш погледи и сосема ти се доволни. Кога за да имаш интимен момент полн со емоции доволна ти е клупа и рој облаци над тебе. Кога дури и воздухот кој те тера на кивање ти измамува насмевка.

Абе, и се смеевме на биљарката, ама убаво си пееше....за љубовта.

Каде си сега, биљарке? Ела да не заразиш со малку љубојни. Пошто скроз скренавме у некоја лоша димензија.

На tweety26, Magnolija, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Е тешко било богами да се вежба. Три дена не ми поминуваат стомачниве мускули, кој ме тераше да направам 50 стомачни за еден ден од прв пат :x
    Но, нема врска за лепота се трпи така да ако треба и денеска уште толку ќе извежбам :)
    Милото ни наше сонце е веќе тука, конечно се стопли времево како што треба. Таман вчера си го искористив денот на убава прошетка на Водно :)

10. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Ех, Билјарката. И нејзиното Аааах... И Тарзан. Без Џејн.

И мојот микс вчера од колбаси и тулумби и хаос во стомак. И неговата рака на моето чело. И тинејџерската желба да играме танго среде тревник. И тоа дека од толкав лакомштилук еден ден ќе згинам ко дебела мецана. Ма, ми е гајле! А и ми е срам.
    Си го средив собичево, си наредив миризливи свеќици, затемнето, јас со мисливе, си солам памет сама на себе и уживам што се будам со него и заспивам со него, а измеѓу сето тоа, го сонувам.
    Во огледало си правам Ааа, Ооо, Ееее. Крајниците - добри. Јогуртот за доручек испиен. Нови гаштурии со мачиња принт, ги најдов на пазар на Буњаковец и во 8ипол сабајле ми заигра газот ко на свадба.
    Кога сме кај свадбите, деновиве, само тоа слушам. Тројца колеги од работа ќе стапнуваат на луд камен, ќе скокаат во уште помрсно тавче, и само такви муабети возат.
    Китенки, чевли, ресторан, шминка. Башка што ја сонував едната колешка како плаче дека нема соодветна шминка, облечена во венчаница. Којзнае што значи тоа, ама немам време за објаснувања.
    А јас уште мешам алкохоли и јазици, и додека се трезнам, мамурлукот ми го спасуваат Јенс Лекман и неговите фолклорни лудории.
    Сакав да кажам дека ми е срам ем убаво што имам некој да ме чува.
    Срам зошто сум голема девојка.
    Убаво зошто е многу слатко кога држам дланка во сон, топло ми е и ноџињата се сплеткуваат од немирност и немарност.

И тоа.
    Денес сум палаво валкано детуле што се крие позади кревет кога ќе ја украде чоколадата што му била забранета.
    Баш така.

На JuLleE, MandyLane, tweety26 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Winnie the Pooh: What day is it?
    Piglet: It's today.
    Winnie the Pooh: My favorite day!!!

Секој ден може да биде убав, па дури и понеделник. :) Имајте прекрасен почеток на неделата!

На Doozy, tweety26, ines.h и 11 други им се допаѓа ова.
  12. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Главчето ми пука. Ми треба лимон и Парацетамол да ме живне. [​IMG]

После ќе тркнам до пиљара по лимон, па до продавница по Бејк Ролс и до аптека по Парацетамол.
    А ќе тркнам и до книжарница да си ископирам материјал автоматика. Уствари, ми дојде коо добар изговор. Се надевам дека на смена ќе биде момакот шо очекувам да го видам. Од минатата недела се токмам да отидам и да му кажам Благодарам за поддршката која неизмерно ми ја дава, а богами и потајно..онака како што тоа несебично го прави кога одат да се копираат изјавите на храбрите борци против неправдата за која ретко кој се осмелува да бекне.

Имајте убав ден. Мене ми е бурно. И уморно. Ќе го преспијам денов.

Уште од каде ли да црпнам сила за да не попуштам со нервите..не дека не попуштив.. не дека имам 17 па кењам оти сум си набила некој комплекс, овој притисок не би го издржал ни некој од 77.

И да, само затоа шо не разбирате, не значи дека тоа шо го мислам е погрешно.
    Погрешно е погрешно и кога сите го прават. Правилно е правилно и кога никој не го прави.
    И да, храброст е да се осмелиш да веруваш во она во кое никој не верува: љубов, мир и праведност.

Aј чао.

На anabel-a и lolita97 им се допаѓа ова.
  13. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    По толку време денес имав сабајлечки мир.
    По толку време сабајле беше надвладеала тишина во станов со затемнети соби од спуштени ролетни и полуотворени прозори. Сабајлечки си пуштив радио додека си правев капучино од ванила и си ѕенѕав во кујната. Зошто бев сама, мирно ми беше и хармонично.
    Си направив доручек и пред лап топ си пијуцкав капучино. Немаше брзање, немаше рано станување, гужви, сообраќај, брканици и разни ср*ња.
    Сакам вака да се будам..

http://www.youtube.com/watch?v=irsh44PlL9w

На L-enna, MandyLane, tweety26 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    I need this:

Oh God! I need summer NOW!

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Кој не ме знае, скапо ме плаќа, а оној кој ме знае, никогаш не би ме продал ;)

16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.599
    Чекаааај златооо запри се премногуу брзааааш,
    мислам дека уште е рано да се врзааам,
    сите бајкии среќен крај немаат знаеш,
    а кратко занесот трае знаеш ли,
    колку боли романтичен стих, ааа аааа ааа

Посветена на оние кои мислат дека им треба :rofl: :* а и решение за многу започнати теми и љубовни проблеми. 8)

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Нов ден,нова страница од животот,нов предизвик и нови личности повредни околу мене отколку минатите.
    Нова радост и смеа,нови планови со личности кои докажаа зошто заслужуваат да бидат дел од мојот живот.Минатото е зад мене.Наместо чекор назад исчекорив чекор напред,и убаво ми е да кажам :D
    Лајф гоус он... :D

18. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Сакам да се разбудам од кошмаров и да започнам нешто ново . Сакам промена .

19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Се враќа! Се враќа! Ла ла ла лалала ла!
    Блага возбуда, не само затоа што ќе го видам, туку и тој ќе ме види со новата коса. А скептична сум дека ќе му се допадне. :tmi:
    Како и да е, пола ден го преспав, уште пола остана да се искористи паметно. Надвор има 22 степени, многу народ, многу насмеани човечиња. Нека тргне неделава.
    Понеделнику убав!

На Strumfeta93, esperanca, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  20. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам да имам пари многу пари, аман веќе, да си фатам авионо утре и да си го поминам роденденот со некој, а не сама. Веќе трета година сама, мака ми е.. да ти е*ам живот и предизвик!

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.