Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Денес некој ми го направи денот ама се уште не знам кој.

Ми се јави девојка Швеѓанка, се вика Марија. И го дал некој бројот мој, купил чоколадни бонбони и испратил. Ме побара се најдовме пред катедарала и ми ги даде. Но не ми кажа од кој се. Енигма ми е се уште а блиските мои не се. Ама самиот момент ме стопи. Кој и да му благодарам за вниманието, за начинот кој го изведе, и за новата пријателка Марија која одлично гвори Македонски после живеење една година во Скопје. А тој што ги испратил се надевам дека самиот ќе ми даде знак.

На ines.h, bittersweet, FortuneTeller.xD и 19 други им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.130
    Уф што згоден маж сум имала бре, кога го видов во оделото ми се стопи срцето. Чест ќе ми биде да стојам до него и да му речам да. Полна сум со емоции нешто денес, не ми замерувајте. :inlove:

На bittersweet, eli25, Peppermint и 21 други им се допаѓа ова.
  3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    5 дена без интернет, пуууу, ем хаос ем убавини. Од една страна не се може без него, без изоставена од сите факултетски соопштенија, ама од друга страна се утепав од шетање и баш за ништо не се заморував :) Но, факт е дека повеќе ми недостигаше логирањето на форумов и меилот, него ли фаЦебукон. :)
    И многу имам да кажам и ништо немам да кажам.
    Дома ни е општ хаос, неколку дена спиевме под отворено небо, и неколку дена спиевме без надворешната врата, навистина симпатично е тоа чувство.
    Со мама ја одбравме бојата за фасада, и го смисливме дворчето, аман се нека се среди веќе еднаш.
    Некогаш го проколнувам, а некогаш го благословувам денот кога баба и дедо ни ги дадоа сите заштедени пари, а и моите ја вложија буквално секоја пара тргната на страна за средување на куќава, ама ете, откако ќе помине се, ќе изгледа одлично. А јас едвај чекам. До тогаш ќе си играм џамлии со малово на плочата 8)
    Баба ми се смее дека ја доградуваме куќата а постои можност брат ми да не живее тука кога ќе се оженел, па јас им викам е ако де, ќе ве шутнам вас во подрум и јас со мажот и децата ќе си живеам во прекрасната куќа, мислам јас ли, одма имам решение за се :D Далеку било за тие планови :)
    Убаво ми е, би излажала ако речам дека не е така.
    Ми недостигавте, и тако то.
    Ве поздравЉам и гушкам, и после долгиот туш ќе седнам да ве читнам асолно :)
    :hug:

На bittersweet, Divinebutterfly, AnaKarenina и 2 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    Со секој изминат ден се почесто и почесто ги детектирам туѓите но и своите мани.

Зборот контрол фрик :tmi: многу често ме доловува во вистинско светло.

Пазам на ситници, работи кои не секој ги приметува, али ете мене ми бодат у очи.
    Не можам да го сватам Лас Вегас комплексот па у цела куќа фрчат ламби запалени, или па стварно мислат дека ламбана не влече струја а они се милионери.
    И тоа црвенкото ламбиче на телевизорот влече бре и ме боде у очи.
    Вратите постојат со причина, капачињата си имаат своја намена а ринглите немаат различни димензии ради ќеиф.
    Туку фала богу што малиов мој е подеднакво фрики за вие работи...оти ќе требаше до оставачка да се дојде.

Како резултат на пречестата употреба и преголемата еластичност, прагов на толеранција низ годините се истенчил, па на секој напад на мојата интелигенција сум станала преосетлива :devil: .

Луѓето со склоности кон каснење се предупредени од моја страна при договарање на термин :devil:

Стварно не ми е гајле дали некој има три кила шминка на себе и супер фризура кога иде на кафе со мене, али доколку се задржи мало више пред огледало за да се шлапа со пудра наместо да дојде во предвиденото време, е тогаш ми е гајле.
    Не викам веќе нема веза, не е страшно, се случува, или дека вредело фрцкањето па сите на газ ќе паднат од убавината.
    Сега кажувам да не се повтори тоа уште еднаш доколку сака повторно да го пие кафето у мое друштво.

И да почнав да го проценувам интелектуалниот капацитет на луѓето и да меркам од глава до петици....луѓе кои не ми се на иста или слична бранова должина од старт ги бришам.
    Можам да сослушам ако има добра душа и два реда муабет да сврзам, али како да применам мислење на некој кон кого господ не бил толку дарежлив.
    Не дај боже човек да ми згреши, за тој што не ги почитува границите стварно немам време и волја да се замарам.
    Ако не ми значи ништо, на фин и културен начин ќе му дадам по капата што би рекле(иако сумњам дека ќе го свати тоа на вистинскиот начин).
    А кон оние кои ми значеле, разочарувањето најчесто го демонстрирам со молчење....бидејќи таму стварно се е кажано и без зборови.
    Кога ќе го изџвакам и гтнам направеното и прва можам да подадам пријателска рака доколку верувам дека се покајале, но до пред тој момент ќе кажам да не ми се појавуваат пред очи.

Туку денес беше исполнет ден.
    Си станав рано напишав неколку страни од проектот, си исчистив низ куќа, запеглав, касен ручек...
    се надевам и на кратка прошетка наскоро.
    Секогаш кога ми почнува испитна сесија оној контрол фрик дел од мене се буди :tmi:
    Али боје така, најдобро функционирам под притисок и се чуствувам дека сите сетила ми се ко наострени.
    И капак на се ја чуствувам секоја минутка како ми лета, а со секоја измината минутка сум поблиску до целта.
    И да, малиот мој денес дојде до заклучок дека доколку на време се освестел можел да биде модел |(
    си го билдаше егото до небеса...али немаше смисла да го приземјувам додека ми ги покажуваше своите атрибути :rofl:

На Strumfeta93, julie77, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065
    СДК ... ват а ворм енд хелти гуд деј! Денес си бев одговорна за себе. После долг, доста долг период се сретнав конечно од рано утро со нејзиното височество игла и нејзиниот партнер шприц ... Ми вшмукаа дел од мојата драгоцена течност. А, и ми собраа малку од онаа другана која често ја исфрламе. :$ Така за да по некој час дознаам дека сум во одлична здравствена форма. О с в е н малку вишок шеќерче кое чудно ама веројатно од благото околу празнициве и Кока колата која не ја пиев воопшто ама периодов зачестив :fubar: , ете се качило ама тоа е нормално. Кој сака нека ме побара на иста адреса за да му дадам ако има потреба. :wasntme:
    И веднаш чувство убаво, пријатно, самодоверба и мир затоа што знаеш дека здравјето те служи одлично. Дека си чист и имаш здрав организам. Кога тоа ти е јасно тогаш се друго е непотребно да знаеш. Здравјето пред се. Девојки затоа не се успивајте туку редовно проверувајте си го и чувајте го.

И нормално после тоа еден краток ама сладок шопинг ... Никогаш доста од него. Мене ме исполнува во последно време ... Секое ново парче во мојот плакар ме радува и ме исполнува. Кој сака нека мисли и нека врти очи дека се занесувам, ама искрено е така. Сте во можност дозволете си го тоа. Било што и да купите и ве радува не е луксуз. Се додека тоа ве исполнува ...
    Знам материјалните работи се минливи и јас тоа го застапувам како теза, ама ритуалот на купување и кога она што ви е драго е во ваши раце, е навистина афродизијак за жената.

Ухуу постов малку повеќе реченици содржи :tmi: ... чудно за мене
    Имајте убав остаток од денот и бидете одговорни за себе, умни и потрошете паметно по некоја паричка за своја душа ;)

На bittersweet, ozbilnazena, Divinebutterfly и 5 други им се допаѓа ова.
  6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Не знаев каде да го сместам, не најдов соодветна тема...
    Дали знаете да разликувате дама од вистинска жена?

1. Домаќинки – Ако случајно го пресолите јадењето додека се готви, додадете еден излупен компир и тој ќе ја впие солта која е вишок.
    Вистинска жена – Ако го пресолите јадењето додека готвите, тоа е навистина лошо. Ве молиме повторувајте по нас: „Јас тоа го готвев, и ти има да го јадеш и ич не ме интересира колку е лошо на вкус!“
    2. Домаќинки – Лек за главоболка. Земете лимон, преполовете го на пола и втријте го во челото. Пулсирањето ќе престане.
    Вистински жени – Земете лимон, помешајте го со текила, малку сол и напијте се. Можеби ќе имате уште поголема главоболка, но кој му се секира?
    3. Домаќинки – На дното на корнетот ставете салвета за да се спречи течењето на сладоледот.
    Вистински жени – Едноставно исшмукајте го сладоледот одоздола. И онака најверојатно јадете пред телевизор, седнати на кауч.
    4. Домаќинки – За да го спречите ркулците на компирите, додадете едно јаболко во вреќата со компири.
    Вистински жени – Купете готово пире и нема да мора да се грижите за израстоците на компирите.
    5. Домаќинки – Кога рецептот за колачи бара истурање брашно со калап, употребете малку посува смеса за колачот за да не останат траги од брашното по колачот.
    Вистински жени – Одете во слаткарница. Таму дури и ќе ви го украсат.
    6. Домаќинки – Ако имате проблем со отворање на тегла, пробајте со гумени ракавици за миење садови.
    Вистинска жена – Одете и замолете го згодниот комшија да го направи тоа за вас.
    7. Домаќинки – Немојте да ги фрлате остатоците од вино. Замрзнете ги во вид на коцки мраз за следна употреба при готвење.
    Вистински жени – Остатоци од вино???

И, дали сте домаќинка или вистинска жена? :lol: :lol:

На MacenceEna, Peppermint, CIA и 7 други им се допаѓа ова.
  7. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Умрев. :rofl:
    Ебати умот само на перверзии се клештам! :wasntme:

8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК знаете шо? ^_^ Сакам да ги правам луѓето среќни, убаво е кога ќе видиш некого насмеан од увце до увце :D

И премногу зборувам кога сум ненаспана |( давеж сум :D :talk: :talk: :wasntme: приметувам, ама шо да праам, не можам да се сопрам :talk: :D :wasntme:

На Wild.Child, blond и AnimeHQ им се допаѓа ова.
  9. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    11.860
    Google I love your doodle. Каква инвентивност се собрала во тие човечиња.
    Едно по грешка направено солено кафе и голем патент на сред екран ми мамат насмевка. Вчера гледав облаци, денес научив како да ги натерам да се тргнат, да го видам сонцево што долго го чекав, што мојава кожа очајно го повикуваше.
    Со очи подзатворени од светлина, гледам нагоре. Вдишувам со насмевка, ЗНАМ дека ќе помине се, затоа што сепак имам ХРАБРОСТ.

На ines.h и CIA им се допаѓа ова.
  10. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Ако ми касни полудувам. А кога ќе ми дојди мразам се околу мене. Кој може да не свати нас жените? :D

11. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Знам дека има тема за честитање родендени, но за Љубам мора и тука да се напишен нешто. Админи, не ми замерувајте. :wasntme:
    Отсекогаш ја сакав. Уште од првиот ден кога ја видов низ темите. Името ме потсетуваше на љубов. А нели, љубов - најубаво нешто. ^_^ Па веднаш ми стана некако драга. Во сите нејзини постови имаше оригиналност, префинетост, нешто што не се купува со пари, ниту пак се стекнува низ годините. Некаква позитивна енергија зрачеше на секоја нејзина слика, за се ја бива нашата Љубам. За фотографирање, за мода, за по форуми, и претпоставувам и за мајка. :D Па еве, уште еднаш да и го честитам роденденот. :*

И денес, поконкретно сега, се чувствувам среќно. Тоа ќе да е. Љубов. :)

На Phyramide, Serafima, Divinebutterfly и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Хм, да не отворев во темава немаше да знам дека сестра ми била зачленета на фемина.
    Дочекав и тоа, да ја читам и неа на фемина. :tmi:

На Phyramide, ozbilnazena и Ariel им се допаѓа ова.
  13. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк тресењето пред испит, се исплати :lol: влегов, седнав, напишав и си излегов :) :up:
    И денот ми подари едно поклонче.
    На излегување од испитот таква јас занесена со пенкала, ташна, листови и скрипти уште под импресии пред мене тој :lol:

А јас изгледав нешто како комбинација од овие три :o :wasntme: ^_^ смајлиња . Нема такво смајли, не постои да ме опише каква бев.Бев, бев како бушава шишки на ветер.
    Си поправивме малку муабет, т.е. јас подткав малку додека да сврзам една-две реченици, а тој душа и потоа со насмевка си заминав од факултет.

Со насмевка на лице, слушалките во ушиња и Фолтин на плејлиста и пешачење до дома.
    Мирисав, изгледав како среќа со ножиња.

А дома, ситуацијата па и не многу сјајна, но се надевам дека со позитивни мисли ќе има и позитивни резултати.

Има некој од горе што внимава на мене.Има !

На lolita97, Divinebutterfly, MandyLane и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Кога имаш пријатели, се е полесно. И лошите мигови се полесни и болката е поублажена и среќата е по голема. Многу ги сакам. Многу ми се потребни и јас со нив се нарекувам богата личност.

На bittersweet, Phyramide, Serafima и 4 други им се допаѓа ова.
  15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Моментот кога седиш на некое досадно предавање и додека професорката мисли дека во тефтерот фаќаш забелешки, ти всушност запишуваш стихови.

А инспирацијата не знае за време.
    Мислите често доаѓаат непокането и си одат брзо како ветер...

На ana-girl, Divinebutterfly, Strumfeta93 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Времето ги лечи раните?? - Колку глупава речиница бе!

Времето не ги лечи нашите рани, и неможеме истите да ги заборавиме, бидејки болат. Само, поминатото време не учи да живееме со истите тие рани, но сепак ни оставаат лузни а тие не се лекуваат никогаш.

Но сепак, во тие лузни има и нешто добро. Да да, тие лузни се тука за да не потсетат да не заборавиме дека баш тие од нас направиле она што сме денес Ч О В Е К. , човек со сите негови маани и доблести. Да не потсетат кога сме биле слаби во животот и на што сме потклекнале, што не направило посилни, многу појке од некогаш што сме биле. Лузните остануваат, тие се тука да не потсетат дека животот не е така едноставен, но и не сложен, но од него можеме се да очекуваме.

Се извинувам не сакав да бидам нападна. :D

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    СДК убаво е што се вратив назад, од првото мислење :D
    има моменти кога сум била тажна, па сум ви кукала, имло моменти кога сум била среќна па сум пишува за тоа, имало убави совети и подршки
    тука наидов на прекрасни личности пријатели со кој делев среќа и тага, тука можам да ги ставам Серафима, Н.Кети и секако фаирлес :* :hug:

СДК дека слатко се смеев за еден мој проблем сум отворила дури и тема Чудните патишта :D
    слатко се смеев и на нивните одговори :D
    посебно се насмеав на ЕлеМентал
    тогаш навистина не ми беше смешно ама сеа :lol: :lol:

На EleMental и Serafima им се допаѓа ова.
  18. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Женски, женски, женски, женски, женскиииииии :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Хај
    :hai: :$
    Сакам да ви кажам дека денов ми беше прекрасен...
    Јас сум среќна со него, тој со мене :) .. Ах, колку го обожавам! Ни самиот не е свесен, ни јас не сум доволно паметна да знам со што го заслужив.. Со него имам се' што некогаш сум посакала - мир, спокој, љубов.. И денес ми е се во знакот на Љубовта, можеби затоа што на Љубам и е роденден?! :?: :wasntme: :D

На Divinebutterfly, Adi888, Ann.94 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не ми е криво што се посветив, што се вложив себеси, моето време, моите надежи...
    Криво ми е што постојат толку неблагодарни луѓе. Незнам како спијат мирно навечер. Што е најтрагично, и силни се прават. А треба да се закопаат во земја од срам, нормално ако имаат грам свест и совест (а докажано е дека немаат)
    Се научив се да очекувам, и од ништо да не бидам изненадена.
    Веќе тешко можат да ме повредат, стана скоро невозможно.
    Нека им служи на чест. ;)

На cigarce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Чувството кога немаш потреба од луѓе за да бидеш среќен.
    Слобода на умот.
    Се посветив повеќе на себеси. Талкав барајќи се себеси но сеуште ме нема, ако ништо друго барем за општеството вршам добра работа учејки. Ми ги ставиле сите тестови и испрашувања во една недела.. Па што? Се дружев секоја вечер со кафето и сите можни тетратки, листови, маркери и пенкала и резултатите испаднаа далеку подобри од очекуваните. Моите горди јас исполнета.

Затоа мај ќе биде мој месец, мој и на моето кутре. Колку повеќе ги запознавам луѓето толку повеќе ја засакувам неа! Кога сум пи-ем-есд хор таа ме трпи и прави се што и кажувам, кога сум расположена си играме или се шеткаме, кога сум тажна и си леам солзи изигрува циркузант и веднаш ми мами насмевка или пак само ќе легне до мене и ќе се гали како мачка. Па и кога ми тежи нешто на душа, таа седи и гледа во мене додека и зборам. Мила моја месечинка, така си ја викам оти името и е Луна.
    Ете така, не сум нешто посебно среќна или задоволна од април па наместо уште сега на плукам на мај, ќе му дадам шанса... Ама само ако му текне и на него да се однесува како декември ќе го клеветам!
    Сакам да можам да си облечам шарено, лесно фустанче со балетанка, Луна на ланец и џонка во паркот за кучиња. Таа ќе се издува а јас ќе се полнам гледајќи ги најсовршените и најчистите суштества на планетава, кутрињата.

На ljubam и AnaKarenina им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.